Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la hurem » 08 nov 2025, 13:35

jasmin10 je napisao/la:
08 nov 2025, 13:27
A zašto bi ovaj stručni stab nastavio ići dalje ako zavrsi iza Rumunije od koje smo objektivno jaci ?
To imamo neku prepoznatljivu dobru igru, nemamo menadžerskih igraca i nelogičnih poziva.
Zato sto je najbolji stručni stab kojeg smo do sada imali.
Zato sto su iskristalizirali najboljih 25 igrača na spisku.
Nikada nisam i neću plakati za pobjeguljama kao sto su Ahmedhodzic i Huseinbasic.
Grešaka prilikom pozivanja igrača je bilo i vjerovatno će uvijek biti. I tako je kod svih selektora. O tome ću nekom drugom prilikom kada nadjem vremena.
Nemamo prepoznatljivu igru jer se sistem silom prilika stalno mijenjao, kao i prvih 11 koji istrce na teren.

U ovom procesu i projektu kojem mi težimo su strpljenje i povjerenje od krucijalne važnosti za uspjeh.

Edit: naravno da bih podržao opciju kao sto je Miron Muslic, ali isto tako stotinu drugih ne bih podržao.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 nov 2025, 13:37

Onda su nam standardi bas ocajni.
To da zove samo najboljih 25, u to ti ne vjeruješ. Bukvalno si pisao da ne razumiješ pozive npr Besirevicu i Radeljicu.
Onda neće drugima biti veliki problem da budu bolji od ovoga ako završimo iza Rumunije. Dovoljno je onda na guzove dobiti amaterski San Marino, Kipar kući i još negdje uhvatiti bod dva i eto ga. Najbolji ikada.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 nov 2025, 13:46

"Najbolji stručni štab kojeg smo do sada imali" :bow:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 nov 2025, 13:55

baboedindzeko09 je napisao/la:
08 nov 2025, 13:46
A pobjeda protiv Rumunije u gostima je jedna od najvažnijih u historiji.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 08 nov 2025, 14:26

jasmin10 je napisao/la:
08 nov 2025, 13:55
hurem ima samo jedan problem, on je toliko 'fudbalski' iznad nas da se jadnik slomi pisuci kako ga ne kontamo uospte o cemu prica:-)
nikako da skontamo poentu:-)

sad znam zasto mi nedavno nije odgovorio hoce li biti zadovoljan ako izgubimo zadnje 4 tekme...uzeli smo rumuniju u gostima i dosta od ovog "SŠ" do kvala za euro!
napisa covjek da mu je svejedno ako izgubimo ove 2 odlucujuce jer ipak je to nasa realnost, 3. mjesto:-)

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 08 nov 2025, 14:28

Ovaj naš narod je za izučavanje. Konačno se pobjeđuje, ekipa je koliko toliko poznata, ne kažem kvalitetna jer to na žalost nije. Po kvaliteti naših igrača spadamo u donji dio osrednjih reprezentacija. Možda bi to neki kvalitetniji selektor zamaskirao, ali to ne mijenja suštinu. Nakon ovakvog stanja u kvalifikacijama većina bi da mijenja selektora, skoro smo imali isti scenarij (čitaj Petev) pa sada svi ga žale.
Znao sam da će ovako biti kada se Barbarez imenuje, da će ga pljuvati pojedini jer misle da smo Brazil iz najboljih dana, drugi jer nisu njihovi talovi prošli pa rođaci i igrači ne igraju, ostali jer su naučili pljuvati po svemu....... NIJE Barbarez bezgrešan, ima svojih loših poteza ali mislim da voli ovu zemlju. Možda je greška što je postavljen za selektora ali boljih nije bilo, naročito mislim na angažman stručnog štaba i Spahića.
Ono što kronično nedostaje ovom narodu i državi je planiranje na duži period, nedostaje strpljenje i sistematičan rad. Niti jedna država/selekcija nije stvorena preko noći. Bivša Jugoslavija - košarka, Španjolska fudbal i košarka, Njemačku da ne spominjem, sada imamo Skandinaviju i nove odlične rezultate u mnogim sportovima - iza svih rezultata je dugogodišnji sistematičan rad u trajanju od najmanje 5 godina. Kod nas je sve ho-ruk način i živci/strpljenje tanje od žileta.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 nov 2025, 14:35

