FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
63
21%
2. Borbu za Evropu
143
47%
3. Sredinu tabele
51
17%
4. Borbu za opstanak
50
16%

Ukupno glasova: 307

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 03 nov 2025, 17:21

Ukoliko su neke stvari istinite bojim se da ce nas ovo kostati raspada kao 2013
Ne budite picke i potrcke!
Svi glumite neke patriote, tetovirate ljiljane, na drustvenim mrezama neke citate objavljute
Sad dolazi vrijeme u kojem ce se vidjeti ko je ko
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 03 nov 2025, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 03 nov 2025, 17:24

zeljovolimte je napisao/la:
03 nov 2025, 17:17
Manijakdokraja9 je napisao/la:
03 nov 2025, 14:34
irfo je napisao/la:
03 nov 2025, 14:26
Ma ovo su sve simptomi, nama je glavni problem nemanje investitora, vlasnika, nazovi kako god.
Dok neko ne dodje i ne ulozi pare mi se mozemo poselamiti sa bilo kakvim uspjehom
Brate iskreno nemamo losu ekipu, treba bit realan, ima kvaliteta i vise nego dovoljno za nasu ligu. Mi nemamo strucnjaka na klupi koji ce to posloziti. U danasnjem fudbalu je trener sve, treba doci neko provjeren, iskusan. Garantujem ti da bi se trener nivoa tipa zoran zekic borio za titulu ili bar bio konkurentan s ovom ekipom. Ne bi te sigurno preslusavale ove seljacke ekipe.
Ljudi vi ste toliko neobjektivni da to nije realno. Sinoc se utakmica potrefila kako se potrefila, izmisli penal u 5oj minuti nabije se pritisak..

Poslije toga imas ludi kriterij gdje svaki napad dobijes faul na 30m od gola. Bukvalno svaki napad cupanje sa ledja i ostti faulovi. Nije do sudije do nas je.

U napadu imas Krpica koji se posvadjao sa trenerom, Jaganjca bez minute ozbiljnog fudbala i golgetera Koningsa i Rakica koji igra druugu sezonu u karijeri.

Bocne pozicije Alic, Odinaka, Trupe i Obradov ne treba ih komentarisati.
Krilni igraci Mater dobar, Vini prva sezona u zivotu na ovom nivou, Boljevic van forme (trener ima krivice), Pejic uzasan.

Stoperi Karamarko top, Sukilovic tarsba iz prosle sezone, Sedorf drugoligaski igrac, Osmanovic dosso iz najgore luksemburske ekipe.

Onaj ko je dovodio i aminovao ove igrace mora odgovarati.
Nabrojao sam u postu iznad 7 8 i vise nego dobrih igraca kojima raspolazemo (ne racunajuci Madzida). Znamo svi da ima i losih, al ima dovoljno dobrih. Niko nema 11 odlicnih igraca. Do trenera je.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 03 nov 2025, 17:26

Niko me ne moze ubjediti da zadnje dvije sezone nemamo kvalitetne igrace za top4. Muftic,Karamarko,Odinaka,Alic,Erick,Milosevic,Sosic,Cveta… Imas neke i na klupi mogu priziti nesto,nemoguce da je uvijek do igraca. Pogledajmo sirom svijeta, cime raspolaze Gasperini pa je u top3, cime raspolaze Conte gdje mu je povrijeđeno 5/6 igraca pa je prvi na tabeli.. Bornemouth, Crsytal Palace..
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 nov 2025, 17:26

03 nov 2025, 17:24
03 nov 2025, 14:34

Brate iskreno nemamo losu ekipu, treba bit realan, ima kvaliteta i vise nego dovoljno za nasu ligu. Mi nemamo strucnjaka na klupi koji ce to posloziti. U danasnjem fudbalu je trener sve, treba doci neko provjeren, iskusan. Garantujem ti da bi se trener nivoa tipa zoran zekic borio za titulu ili bar bio konkurentan s ovom ekipom. Ne bi te sigurno preslusavale ove seljacke ekipe.
Ljudi vi ste toliko neobjektivni da to nije realno. Sinoc se utakmica potrefila kako se potrefila, izmisli penal u 5oj minuti nabije se pritisak..

Poslije toga imas ludi kriterij gdje svaki napad dobijes faul na 30m od gola. Bukvalno svaki napad cupanje sa ledja i ostti faulovi. Nije do sudije do nas je.

U napadu imas Krpica koji se posvadjao sa trenerom, Jaganjca bez minute ozbiljnog fudbala i golgetera Koningsa i Rakica koji igra druugu sezonu u karijeri.

