Bukvalno sva sustina svaka cast na postu samo stoper je Osmanovic nije Selmanovic al dobro hajNekadasiigrostarsno je napisao/la: ↑05 nov 2025, 10:34Moje neko mišljenje...
Sljedeci koraci jer ovih 5 kola sad koja nam dolaze su....paklena. vrlo lako može zavrsit sa 3-4 boda iz tog ciklusa sto bi ja mislim Adzemu bio kraj. Probali smo ove kombinacije za tranzicijom negdje prodje negdje ne. Mislim da Adzem mora dati sansu Freemanu, vratit Ibraheema,dat sansu Gojakuu roster ubacit momke koji ce gorit da se dokazu i sam način napada,svi su nas vise skontali sa centarsutevima na 16 pogotovo Velezu neces zabit go sa onakvim CB nismo uspjeli Rudaru koji je sve ukupno duplo niza ekipa od nas..... Jagi je super al ne može on iznijeti teret Zeljinog napada. Ostavit ga za zadnjih 20-30min. Lagumdžija na dmf pokusat sa laznom devetkom koja se spušta dole i kroz brzu pas igru izigravati. Tehnički smo sposobna ekipa,imamo prebrza krila koja treba izigravati kroz pas igru i taktički im stvarati Open space i omogućavati sanse 1 na 1. Dole se drzat kompaktno. Karamarko ko vodja odbrane, pokusat ga uigrat sa Selmanovićem koji ima perfektne duge lopte iz svog kaznenog,obojica visoki mogu i trcat. Bekove jedan definitivno rezervisan za Alica drugi bek djecu forsirat....mislim da bi raja lakse podnijela inlose rezultate u narednih 5 kola al da se promjeni to se forsira nesto sto vise ne prolazi a i kod Stranaca se vidi manjak borbrenosti odgovornosti i zelje sto mislm da se mora sankcionisat.Ne mozes odigrat tekme protiv Zrinje Sarajeva Borca super top a da u ostalim tekmama isti poklanjaju pasove konstatnto,te prave prilike. Sudije nas jesu uništile al moramo gledati samo sebe i u svoju avliju jer moze i mora puno bolje i od strane Adzema i od ekipe. Puna podrška za Sefa, nadam se da cemo se sabrati i da ce mladji momci pokazati zašto su tu.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Selmanovic dobar treba ga od prve umjesto Karamarka
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
samo cekaju kiks da krenu pljuvat il nesto, a kad se pobjedi suti se i vi sebe navijacima zovete?
nek crknu dusmani, najjaci smo
- Lokomotifa
- Kontakt:
Nije tačno. Kad smo pobijedili u derbiju, i protiv Borca i Zrinjskog bilo je desetine pohvalnih komentara o Adžemu. I ja sam ga hvalio na sva zvona jer je to bio Željezničar kakav želimo da gledamo. Realno je nadmudrio i Husrefa, i Štimca i imao je maestralne izmjene protiv Borca. Ako hoćeš vrati forum u taj period i vidjet ćeš.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑05 nov 2025, 20:07samo cekaju kiks da krenu pljuvat il nesto, a kad se pobjedi suti se i vi sebe navijacima zovete?
Ali isto tako kad je loše treba reći da je loše. Jeste Peljto bio katastrofalan protiv Veleža, ali i mi smo bili užasno loši. Adžem je tu utakmicu loše pripremio, čak nije ni uspio motivisati igrače nakon onih dešavanja u Mostaru. Mi izašli ko pi*kice, oni nas prebili i pretrčali na utakmici. To je realno Adžemov kiks. Treba reći kako jeste, a ne pričati neke bajke. Svima nama je bitan Željezničar, klub je iznad svega i sve što hvalimo i kritikujemo je u interesu kluba.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ne mora biti da se kritika mora odmah na Adzema. Ne moze on trcati umjesto njih. Oni se od prve minute nisu borili onako kako znaju. Adzemu mozes zamjeriti izmjene jedino. Al kad stavis na vagu to dvoje, bitnije je ovo prvo. Nije im sigurno rekao na pocetku se povucite nek nas napadaju. Mi smo u prvih 20min izgubili utakmicu. Kasnije su mozda mogle neke druge izmjene al lako je pisati kad se zavrsi utakmice, sta se moglo a sta nije.Lokomotifa je napisao/la: ↑05 nov 2025, 21:22Nije tačno. Kad smo pobijedili u derbiju, i protiv Borca i Zrinjskog bilo je desetine pohvalnih komentara o Adžemu. I ja sam ga hvalio na sva zvona jer je to bio Željezničar kakav želimo da gledamo. Realno je nadmudrio i Husrefa, i Štimca i imao je maestralne izmjene protiv Borca. Ako hoćeš vrati forum u taj period i vidjet ćeš.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑05 nov 2025, 20:07samo cekaju kiks da krenu pljuvat il nesto, a kad se pobjedi suti se i vi sebe navijacima zovete?
