FK Rudar Kakanj

guuners_4ever
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la guuners_4ever » 24 apr 2011, 17:37

L' Imperator je napisao/la:Prva nogometna liga
Gradina - Rudar 2:1
Igrači Rudara pretrpjeli su prvi proljetni poraz i ponovo došli u tešku situaciju. Gradina do pobjede stigla iz poklon penala kojeg joj je darovao pristrasni sudija Adis Mulahasanović

Nakon sudijskih pogrešaka u Gabeli (poništen regularan pogodak Koljenovića) i u Kaknju protiv Iskre (priznat pogodak nakon igranja strijelca Salihovića rukom), "zeleno-crni" su drastično oštećeni i na gostovanju u Srebreniku, gdje su pretrpjeli prvi proljetni poraz. Gradina je do pobjede stigla iz poklon penala kojeg joj je darovao pristrasni sudija Adis Mulahasanović iz Sarajeva, koji je zajedno sa svojim asistentima Čauševićem i Čulovom tokom cijele utakmice bio naklonjen domaćem timu.

-U Srebreniku smo doživili pravu blamažu. Pa to je zaista bilo katastrofalno suđenje. Pored izmišljenog penala iz kojeg je Gradina postigla pobjedonosni pogodak, sudije nam jednostavno nisu dozvolile da igramo. Da Gafurović nije postigao gol iz slobodnog udarca sa preko 30 metara sigurno ne bi došli u poziciju da ugrozimo domaćeg golmana jer je svaki naš napad sankcioniran prekršajem ili zaustavljen izmišljenom ofsajd pozicijom. Već treću utakmicu sudije nam nedozvoljavaju da pobijedimo i ovo je očit znak da Rudar mnogima smeta, mišljenje je Božičićevog asistenta Ramiza Husića, koji je očito zabrinut za sudbinu kluba u kojem je kao igrač i trener proveo više od dvije decenije.

Rudar je u Srebreniku igrao u sastavu: Šabić, Prkić (Kušljić), Hrustanović (Kovač), Imamović, Pavlović, Duvnjak (Spahić),Gafurović, Trivković, Koljenović, Murić i Neimarlija.

Pored sudačke režije, koja je iz kolo u kolo sve izraženija, veliki problem predstavlja i sve češće izostajanje standardnih prvotimaca zbog kazni i obolenja (Gafurović i Kušljić zaušnjaci, Matović operacija bruha, Kubat ozljeda skočnog zbloba, Topalović trbušnog zida) i trener Božičić sve je zabrinutiji. Položaj na prvenstvenoj tabeli i zakulisne radnje po čemu je ova liga upravo i prepoznatljiva, pogotovo u finišu prvenstva, signal je za alarm čelnicima kluba koji izgleda nisu svjesni teške situacije.

jucerasnji penal spram penala koji je sviran rudaru protiv gradine kod kuce u 96 minuti je za LIGE PRVAKA :D
Mogu ga svi zvat varalicom i rukometašem, ali on je bio heroj mog djetinjstva i odrastanja.
On i Dennis Bergkamp.Hvala im što su igrali baš u Arsenalu i tako me primorali za zavolim taj klub.
by Bosco

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 24 apr 2011, 21:32

guuners_4ever je napisao/la:jucerasnji penal spram penala koji je sviran rudaru protiv gradine kod kuce u 96 minuti je za LIGE PRVAKA :D
vi ste kao i svi ostali u Kaknju imali posteno sudjenje i mogli ste se nadigravati s Rudarom, sto nama nije dozvoljeno u Srebreniku!i kakvoj ba 96. minuti?? ja 15 godina pratim Rudar i nikad nisam vidio da je cetvrti sudija pokazao vise od 3 minute produzetka!
P.S zasluzeno ste odnijeli bod iz Kaknja..
#samoRudar #zauvijek

arger13
Kontakt:

Post Postao/la arger13 » 24 apr 2011, 22:39

L' Imperator je napisao/la:
guuners_4ever je napisao/la:jucerasnji penal spram penala koji je sviran rudaru protiv gradine kod kuce u 96 minuti je za LIGE PRVAKA :D
vi ste kao i svi ostali u Kaknju imali posteno sudjenje i mogli ste se nadigravati s Rudarom, sto nama nije dozvoljeno u Srebreniku!i kakvoj ba 96. minuti?? ja 15 godina pratim Rudar i nikad nisam vidio da je cetvrti sudija pokazao vise od 3 minute produzetka!
P.S zasluzeno ste odnijeli bod iz Kaknja..
Ma nema sta, bas ste posteni vi u Kaknju, sve su vam utakmice regularne i nikog niste ostetili. Pa covjece daj budi bar malo realan, ja sticajem okolnosti imam priliku da pregledam skoro svaku utakmicu(snimak) odigranu u prvoj ligi federacije i znam da su neke ekipe jako ostecene na utakmicama u Kaknju. Naravno, nije to samo tamo, nisu bolji ni u Srebreniku, Bugojnu, Bihacu, Gabeli... svi su preposteni a liga nam kroz ovakve cirkuse svake godine sve gora. Dok god se mi budemo lagali i na ovim forumima i na drugim mjestima tako ce nam i biti. Volio bi da u ovoj nasoj napacenoj zemlji dozivim bar jedno regularno prvenstvo, da budemo pravi postovaoci ove igre i da posteno nagradimo sve ekipe kako zasluze.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 24 apr 2011, 22:51

