FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Ovaj kiks je Kompanijeva greska jer je izveo isti sastav koji je iznio onu tekmu i emocionalno se ispraznio. Hajd to mu je skola.
-
Slobodanpad1945
- Kontakt:
Bila bi zaslužena pobjeda Uniona da je ostalo 2:1, ovako se Kane iskupila, iz odličan ubačaj Bischoffa.
Energična utakmica, malo slabije individualne partije Neuera, Stanišića, Göretzke, Taha, Olisea, nisu bile dovoljne za pobjedu.
Čestitke opet momcima, bolje ovako nego u DFB Pokalu. Nadam se da ćemo biti bolji u toj utakmici nego u ovoj večeras.
Slijedi reprezentativna pauza, nakon toga nam dolazi Freiburg, također u Bundesligi
Energična utakmica, malo slabije individualne partije Neuera, Stanišića, Göretzke, Taha, Olisea, nisu bile dovoljne za pobjedu.
Čestitke opet momcima, bolje ovako nego u DFB Pokalu. Nadam se da ćemo biti bolji u toj utakmici nego u ovoj večeras.
Slijedi reprezentativna pauza, nakon toga nam dolazi Freiburg, također u Bundesligi
Uvijek sam se pitao šta je u glavi timova koji u 90+3 ostave Kanea samog
Kakva ba zasoužena pobjeda, dali golive bez veze mi promašili što se ne promašuje. Nerješeno je OK za borbu i hrabrost, ali pobjeda nidje veze. Ovaj remi može biti i koristan naročito za kup. Ne smije se Berlin olako uzeti, imaju kompaktnu ekipu i ako se opustiš možeś i ispasti.Slobodanpad1945 je napisao/la: ↑08 nov 2025, 17:37Bila bi zaslužena pobjeda Uniona da je ostalo 2:1, ovako se Kane iskupila, iz odličan ubačaj Bischoffa.
-
Slobodanpad1945
- Kontakt:
Dobro, možda ne bi bila nezaslužena
Imali smo sreće kod onog milimetarskog ofsajda,, na to sam najviše pomislio. Ali kako god, bolje i ovdje remi nego protiv Uniona u 1/8 finala.
Svaka čast opet ekipi na postignutom učinku do sada. A što se tiče Göretzke, mislim da nije više na nivou Bayerna
Imali smo sreće kod onog milimetarskog ofsajda,, na to sam najviše pomislio. Ali kako god, bolje i ovdje remi nego protiv Uniona u 1/8 finala.
Svaka čast opet ekipi na postignutom učinku do sada. A što se tiče Göretzke, mislim da nije više na nivou Bayerna
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Koliko smo ga hvalili, sad iskreno moramo i kuditi.
Nažalost neshvatljiva postavka Kompanya gdje nakon srijede opet gazi igrače maximalno. Jednostavno nema smisla.
Boey, Kim, Bišof, Karl i Jackson su morali započeti utakmicu danas. Onda zadnjih 20 minuta uvesti ove sa klupe.
Šteta, žao mi je da rekord nije potrajao ali isto mi je drago da barem nismo izgubili.
Dugo dugo vremena nisam vidio da takva mašina kao što je Kane jedva se krećem po terenu. Treba i njega ponekad odmoriti, nemoguće je imati toliki radijus trčanja bez da tijelo ne pozna.
Olise već dugo vremena loš. Nažalost u padu forme je brutalnom, teško mi je reći da li je do umora, letargije u glavi ili interesa velikih klubova koji su mu pomutili glavu.
Goretzka??? To je primjer igrača gdje raznorazni lobiji utječu na odluku da ovaj svako malo igra nauštrb recimo Bišofa kojemu trebaju utakmice u sredini terena
Nažalost neshvatljiva postavka Kompanya gdje nakon srijede opet gazi igrače maximalno. Jednostavno nema smisla.
Boey, Kim, Bišof, Karl i Jackson su morali započeti utakmicu danas. Onda zadnjih 20 minuta uvesti ove sa klupe.
Šteta, žao mi je da rekord nije potrajao ali isto mi je drago da barem nismo izgubili.
Dugo dugo vremena nisam vidio da takva mašina kao što je Kane jedva se krećem po terenu. Treba i njega ponekad odmoriti, nemoguće je imati toliki radijus trčanja bez da tijelo ne pozna.