Krilni igraci Mater dobar, Vini prva sezona u zivotu na ovom nivou, Boljevic van forme (trener ima krivice), Pejic uzasan.

Stoperi Karamarko top, Sukilovic tarsba iz prosle sezone, Sedorf drugoligaski igrac, Osmanovic dosso iz najgore luksemburske ekipe.

Nabrojao sam u postu iznad 7 8 i vise nego dobrih igraca kojima raspolazemo (ne racunajuci Madzida). Znamo svi da ima i losih, al ima dovoljno dobrih. Niko nema 11 odlicnih igraca. Do trenera je.
To nije dovoljno. Nista Velez nije losiji od nas.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 nov 2025, 17:29

Pablo11 je napisao/la:
03 nov 2025, 17:26
Niko me ne moze ubjediti da zadnje dvije sezone nemamo kvalitetne igrace za top4. Muftic,Karamarko,Odinaka,Alic,Erick,Milosevic,Sosic,Cveta… Imas neke i na klupi mogu priziti nesto,nemoguce da je uvijek do igraca. Pogledajmo sirom svijeta, cime raspolaze Gasperini pa je u top3, cime raspolaze Conte gdje mu je povrijeđeno 5/6 igraca pa je prvi na tabeli.. Bornemouth, Crsytal Palace..
Koliko je sezona Gasperini zavrsio u top4, a ne u top3 sa Atalantom?

A po tvojim komentarima prvi put je do trenera. Nije bilo do Tuwairija, Basica, CORICA. Ali je do Adzmea i Edisa..

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 nov 2025, 17:31

Ali kad skontam da se nama Amil Sukalo pita u klubu i te ublehase neko podrzaava.
Adzema bih otjerao samo zbog toga!

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 03 nov 2025, 17:34

03 nov 2025, 17:24

To nije dovoljno. Nista Velez nije losiji od nas.
Ako su ti na istom nivou hrkac, pidro, serbecic, vehabovic, karjasevic, nukic, haskic itd sa ovima koje sam ja nabrojao, golmana karica se necu ni usuditi uporediti s muftom iz postovanja prema mufti, upitan je nacin na koji gledas na ovaj sport.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 03 nov 2025, 17:45

03 nov 2025, 17:29
Pablo11 je napisao/la:
Koliko je sezona Gasperini zavrsio u top4, a ne u top3 sa Atalantom?

A po tvojim komentarima prvi put je do trenera. Nije bilo do Tuwairija, Basica, CORICA. Ali je do Adzmea i Edisa..
Ne znam jel te trpao Coric ili oni prije? Samo uporedjujes nekakve trenere prije i sad, procitaj post jos jednom napisao sam zadnje dvije godine imamo sastav za top 3/4 niko me ne moze ubjediti da nemamo. Koliko znam Coric je vodio prosle sezone tako da i njega ubrajam tu.
Mozes nekog gotiviti ili ne, ovdje ti pise 50 ljudi da 10 tekmi nismo nista odigrali to i corav vidi. Ne briga me jel Coric trenutno tu, jel Adzem tu, hoce li biti peti ili deseti. Zanima me napadacki fudbal, barem na Grbavici da ne strepim prvih pola sata hoce li Posusje povesti i slicno.
Prodji me se glupih komentara ubuduce.
Fk Željezničar.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 03 nov 2025, 17:46

03 nov 2025, 17:10
Riquelme1921 je napisao/la:
03 nov 2025, 15:20
03 nov 2025, 12:11

Nama i jeste najveci problem sto imamo to misljenje.
Lakse je ako pored ojebine stoji Holandska zastava i ime Giovani.

Serbecic i Pidro nista losiji igraci nisu u odnosu na Trupea i Sedorfa koliko god "bolje" zvucalo Sedorf umjesto Serbecic. Hrkaca da ne spominjem.
Troupe je igrao sinoć na poziciji koja nije njegova a za to je kriv Adžem što je ušao u sezonu sa Obradovom kojem ne vjeruje. Troupe je meni defanzivno opet ok, niko nije zatvorio Guliashvilija od naših bekova nikada kao on prošli derbi.
Guliashvili u kakvoj je formi ne treba ga niko cuvati.

I tu da mu je Peljto bio u raspolozenju kao sinoc, on bi crveni karton dobio kad ga je udario na podu.
Ni na proljeće nije bio štogod, dao 1 Širokom i nekoliko golova Igmanu mrtvom pa je protiv nas 5 zicera imao..
Grupa iznad svakog pojedinca.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 03 nov 2025, 18:26

Popišao se Velež po našoj upravi ovim saopštenjem. Barem su pokazali da će stati iza svog igrača a mi se ušutili i čekali 2 mjeseca za Karamarka.

