FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
18
9%
Drugi
16
8%
Treći
49
25%
Četvrti
57
29%
Peti
16
8%
Šesti
13
7%
Sedmi
4
2%
Osmi
10
5%
Ispadamo iz lige
12
6%

Ukupno glasova: 195

Pendulum
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pendulum » 09 nov 2025, 11:54

bvsic je napisao/la:
09 nov 2025, 11:51
Pendulum je napisao/la:
09 nov 2025, 11:50
NoProfit je napisao/la:
09 nov 2025, 11:30
Banić je sinoć podsjećao na Kovačevića u nekoliko situacija i jako sam sretan zbog njega, a Reanan Oliveira me nastavio nervirati i nisam sretan zbog njega.
Ja se nadam da mu ugovor ističe na ljeto 2026 i da ga više nećemo gledati u bordo dresu.
Ja se nadam da nece ni prezimit a kamo li ljeto docekat
Ako je vjerovati TM-u, ugovor mu ističe na ljeto 2026 (Contract expires: 31/05/2026) - ako ga ne prodamo na zimu (u šta čisto sumnjam), neka odradi ugovor do kraja i ćao. :wave:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 09 nov 2025, 12:21

ErosViverosViv je napisao/la:
08 nov 2025, 23:49
Cestitke ekipi i strucnom stabu. Ovo sto gledamo su pokusaji da se isprave kondicione greske zekicevog staba i takticke greske husrefovog. Za sad to ok ide.
Danasnje sudjenje treba analizirati, sta se desilo i zasto smo imali posteno sudjenje.
Realno, od prve minute i nekih duela vidjelo se da je to 50-50, inace to od pocetka bude klanje klasicno i znas sta ce se desiti. Naprimjer ponistio bi ti gol bralica i svirao onaj penal nakon odbitne banica.

Da li ima nekih problema iza zavjese jer borac vec 3 meca nema sudjenje ko proslih sezona, ili je to samo jer im nismo konkurenti pa ih ne interesujemo, ne znam. Da je normalno - nije ni malo.
Vidjet cemo
Imamo novog vlasnika.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 nov 2025, 12:25

Koliko je bilo navijača sinoć ?

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 09 nov 2025, 12:30

Renan je odigrao prvu dobru utakmicu nakon boga pitaj koliko mjeseci. Iskidao se, dobijao duele, izborio sijaset autova, u nekoliko situacija vrlo školski stvarao poluprilike iz kojih je falio samo posljednji pas, tj. protivnik bi ušao u blok.

Ja nisam njegov fan, **** sam mu sve od a do ž za one pete protiv Zrinjskog zbog kojih smo primili gol; bio sam protiv njegovog povratka u ekipu nakon isteka pozajmice; bio sam protiv njegovog uvrštavanja u sastav a slanja Kere na tribine, ali po meni je juce odigrao dobro.

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 09 nov 2025, 12:32

Oerde je napisao/la:
09 nov 2025, 12:21
ErosViverosViv je napisao/la:
08 nov 2025, 23:49
Cestitke ekipi i strucnom stabu. Ovo sto gledamo su pokusaji da se isprave kondicione greske zekicevog staba i takticke greske husrefovog. Za sad to ok ide.
Danasnje sudjenje treba analizirati, sta se desilo i zasto smo imali posteno sudjenje.
Realno, od prve minute i nekih duela vidjelo se da je to 50-50, inace to od pocetka bude klanje klasicno i znas sta ce se desiti. Naprimjer ponistio bi ti gol bralica i svirao onaj penal nakon odbitne banica.

Da li ima nekih problema iza zavjese jer borac vec 3 meca nema sudjenje ko proslih sezona, ili je to samo jer im nismo konkurenti pa ih ne interesujemo, ne znam. Da je normalno - nije ni malo.
Vidjet cemo
Imamo novog vlasnika.
Ili ne smije ni Vico bas toliko namještati pored OVOLIKOG pritiska radi BHF.. ko zna sta je u pitanju, ali sta god da je, neka traje sto duze

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 09 nov 2025, 12:33

Zoran Zekic jedan je od nas!

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 09 nov 2025, 12:34

Da zanemarimo takticke automatizme u iznosenju lopte i tranziciji, sto ce naleci, mislim da Cvitanovic ima dva goruca problema da rijesi.

Renan Oliveira i Guliashivili ne igraju za ekipu.
I dalje su frustrirani pojedinci koji se ne podredjuju kolektivu.
Renana moze i skloniti trajno Butic je OK, ali Guliashivilija pod hitno mora rijesiti ili ce ekipa gubiti i patiti u kljucnim trenucima.
Za sada ne trpimo toliko, ali sitnice odlucuju velike derbije.

