Nisam Dirk ali vjerovatno 15-20 hiljada eura mjesečno. Oko 10-12 se kreću skoreri kakvog imaju i Krka i Ilirija, ovaj je igrao i na istoku gdje je sigurno imao dobre cifre.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑08 nov 2025, 17:13@Dirk imas li u glavi neku cifru otprilike za koju igra Fatts Russel u Cluju?
Uzmi u obzir da mu je ovo tek prva sezona u Eurocupu, bas me zanima koliko nam u ovom trenutku bjezi takav igrac…
KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Svaka cast momcima i strucnom stabi na sinocnjoj pobjedi. Bilo je tesko, puno gresaka, ali ne treba zaboraviti da mi NIKADA osim sinoc nismo dobili utakmicu u Zadru. Ne ulazim u to da Bosna ima trenutno veci budzet od Zadra, da imamo i bolje igrace, itd, ali bez Atica i jos minimalno jednog igraca nije mala stvar dobiti ovo sinoc, bez obzira na sve turbulencije.
Sudije su sinoc sve ucinile da nam uzmu pobjedu, Mihailovic je prema ocekivanju poceo da pogadja u drugom poluvremenu, a vrhunac je zaista nepostojeca licna greska Kovacevicu na kraju, ono se jednostavno ne svira u takvoj zavrsnici. Prelose se odigrala treca cetvrtina, ali u Jazinama (dok se igralo) nismo nikada bili blizu pobjede, najblize u sezoni 2005/2006 kada su za njih igrali Gecevski, Johnson, Vlasovic itd, ( 80:72 za njih), odlicno se sjecam tog meca, brutalno su jaki fizicki bili.
Cinjenica je da svi mi (prvi ja), cesto romansiramo taj dio i te sezone, ali igrala se drugacija kosarka, skolovanija, sa manje gresaka, puno vise akcija, nije bilo igre 1 na 1 u tolikoj mjeri izrazenoj. Jos jedna stvar je da smo svi sada postali razmazeni pa gledamo 4/5 utakmica Eurolige, NBA, Eurocupa sedmicno, pa ocekujemo od ovih igraca da nesto slicne rade. Jednostavno su limitirani i vrlo je tesko to promijeniti.
Od samog starta sam bio protivnik ostajanja mase ovih igraca i nazalost se pokazalo istinitim, ali jednostavno oni tokom sezone ne mogu napredovati. Gutic ne moze napredovati, jer je limitiran igrac. Pero ne moze napredovati, jer je fizicki ogranicen. Bori se, daje sve od sebe, ali on nije igrac za ABA ligu. Ne bi njega Misko sa 21 godinom pustio iz Mege u Bosnu da igra ABA 2 ligu, Zubac jednostavno napadacki osim skoka nema sta da ponudi.
West je sinoc donio pobjedu, ali isto tako ce u dosta utakmica da donese i poraze, vec ih je bilo zbog njegovih gresaka. Sve preko 20 minuta njegovih na parketu je kontraproduktivno, ali sinoc je morao jer nije imao ko.
Ocekuje se da Audige i Joesar odigraju dobre utakmice, a kako ce? Oni zavise od sistema, trenutno ovo sto se igra njima nikako ne odgovara. Oni zavise od playmakera koji pravi visak na terenu. Obojica su odlicni suteri, Joesar je ekstremno inteligentan igrac, ali mora ga se traziti u napadu. On kroz cijelu karijeru prakticno nikada nije kreirao za sebe, a i tesko ce sada.
Kljuc sezone je posloziti Atica i novog playmakera/kombo beka. Edo poslije Eurobasketa se tesko odvaja od lopte u napadu, jednostavno zeli da kreira i za sebe i za druge. To ce biti najveci izazov u nastavku sezone. Po meni on se mora odreci u velikom dijelu toga, ukoliko se zeli napraviti uspjeh. Jer onda se mogu smanjiti minute Westa i sto vise ga koristiti kao sutera. Ako Atic nastavi da dominira s loptom u rukama, niti jedan playmaker se ne moze uklopiti u ovo.