Ali isto tako kad je loše treba reći da je loše. Jeste Peljto bio katastrofalan protiv Veleža, ali i mi smo bili užasno loši. Adžem je tu utakmicu loše pripremio, čak nije ni uspio motivisati igrače nakon onih dešavanja u Mostaru. Mi izašli ko pi*kice, oni nas prebili i pretrčali na utakmici. To je realno Adžemov kiks. Treba reći kako jeste, a ne pričati neke bajke. Svima nama je bitan Željezničar, klub je iznad svega i sve što hvalimo i kritikujemo je u interesu kluba.
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Kljucni igrac utakmice Zeljeznicar-Velez je Irfan Peljto.
I najveci krivac za tok iste je debilcina zalizana. Bukvalni nema razloga da svira penal u petoj minuti i svira ga, tu vidi ruku.
Ali zato ne vidi za 2-0 kad igrac Veleza igra rukom.
Gledam evo ligu sampiona, on sa takvim kriterijem svirao bi 10 penala u dvije noci..
Samo kod nas se opravdava sudija jer je "Irfan" a nije "Milos" i ne smijes na balijskog kadiju udariti. Smrad najveci i begiceva pudlica, sad i vicina.
Ubij se Irfane!
I najveci krivac za tok iste je debilcina zalizana. Bukvalni nema razloga da svira penal u petoj minuti i svira ga, tu vidi ruku.
Ali zato ne vidi za 2-0 kad igrac Veleza igra rukom.
Gledam evo ligu sampiona, on sa takvim kriterijem svirao bi 10 penala u dvije noci..
Samo kod nas se opravdava sudija jer je "Irfan" a nije "Milos" i ne smijes na balijskog kadiju udariti. Smrad najveci i begiceva pudlica, sad i vicina.
Ubij se Irfane!
Ma na stranu to sve kad stavis, mi smo bolestan narod. Mozes ti pobjedivati 10 kola, 11 kolo izgubis idu strucnjaci da pametuju. Kao da je Adzem kriv sto mi nismo osvojili trofej tolike godine, pa smo nestrpljivi a ponekad bezobrazni. Puna drzava trenera, svi sve znaju preko mobitela sta je trebalo, kako je trebalo. Kad nema stranaca, dan dovedi strance vise, kad ih dovedes onda nemaju pojma. Kad stavis svog omladinca Jaganjca ima 100 jezika od istih tih koji pisu daj Sabica, daj dijete iz juniora itd. Ljudi ne znaju sta pisu, jednostavno lupaju ko maksimi po diviziji.
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
Uprati malo nickove koji hvale i koji kude i nickove koji samo kude.Lokomotifa je napisao/la: ↑05 nov 2025, 21:22Nije tačno. Kad smo pobijedili u derbiju, i protiv Borca i Zrinjskog bilo je desetine pohvalnih komentara o Adžemu. I ja sam ga hvalio na sva zvona jer je to bio Željezničar kakav želimo da gledamo. Realno je nadmudrio i Husrefa, i Štimca i imao je maestralne izmjene protiv Borca. Ako hoćeš vrati forum u taj period i vidjet ćeš.Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑05 nov 2025, 20:07samo cekaju kiks da krenu pljuvat il nesto, a kad se pobjedi suti se i vi sebe navijacima zovete?
Ja se slazem losa postavka od Adzema, al odma niko ne valja poslije jednog poraza odma sve tjerat, ja takve prozivam, nikad necu nekog ko je objektivan al ovde pola njih nije nit ce ikad bit.
SVI U MOSTAR!
-
Nekadasiigrostarsno
- Kontakt:
Raja ja ovaj forum shvatam kao razmjenu mislejnja,komentarisanje samih tekmi i stvari koje se dešavaju na istim. Pohvala i kritika ima na sve strane to je neupitno al me ubi u pojam dokazivanje ko je veći navijac na online platformi na kojoj se ne zna ko je ko , uvijek ce upadat da spinuju,prepoznala takav komentar udaris ignor i sami ce odustat. Kod nas je najteža stvar u životu prihvatit kritiku i shvatit nesto kao dobronamjerno a ne takmicit se ko si i gdje si bio 92e.
ovaj forum je bio nekad informativnog i edukativnog karaktera s analizama fudbala koji su cak i meni pomogle da neke stvari shvatim...
Imamo puno problema i tema da nam bude glavno ko je veci navijac.