Olise već dugo vremena loš. Nažalost u padu forme je brutalnom, teško mi je reći da li je do umora, letargije u glavi ili interesa velikih klubova koji su mu pomutili glavu.
Goretzka??? To je primjer igrača gdje raznorazni lobiji utječu na odluku da ovaj svako malo igra nauštrb recimo Bišofa kojemu trebaju utakmice u sredini terena
Ima svega pomalo. Plus i prirodno je da ne igraš cijelu sezonu na istoj razini.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:34Olise već dugo vremena loš. Nažalost u padu forme je brutalnom, teško mi je reći da li je do umora, letargije u glavi ili interesa velikih klubova koji su mu pomutili glavu.
Neka nama njega, prisutnost je najvažnija, forma će ponovo doći. Bitno je da ostane zdrav.
Ljudi pretrčali više 5 kilometara na poluvremenu, naši uspavani i bezvoljni.
Poraz se nazirao kako je i legendarni komentator Reif nagovijestio, ali eto imamo Kejna i tu volju ove sezone pa se i remi može slaviti.
Ništa novo, ništa čudno. Prije ili poslije je moralo doći do ovoga.
Ja sam zadovoljan remijem, igrom nije niko. I da je došao poraz bio bi zaslužen.
Zbog malog ofsjada, njihove želje i trke i jbga nije bilo ni bunkera, nego ih je Baumgart baš naložio na presing i markiranje.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- Omerbavarac
- Kontakt:
Kao da je bitno šta se desilo nakon 17 pobjeda u nizu.
Kiks je morao kad tad doći, a ja bih rekao sa nije kiks a obzirom da smo ovim bodom povećali prednost u odnosu na konkurenciju.
U ovakvim utakmicama je od krucijalne važnosti imati jaku klupu koja će izvuci meč maksimalno.
Kiks je morao kad tad doći, a ja bih rekao sa nije kiks a obzirom da smo ovim bodom povećali prednost u odnosu na konkurenciju.
U ovakvim utakmicama je od krucijalne važnosti imati jaku klupu koja će izvuci meč maksimalno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Bischof 3 asistencije za 310 minuta u 8 utakmica sto je dobijao prilika na divljim pozicijama, top igrac.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Goretzka je definitivno višak a i njegova forma nije bajna te djeluje kao da je on jedini od cijele ekipe koji nije popravio svoje performanse.
Vjerujem da mu se neće ponuditi novi ugovor.
Vjerujem da mu se neće ponuditi novi ugovor.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
ipak su mogli, skoro, preorali teren 128km
nisu oni njega mogli pokriti, cijela akcija je bila takva da je morala odbrana puknuti, ovakvi centaršutevi imaju smisla, na nepostavljenu odbranu. dosta se tu kombinovalo, išao je ubačaj i sa desne strane, a na kraju se došlo na lijevu, izigrana odbrana kombinacijama, i tako je Kane ostao sam, nije to bilo na postavljenu odbranu kao 80% ubačaja, a Kaneu svaka čast pa je imao snage u 93min da bude tu gdje treba, ipak je pokazao veliku volju i dobru fizičku spremu.
istog sam razmišljanja, bio sam i siguran da će Kompani krenuti sa rotacijama.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:34Koliko smo ga hvalili, sad iskreno moramo i kuditi.
očekivao sam nešto ovako
boj-mekani-kim-gerero--bišof-gorecka--karl-gnabri-diaz--džeko
takva ekipa bi pružila bolji impuls koji je falio, tek ulaskom Karla mi smo dobili na dinamici, a posebno Bišofa, ta 2 mlada igrača pucaju od energije, a još su veliki dragulji kako znaju igrati s loptom, a i bez nje Bišof defanzivno oduševljava, žilav, i neumoran, a još kad zavrti s loptom, veliki igrač!
Ali nećemo Kompanija dirati, iako se slažemo da je ovo ne trebao, nego morao promiješati. dobio bi bolju energiju, odaziv, a isto tako zadovoljdstvo u ekipi, ovi što su igrali jedva bi dočekali odmor, a ovi što nisu bili bi prezadovoljni, ovko ipak šteta učinjena.