arger13 je napisao/la: Ma nema sta, bas ste posteni vi u Kaknju, sve su vam utakmice regularne i nikog niste ostetili. Pa covjece daj budi bar malo realan, ja sticajem okolnosti imam priliku da pregledam skoro svaku utakmicu(snimak) odigranu u prvoj ligi federacije i znam da su neke ekipe jako ostecene na utakmicama u Kaknju. Naravno, nije to samo tamo, nisu bolji ni u Srebreniku, Bugojnu, Bihacu, Gabeli... svi su preposteni a liga nam kroz ovakve cirkuse svake godine sve gora. Dok god se mi budemo lagali i na ovim forumima i na drugim mjestima tako ce nam i biti. Volio bi da u ovoj nasoj napacenoj zemlji dozivim bar jedno regularno prvenstvo, da budemo pravi postovaoci ove igre i da posteno nagradimo sve ekipe kako zasluze.
Realno, vise smo puta mi bili osteceni u Kaknju, vec gostujuce ekipe!
da su sve ekipe k'o Rudar, sto se tice regularnosti,postenja,fair play-a, liga bi nam dosta jaca bila!
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 28 apr 2011, 23:35

30-04-2011, 16:30 , Derbi zacelja (:

FK Rudar Kakanj - NK Omladinac Mionica
#samoRudar #zauvijek

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 apr 2011, 14:52

Je li to sada u Rudaru igraju Lazic i Stanic sto su nekada igrali u Slaviji,ili je to ipak onaj Rudar iz Ugljevika?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 29 apr 2011, 14:56

Devil je napisao/la:Je li to sada u Rudaru igraju Lazic i Stanic sto su nekada igrali u Slaviji,ili je to ipak onaj Rudar iz Ugljevika?
to je ipak Rudar iz Ugljevika u pitanju

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 29 apr 2011, 15:42

Devil je napisao/la:Je li to sada u Rudaru igraju Lazic i Stanic sto su nekada igrali u Slaviji,ili je to ipak onaj Rudar iz Ugljevika?
ne, u Rudaru je prosle sezone igr'o Nemanja Seslija iz Slavije.Dobar momak, zna lopte, mislim da je sad standardan u Slaviji.
#samoRudar #zauvijek

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 apr 2011, 15:45

ne, u Rudaru je prosle sezone igr'o Nemanja Seslija iz Slavije.Dobar momak, zna lopte, mislim da je sad standardan u Slaviji.
Da znam,tamo ga je doveo Milomir Seslija,on mu je valjda stric,inace Seslija je sada preuzeo Famos iz Vojkovica da pokusa da ga spasi od ispadanja.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 29 apr 2011, 15:50

Devil je napisao/la:
Da znam,tamo ga je doveo Milomir Seslija,on mu je valjda stric,inace Seslija je sada preuzeo Famos iz Vojkovica da pokusa da ga spasi od ispadanja.
Jeste da (: dobar je Milomir trener, ne znam sto ode iz Rudara :? on je Velez uveo u Premijer ligu.
#samoRudar #zauvijek

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 apr 2011, 15:51

On je posle Rudara bio u Libiji,ali je dosao nakon sto su pocele demonstracije tamo,tako da je verovatno to razlog sto je otisao iz Rudara. :?

p.s.Mislim da je on uveo i Slaviju u PL. :?