Takodjer, da dodje jedan centar vrlo je to tesko uklopiti, jer su upali u zamku sa dosta slicnih igraca. Dela/Zubac/Kovacevic, niti jedan od njih ne donosi stabilnost i 10/12 poena u rukama. Druga stvar da dodje centar da se Halilovic spusti na poziciju cetvorke, iskaznjavat ce nas svi izvana, a u napadu s Miralemom na cetiri smo limitirani. Kod Younga je sve stvar motivacije, on je klasa i to je neupitno. Pod iskusnim trenerom, on isporucuje sve sto treba.
Pred Dubravkom je jedna vrlo teska situacija, sta i koga dovesti. Koncepcijski se napunio sa dosta “polovnih” igraca, a svi zele minute. Cinjenica je da je npr. Novak sinoc mogao odigrati sve ono sto je Salic, ali je cinjenica isto tako da je jedan mocan centar u rosteru, Novak mogao igrati 5/7 minuta i sa Youngom u smallball postavci sa 5/7 minuta. Ali da je npr. na poziciji cetvorke neko tipa Danila Nikolica za kojeg sam uvjeren da ne kosta vise od 225.000 eura koliko je dobio Halilovic ili 250.000 dolara koliko je dobio Young.
Najvise me nervira sto Dubravko nije naucio nista iz prosle sezone, a trebao je da vidi da osim Dele koji treba biti tu sa solidnom minutazom, nisu trebali ostati Pero i Zubac.
Sve u svemu, niz od 4 pobjede u 5 utakmica je itekako dobar, bez obzira sto su u pitanju bili losiji protivnici. Ako bi od naredne 4 utakmice, uzeli 3 osim Murcije, puno lakse bi se disalo.
Offtopic, Dubai je osim Maccabija 16.12.2025. godine dogovorio jos jednu utakmicu, pocetkom januara u Zetri. Cini mi se da ce u pitanju biti ABA liga. Spalding kosevi su placeni 110.000 eura, trenutno su ostali ovdje, jos se ne zna da li ce ih Bosna koristiti. Brutalno mnogo novca je kostala organizacija ove utakmice Dubai - Hapoel (oni su izricito zahtijevali da se igra bez publike), spominje se cifra od 500.000 eura.
Sudije su sinoc sve ucinile da nam uzmu pobjedu, Mihailovic je prema ocekivanju poceo da pogadja u drugom poluvremenu, a vrhunac je zaista nepostojeca licna greska Kovacevicu na kraju, ono se jednostavno ne svira u takvoj zavrsnici. Prelose se odigrala treca cetvrtina, ali u Jazinama (dok se igralo) nismo nikada bili blizu pobjede, najblize u sezoni 2005/2006 kada su za njih igrali Gecevski, Johnson, Vlasovic itd, ( 80:72 za njih), odlicno se sjecam tog meca, brutalno su jaki fizicki bili.
Cinjenica je da svi mi (prvi ja), cesto romansiramo taj dio i te sezone, ali igrala se drugacija kosarka, skolovanija, sa manje gresaka, puno vise akcija, nije bilo igre 1 na 1 u tolikoj mjeri izrazenoj. Jos jedna stvar je da smo svi sada postali razmazeni pa gledamo 4/5 utakmica Eurolige, NBA, Eurocupa sedmicno, pa ocekujemo od ovih igraca da nesto slicne rade. Jednostavno su limitirani i vrlo je tesko to promijeniti.
Od samog starta sam bio protivnik ostajanja mase ovih igraca i nazalost se pokazalo istinitim, ali jednostavno oni tokom sezone ne mogu napredovati. Gutic ne moze napredovati, jer je limitiran igrac. Pero ne moze napredovati, jer je fizicki ogranicen. Bori se, daje sve od sebe, ali on nije igrac za ABA ligu. Ne bi njega Misko sa 21 godinom pustio iz Mege u Bosnu da igra ABA 2 ligu, Zubac jednostavno napadacki osim skoka nema sta da ponudi.
West je sinoc donio pobjedu, ali isto tako ce u dosta utakmica da donese i poraze, vec ih je bilo zbog njegovih gresaka. Sve preko 20 minuta njegovih na parketu je kontraproduktivno, ali sinoc je morao jer nije imao ko.
Ocekuje se da Audige i Joesar odigraju dobre utakmice, a kako ce? Oni zavise od sistema, trenutno ovo sto se igra njima nikako ne odgovara. Oni zavise od playmakera koji pravi visak na terenu. Obojica su odlicni suteri, Joesar je ekstremno inteligentan igrac, ali mora ga se traziti u napadu. On kroz cijelu karijeru prakticno nikada nije kreirao za sebe, a i tesko ce sada.
