Sad sam htio postaviti isto pitanje. Ako bi se vratio, bio bi ogromno pojačanje za super kup
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
Ko te nije volio nije ni obolio...
Sto?
Sta ti je uradio brte?
- jurisicduska
- Kontakt:
I da se oporavi ne treba ga dirati do iza priprema. Jer će obnoviti povredu.
Pisao sam vec nekoliko puta.
U Butmiru treniramo na prirodnoj travi i na vjestackoj travi a na Kosevu na hibridu gdje i igramo utakmice.
Povrede igraca kad igraju na 3 podloge razlicite i treniraju su neminovne pogotovo loze, ligamenti, koljena, zglobovi i tako dalje. Mislim poptuno je logicno da se povrjeđuju.
Prirodna trava – mekša je, ima prirodan “odskok” i manje opterećuje zglobove, koljena i tetive.
Vještačka trava (umjetna) – tvrđa je, ima veći otpor prilikom promjene pravca i trenja, što povećava rizik od povreda ligamenata (posebno koljena), Ahilove tetive i mišića zadnje lože.
Hibridna trava – kombinacija prirodne trave i sintetičkih vlakana, stabilnija je i tvrđa od prirodne, ali blaža od čiste umjetne.
Kada igrači treniraju na jednoj vrsti podloge, a utakmice igraju na drugoj:
tijelo se ne može potpuno adaptirati na različite opterećenja (posebno zglobovi, mišići i tetive),
dolazi do mikrotrauma zbog razlike u tvrdoći i trenju,
povećava se rizik od istegnuća, upala i hroničnih bolova.
Najčešće povede uslijed mijenjanja podloga su:
istegnuća zadnje lože i kvadricepsa,
upale koljena (patelarna tetiva),
bol u donjem dijelu leđa,
povrede skočnog zgloba,
povrede prednjih ukrštenih ligamenata (ACL) kod bržih promjena smjera.
Otprilike sve sto mi imamo. Pisao sam to i ovim debilima iz kluba ali očigledno ne mare za tim. Ništa na ovom svijetu nije slučajno.
Usput vam J*** mrtve sto se pravite pametni.
- Maroon1946
- Kontakt:
Juce sam imao priliku uzivo gledati golmana Buducnosti, kojeg smo pominjali ovde. Malac je odbranio 6-7 zicera.
Primio je 4 gola, istina, ali mu je ekipa u rasulu i ta 4 gola nisu mjerilo.
Ja bi ga doveo odma na zimu, nek prodje pripreme, i ako zadovolji neka ostane odma, ako jos uvijek nije za nas, posaljes ga na posudbu, u Prvu ligu, samo da brani konstantno...
Primio je 4 gola, istina, ali mu je ekipa u rasulu i ta 4 gola nisu mjerilo.
Ja bi ga doveo odma na zimu, nek prodje pripreme, i ako zadovolji neka ostane odma, ako jos uvijek nije za nas, posaljes ga na posudbu, u Prvu ligu, samo da brani konstantno...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Trenira normalno sa ekipom, samo ne zele da ga pozuruju da se ne bi opet nesto desilo
Za bordobijele boje
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Sad kad odgode kolo zbog Zizovica
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
-
ventilateur
- Kontakt:
Ne bi me iznenadilo ali ne bih ni imao nesto aman zaman protiv. Jedino koji datum staviti dal srijeda da se odigra ili tek u decembru ali mi imamo superkup. Opet mislim da bi Borca mlatnuli na kosevu
„Ne razumeš ti mene, moja Vahdo, ja volim Sarajevo više nego sebe" - Asim Ferhatovic Hase
- PeppermintSA
- Kontakt:
Nemoj majke ti to pisati, haram je. Nije se čovjek ni ohladio.
-
KosevoZove
- Kontakt:
I da odgode covjek je preminuo trebamo imati ljudskosti ono malo ako nista, ali nece bit ce ti minut sutnje i to je to nazalost.PeppermintSA je napisao/la: ↑03 nov 2025, 20:56Nemoj majke ti to pisati, haram je. Nije se čovjek ni ohladio.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Minuta šutnje je sasvim dovoljna za sportskog radnika koji je zadnji angažman imao u ligi srbije. To oni neka odlučuju o odgodi kola.
Ovo su stvari koje se svakodnevno dešavaju oko nas, samo što se ne snima svaka smrt.
Ko je imao sličnu stvar u porodici zna kako to izgleda.
Uživajte dok možete, nikada ne znate kada je propisan zadnji dan.