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 29 apr 2011, 15:56

Devil je napisao/la:On je posle Rudara bio u Libiji,ali je dosao nakon sto su pocele demonstracije tamo,tako da je verovatno to razlog sto je otisao iz Rudara. :?

p.s.Mislim da je on uveo i Slaviju u PL. :?
aha, moguce je da je to razlog..
nisam znao da je Slaviju uveo :roll: ma zna covjek svoj pos'o :)
I sad nam je odlican trener.Slavisa Bozicic, sigurno si cuo i za njega.Bio je prvak s Modricom.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 29 apr 2011, 20:53

Dobra stara vremena :/

slika
slika

a sad se borimo za opstanak :(
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 29 apr 2011, 22:00

Rudar protiv Omladinca
Nakon poraza u Srebreniku, kojem su kumovali suci, „zeleno-crni“ došli u izuzetno tešku poziciju i pobjeda protiv Omladinca nameće se kao imperativ

Poslije serije od sedam utakmica bez poraza ( 3 pobjede i 4 remija), gorčinu poraza osjetili su igrači Rudara u Srebreniku. Gruba igra domaćih igrača i tendenciozno suđenje Adisa Mulahasanovića i njegovih pomoćnika nisu dozvolili „zeleno-crnima“ da nastave kontinuitet uspjeha. Porazom u Srebreniku, kojem su kumovali suci,igrači Rudara došli su u izuzetno tešku situaciju i predstoji im grčevita borba za opstanak u drugoligaškom društvu.

-Situacija jeste teška, ali ne i bezizlazna.Imamo dobru ekipu, atmosfera je pozitivna i ja vjerujem da ćemo u sljedećih sedam kola osvojiti najmanje 14 bodova i izboriti opstanak.Naša nova pobjednička serija krenut će već od subote protiv Omladinca, kaže trener Rudara Slaviša Božičić, koji posebno naglašava da očekuje podršku navijača koji su na dosadašnjim utakmicama, kako kući tako i vani, bili 12. igrač i pokazali da su vjerni i odani klubu, što je u ovom trenutku veoma bitno, kako igračima tako i stručnom štabu.

Što se tiče igračkog kadra, trener Božičić ponovo ima stanovitih problema jer ne može računati na bolesne Petra Matovića i Admira Kubata,dok su Topalović i Kušljić ozdravili i bit će u konkurenciji za prvu jedanaestoricu.

Utakmica Rudar-Omladinac igra se u subotu 30.aprila/travnja sa početkom 16,30 sati. Glavni sudija je Aleksandar Malnar iz Orašja.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 apr 2011, 21:18

Rudar - Omladinac 2:0
Gafurovic
Neimarlija
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 apr 2011, 22:32

Rudarevi bodovi za opstank
Igrači Rudara osvojili su nova tri boda i znatno popravili šanse za opstanak u prvoligaškom društvu

Pobjeda Rudara je potpuno ćista i više nego zaslužena. Opterećeni imperativom pobjede "zeleno-crni" nisu bili na razini prethodnih igara,a li su ipak smogli snage da nadigraju i pobijede direktnog konkurenta u borbi za opstanak.Pobjeda Rudara mogla je i trebala biti daleko uvjerljivija. Ponovo su zatajili napadači.Zaiata, prosto je neshvatljivo šta su sve promašili Kušljić(15), Gafurović(53), Neimarlija (77. i 9O). Srećom, nije se ponovio slučaj Iskra jer je odbrana na čelu sa stamenim Imamović djelovala veoma sigurno.

Rudar je u vodstvo došao u 32.minuti iz opravdano dosuđenog jedanaesterca jer je Huseinagić na nedozvoljen način zausatavio Murića i sudac Malnar nije se dvoumio,odmah je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je kapiten i najbolji igrač Rudara Zlatan Gafurović, koji je loptu poslao u jednu, a vratara Bilavca u drugu stranu. Nakon serije promašaja, "zeleno-crni" su u finišu uspjeli postići još jedan pogodak i udvostručiti vodstvo. Bio je to uistinu neuobičajan pogodak.Đonlić je pokušao izbiti loptu iz svog kaznenog prostora,Amel Neimarlija izblokirao je njegov udarc i lopte se odbija u mrežu gostiju.

Trener Rudara Slaviša Božičić priznaje da njegova hendikepirana momčad, bolje reći "skrpljena", bez nekoliko standardnih igrača i s par bolesnih (Duvnjak, Trivković) nije bila na nivou dosadašnjih izdanja.

-Zadovoljan sam pobjedom, kao i igrom igrača koji su silom prilika nastupili.Ponovo smo, baš kao i protiv Iskre, propustili mnogo šansi, a protivnik nije ozbiljnije ugrozio naš gol, odnosno nije stvorio niti jednu povoljnu priliku. Ova pobjeda nam mnogo znači i ja vjerujem da će ona biti uvod u novu seriju uspjeha, istakao je po završetku utakmice trener Rudara Božičić.

Rudar-Omladinac 2:0

Stadion Rudara.Gledalaca 250 .Sudija: Aleksandar Malnar(Orašje) .Pomoćnici;Pero Stanić(Odžak) i Mario Vincetić (Orašje). Delegat: Mato Iftić (Brčko).Kontrolor: Nermin Paradžik(Goražde). Strijelci: 1:0 Gafurović (32 iz 11 m), 2:0 Neimarlija(88).Žuti karton:Huseinagić(Omladinac).Igrač utakmice: Zlatan Gafurović (7,5).