Kljuc sezone je posloziti Atica i novog playmakera/kombo beka. Edo poslije Eurobasketa se tesko odvaja od lopte u napadu, jednostavno zeli da kreira i za sebe i za druge. To ce biti najveci izazov u nastavku sezone. Po meni on se mora odreci u velikom dijelu toga, ukoliko se zeli napraviti uspjeh. Jer onda se mogu smanjiti minute Westa i sto vise ga koristiti kao sutera. Ako Atic nastavi da dominira s loptom u rukama, niti jedan playmaker se ne moze uklopiti u ovo.
Takodjer, da dodje jedan centar vrlo je to tesko uklopiti, jer su upali u zamku sa dosta slicnih igraca. Dela/Zubac/Kovacevic, niti jedan od njih ne donosi stabilnost i 10/12 poena u rukama. Druga stvar da dodje centar da se Halilovic spusti na poziciju cetvorke, iskaznjavat ce nas svi izvana, a u napadu s Miralemom na cetiri smo limitirani. Kod Younga je sve stvar motivacije, on je klasa i to je neupitno. Pod iskusnim trenerom, on isporucuje sve sto treba.
Pred Dubravkom je jedna vrlo teska situacija, sta i koga dovesti. Koncepcijski se napunio sa dosta “polovnih” igraca, a svi zele minute. Cinjenica je da je npr. Novak sinoc mogao odigrati sve ono sto je Salic, ali je cinjenica isto tako da je jedan mocan centar u rosteru, Novak mogao igrati 5/7 minuta i sa Youngom u smallball postavci sa 5/7 minuta. Ali da je npr. na poziciji cetvorke neko tipa Danila Nikolica za kojeg sam uvjeren da ne kosta vise od 225.000 eura koliko je dobio Halilovic ili 250.000 dolara koliko je dobio Young.
Najvise me nervira sto Dubravko nije naucio nista iz prosle sezone, a trebao je da vidi da osim Dele koji treba biti tu sa solidnom minutazom, nisu trebali ostati Pero i Zubac.
Sve u svemu, niz od 4 pobjede u 5 utakmica je itekako dobar, bez obzira sto su u pitanju bili losiji protivnici. Ako bi od naredne 4 utakmice, uzeli 3 osim Murcije, puno lakse bi se disalo.
Offtopic, Dubai je osim Maccabija 16.12.2025. godine dogovorio jos jednu utakmicu, pocetkom januara u Zetri. Cini mi se da ce u pitanju biti ABA liga. Spalding kosevi su placeni 110.000 eura, trenutno su ostali ovdje, jos se ne zna da li ce ih Bosna koristiti. Brutalno mnogo novca je kostala organizacija ove utakmice Dubai - Hapoel (oni su izricito zahtijevali da se igra bez publike), spominje se cifra od 500.000 eura.
Zadnja izmjena: DirkNowitzki, dana/u 08 nov 2025, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Poslao sam poruku jednom omiljenom bivsem igracu Cluja, koji im je neki dan bio na utakmici, pa cemo vidjeti sta ce mi reci i da li zna koja je cifra u pitanjuInatSilniBosanski je napisao/la: ↑08 nov 2025, 17:13@Dirk imas li u glavi neku cifru otprilike za koju igra Fatts Russel u Cluju?
Uzmi u obzir da mu je ovo tek prva sezona u Eurocupu, bas me zanima koliko nam u ovom trenutku bjezi takav igrac…
Pozdravi nam legendu Stipana, rijetku ljudinu bh kosarke.DirkNowitzki je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:23Poslao sam poruku jednom omiljenom bivsem igracu Cluja, koji im je neki dan bio na utakmici, pa cemo vidjeti sta ce mi reci i da li zna koja je cifra u pitanjuInatSilniBosanski je napisao/la: ↑08 nov 2025, 17:13@Dirk imas li u glavi neku cifru otprilike za koju igra Fatts Russel u Cluju?
Uzmi u obzir da mu je ovo tek prva sezona u Eurocupu, bas me zanima koliko nam u ovom trenutku bjezi takav igrac…![]()
Btw, bravo i za prethodni post, manje-vise si sve odlicno pojasnio.