Sad kad je glava hladnija nego sinoć još više boli ovaj poraz. Mi smo ih trebali zgaziti ovdje zbog onih dešavanja u selundri Vrapčićima a naši ko **** najveće izašli na teren.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 03 nov 2025, 18:36

03 nov 2025, 18:26
Popišao se Velež po našoj upravi ovim saopštenjem. Barem su pokazali da će stati iza svog igrača a mi se ušutili i čekali 2 mjeseca za Karamarka.

Sad kad je glava hladnija nego sinoć još više boli ovaj poraz. Mi smo ih trebali zgaziti ovdje zbog onih dešavanja u selundri Vrapčićima a naši ko **** najveće izašli na teren.
Ovo i mene najviše boli. Ulazak u utakmicu nam je bio kao da smo došli na termin, a trebali smo biti našpanovani kao nikada ove sezone. To najviše zamjeram Adžemu. Svako može imati loš dan u smislu da dobro igraš, stvaraš šanse pa te ne ide. Ali nedopustivo je da imaš loš dan u pristupu i motivu. E mi smo izašli na teren bez ikakvog kuveta. Južni pitari nas satrali prvih 10 minuta i penal je prirodna posljedica toga.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 03 nov 2025, 18:39

Lokomotifa je napisao/la:
03 nov 2025, 18:36

Ovo i mene najviše boli. Ulazak u utakmicu nam je bio kao da smo došli na termin, a trebali smo biti našpanovani kao nikada ove sezone. To najviše zamjeram Adžemu. Svako može imati loš dan u smislu da dobro igraš, stvaraš šanse pa te ne ide. Ali nedopustivo je da imaš loš dan u pristupu i motivu. E mi smo izašli na teren bez ikakvog kuveta. Južni pitari nas satrali prvih 10 minuta i penal je prirodna posljedica toga.
Ma pusti im video samo iz Mostara kada ulaze u tunel dok im yebu umrle majke sa tribina, govore ubijte ih yebem im majku ustašku i valjda bi rekli pa hajmo izaći natrpati ih do vrha. A oni izašli na teren kao da igramo protiv Dortmunda, dupli blok..

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 03 nov 2025, 18:58

03 nov 2025, 18:39

Ma pusti im video samo iz Mostara kada ulaze u tunel dok im yebu umrle majke sa tribina, govore ubijte ih yebem im majku ustašku i valjda bi rekli pa hajmo izaći natrpati ih do vrha. A oni izašli na teren kao da igramo protiv Dortmunda, dupli blok..
Ako misliš da to naše igrače brine, grdno se varaš

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 03 nov 2025, 19:30

NoDi80 je napisao/la:
03 nov 2025, 17:21
Ukoliko su neke stvari istinite bojim se da ce nas ovo kostati raspada kao 2013
Ne budite picke i potrcke!
Svi glumite neke patriote, tetovirate ljiljane, na drustvenim mrezama neke citate objavljute
Sad dolazi vrijeme u kojem ce se vidjeti ko je ko
Jel misliš na navijače? I ja ne mogu i neću da vjerujem u ovo što se priča.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 03 nov 2025, 19:32

Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 03 nov 2025, 19:46

Hrasno15 je napisao/la:
03 nov 2025, 18:58

Ovo me podsjetilo na Mostar prije koju godinu kada Jakovljević dolazi pred našu klupu i yebe im mater a oni sjede i gledaju.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 03 nov 2025, 19:59

Zašto stalno djelujemo inferiorno bez obzira na protivnika i teren?

Već duže vrijeme stiče se dojam da bez obzira na to protiv koga igramo i gdje igramo mi ulazimo u utakmicu kao autsajderi. Atmosfera, domaća ili gostujuća, više podigne protivnika nego naše igrače. Naš nivo igre pod pritiskom je jedna velika 0

Primjer od sinoć:
Primimo gol, a u našem narednom napadu bukvalno se osjeti naboj s tribina i osjećaj kao da će ona ograda past i da ce istok uletit na teren. Ogroman pritisak, energija, ali na terenu nista. Protivnik ulazi u duele otvorenim đonom, diže euforiju, grize za svaku loptu, dok naši ostaju potpuno imuni na to. To govori o mentalitetu, komunikaciji i psihološkoj pripremi.

Posjed bez svrhe i bez kontrole ritma.
Imamo navodno 70% posjeda, ali to se ne osjeti. Utisak je da se posjed vrti u prazno, bez progresije. S druge strane, protivnik s nekoliko pasova uspostavi mir, umiri i teren i tribine. Znači oni kontrolišu ritam, iako formalno manje imaju loptu. Ovo nije problem samo protiv Veleža svi nam to rade.

