KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

VensanKasel
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la VensanKasel » 02 nov 2025, 14:02

Surreal je napisao/la:
02 nov 2025, 13:45
Daj Vensan ako si gledao utakmicu jučer vidio si da čovjek govori da općenito nema sistema, ne zna se ko je lider, ne zna se ko šta radi u ekipi, sve onako na hir.
Pa buraz to je jedna utakmica , loše odigrana .

Je li protiv Murcie bilo sistema ? Protiv Cedevite 30 i kusur minuta ?

Evo sinoć na -1 , kada je bilo najbitnije ide pik Miralem zakucava , dobra odbrana pa onda West ide na ulaz i zabija . Protiv Cedevite je šutirao trojku , kako da to niko nije primjetio ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 nov 2025, 14:09

Jadnimi je napisao/la:
02 nov 2025, 13:58
VensanKasel je napisao/la:
02 nov 2025, 13:42
DirkNowitzki je napisao/la:
02 nov 2025, 11:11
Muhina izjava nazalost samo oslikava cijeli presjek Bosnine politike, bahato, bezobrazno, drsko i u mislima da se sve zna. Ne prave prijatelje oko kluba i ne zele da privlace ljude okolo, ponasaju se kao da su sami sebi svrha, sto je dugorocno itekako neisplativo.

Muha je generalno pozitivac, ali nije za ove trenutne pozicije, trebao je puno da uci i da bude trener razvojnog tima u stalnoj komunikaciji sa trenerom prvog tima.

Posto sam sisao ispod kosa na utakmici, highlight veceri mi je bio kada u zadnjoj akciji Halilovic bukvalno tjera u blok Delu za Westa. Tu nema nikakvog sistema, niti ce ga biti.
https://sportklub.n1info.rs/kosarka/eur ... uroleague/

Znači po tebi nema sistema u Crvenoj Zvezdi , niti će ga biti ?

Koji su to prijatelji kluba , ako mogu imena ?

Nekako mi previše navaljuješ da se otjera Dubravko , naravno da imaš puno pravo , pa me samo interesuje ko bi po tebi trebao da tu bude ?
Dubravko netreba otići(puno je dobrog napravio) ali za svoje dobro i dobro svih nas treba da spusti gard.
Vratite snimku i pogledajte mu izra lica u jednom trenutku, na sinoćnjoj utakmici i vidjeti ćete da mu je stalo.
:kafa:
Po meni vjerovatno ima razloge zašto to radi . Ne znam zašto bi neko odbijao pomoć , koliko god da je tvrdoglav . Kakvi smo kao ljudi postali , ništa me ne čudi ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 02 nov 2025, 14:51

Muhina izjava nazalost samo oslikava cijeli presjek Bosnine politike, bahato, bezobrazno, drsko i u mislima da se sve zna. Ne prave prijatelje oko kluba i ne zele da privlace ljude okolo, ponasaju se kao da su sami sebi svrha, sto je dugorocno itekako neisplativo.

Muha je generalno pozitivac, ali nije za ove trenutne pozicije, trebao je puno da uci i da bude trener razvojnog tima u stalnoj komunikaciji sa trenerom prvog tima.

Posto sam sisao ispod kosa na utakmici, highlight veceri mi je bio kada u zadnjoj akciji Halilovic bukvalno tjera u blok Delu za Westa. Tu nema nikakvog sistema, niti ce ga biti.

Nekako mi previše navaljuješ da se otjera Dubravko , naravno da imaš puno pravo , pa me samo interesuje ko bi po tebi trebao da tu bude ?
Kada sam prije pocetka sezone pisao da ce se ovo desiti, svi su se uvjerili nakon pocetka sezone da ce sezona vrlo tesko da se iscupa. Vise puta sam ponovio, a evo opet cu, u trenutku kada je Dubravko usao u klub i poceo da cisti lose stvari, NIKO nije bio zainteresovan da to uradi.

Nikada niti jedan direktor/predsjednik poslije rata nije ulozio novca u omladinske selekcije kluba kao Dubravko. Nikada. Nije se desilo da neko dovede toliko igraca sa strane. Ali to je sve nestalo s cinjenicom da je pogresne izbore napravio. Niti jedan od njih nece moci igrati ozbiljnu kosarku (ne racunam Prvenstvo BiH). Ako se nastavi ovako, Manojlovic ce nazadovati strasno. Vec sada je morao dobijati 20 minuta minimalno negdje u ABA 2 ligi.