babino je napisao/la:
08 nov 2025, 14:26
jasmin10 je napisao/la:
hurem ima samo jedan problem, on je toliko 'fudbalski' iznad nas da se jadnik slomi pisuci kako ga ne kontamo uospte o cemu prica:-)

sad znam zasto mi nedavno nije odgovorio hoce li biti zadovoljan ako izgubimo zadnje 4 tekme...uzeli smo rumuniju u gostima i dosta od ovog "SŠ" do kvala za euro!
napisa covjek da mu je svejedno ako izgubimo ove 2 odlucujuce jer ipak je to nasa realnost, 3. mjesto:-)
Da se gleda realnost, nikad Grcka ne bi uzela EP 2004, SAD u kosarci nikad niko ne bi dobio jer su najjaci i jer je realnost da nikad ne gube. Jos milion drugih ima gdje realnost ne igra nikakvu ulogu.

Jbt imas 2 meca do SP eventualno i lik se zadovolji trecim mjestom jer je u svojoj glavi utuvio da je Rumunija jaca od nas po imenima. Ja garantujem da bi prvi sr.ao da je neko drugi selektor kako se ne ide na prvo mjesto i slicno.

Volio bi da odemo na prvenstvo logicno, ali cu bas pratiti reakciju kad u narednim kvalifikacijama dobijemo jacu grupu od ove i naravno popusimo i to famozno EP za koje se spremamo evo za par mjeseci 2 godine.

Naravno da ce tada naci neki drugi razlog, sa jednim ciljem, da sve zivo opravda u vezi Barbareza, kao i obicno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 nov 2025, 14:35

meecko je napisao/la:
08 nov 2025, 14:28
Ovaj naš narod je za izučavanje. Konačno se pobjeđuje, ekipa je koliko toliko poznata, ne kažem kvalitetna jer to na žalost nije. Po kvaliteti naših igrača spadamo u donji dio osrednjih reprezentacija. Možda bi to neki kvalitetniji selektor zamaskirao, ali to ne mijenja suštinu. Nakon ovakvog stanja u kvalifikacijama većina bi da mijenja selektora, skoro smo imali isti scenarij (čitaj Petev) pa sada svi ga žale.
Znao sam da će ovako biti kada se Barbarez imenuje, da će ga pljuvati pojedini jer misle da smo Brazil iz najboljih dana, drugi jer nisu njihovi talovi prošli pa rođaci i igrači ne igraju, ostali jer su naučili pljuvati po svemu....... NIJE Barbarez bezgrešan, ima svojih loših poteza ali mislim da voli ovu zemlju. Možda je greška što je postavljen za selektora ali boljih nije bilo, naročito mislim na angažman stručnog štaba i Spahića.
Ono što kronično nedostaje ovom narodu i državi je planiranje na duži period, nedostaje strpljenje i sistematičan rad. Niti jedna država/selekcija nije stvorena preko noći. Bivša Jugoslavija - košarka, Španjolska fudbal i košarka, Njemačku da ne spominjem, sada imamo Skandinaviju i nove odlične rezultate u mnogim sportovima - iza svih rezultata je dugogodišnji sistematičan rad u trajanju od najmanje 5 godina. Kod nas je sve ho-ruk način i živci/strpljenje tanje od žileta.
!!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 nov 2025, 14:42

DamirT je napisao/la:
08 nov 2025, 14:35
babino je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

Da se gleda realnost, nikad Grcka ne bi uzela EP 2004, SAD u kosarci nikad niko ne bi dobio jer su najjaci i jer je realnost da nikad ne gube. Jos milion drugih ima gdje realnost ne igra nikakvu ulogu.

Jbt imas 2 meca do SP eventualno i lik se zadovolji trecim mjestom jer je u svojoj glavi utuvio da je Rumunija jaca od nas po imenima. Ja garantujem da bi prvi sr.ao da je neko drugi selektor kako se ne ide na prvo mjesto i slicno.

Volio bi da odemo na prvenstvo logicno, ali cu bas pratiti reakciju kad u narednim kvalifikacijama dobijemo jacu grupu od ove i naravno popusimo i to famozno EP za koje se spremamo evo za par mjeseci 2 godine.

Naravno da ce tada naci neki drugi razlog, sa jednim ciljem, da sve zivo opravda u vezi Barbareza, kao i obicno.
Jedna od te dvije odlučujuće utakmice je sa Rumunijom. U najmanju ruku podjednake kvalitete kao i mi. I zašto bismo se zadovoljili da jedna takva reprezentacija bude ispred nas i to smatrati kao dobar rezultat ?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 nov 2025, 14:49

jasmin10 je napisao/la:
08 nov 2025, 14:42
DamirT je napisao/la:
08 nov 2025, 14:35
babino je napisao/la:

Jedna od te dvije odlučujuće utakmice je sa Rumunijom. U najmanju ruku podjednake kvalitete kao i mi. I zašto bismo se zadovoljili da jedna takva reprezentacija bude ispred nas i to smatrati kao dobar rezultat ?
Jer veliki znalac tako zeli, jbg. Ipak on poznaje materiju fudbalske igre na vecem levelu od nas. Yebo te fudbal ako se gleda realnost. Valjda zato postoji trener da ih motivise i odigra mimo realnosti i mogucnosti?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 nov 2025, 14:54

Ybg zna strucnjak. Kako onda nije realnost da dobijemo Kipar i da ne strepimo kući protiv San Marina?

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 nov 2025, 14:59

Damir, standardno potvaranje, ali navikao sam. Nigdje nisam rekao da bih bio zadovoljan trećim mjestom.
Ja sam uvijek optimista i želim baraz, pa i prvo mjesto i direktan plasman ako se ukaze prilika.
Naša realnost prije kvalifikacija je bila treća pozicija i to je svako objektivan tvrdio, kao i svi ljudi od struke. To sto je realnost treća pozicija ne znaci da nemaš kvalitet da se boris recimo za drugo mjesto s Rumunijom.
Imali smo i prije kvalitetniji tim pa bismo svaki put izvisili, i to od slabijih timova nego sto je Rumunija.

Pobjeda u Rumuniji jeste naša najveća pobjeda u posljednjih 10 godina, slagali se vi s tim ili ne, ali to je tako.
Upravo zahvaljujući toj pobjedi, mi smo u igri za baraz i direktan plasman. Da smo tamo izgubili, kvalifikacije bi za nas odavno bile završene. A ne bismo dobili tamo osim s ovim stručnim stabom. Dakle, hvala ovom stručnom štabu sto su nas doveli u ovu situaciju. Hvala im sto su protiv Kipra osvojili 4 od mogucih 6 bodova, ranije smo uspjevali u dva navrata osvojiti samo 3 i to s mnogo jačim sastavima.
Vrlo dobro znam gdje smo bili zadnjih godina, koliko nisko smo pali i koliki je to proces izdići se iz blata. To je realno sagledavanje stvari. Vi vidite samo ovaj trenutak. Vrlo brzo ste zaboravili 10 godina slobodnog pada i propadanja. Na slamčicu smo disali.
Evo napokon smo se izvukli iz tog blata i počinjemo kao normalnije da dišemo. Da li ćemo naglo prodisati punim plućima nakon ove dvije utakmice, ili će to ipak biti duži proces oporavka kako je prvobitno i planirano, ostaje da vidimo.
Da, ovo jeste najbolji stručni stub koji nas je vodio, pri tome mislim na interes reprezentacije a ne na trenerske referense.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 08 nov 2025, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 nov 2025, 15:03