Renan dvije situacije, nonšalantnost u pasu, nevjerovatna.

slika

slika

Iz ove situacije šutaš, klasični primjer frustracije i želje za golom,
Ljajić sam na povratnoj, pospremio bi 80%.

slika
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 09 nov 2025, 12:36

Napapijri je napisao/la:
09 nov 2025, 10:08
Ovakav Banic je prevaga. Sinoc je 3 zicera odbranio i to u trenucima kad smo pali u prvom poluvremenu. Kad je golman na nivou, ostatak odbrane takodjer dobija na samopouzdanju, ne uvlaci mu se u krilo i sve izgleda dosta kompaktnije. Samo da ostane zdrav i uz povratak Gojkovica, nece biti zime za nasu odbranu.
Davno je legendarni Dino Zof rekao ako ekipa želi praviti rezultat mora imati golmana koji će joj sam donijeti 10 bodova tokom sezone. Borac godinama ima golmane koji to rade, od Pavlovića koji je kod njih branio odlično, preko onog ćelavog Mijatovića, pa sad do ovog malog. Melju Mufta vadi već godinama. Svake sezone circa 8-10 bodova ima direktno donese. Sjetite se derbije prošle sezone. Zrinjski je takođe na golmanskoj poziciji godinama jak.

I još nešto, treba napraviti distinkciju izmedju dobrog golmana i golmana koji donosi bodove. Hasagić i Begović su na papiru bili dobri golmani, a reprezentaciji nikad nisu boda donijeli. Hasagić je bio poznat po tome da primi golove iz prve 2 prilike i onda na 0:2 odbrani dva zicera. **** to, donesi mi bodove.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 09 nov 2025, 12:40

Meni je drago što igrači nadolaze i što napokon nećemo puno mijenjati tokom zimske pauze. Odlasci ok ima ih na listi, ali uz sve zdrave igrače ne vidim potrebu za nekim pojačanjima osim špica možda ili krilne pozicije da imamo kvalitetniju opciju od Kyeremeha za formaciju sa četiri nazad.

Na proljeće ćemo imati Renata, Cimirota i Elezija u značajno boljem stanju zbog čega će ekipa biti značajno bolja. Mislim da priželjkujemo neki kiks zrinjskog danas čisto da se još malo zakuha u vrhu pa će se morat vadit protiv Borca.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 09 nov 2025, 12:44

MSOZ101 je napisao/la:
09 nov 2025, 12:40
Meni je drago što igrači nadolaze i što napokon nećemo puno mijenjati tokom zimske pauze. Odlasci ok ima ih na listi, ali uz sve zdrave igrače ne vidim potrebu za nekim pojačanjima osim špica možda ili krilne pozicije da imamo kvalitetniju opciju od Kyeremeha za formaciju sa četiri nazad.

Na proljeće ćemo imati Renata, Cimirota i Elezija u značajno boljem stanju zbog čega će ekipa biti značajno bolja. Mislim da priželjkujemo neki kiks zrinjskog danas čisto da se još malo zakuha u vrhu pa će se morat vadit protiv Borca.
Danas nam najviše odgovora X

Samo nek ovi ispred nas prosipaju bodove, a u medjusobnim utakmicama igraju neriješeno

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 09 nov 2025, 12:45

_weella_ je napisao/la:
09 nov 2025, 12:34
Da zanemarimo takticke automatizme u iznosenju lopte i tranziciji, sto ce naleci, mislim da Cvitanovic ima dva goruca problema da rijesi.

Renan Oliveira i Guliashivili ne igraju za ekipu.
I dalje su frustrirani pojedinci koji se ne podredjuju kolektivu.
Renana moze i skloniti trajno Butic je OK, ali Guliashivilija pod hitno mora rijesiti ili ce ekipa gubiti i patiti u kljucnim trenucima.
Za sada ne trpimo toliko, ali sitnice odlucuju velike derbije.

Renan dvije situacije, nonšalantnost u pasu, nevjerovatna.

slika

slika

Iz ove situacije šutaš, klasični primjer frustracije i želje za golom,
Ljajić sam na povratnoj, pospremio bi 80%.

slika
Guli je morao ići ovo ljeto, ove polusezone samo 2 gola što ga očigledno frustrira. Pokušava na svaki način da tu statistiku poboljša baš je sebičan. Davnih dana je trebao na klupu, to je minus realno i za Husa i za Maria sto ga ne mogu ili mozda ne smiju izbaciti..