Trenutno NIKO nema spreman da udje u klub na ovaj ili onaj nacin, nema opozicije niti zelje. Samo sto tvrdoglavo odbijajuci ocigledne stvari, nece nas dovesti nigdje. Dobio je preozbiljan budzet ove sezone, morao je biti u najmanju ruku 10% ispod Spartaka, a ne 30-40% slabiji.

- Nepostojanje kadetske selekcije
- 3.000 eura Mladenu Jojicu (Dejan Kamenjasevic je to namjestio, jer je nekada saradjivao s njim). Je li uredu da pedagog samara Jasarevica, Delica i Mandzukica? Je li uredu da se ne desi neka sankcija vezano za taj dio?
- Astronomske plate za juniore Grahovca, Kljestana, Jasarevica. Momci nisu odigrali seniorske utakmice za klub?
- Tvrdoglavo gurajuci Damjanovica da bude trener prvog tima, iako su svi vidjeli da nema taj kapacitet, ali je bio tu jer mu ide niz dlaku i nema sukoba misljenja
- Nedefisane uloge u timu za Personsa, Gutica (nikada nije ni trebao biti potpisan), Halilovica koji ne moze biti nosilac, Younga za kojeg sam rekao da nece docekati decembar (ima veliki kvalitet, ali mora se i znati s njim, a ne trener pocetnik)
- Cijena karata koja je astronomska za partije koje pruzaju i ekipe koje dolaze ( ne racunam Buducnost, Cedevitu, Murciju, Zvezdu)
- Danas je objavio da je slobodan ulaz na Lublin u Skenderiju, sta onda ovi ljudi koji su kupili jucer kartu, koja je kao trebala da vazi za Lublin. Previse se luta, strategija ne postoji.
- Npr. znam da je stav trenutnog staffa da Audige ne razumije kosarku, to je cinjenica da covjek samo gleda kos kad dobije platu, ali je isto najveca vrlina u svakom poslu sakriti sve mane koje postoje kod tvojih saradnika/igraca i istaknuti vrline
- Niti jednog trenutka ne razmislja da zaposli sportskog direktora, nekog igraca sa dobrim konekcijama da mu tu pomogne
- Prostorije Bosne su oronule, pehar europskog prvaka stoji u prasini, je li se mogla odvojiti godisnja plata Gutica i zrtvovati veliku platu 1/2 juniora da se naprave reprezentativne prostorije gdje bi se odrzavale press konferencije, druzenja, itd? Ja mislim da se za 50.000 eura itekako moglo srediti sto bi ostalo iza Dubravka.

Mogao bih do sutra ovako, cesto znam preskociti neke stvari koje znam i napisati ovdje bas iz razloga “mira u kuci”.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 nov 2025, 14:59

02 nov 2025, 13:45
Unofficialpage je napisao/la:
02 nov 2025, 10:41
Nevjerovatno je kako imamo ove seljačke trenere, to jedva da ima par dana trenerskog staža ali već se umislilo da sve zna i da je neka faca. Čovjek mu fino postavi pitanje i obrazloži šta on misli da je loše i umjesto da dobije odgovor od trenera kako treba ali, jok, Pašalić odgovori bahato, umišljeno i bezobrazno.
Kako mu je trebao odgovoriti po tebi ?
Trebao mu je stručno odgovoriti da to jesu neke stvare na kojima rade i da će dati sve od sebe da isprave greške koje se dešavaju itd. A ne bahato ovako, kod nas su treneri naučili da ih ne smiješ ništa pitati, kritiku uputiti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 02 nov 2025, 16:05

Imal gdje ta izjava na portalima?

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 02 nov 2025, 16:05

02 nov 2025, 14:51

Kada sam prije pocetka sezone pisao da ce se ovo desiti, svi su se uvjerili nakon pocetka sezone da ce sezona vrlo tesko da se iscupa. Vise puta sam ponovio, a evo opet cu, u trenutku kada je Dubravko usao u klub i poceo da cisti lose stvari, NIKO nije bio zainteresovan da to uradi.

Nikada niti jedan direktor/predsjednik poslije rata nije ulozio novca u omladinske selekcije kluba kao Dubravko. Nikada. Nije se desilo da neko dovede toliko igraca sa strane. Ali to je sve nestalo s cinjenicom da je pogresne izbore napravio. Niti jedan od njih nece moci igrati ozbiljnu kosarku (ne racunam Prvenstvo BiH). Ako se nastavi ovako, Manojlovic ce nazadovati strasno. Vec sada je morao dobijati 20 minuta minimalno negdje u ABA 2 ligi.

Trenutno NIKO nema spreman da udje u klub na ovaj ili onaj nacin, nema opozicije niti zelje. Samo sto tvrdoglavo odbijajuci ocigledne stvari, nece nas dovesti nigdje. Dobio je preozbiljan budzet ove sezone, morao je biti u najmanju ruku 10% ispod Spartaka, a ne 30-40% slabiji.