Nego ljudi do kad cemo sjediti i gledati cirkus lige?
Sta treba da se desi da se smjeni Vico?
Unistise nam ligu na oci mi svi samo klimamo glsvom.
Sta mi možemo uraditi u zaštitu našeg kluba i našeg fudbala?
ovaj forum je bio nekad informativnog i edukativnog karaktera s analizama fudbala koji su cak i meni pomogle da neke stvari shvatim...
-
MoSaZeLjo1921
- Kontakt:
Ne treba stvarati opet neku negativnu energiju,po mom mišljenju na mjestu smo gdje i trebamo biti po kvalitetu i onom što smo pokazali.Naravno ambicije su porasle nakon pobjeda protiv ekipa koje imaju realno veći igrački kvalitet od nas.Žal su samo te utakmice protiv Rudara i Radnika prije svega na Grbavici.Uz to uzimimo sudijske lakrdije protiv Širokog i Radnika,da je sve regularno kao što nije,vjerovatno bih bili na brojci 25,26 bodova.Odmah sam rekao poslije pobjeda u 3 derbija,da će ova ekipa tek pokazati kakva je kad bude gostovala istim ekipama.Ove sezone se pokazalo da bolje igramo u utakmicama gdje nismo favoriti i gdje mi ne trebamo držati posjed i napadati na postavljenu odbranu,za razliku od prošle sezone gdje smo većinom dobijali ove utakmice gdje smo bili favoriti.Vidi i Adzem gdje ima problem i bit će zanimljivo kako će to izvesti,bez Madžida još teža situacija.Uglavnom ovih narednih 4,5 utakmica će nam pokazati gdje smo i šta smo.
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
fale mi braco i levin.....Nekadasiigrostarsno je napisao/la: ↑06 nov 2025, 11:37Raja ja ovaj forum shvatam kao razmjenu mislejnja,komentarisanje samih tekmi i stvari koje se dešavaju na istim. Pohvala i kritika ima na sve strane to je neupitno al me ubi u pojam dokazivanje ko je veći navijac na online platformi na kojoj se ne zna ko je ko , uvijek ce upadat da spinuju,prepoznala takav komentar udaris ignor i sami ce odustat. Kod nas je najteža stvar u životu prihvatit kritiku i shvatit nesto kao dobronamjerno a ne takmicit se ko si i gdje si bio 92e.
- BiHSportman
- Kontakt:
Jaganjca koji u onom starom Želji ne bi dobio ni minute, a da napomenem da je on na posudbi kod nas.MukiBek je napisao/la: ↑05 nov 2025, 23:29Ma na stranu to sve kad stavis, mi smo bolestan narod. Mozes ti pobjedivati 10 kola, 11 kolo izgubis idu strucnjaci da pametuju. Kao da je Adzem kriv sto mi nismo osvojili trofej tolike godine, pa smo nestrpljivi a ponekad bezobrazni. Puna drzava trenera, svi sve znaju preko mobitela sta je trebalo, kako je trebalo. Kad nema stranaca, dan dovedi strance vise, kad ih dovedes onda nemaju pojma. Kad stavis svog omladinca Jaganjca ima 100 jezika od istih tih koji pisu daj Sabica, daj dijete iz juniora itd. Ljudi ne znaju sta pisu, jednostavno lupaju ko maksimi po diviziji.
1921!
- svrakino1921
- Kontakt:
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odabrao je sudije za 14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Na rasporedu su dva derbija. U subotu Sarajevo dočekuje Borac, a pravdu će, prema informacijama Faktora, dijeliti Haris Halkić.
Nedjeljni okršaj Zrinjskog i Željezničara Pod Bijelim brijegom pripao je Sabriji Topaloviću.
Duel Sloge i Širokog Brijega vodit će Miloš Gigović, Veležu i Radniku sudi Antonio Tomić, a Admir Musić dijelit će pravdu Rudaru i Posušju.
Na rasporedu su dva derbija. U subotu Sarajevo dočekuje Borac, a pravdu će, prema informacijama Faktora, dijeliti Haris Halkić.
Nedjeljni okršaj Zrinjskog i Željezničara Pod Bijelim brijegom pripao je Sabriji Topaloviću.
Duel Sloge i Širokog Brijega vodit će Miloš Gigović, Veležu i Radniku sudi Antonio Tomić, a Admir Musić dijelit će pravdu Rudaru i Posušju.
Gledal ko treninge? Kakav je ovaj novi holandjanin?
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
Sa Peljtom u kVAR-u ? Teško...
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️
Zalizani smetljar u VARu.
Sto si se navadio na nas Irfane.
Uhljupčino zalizana.
Sto si se navadio na nas Irfane.
Uhljupčino zalizana.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.