PapakIzSa
Kontakt:

Post Postao/la PapakIzSa » 09 nov 2025, 12:48

fks74 je napisao/la:
09 nov 2025, 12:25
Koliko je bilo navijača sinoć ?
3500
Za bordobijele boje

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 09 nov 2025, 12:52

MSOZ101 je napisao/la:
09 nov 2025, 12:40

Bukvalno ne treba nista dirat. Od odlazaka, ako bas mora, nek ode Gulisha, ako bas budemo u moci dovest dobrog centarfora, koji ce zabijat poluprilike, treba dovest, al skupa je to zajebancija.
Mi smo jos uvijek najgora odbrana lige pritom; Paskalev, Turda, Bralic, Mujkic, Gojkovic, Maroodza, Ristovski. Ima tu izbora, mislim da niko nije bas odron, samo trener treba ubosti ko mu kad moze dati ruke.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 09 nov 2025, 13:00

Cimirot je radilica iz pozadine, kada je izasao tu smo pali.
Maroodza dobar.

Posjeta losa opet
....sve drugo će proći!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 09 nov 2025, 13:07

A jbg raja kad na onom vjetru stojis u lokvi vode.Uslovi na stadionu su ti da niko ne dodje.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 09 nov 2025, 13:11

64. minut: Nova bakljada sa sjevara, sada prekid traje nešto duže.
54. minut: Zbog bakljade Hordi zla utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta. Igra je nastavljena.
48. minut: Bolja igra Borca na startu drugog dijela.
Treba i Horde pohvaliti. :mrgreen:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 09 nov 2025, 13:25

Pendulum je napisao/la:
09 nov 2025, 13:11
64. minut: Nova bakljada sa sjevara, sada prekid traje nešto duže.
54. minut: Zbog bakljade Hordi zla utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta. Igra je nastavljena.
48. minut: Bolja igra Borca na startu drugog dijela.
Treba i Horde pohvaliti. :mrgreen:
Nadam se da su malo logiku ukljucili pa ovako da prekidaju kad oni nas stisnu a ne kad smo mi u naletu

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 09 nov 2025, 13:42

Evo prodje noc meni jos uvijek nije jasno zasto imamo posteno sudjenje zadnje dvije tekme? Po starom sudjenju bi ponistio go Bralica i svirao oenal i crveni na odbici Banica. Jel ovo Vico skontao da je zagrizao previse sa belajom sa BHF? Jel ova smrk zula ekipa imaju neku drugu stranu sa vicom? Jel dolazak Princa toliko golem da se ne smije vise siljit protiv nas? Odavno ovako zbunjen nisam bio. Ako nas i u prijedoru ne zakolju jos vise upitnika ce se pojavit
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 09 nov 2025, 13:50

PeppermintSA je napisao/la:
09 nov 2025, 12:36
Napapijri je napisao/la:
09 nov 2025, 10:08
Ovakav Banic je prevaga. Sinoc je 3 zicera odbranio i to u trenucima kad smo pali u prvom poluvremenu. Kad je golman na nivou, ostatak odbrane takodjer dobija na samopouzdanju, ne uvlaci mu se u krilo i sve izgleda dosta kompaktnije. Samo da ostane zdrav i uz povratak Gojkovica, nece biti zime za nasu odbranu.
Davno je legendarni Dino Zof rekao ako ekipa želi praviti rezultat mora imati golmana koji će joj sam donijeti 10 bodova tokom sezone. Borac godinama ima golmane koji to rade, od Pavlovića koji je kod njih branio odlično, preko onog ćelavog Mijatovića, pa sad do ovog malog. Melju Mufta vadi već godinama. Svake sezone circa 8-10 bodova ima direktno donese. Sjetite se derbije prošle sezone. Zrinjski je takođe na golmanskoj poziciji godinama jak.

I još nešto, treba napraviti distinkciju izmedju dobrog golmana i golmana koji donosi bodove. Hasagić i Begović su na papiru bili dobri golmani, a reprezentaciji nikad nisu boda donijeli. Hasagić je bio poznat po tome da primi golove iz prve 2 prilike i onda na 0:2 odbrani dva zicera. **** to, donesi mi bodove.
Pa zar nisu ovdje ocijenili Banica kao dedu i prevaru? Lik je strasan golman kao sto sam i prije rekao,klasa za ovu ligu.

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 09 nov 2025, 13:57

plisek je napisao/la:
09 nov 2025, 13:42
Evo prodje noc meni jos uvijek nije jasno zasto imamo posteno sudjenje zadnje dvije tekme? Po starom sudjenju bi ponistio go Bralica i svirao oenal i crveni na odbici Banica. Jel ovo Vico skontao da je zagrizao previse sa belajom sa BHF? Jel ova smrk zula ekipa imaju neku drugu stranu sa vicom? Jel dolazak Princa toliko golem da se ne smije vise siljit protiv nas? Odavno ovako zbunjen nisam bio. Ako nas i u prijedoru ne zakolju jos vise upitnika ce se pojavit
Pa nekako mislim da ne zele da se talasa protiv nas, jer ima sada dovoljno utakmica i protivnika gdje mogu mešetarit.
A i jos uvijek nismo neka opasnost.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.