- Nepostojanje kadetske selekcije
- 3.000 eura Mladenu Jojicu (Dejan Kamenjasevic je to namjestio, jer je nekada saradjivao s njim). Je li uredu da pedagog samara Jasarevica, Delica i Mandzukica? Je li uredu da se ne desi neka sankcija vezano za taj dio?
- Astronomske plate za juniore Grahovca, Kljestana, Jasarevica. Momci nisu odigrali seniorske utakmice za klub?
- Tvrdoglavo gurajuci Damjanovica da bude trener prvog tima, iako su svi vidjeli da nema taj kapacitet, ali je bio tu jer mu ide niz dlaku i nema sukoba misljenja
- Nedefisane uloge u timu za Personsa, Gutica (nikada nije ni trebao biti potpisan), Halilovica koji ne moze biti nosilac, Younga za kojeg sam rekao da nece docekati decembar (ima veliki kvalitet, ali mora se i znati s njim, a ne trener pocetnik)
- Cijena karata koja je astronomska za partije koje pruzaju i ekipe koje dolaze ( ne racunam Buducnost, Cedevitu, Murciju, Zvezdu)
- Danas je objavio da je slobodan ulaz na Lublin u Skenderiju, sta onda ovi ljudi koji su kupili jucer kartu, koja je kao trebala da vazi za Lublin. Previse se luta, strategija ne postoji.
- Npr. znam da je stav trenutnog staffa da Audige ne razumije kosarku, to je cinjenica da covjek samo gleda kos kad dobije platu, ali je isto najveca vrlina u svakom poslu sakriti sve mane koje postoje kod tvojih saradnika/igraca i istaknuti vrline
- Niti jednog trenutka ne razmislja da zaposli sportskog direktora, nekog igraca sa dobrim konekcijama da mu tu pomogne
- Prostorije Bosne su oronule, pehar europskog prvaka stoji u prasini, je li se mogla odvojiti godisnja plata Gutica i zrtvovati veliku platu 1/2 juniora da se naprave reprezentativne prostorije gdje bi se odrzavale press konferencije, druzenja, itd? Ja mislim da se za 50.000 eura itekako moglo srediti sto bi ostalo iza Dubravka.

Mogao bih do sutra ovako, cesto znam preskociti neke stvari koje znam i napisati ovdje bas iz razloga “mira u kuci”.
Ti pises protiv Dubravka zbog nekih stvari koje su licne. Hajde evo zamislimo da sutra “otjeramo” Barbarica, ko dolazi na mjesto predsjednika ljudi se inace lome noge od zelje da dodu na tu poziciju.

Barbaric i da je nagori na svijetu spasio je KK Bosnu i dalje je vodi uspjesno, ja prvi iznesem kritike jel me neke stvari u momentu naljute, ali mi boljeg od njega niti smo imali, a niti cemo imati.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 02 nov 2025, 16:12

@InatSilan, jesi li procitao sta sam napisao? Jesi li procitao da NIKO ne zeli poziciju Dubravka? Jesam li to napisao? Jesam.

Jesi li procitao da sam napisao sta je uradio kada NIKO nije htio da ista uradi? Jesi li procitao da u historiji se nikada nije desilo da neko ulozi ovoliko novca u Bosnu kao Dubravko? Je li raspravljamo o cinjenicama?

Sta je greska u onome sto sam iznio? Napisi mi molim te?

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 02 nov 2025, 17:41

02 nov 2025, 16:12
@InatSilan, jesi li procitao sta sam napisao? Jesi li procitao da NIKO ne zeli poziciju Dubravka? Jesam li to napisao? Jesam.

Jesi li procitao da sam napisao sta je uradio kada NIKO nije htio da ista uradi? Jesi li procitao da u historiji se nikada nije desilo da neko ulozi ovoliko novca u Bosnu kao Dubravko? Je li raspravljamo o cinjenicama?

A nije nista greska, ti mene opet ne shvatas. Sve sto si ti iznio ovdje stoji, ali stoji to da boljeg nemamo.