Bravo Dirk. Da li ovaj iz tuzle prati slobodu il samo KK Bosnu
Zanima me kako će se publika postaviti protiv Zvezde
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Razvojni tim je jos jednom porazen, ovaj put od Zivinica 88:82.
Nakon poraza od Bosnjaka u Hadzicima, ni ovaj rezultat nije objavljen na sluzbenim stranicama Bosne, ali pobjeda protiv Konjica jeste. Ne znam zasto Dubravko insistira da se tako radi.
Nakon poraza od Bosnjaka u Hadzicima, ni ovaj rezultat nije objavljen na sluzbenim stranicama Bosne, ali pobjeda protiv Konjica jeste. Ne znam zasto Dubravko insistira da se tako radi.
- VensanKasel
- Kontakt:
Treći put te pitam otkud ti da je puklo između Muhe i Atića ?DirkNowitzki je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:00Razvojni tim je jos jednom porazen, ovaj put od Zivinica 88:82.
Do sada si davao sve tačne informacije , pa te zato pitam otkud ti ta dezinformacija .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
TripleThreat
- Kontakt:
Hvala na ovoj info, ja sam se baš raspitivao ovdje na temi oko ovogaDirkNowitzki je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:19Spalding kosevi su placeni 110.000 eura, trenutno su ostali ovdje, jos se ne zna da li ce ih Bosna koristiti.
"Your favorite player's favorite player" - MB
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Ja nikada ne dajem dezinformacije, niti mi je to cilj. Mogu ti navesti 10 primjera ovdje sta je sve tacno bilo sto sam rekao. Pogledaj gestikulacije Atica nakon sto je izveden protiv Lublina.VensanKasel je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:18Treći put te pitam otkud ti da je puklo između Muhe i Atića ?DirkNowitzki je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:00Razvojni tim je jos jednom porazen, ovaj put od Zivinica 88:82.
Do sada si davao sve tačne informacije , pa te zato pitam otkud ti ta dezinformacija .
Pa ako se sjecas za Hapoel - Dubai mec u Sarajevu, sam prvi najavio da ce se igrati ovdje. Ili evo da se igra s Maccabijem 16.12.2025. A jos to niko nije objavio niti to pise. Ili da ce Dubai igrati jos jednu utakmicu u januaru ovdje.
Btw. Joja je uzeo za pomocnog trenera sina od Prede Radana, Arijana.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Iskreno, nije me to nista oko koseva zanimalo. Mogu se malo raspitati oko toga i u privatnoj poruci ti napisati ako te bude zanimalo.TripleThreat je napisao/la: ↑08 nov 2025, 22:36Hvala na ovoj info, ja sam se baš raspitivao ovdje na temi oko ovogaDirkNowitzki je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:19Spalding kosevi su placeni 110.000 eura, trenutno su ostali ovdje, jos se ne zna da li ce ih Bosna koristiti.Znaš li slučajno odakle su ih dostavili ovdje? Jer poprilično sam siguran da Spalding nema zastupništvo u BiH, a vrlo vjerovatno ni generalno u ex-Yu državama. Bilo bi golemo kad bi ostali dugoročno ovdje, ipak je to oprema po NBA i euroligaškom standardu.
Znam da su mi pricali da je kasnilo postavljanje koseva, da je generalno sve kasnilo onu noc, ali odradilo se na dobar nacin, sa 9 kamera je radjen prenos.
Kosevi su idalje tu, jer igraju protiv Macabbija 16.12. Iskreno ne vjerujem da ce ih dirati i voziti iz Sarajeva. Bilo bi sad idealno da Dejo odigra i ostavi to sve ovdje kao poklon Bosni.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Svaka cast Dirk, nesto prije treninga gledam za Eurocup bas bode oci ovaj Fatts Russel. Nije obican skorer stvarno je momak vrsni napadac, kad je raspolozen nema igraca u Europi da ga sacuva 1na1.
Slozio bih se sa svim sto si napisao vezano za utakmicu protiv Zadra, jedino se ne bi slozio za ovo oko centra. U mojim ocima ova ekipa vapi za kvalitetnom peticom. Djokina rola je nikakva, i on sa ovim sto pruza na terenu se ubio za kosarku koja se igrala prije dvadesetak godina. Voli brat Djoko i cugnuti i zalomiti, a brzina je ostala u kadetima.