Sure buddy.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 08 nov 2025, 16:38

meecko je napisao/la:
08 nov 2025, 14:28
Jasno ko dan ko se iole razumije ali kome objašnjavaš drug.
Husarini hemoroidi će ti dati ad hominem odgovor na svaki post i ponavljati napamet naučeni narativ, vaki je naki je, kockar neznalica bez obzira kakve gole činjenice i argumente podastrao.
To im je zadatak ovdje na forumu.
Sve i da dobijemo naredne dvije tekme oni će nastaviti zagađivati forum svojim bljuvotinama.
Njima je cilj da ovom stručnom štabu vide leđa i dovedu nekog svoga onda im ni Vico neće biti smetnja.
Vode se onom, da 100 puta ponovljena laž postaje istina.
Ista je to ekipa koja je onomad zajedno sa svojim ljudima iz BHF pljuvala Peteva i prizivala Barbareza, valjda se nadajući da će imati utjecaja na selekciju igrača ali su se prevarili pa sad Husara i njegovi hemoroidi ovdje na forumu pucaju od muke jer su dobili rampu najkraće do 2028.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 nov 2025, 16:47

jasmin10 je napisao/la:
A zašto bi ovaj stručni stab nastavio ići dalje ako zavrsi iza Rumunije od koje smo objektivno jaci ?
To imamo neku prepoznatljivu dobru igru, nemamo menadžerskih igraca i nelogičnih poziva.
A po cemu smo "objektivno" jaci od Rumunije?
Koja objektivnost, na FIFA rang listi su bolji od nas cini mi se za skoro 30 mjesta, skuplji tim imaju (ili je to u par deka), prosjecna starost nam je tu negdje, koja ovjektivnost de iskreno?
Mi ih dobili, iako im nisu svirali cist penal, a oni dobili Austriju.

Previse ste nerealni kad je dizati nasu reprezentaciju za svoju korist, a na pocetku kvalifikacija je 95% nas ovdje vidjelo Rumuniju ispred nas i vjerovalo da su jaci tim.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 08 nov 2025, 16:55

hurem je napisao/la:
08 nov 2025, 14:59
Damir, standardno potvaranje, ali navikao sam. Nigdje nisam rekao da bih bio zadovoljan trećim mjestom.
Ja sam uvijek optimista i želim baraz, pa i prvo mjesto i direktan plasman ako se ukaze prilika.
Naša realnost prije kvalifikacija je bila treća pozicija i to je svako objektivan tvrdio, kao i svi ljudi od struke. To sto je realnost treća pozicija ne znaci da nemaš kvalitet da se boris recimo za drugo mjesto s Rumunijom.
Imali smo i prije kvalitetniji tim pa bismo svaki put izvisili, i to od slabijih timova nego sto je Rumunija.

Pobjeda u Rumuniji jeste naša najveća pobjeda u posljednjih 10 godina, slagali se vi s tim ili ne, ali to je tako.
Upravo zahvaljujući toj pobjedi, mi smo u igri za baraz i direktan plasman. Da smo tamo izgubili, kvalifikacije bi za nas odavno bile završene. A ne bismo dobili tamo osim s ovim stručnim stabom. Dakle, hvala ovom stručnom štabu sto su nas doveli u ovu situaciju. Hvala im sto su protiv Kipra osvojili 4 od mogucih 6 bodova, ranije smo uspjevali u dva navrata osvojiti samo 3 i to s mnogo jačim sastavima.
Vrlo dobro znam gdje smo bili zadnjih godina, koliko nisko smo pali i koliki je to proces izdići se iz blata. To je realno sagledavanje stvari. Vi vidite samo ovaj trenutak. Vrlo brzo ste zaboravili 10 godina slobodnog pada i propadanja. Na slamčicu smo disali.
Evo napokon smo se izvukli iz tog blata i počinjemo kao normalnije da dišemo. Da li ćemo naglo prodisati punim plućima nakon ove dvije utakmice, ili će to ipak biti duži proces oporavka kako je prvobitno i planirano, ostaje da vidimo.
Da, ovo jeste najbolji stručni stub koji nas je vodio, pri tome mislim na interes reprezentacije a ne na trenerske referense.
Selektore koliko će Kolašinac odigrati minuta?
Grupa iznad svakog pojedinca.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 nov 2025, 17:07

