Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Centre forward
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Nešto tu debelo ne štima. NOVU Premium gumu uništit' i potrošit' nakon 10 000 je za ozbiljnu analizu. Pa, to ni Jason Cammisa i onaj njegov Randy ne bi uspjeli. Plus, gume u toj veličini (18 pretpostavljam) su izuzetno izdržljive. Ja bih se tužio sa prodavcem gume. Ako su bile nove i ako je DOT odgovarajući, naravno.
Semperit je dobra guma al' podigli su joj cijenu nenormalno. Isto važi i za Uniroyal. Fulda i Dunlop (ove jeftinije) su samo skuplja Savina varijanta. Fino to hendla Goodyear.
Za par godina svi ćemo vozit' ove Kineze, jer cijene guma bezobrazno rastu.
Semperit je dobra guma al' podigli su joj cijenu nenormalno. Isto važi i za Uniroyal. Fulda i Dunlop (ove jeftinije) su samo skuplja Savina varijanta. Fino to hendla Goodyear.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Da bila je 18 odgovarajuci dot i isao sam sa racunom da reklamiram kazu kao ne mogu sad dođi sa 2 mjesecaCentre forward je napisao/la: ↑08 nov 2025, 12:52Nešto tu debelo ne štima. NOVU Premium gumu uništit' i potrošit' nakon 10 000 je za ozbiljnu analizu. Pa, to ni Jason Cammisa i onaj njegov Randy ne bi uspjeli. Plus, gume u toj veličini (18 pretpostavljam) su izuzetno izdržljive. Ja bih se tužio sa prodavcem gume. Ako su bile nove i ako je DOT odgovarajući, naravno.
Ostavim im gume i nikad vise tt necu uci nista uzeti
Posto ja uglavnom dam sebi perem auto, dal usluzna brzinski il pred kucom, imal neka preporuka pred zimu cim "zastitit" auto tipa neka u okviru redovnog budzeta, neki sonax il slicno, vidio sam u Bingu ima nesto Red Bull edition, neka zastita al je bocics ovako 30tak maraka
Zadnja izmjena: klasik, dana/u 11 nov 2025, 10:19, ukupno mijenjano 1 put.
Zimi Michelin ljeti Sava
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
- VensanKasel
- Kontakt:
Nama je okon 200 auta na zimskim Nexen gumama već treću sezonu , nijedan klijent nije zvao da se žali .NKZ199207 je napisao/la: ↑07 nov 2025, 22:29Imao conti premium contact 7 oko 340 Km komad bio
Nisam presao ni 10 000 sa njima a od njih nema nista
Sto se voznje tice normala nista divlje
Vozio auto u servis da pogledaju da nije do auta kazu da nije sve oke
Tako da cu najvjerovatnije onda sad uzeti Michelin njih sam imao prije i bio sam zadovoljan
A imal tko iskustva sa nexen gumama njih sam dobio na drugom auto kojeg sam uzeo prije par dana
Prije Sava dok je bila , malo malo pa su zvali . Privatno sam također stavio Nexen ljetne gume .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Sava, pogotov zimska, prilično je dobra guma. Bilo da se radi o ADAC testovima, gdje ima prolaznu ocjenu ili testovima potrošačkih portala.
Primjer Testberichte, jedan je od najvećih nezavisnih portala za poređenje proizvoda u Njemačkoj. Proizvode porede prikupljanjem rezultata testova više od 500 časopisa na tamošnjem tržištu.
Bitno da je nova ili ako je očuvana polovna, onda uredno skladištena. Godište recimo 2023 pa gore.
Ovisno o stilu vožnje, zimska Sava ima vijek trajanja otprilike oko 30k km.
Primjer Testberichte, jedan je od najvećih nezavisnih portala za poređenje proizvoda u Njemačkoj. Proizvode porede prikupljanjem rezultata testova više od 500 časopisa na tamošnjem tržištu.
Bitno da je nova ili ako je očuvana polovna, onda uredno skladištena. Godište recimo 2023 pa gore.
Ovisno o stilu vožnje, zimska Sava ima vijek trajanja otprilike oko 30k km.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- VivaLaStella
- Kontakt:
teško zemljačeNKZ199207 je napisao/la: ↑07 nov 2025, 22:29Imao conti premium contact 7 oko 340 Km komad bio
Nisam presao ni 10 000 sa njima a od njih nema nista
Sto se voznje tice normala nista divlje
Vozio auto u servis da pogledaju da nije do auta kazu da nije sve oke
Tako da cu najvjerovatnije onda sad uzeti Michelin njih sam imao prije i bio sam zadovoljan
A imal tko iskustva sa nexen gumama njih sam dobio na drugom auto kojeg sam uzeo prije par dana
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
To je neka šifra
podvalili protekt gume.
I to da čujem da Conti tako brzo strada.
Koliko te Michelin platio
I to da čujem da Conti tako brzo strada.
Koliko te Michelin platio
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Kad sam vidio lik na Audi 6 od 320+hp stavio Tigar gume. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Iscrpio se ili protegao maksimalno da ga kupi, zafalilo za gume.
Ili je zatekao takve, pa će nekad promjeniti.
Danas za set dobrih guma većih dimenzija treba dobra mjesečna plata.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria