Ja se baš ne slažem u potpunosti sa tim. Nije baš situacija do te mjere kritična da bi se nekoga napadalo na taj način. Okej, mozda bi mu spočitavali da je kalibar za srbiju, a odabrao prije Bosnu...ali to je neki nivo isti kao što mi recimo "žalimo" za nekim ko je odabrao drugu reprezentaciju.
Medjutim, u situaciji kada te godinama neće Srbija i onda odaberes Bosnu, mislim da tu niko ne zamjeri jer su svjesni nekvaliteta.
Da budemo realni, javili smo se Markoviću u najgorem mogućem trenutku. Prvo što je igrao u Srbiji za Partizan, drugo što se nadao nekom transferu vani i nije smio sebi dopustiti da to prokocka. Plus na sve to nadao se da bi igrama u novom klubu mogao da se nametne reprezentaciji Srbije.
Ukoliko on ne bude pozvan ni kod ovog novog selektora Srbije (a vjerovatno neće jer ima i mladjih igrača iz boljih klubova), to će mu značiti da se definitivno dzaba nada i da sa 26 godina ima zadnji voz da se nešto predomislja.
Sa Vukovicem je isto ja mislim slična situacija u kojoj se on nada da bi mogao jednom zaigrati za Srbiju ako ode u neki solidan klub jer je navikan da je mega talent. Da on zna da neće nikad dobiti poziv za Srbiju, davno bi se on odazvao Bosni.