Beduin je napisao/la:
08 nov 2025, 16:47
jasmin10 je napisao/la:
Koja objektivnost, na FIFA rang listi su bolji od nas cini mi se za skoro 30 mjesta, skuplji tim imaju (ili je to u par deka), prosjecna starost nam je tu negdje, koja ovjektivnost de iskreno?

Previse ste nerealni kad je dizati nasu reprezentaciju za svoju korist, a na pocetku kvalifikacija je 95% nas ovdje vidjelo Rumuniju ispred nas i vjerovalo da su jaci tim.
Ta rang lista ne znaci apsolutno ništa trenutno. Trenutno smo u najmanju ruku podjednake kvalitete. Tako misle i stručniji ljudi od nas i daju nam podjednake šanse.
Pogledaj im sastav protiv Austrije pa ces vidjeti da im je najveća zvijezda Man. Ostatak ekipe igra u slabijim klubovima od naših igraca.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 08 nov 2025, 17:43

Ime kluba pored imena kao dokaz kvaliteta igrača je validan razlog selektiranja tima jedino na FIFA igricama.
Po tom iskrivljenom rezonu bi Srbia u zadnjih 30 godina bila konstantno u top 10 reprezentacija.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 nov 2025, 17:44

jasmin10 je napisao/la:
08 nov 2025, 17:07
Beduin je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

Ta rang lista ne znaci apsolutno ništa trenutno. Trenutno smo u najmanju ruku podjednake kvalitete. Tako misle i stručniji ljudi od nas i daju nam podjednake šanse.
Pogledaj im sastav protiv Austrije pa ces vidjeti da im je najveća zvijezda Man. Ostatak ekipe igra u slabijim klubovima od naših igraca.
Ne moze 30 mjesta razlike biti podjednak kvalitet, budimo realni. Mi trenutno imamo veci potencijal i talenat da budemo daleko bolji i ispred njih. A da bi to postigli i dokazali trebamo nastaviti rasti kako individualno, tako i kao kolektiv, trebamo pobjedjivati bolje od sebe, upravo kao sto je Rumunija uradila sa Austrijom.
Mozda im jeste Man najveca zvijezda, ali ocito da kao kolektiv funkcionisu sto se vidilo i na proslom prvenstvu te rang listi. Isto kao i Slovenija za koju se pisalo da imaju bezveze igrace, ali ljudi odigrase maestralno.

Tako da mi jos uvijek nismo jaci tim od Rumunije, ali nam malo fali da budemo, a tu ne gledajmo samo "igraju im igraci u slabijim klubovima".
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 nov 2025, 17:44

Beduin je napisao/la:
Koja objektivnost, na FIFA rang listi su bolji od nas cini mi se za skoro 30 mjesta, skuplji tim imaju (ili je to u par deka), prosjecna starost nam je tu
Rang lista je nikakav argumenat. Na toj rang listi su trenutno Venecuela i Kostarika ispred nas 30 mjesta, tu su negdje i Irak, Burkina Faso i Makedonija, a sve bi reprezentacije relativno lagano dobili i od svih smo igrački duplo bolji.

Kosovo je haman pa 50 mjesta iza Švedske, dva napadača Švedske su skuplja od komplet države Kosova skupa sa svim nekretninama u istoj i to ih nije spriječilo da dva puta dobiju iste.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Goalgetter, tutankamon1905 i 56 gostiju.