Mozemo do sutra iznositi greske, jedino sto moze izaci iz toga je povratak u A1 i derbi protiv Vogosce. Lose je sto Joja ima toliku platu, ali ovo prvo je bar 30x losije.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 02 nov 2025, 17:53

Jadnimi je napisao/la:
02 nov 2025, 13:58

Dubravko netreba otići(puno je dobrog napravio) ali za svoje dobro i dobro svih nas treba da spusti gard.
Vratite snimku i pogledajte mu izra lica u jednom trenutku, na sinoćnjoj utakmici i vidjeti ćete da mu je stalo.
:kafa:
To je bilo pred kraj utakmice kad su gubili i kad je zatvorio oci i spustio glavu kontajuci kako ce pregurat jos jedan poraz
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 02 nov 2025, 18:19

Treba paziti da im neko u doselekciji ne uvali polovnjaka, satro provjereno ime, koji je zavrsio sa ozbiljnom kosarkom. Bolje dovesti mladjeg igraca makar bio macak u vreci. Jbg ima hejbet igraca sa koledza koji jos nemaju klub, ali treba naci pravog, kao sto je Krka ubola sa Baileyem. Za pravog igraca trebaju konekcije, da se raspitas o doticnom, od karaktera pa nadalje, ali eto cujemo da Dubravko odbija takav vid saradnje...

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 02 nov 2025, 18:38

InatSilniBosanski je napisao/la:
02 nov 2025, 17:41
02 nov 2025, 16:12

A nije nista greska, ti mene opet ne shvatas. Sve sto si ti iznio ovdje stoji, ali stoji to da boljeg nemamo.

Mozemo do sutra iznositi greske, jedino sto moze izaci iz toga je povratak u A1 i derbi protiv Vogosce. Lose je sto Joja ima toliku platu, ali ovo prvo je bar 30x losije.
Ja ne pricam da Dubravko ode, ja pricam o tome da on oko sebe okupi 5/6/10 ljudi da pomognu, mora da napravi UO kluba da svi direktori koji su iz budzeta dali novac budu clanovi Uprave. To jednostavno mora tako, nigdje se to nije zapamtili da je neko dao veliki novac, a nije clan UO.

On mora promijeniti sebe da bi pomogao Bosni da napravi jos bolji rezultat. Bojim se da dogodine Bosna nece iz budzeta dobiti ovoliko novca.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 02 nov 2025, 18:52

Ma do prije 15-ak dana su imali dostupne Robersona i Gordica na PG. Persons je na isti nacin igrao i u pripremnim utakmicama. Ako se tad moglo procijeniti da od njega nema nista, onda su ranije trebali reagovati. Ova dvojica sigurno ne bi imali nista protiv da dodju u Bosnu, pogotovo Roberson koji je u onom intervjuu pokazao veliku zelju da dodje. Ovaj crni sto je dosao u Igokeu, a igra za Student se cini bas zanimljivim. Mozda na isti fazon mogu nahvatati nekog ko je tek izasao s koledza, mada je i to sve nesigurno. Samo da ne naprave gresku ko lani, kad su doveli 'iskusnog' Marinkovica koji je izlazio iz nezgodne povrede...

Sto se tice bahatog ponasanja Barbarica, Pasalica itd... Mi ionako nemamo previse kvalitetnih sportskih novinara (pogotovo u ovom sportu), a Bosna se nakon dugih 15-ak godina pojavljuje na kosarkaskoj mapi i valjda im je cilj privuci i medije i narod. Karta od 35 maraka za dvije utakmice i nije puno, ali de ti stavi 15 KM za jednu jer nas narod jos uvijek nije u tom fazonu da ce u 3 dana doci na 2 utakmice. Vjerujem da bi se i igraci malo probudili (pogotovo u odbrani) da ih s tribina bodri 4-5k ljudi (da ne govorim vise od toga). Kad dodju pobjede i atraktivniji protivnici, onda malo podici karte jer se narod vec navukao da dolazi na utakmice. Ovako, bez kvalitetne igre, bez pobjeda i bez Skenderije, neodstupanje od tih famoznih 35 maraka je ludost. I te akcije za fudbalske navijacke grupe ne piju vode, jer ti ljudi ne prate ovaj sport...

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 02 nov 2025, 19:14

Ghuraba je napisao/la:
02 nov 2025, 18:52
Ma do prije 15-ak dana su imali dostupne Robersona i Gordica na PG. Persons je na isti nacin igrao i u pripremnim utakmicama. Ako se tad moglo procijeniti da od njega nema nista, onda su ranije trebali reagovati. Ova dvojica sigurno ne bi imali nista protiv da dodju u Bosnu, pogotovo Roberson koji je u onom intervjuu pokazao veliku zelju da dodje. Ovaj crni sto je dosao u Igokeu, a igra za Student se cini bas zanimljivim. Mozda na isti fazon mogu nahvatati nekog ko je tek izasao s koledza, mada je i to sve nesigurno. Samo da ne naprave gresku ko lani, kad su doveli 'iskusnog' Marinkovica koji je izlazio iz nezgodne povrede...

