VensanKasel je napisao/la: ↑02 nov 2025, 13:42
DirkNowitzki je napisao/la: ↑02 nov 2025, 11:11
Muhina izjava nazalost samo oslikava cijeli presjek Bosnine politike, bahato, bezobrazno, drsko i u mislima da se sve zna. Ne prave prijatelje oko kluba i ne zele da privlace ljude okolo, ponasaju se kao da su sami sebi svrha, sto je dugorocno itekako neisplativo.
Muha je generalno pozitivac, ali nije za ove trenutne pozicije, trebao je puno da uci i da bude trener razvojnog tima u stalnoj komunikaciji sa trenerom prvog tima.
Posto sam sisao ispod kosa na utakmici, highlight veceri mi je bio kada u zadnjoj akciji Halilovic bukvalno tjera u blok Delu za Westa. Tu nema nikakvog sistema, niti ce ga biti.
https://sportklub.n1info.rs/kosarka/eur ... uroleague/
Znači po tebi nema sistema u Crvenoj Zvezdi , niti će ga biti ?
Koji su to prijatelji kluba , ako mogu imena ?
Nekako mi previše navaljuješ da se otjera Dubravko , naravno da imaš puno pravo , pa me samo interesuje ko bi po tebi trebao da tu bude ?
Kada sam prije pocetka sezone pisao da ce se ovo desiti, svi su se uvjerili nakon pocetka sezone da ce sezona vrlo tesko da se iscupa. Vise puta sam ponovio, a evo opet cu, u trenutku kada je Dubravko usao u klub i poceo da cisti lose stvari, NIKO nije bio zainteresovan da to uradi.
Nikada niti jedan direktor/predsjednik poslije rata nije ulozio novca u omladinske selekcije kluba kao Dubravko. Nikada. Nije se desilo da neko dovede toliko igraca sa strane. Ali to je sve nestalo s cinjenicom da je pogresne izbore napravio. Niti jedan od njih nece moci igrati ozbiljnu kosarku (ne racunam Prvenstvo BiH). Ako se nastavi ovako, Manojlovic ce nazadovati strasno. Vec sada je morao dobijati 20 minuta minimalno negdje u ABA 2 ligi.
Trenutno NIKO nema spreman da udje u klub na ovaj ili onaj nacin, nema opozicije niti zelje. Samo sto tvrdoglavo odbijajuci ocigledne stvari, nece nas dovesti nigdje. Dobio je preozbiljan budzet ove sezone, morao je biti u najmanju ruku 10% ispod Spartaka, a ne 30-40% slabiji.
- Nepostojanje kadetske selekcije
- 3.000 eura Mladenu Jojicu (Dejan Kamenjasevic je to namjestio, jer je nekada saradjivao s njim). Je li uredu da pedagog samara Jasarevica, Delica i Mandzukica? Je li uredu da se ne desi neka sankcija vezano za taj dio?
- Astronomske plate za juniore Grahovca, Kljestana, Jasarevica. Momci nisu odigrali seniorske utakmice za klub?
- Tvrdoglavo gurajuci Damjanovica da bude trener prvog tima, iako su svi vidjeli da nema taj kapacitet, ali je bio tu jer mu ide niz dlaku i nema sukoba misljenja
- Nedefisane uloge u timu za Personsa, Gutica (nikada nije ni trebao biti potpisan), Halilovica koji ne moze biti nosilac, Younga za kojeg sam rekao da nece docekati decembar (ima veliki kvalitet, ali mora se i znati s njim, a ne trener pocetnik)
- Cijena karata koja je astronomska za partije koje pruzaju i ekipe koje dolaze ( ne racunam Buducnost, Cedevitu, Murciju, Zvezdu)
- Danas je objavio da je slobodan ulaz na Lublin u Skenderiju, sta onda ovi ljudi koji su kupili jucer kartu, koja je kao trebala da vazi za Lublin. Previse se luta, strategija ne postoji.
- Npr. znam da je stav trenutnog staffa da Audige ne razumije kosarku, to je cinjenica da covjek samo gleda kos kad dobije platu, ali je isto najveca vrlina u svakom poslu sakriti sve mane koje postoje kod tvojih saradnika/igraca i istaknuti vrline
- Niti jednog trenutka ne razmislja da zaposli sportskog direktora, nekog igraca sa dobrim konekcijama da mu tu pomogne
- Prostorije Bosne su oronule, pehar europskog prvaka stoji u prasini, je li se mogla odvojiti godisnja plata Gutica i zrtvovati veliku platu 1/2 juniora da se naprave reprezentativne prostorije gdje bi se odrzavale press konferencije, druzenja, itd? Ja mislim da se za 50.000 eura itekako moglo srediti sto bi ostalo iza Dubravka.
Mogao bih do sutra ovako, cesto znam preskociti neke stvari koje znam i napisati ovdje bas iz razloga “mira u kuci”.