To da imamo previse slicnih igraca je istina i to je rak rana ove ekipe. Reci ti nama realno, kakve su sanse da cemo se pojacati, i ima li kakvih imena da se vrte osim Dzonija.
Slozio bih se sa svim sto si napisao vezano za utakmicu protiv Zadra, jedino se ne bi slozio za ovo oko centra. U mojim ocima ova ekipa vapi za kvalitetnom peticom. Djokina rola je nikakva, i on sa ovim sto pruza na terenu se ubio za kosarku koja se igrala prije dvadesetak godina. Voli brat Djoko i cugnuti i zalomiti, a brzina je ostala u kadetima.
To da imamo previse slicnih igraca je istina i to je rak rana ove ekipe. Reci ti nama realno, kakve su sanse da cemo se pojacati, i ima li kakvih imena da se vrte osim Dzonija.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Mislim da je vise pa makar. Ako si upravu to bi trebalo znaciti da smo i mi mogli priustiti slicnog igraca. To je onda za sjesti i plakati.kovacic je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:17Nisam Dirk ali vjerovatno 15-20 hiljada eura mjesečno. Oko 10-12 se kreću skoreri kakvog imaju i Krka i Ilirija, ovaj je igrao i na istoku gdje je sigurno imao dobre cifre.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑08 nov 2025, 17:13@Dirk imas li u glavi neku cifru otprilike za koju igra Fatts Russel u Cluju?
Ne znam na koga mislis iz Ilirije, Wendell Green? Upoznat sam sa njim, radio mu moj dobar drug hajlajte, trebao je potpisati za Vechtu. Zacudio sam se kad sam ga vidio u Ilriji. Dobar igrac, ima poene u rukama, ali nivo ispod Russela sigurno, nema sanse da igraju i za iste pare.
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Negdje oko 350.000 dolara godisnje. Inace, informacija za Personsa je da su mu placene jos dvije plate i ova tekuca, avio karte, plus proviziju agentu za raskid.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑09 nov 2025, 00:17Mislim da je vise pa makar. Ako si upravu to bi trebalo znaciti da smo i mi mogli priustiti slicnog igraca. To je onda za sjesti i plakati.kovacic je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:17Nisam Dirk ali vjerovatno 15-20 hiljada eura mjesečno. Oko 10-12 se kreću skoreri kakvog imaju i Krka i Ilirija, ovaj je igrao i na istoku gdje je sigurno imao dobre cifre.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑08 nov 2025, 17:13@Dirk imas li u glavi neku cifru otprilike za koju igra Fatts Russel u Cluju?
Ne znam na koga mislis iz Ilirije, Wendell Green? Upoznat sam sa njim, radio mu moj dobar drug hajlajte, trebao je potpisati za Vechtu. Zacudio sam se kad sam ga vidio u Ilriji. Dobar igrac, ima poene u rukama, ali nivo ispod Russela sigurno, nema sanse da igraju i za iste pare.
Krka ga zeli nazad i zele ga neki klubovi iz Poljske. Ne bi valjalo da ode u Krku, pa u nekom eventualnom razigravanju da igra protiv nas.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Pa to sam i napisao, koncepcijska je greska napravljena. Trebao je umjesto Halilovica jedan mocan, jak centar. Da igra po 30 minuta, Manojlovic da dobije po 5-7 minuta, a Young da igra na pet u niskim petorkama.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑09 nov 2025, 00:12Svaka cast Dirk, nesto prije treninga gledam za Eurocup bas bode oci ovaj Fatts Russel. Nije obican skorer stvarno je momak vrsni napadac, kad je raspolozen nema igraca u Europi da ga sacuva 1na1.
Michael Ertel II, Atic
West, Audige
Joesar, Dela
Nikolic, Young
Thompson (iz Spartaka npr.), Manojlovic
Plus jos dva mlada talentovana igraca, ali prava, a ne Jasarevic, Grahovac, Kljestan, Livadic, itd itd. Svi ovi koje Bosna ima, a nijedan od njih nece igrati ozbiljnu kosarku, daj Boze do Prvenstva BiH.