Žižović neka počiva u miru, a odgoda kola je totalna glupost.
Ovo su stvari koje se svakodnevno dešavaju oko nas, samo što se ne snima svaka smrt.
Ko je imao sličnu stvar u porodici zna kako to izgleda.
Uživajte dok možete, nikada ne znate kada je propisan zadnji dan.
Žižović neka počiva u miru, a odgoda kola je totalna glupost.
-
ajdohordas
- Kontakt:
Ybt baš me potreslo ovo...
nisam ga nešto gotivio, ali je svakako ikona lige i naše države...
porodici saučešće...
nisam ga nešto gotivio, ali je svakako ikona lige i naše države...
porodici saučešće...
Umro je i Dzeno pa se nije odgadjalo.
I drugi su umirali i nije se odgađalo.
- MaroonWhite1946
- Kontakt:
Raja se cudi sto reprezentacija ima treninge na Kosevu, a Dzeko i kompanija izasli na teren u Butmiru pred prethodne utakmice i kad su osjetili teren samo se pokupili i rekli necemo ovdje trenirati, podloga je pretvrda i veliki je rizik od povreda, al yebo nas imamo mi sirok roster.jurisicduska je napisao/la: ↑03 nov 2025, 18:30I da se oporavi ne treba ga dirati do iza priprema. Jer će obnoviti povredu.
Pisao sam vec nekoliko puta.
U Butmiru treniramo na prirodnoj travi i na vjestackoj travi a na Kosevu na hibridu gdje i igramo utakmice.
Povrede igraca kad igraju na 3 podloge razlicite i treniraju su neminovne pogotovo loze, ligamenti, koljena, zglobovi i tako dalje. Mislim poptuno je logicno da se povrjeđuju.
Prirodna trava – mekša je, ima prirodan “odskok” i manje opterećuje zglobove, koljena i tetive.
Vještačka trava (umjetna) – tvrđa je, ima veći otpor prilikom promjene pravca i trenja, što povećava rizik od povreda ligamenata (posebno koljena), Ahilove tetive i mišića zadnje lože.
Hibridna trava – kombinacija prirodne trave i sintetičkih vlakana, stabilnija je i tvrđa od prirodne, ali blaža od čiste umjetne.
Kada igrači treniraju na jednoj vrsti podloge, a utakmice igraju na drugoj:
tijelo se ne može potpuno adaptirati na različite opterećenja (posebno zglobovi, mišići i tetive),
dolazi do mikrotrauma zbog razlike u tvrdoći i trenju,
povećava se rizik od istegnuća, upala i hroničnih bolova.
Najčešće povede uslijed mijenjanja podloga su:
istegnuća zadnje lože i kvadricepsa,
upale koljena (patelarna tetiva),
bol u donjem dijelu leđa,
povrede skočnog zgloba,
povrede prednjih ukrštenih ligamenata (ACL) kod bržih promjena smjera.
Otprilike sve sto mi imamo. Pisao sam to i ovim debilima iz kluba ali očigledno ne mare za tim. Ništa na ovom svijetu nije slučajno.
Usput vam **** mrtve sto se pravite pametni.
...sve drugo ce proci! 🇱🇻
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
Ovako kad covjeka nesto potrese jos tako iznenada,zapitas se neke stvari na par dana i onda sve po istom,do sljedeceg dogadjaja.
Covjek i jeste teski hajvan.
Ljudi,batalite stresove,ne isplati se,a puno kosta!
I prije nas,i za vrijeme nas,a Bgm i poslije nas,Miljacka ce teci svojim tokom,i lopta ce se kotrljati na stadionima…
Uzdravlje.
I prije nas,i za vrijeme nas,a Bgm i poslije nas,Miljacka ce teci svojim tokom,i lopta ce se kotrljati na stadionima…
Uzdravlje.
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Da smo svi sa foruma zivi i zdravi i da pozivimo jos puno titula naseg najdrazeg klubaTrofejiSuTu je napisao/la: ↑03 nov 2025, 22:16Ovako kad covjeka nesto potrese jos tako iznenada,zapitas se neke stvari na par dana i onda sve po istom,do sljedeceg dogadjaja.
Uzdravlje.
Laku noc raja
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️
-
VolimoSarajevo
- Kontakt:
6.11.kino Bosna.
Svi na dernek!
Prodaja marketinga,druzenje i priprema za tekmu.
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA!
Svi na dernek!
Prodaja marketinga,druzenje i priprema za tekmu.
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 18 gostiju.