RUDAR: Šabić -, Prkić 7, Vuković 6 (od 77.Kovač-), Imamović 7,Pavlović 6,5, Gafurović 7,5,Duvnjak 6(od 46.Spahić 6,5), Kušljić 6(od 7O.Trivković 6), Koljenović 6,Neimarlija 6,Murić 6,5. Trener: Slaviša Božičić.

OMLADINAC: Bilavac 6, Huseinbašić 6,Đonlić 5,5, Čejvanović 6,Huseinagić 6,Arnautović 6,Brčkalić 6,Bratanović 6,Sinanović 5(od 65.Agatić 5,5), Lukić 5,5(od 73.Pandžić-),Omeragić 6(od 6o.Hećimović 5,5). Trener:Smajil Karić.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 06 maj 2011, 15:05

Sutra u Orasje po POBJEDU!!
#samoRudar #zauvijek

arger13
Kontakt:

Post Postao/la arger13 » 06 maj 2011, 17:04

L' Imperator je napisao/la:Sutra u Orasje po POBJEDU!!
Zelim vam ostanak u ligi, imam dosta prijatelja u Rudaru pa ne zelim da ispadnu iz lige. Ipak, mislim da posle one silne lakrdije koju ste napravili sa sudcima u Kaknju, nema sanse da vam Orasje da bodove. U svako slucaju zelim vam prijatno gostovanje na Savi.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 06 maj 2011, 21:53

arger13 je napisao/la:
L' Imperator je napisao/la:Sutra u Orasje po POBJEDU!!
Zelim vam ostanak u ligi, imam dosta prijatelja u Rudaru pa ne zelim da ispadnu iz lige. Ipak, mislim da posle one silne lakrdije koju ste napravili sa sudcima u Kaknju, nema sanse da vam Orasje da bodove. U svako slucaju zelim vam prijatno gostovanje na Savi.
Sve stadione po Bosni sam obisao s Rudarom i samo ti mogu reci LIJEPI KAKANJ! ;)
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 06 maj 2011, 23:17

U Orašje po bod(ove) spasa
Pobjedom protiv Omladinca igrači Rudara povećali su izglede za opstanak u prvoligaškom društvu.Međutim,Pored domaćih pobjeda trebaju im bodovi s gostovanja

slika
Zlatan Gafurović

Glavni konkurenti u borbi za opstanak ne miruju i navodno već imaju osigurane pobjede vani(Omladinac u Hadžićima i Bihaću)!?

"Zeleno-crni" bodove spasa potražit će u Orašju,Visokom ili Goraždu.Protivnici su veoma, svaki na svoj način opasni i teško je očekivati da će Božičićevi izabranici zabilježiti bar jednu gostujuću pobjedu.Međutim, misija nije nemoguća,pogotovo kad se zna da su dosad poraženi, bolje reći pokradeni jedino u Srebreniku.

-Ako budemo imali objektivno suđenje, možemo računati ma bod(ove) spasa.Gledajući s aspekta kvaliteta, najteže će nam biti u Orašju.Međutim,"labudovi" teže nadigravanju, kotiraju kao najkorektniji domaćini i tu vidim našu šansu.Orašje je lani iz Kaknja ispraćeno aplauzom jer nas je zasluženo porazilo i zašto mi ne bi to mogli doživiti u gradu pokraj Save, ističe kapetan Rudara Zlatan Gafurović, koji ove sezone igra u izvanrednoj formi i predstavlja najjaču kariku Božičićevog sastava.

Trener Božičić ne može računati na ozlijeđene Petra Matovića, za kojeg je zbog operacije bruha ova polusezona već završena i nedovoljno oporavljenog štopera Admira Kubata. Što se tiče sastava kojeg će trener Božičić suprostaviti Orašju, izvjesno je da će biti promjena u odnosu na prethodnu utakmicu jer je Amel Hrustanović odradio kaznu jedne utakmice neigranja, a u početnoj postavi trebao bi se naći i Vezista Zdravko Trivković,koji je uoči utakmice sa Omladincem imao zdravstvenih problema.

Utakmica Orašje - Rudar igra se u subotu 7.aprila/travnja sa početkom u 17,00 sati.Glavni sudija je Krešo Tomo iz Livna, pomoćnici Zdenko Raguž iz Čapljine i Stipe Velić iz Livna.Delegat je Mehmed Varupa iz Travnika, a kontrolor suđenja Alija Lizde iz Mostara.
#samoRudar #zauvijek

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.