Mogu cak i saznati koliko ovi igraci kostaju, garantujem da ovaj roster nije nista skuplji od sadasnjeg, a bolji je itekako. Ertel II koji je trenutno u Kini u Poljskoj je igrao za 8/9.000 eura mjesecno, u Kini za nesto vise.
Halilovic je proslu sezonu u Sassariju igrao za 180.000 eura, godinu je stariji, ovdje je dobio 225.000 eura. Kad je vec tako i dala mu se ta lova i takve su cijene na trzistu, trebalo je onda s Miskom napraviti dil da gurne vrhunskog centra ili playmakera, a rijesiti se Pere.
Bosni fali dobar pley i centar, za sada.. vidjelo se da je nas dom Skenderija, samo da se hoce ta dvorana jos malo preurediti, tu prije svega mislim na nabavku 4 nove teleskopske tribine.. isto vazi za Zetru, gdje je pod moranje nabaviti 4 nove teleskopske tribine, tada bi dvorana izgledala sasvim drugacije.. novi kosevi u Zetri su top, nema dalje..
Ček, vi komotno sad već pravite i sastavljate tim za narednu sezonu
Kao što sam i pisao kad nije išlo, zna Muha šta radi. Aco je bio na putu da to posloži, ali nije dobio priliku za to. Muha je samo nastavio taj utabani put.
Nije ni realno da se baš svi igrači u selekciji pogode. Pravio se skoro pa novi tim, za to treba i vrijeme. Ovo za sada što se može vidjeti, i uzimajući sve okolnosti u obzir, je sasvim korektno za ovu sezonu. Možda bude i neka minorna doselekcija da se to sve zaokruži.
Kao što sam i pisao kad nije išlo, zna Muha šta radi. Aco je bio na putu da to posloži, ali nije dobio priliku za to. Muha je samo nastavio taj utabani put.
Nije ni realno da se baš svi igrači u selekciji pogode. Pravio se skoro pa novi tim, za to treba i vrijeme. Ovo za sada što se može vidjeti, i uzimajući sve okolnosti u obzir, je sasvim korektno za ovu sezonu. Možda bude i neka minorna doselekcija da se to sve zaokruži.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Mozda se moglo pricati sa Krkom za Baileya, ako zele Personsa nazad. Vjerujem da bi se negdje mogli naci..DirkNowitzki je napisao/la: ↑09 nov 2025, 09:08Negdje oko 350.000 dolara godisnje. Inace, informacija za Personsa je da su mu placene jos dvije plate i ova tekuca, avio karte, plus proviziju agentu za raskid.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑09 nov 2025, 00:17Mislim da je vise pa makar. Ako si upravu to bi trebalo znaciti da smo i mi mogli priustiti slicnog igraca. To je onda za sjesti i plakati.
Krka ga zeli nazad i zele ga neki klubovi iz Poljske. Ne bi valjalo da ode u Krku, pa u nekom eventualnom razigravanju da igra protiv nas.
Mislim da je Djordje Gagic slobodan igrac isto, ne znam u kakvoj je formi koliko godina ima, ali sigurno veliki upgrade u odnosu na Djoku Salica..
I pretpostavio sam brate da se radi o cifri koju mi ne mozemo priustiti. Sigurno ce naredne sezone Cluj morati fino podebljati ukoliko bude zelio ostaviti Russela u ekipi.
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Aco apsolutno nije znao sta radi, Muha za sada pokazuje borbu, talenat, energiju i inteligenciju. Nazalost, prebrzo je bacen u vatru, ali dobro se snalazi, ali od 4 naredne utakmice, moraju se uzeti 3.Avantii je napisao/la: ↑09 nov 2025, 11:58Ček, vi komotno sad već pravite i sastavljate tim za narednu sezonu![]()
Postava od 10 igraca i koncepcija koju sam ja napisao sigurno u globalu manje kosta od ovog trenutnog igrackog kadra i puno je potentnija.
Zadar npr nema budzet veci od 1.5 miliona eura, o Iliriji da ne pricam. Grad je dao 150.000,00 KM, Opcina Stari grad 100.000,00, Energoinvest izmedju 400-500.000,00 plus Telecom i Kanton 2.560.000,00. Samo kada se ovo spoji dobrano predje budzet Zadra.
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Zna li se hoce li atoc biti protov
Murcie?
Murcie?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.