Sto se tice bahatog ponasanja Barbarica, Pasalica itd... Mi ionako nemamo previse kvalitetnih sportskih novinara (pogotovo u ovom sportu), a Bosna se nakon dugih 15-ak godina pojavljuje na kosarkaskoj mapi i valjda im je cilj privuci i medije i narod. Karta od 35 maraka za dvije utakmice i nije puno, ali de ti stavi 15 KM za jednu jer nas narod jos uvijek nije u tom fazonu da ce u 3 dana doci na 2 utakmice. Vjerujem da bi se i igraci malo probudili (pogotovo u odbrani) da ih s tribina bodri 4-5k ljudi (da ne govorim vise od toga). Kad dodju pobjede i atraktivniji protivnici, onda malo podici karte jer se narod vec navukao da dolazi na utakmice. Ovako, bez kvalitetne igre, bez pobjeda i bez Skenderije, neodstupanje od tih famoznih 35 maraka je ludost. I te akcije za fudbalske navijacke grupe ne piju vode, jer ti ljudi ne prate ovaj sport...
Akcija u kojoj platiš/dobiješ kartu za utakmicu. Odeš i budeš na utakmici a negledaš je, takva je pozicija, je vic.
Ova utakmica na Skenderiji ako se malo digne hajp i olabavi sa kartama, bi mogla vratiti neku gledanost.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 02 nov 2025, 19:23

Ghuraba je napisao/la:
02 nov 2025, 18:52

Ovdje trebaju 3 igraca, 2 da su jako kvalitetne i jedan da bude lider ekipe.

Dva beka pod hitno, za Personsa nema vise niko strpljenja, a West nije ni blizu tog kvaliteta. Ja bi se pozdravio sa oba i doveo dva igraca. Jednog da bude lider ekipe, sa sigurnim poenima i sposobnosti da organizuje igru. Drugog da igra solidnu odbranu i razigrava ekipu.

Mi u rosteru trenutno nikoga nemamo ko na ovom nivou moze fino razigrati suigrace, podvaliti dva, tri lagana pasa na zicer. Diktirati igru na osnovu tempa utakmice itd.

Treci igrac MORA biti centar, i to prvi. Igrac tipa ovoga iz Spartaka. Neko ko radi sve na terenu. S takvim igracem bi se drasticno rotacija mogla mjenjati i garantujem da bi duplo bolje izgledali na terenu.

Opet da ponovim ko god da je radio selekciju i dovode je igraca, a zna se ko je nema pojma od tog posla. Samo se amateru moze desiti da u novembru mora traziti glavu i rep ekipe. Za nadati se da se ima para i da se nece stediti. Zanimljivih igraca sigurno ima.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 nov 2025, 19:34

Uze Mursija Barsu.
Jesmo li onda bolji od Barse? :think:
Koševo Zapad

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 02 nov 2025, 19:40

Shategabri je napisao/la:
02 nov 2025, 19:34
Uze Mursija Barsu.
Kakav je roster??

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 nov 2025, 19:41

DjaniTarik je napisao/la:
02 nov 2025, 19:40
Uze Mursija Barsu.
Kakav je roster??
Što? Misliš s Bosnom igrala mix ekipa?
Koševo Zapad

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 02 nov 2025, 19:44

02 nov 2025, 19:41
Uze Mursija Barsu.
Kakav je roster??
Nije igrala mix ekipa odakle ta ideja?

Barca poginula u duplom kolu dvije teske utakmice. Murcia ima kvalitet za iznenaditi svakog u ACB ligi.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 nov 2025, 19:48

02 nov 2025, 19:44

Kakav je roster??

Barca poginula u duplom kolu dvije teske utakmice. Murcia ima kvalitet za iznenaditi svakog u ACB ligi.
Kontam to hoće reći. Čini mi se da nije Ennis jedino igrao protiv Bosne.

Znači da i Bosna ima kvalitet.
Koševo Zapad

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 02 nov 2025, 19:54

02 nov 2025, 19:48
02 nov 2025, 19:44

Kontam to hoće reći. Čini mi se da nije Ennis jedino igrao protiv Bosne.

Znači da i Bosna ima kvalitet.
Ima Bosna kvalitet, ali nije dobro sastavljena ekipa. Ponovili smo gresku iz proslosti i platili najvise one koji najmanje doprinose. U kosarci to dosta drugacije ide nego u npr. fudbalu pa se rosteri ne tako rijetko mjenjaju znacajno tokom same sezone.

Uvijek se na trzistu nadju neki slobodni igraci koji se mogu ugrabiti.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ebi46, Google Adsense [Bot] i 17 gostiju.