Čim se naši igrači zalete u presing, djeluju kao da će ispasti iz formacije. Linije su previsoko, neusklađene, i protivnik lako rješava situaciju. Uopste nema sinhronizacije u kretnji izlasku u presing.

Logika igre na Grbavici
Grbavica po prirodi stvari nameće intenzitet. Blizina tribina je pritisak za protivnika. Logično bi bilo da igramo visok presing, pogotovo jer u našoj ligi većina ekipa nema kvalitet da iznosi loptu kratko od golmana pod pritiskom.

Umjesto toga mi upravo to dopuštamo.

A najveći broj oduzetih lopti inače dolazi iz prisile na duge lopte. Dakle, ako igraš visoki presing, tjeraš protivnika na dug pas, koji je šansa da osvojiš loptu i odmah napadneš, krenes u tranziciju.

Zanimljivo upravo ono što nama drugi rade jer nam se sve svodi na dugi pas.

Nelogičnosti u organizaciji igre
Najveći paradoks
Želimo graditi napad iz posljednje trećine, ali u trenutku kad lopta dođe do stopera on odmah šalje dugu loptu bez ikakvog cilja. Ako je ideja dug pas, zašto onda uopšte počinjemo od golmana i rizikujemo pritisak?

Primimo gol nakon Muftićevog pokušaja gradnje napada. U narednom napadu ponovo kratki pas, panika i ispucavanje znaci nigdje veze s vezom.

Isto tako, ako je golman kapiten, očekuje se da on usmjerava linije, diže ekipu i organizuje izlaz lopte. Kod nas nema te komunikacije niti uopste imamo zonu osvajanja lopte nakon dugih pasova onda se postavlja pitanje sta je uopste Adzemov cilj kako on misli dobit utakmicu?

Nedostatak brzine i tranzicije

Igramo na krila i u tranziciju ali smo spori.
To je kontradikcija
Promjena strane kod nas podrazumijeva samo dugu loptu. Nema razigravanja kroz vezu, nema trokutova, nema postepenog prelaska na drugu stranu. Kada stvorimo višak neko ga ubije sporim rješenjem. Vezni red je generalno neokretan, sporo razmišlja i sporo se kreće.

Bez brzine u tranziciji, krila su beskorisna.
Zakljucak cu donijet na polusezoni, najbitnije je da se izbori evropa i da kao klub napredujemo u svakom segmentu a to je ja mislim za sad na jednom zavidnom nivou (navijaci, marketing, OP pravi dobre rezultate koliko toliko, ulazak investitora!?) uglavnom digla se euforija onda hladan tus samo se nadam da se to ne odrazi na jos vecoj rezultatskoj krizi ma da po ovom svemu sto sam naveo ne mirise na dobro.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 03 nov 2025, 20:00

Hrasno15 je napisao/la:
03 nov 2025, 18:58

Sinoc nije trebalo pustiti gostujuce navijace, ko im **** mater ali jok nas nemaju muda reci bilo sta.
Isto tako sto su cekali kaznu za Karamarka i Adzema.

RIP MLADEN ZIZOVIC

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 nov 2025, 20:03

A i onog smrada Peljtu smo morali jace docekati.
Samo zato sto je Irfan suti se.

Najjadniji covjek na svijetu i drugi gol igra se rukom, ali to moze sve proci.

**** li ti Irfane porodicu!

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 03 nov 2025, 20:05

Jučer, individualno najlošija utakmica svih igrača.Najlošija.
Prolazna ocjena Milošević i Odinaka.Prvi gol, Muftić daje loptu Toupeu, kad ovaj ne gleda, onda aut i onda sve poslije toga do penala...Šutevi, kad treba pas, ili pas kad treba šut ili dribling, centaršutevi, nikakvi, sve pogrešno. Jaganjac ne dodaje Cvetanoskom na 5 m od gola, samom, Cvetanoski dribla, kad može dupli pas, Šut s 16 m velika 0. Karamarko šuta sa 40 metara, umjesto dodavanja veznjacima, Lagumdžija najlošija utakmica, Vini sve pogrešno šut, dribling, pas....velika 0.Boljević s 5 m šuta od zemlju, umjesto u gol, jednostavno svi su loši individualno bili, katastrofalni i Adžem s njima, jer nije uspio promijeniti ritam na poluvremenu.Odinaka puno zuji, malo meda daje, jedan centaršut za 90 min da valja. O zalaganju da i ne govorim, skoro 30 min, mi nismo faula napravili, svaki duel, mlako...sram da ih bude.

Krpića i Radovca, vratiti u roster.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.