Ne bih baš rekao da je Olise u padu forme, iako poneke kretnje znaju vas iritirati, ali takav je to igrač, zabavljač, on će iznervirati i navijače i protivničke igrače, treba malo nama tih začina, ne može se samo na poštenje, otiće on i defanzivno nekakvu čarku izazvati, to je pozitivna osobina jer on to radi u finim granicama, a kada je lopta kod njega nemoguće da mu uzmu, niti se na njega mogu zalijetati, niti ga pritiskati, jer u djeliću sekunde ispadnu i on je naprijed, on i Diaz nama omogućavaju da ostanemo u posjedu, kad je lopta kod njih presing slabi, jer ova dva igrača se ne mogu pritisnuti baš tako, a i jučer je Olise imao dosta takvih situacija, umor ga je snašao zadnjih 20min, pa je i imao nekoliko pogrešnih dodavanja i procjena, uglavnom što se njega i Diaza tiče čista desetka uvijek!
a što se gorecke tiče, jučer on jest trebao igrati, ali isto tako i Bišof, mjesta ima za obojicu. gorecka jučer nije donio nikakvu energiju, on će poslužiti u rotaciji ovu sezonu i pošteno odraditi posao nekakvim recimo prosječnim partijama, značiće on nama za širinu, ali to bi bilo sve. plata i prosječne partije ne idu jedno uz drugo, skoro smo svi sigurni da je njemu ovo zadnja sezona.
što se Gnabrija tiče, pa ja sam uvijek govorio da je on naš najbolji krilni igrač, u ovoj eri poslije Robberija, i to se tako i pokazalo, uspio je dignuti formu, igra dosta dobro, čak i odlično, i sve 5, ali ipak neke stvari tu treba sagledati realnije.
On više nije igrač za 90min., zato i izlazi redovno do 60min. njegovo produženje ugovora stoji negdje u "možda", ali koliko je to pametno? Prvo ugovor bi se morao skratiti na pola iznosa, trajanje ugovora ne više od godinu dana, što igrač naravno neće prihvatiti jer postoje englezi i Arabija koji bi njemu i platili cijeli ovaj iznos, onda i nešto handgelda. nama se u njegovom slučaju handgeld ne isplati, jer opet imaš igrača koji je dostigao svoj zenit, sa fizičkom spremom on ne može više naprijed, a budućnost dolazi brzo. zato nama u ovom slučaju bolje prija dolazak svježeg igrača od koga bi mogao očekivati i novog Olisea. produženje Gnabrija koliko god bilo moguće zbog njegovih dobrih partija, ipak zbog ostalih stvari će se tu još vagati.
Sa Upamecanom treba naći zajednički dogovor, ne može on biti blizu Kanea, ako bi on imao nekih 25 bruto ili neto kako god, a Olise, musijala, nojo, kimih na 20 onda je on tu negdje na realnih 15 max max, i to da bude preko i da bude prezadovoljan..., inače kod stopera ima robe, tu danas nije škripac, kao na bekovima i napadačima npr. ne smije se dozvoliti dizbalans i poremećaj plaća ponovo.
a našao sam podatak da je gorecka na 13mil što i nije tako puno, ali ipak jeste za ovo, dok gnabri ima 19. osim gorecke i gnabrija plaće su fino izbalansirane, a zato produžetak gnabrija isto nije realan, pogotovo nakon povratka musijale, koliko god da gnabri bio dobar.
https://www.capology.com/club/bayern-munich/salaries/
subkomentator na sportklubu definitivno debelo pretjeruje, i širi nekakve pogrešne dezinformacije. to je dječija spika, kao i sa ovog foruma, uglavnom o nekvalitetu Bundeslige. Sad se postavlja pitanje šta je mjerilo kvaliteta neke lige?armando je napisao/la: ↑08 nov 2025, 19:32Ima svega pomalo. Plus i prirodno je da ne igraš cijelu sezonu na istoj razini.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑08 nov 2025, 18:34Olise već dugo vremena loš. Nažalost u padu forme je brutalnom, teško mi je reći da li je do umora, letargije u glavi ili interesa velikih klubova koji su mu pomutili glavu.
Neka nama njega, prisutnost je najvažnija, forma će ponovo doći. Bitno je da ostane zdrav.
Ljudi pretrčali više 5 kilometara na poluvremenu, naši uspavani i bezvoljni.
Poraz se nazirao kako je i legendarni komentator Reif nagovijestio, ali eto imamo Kejna i tu volju ove sezone pa se i remi može slaviti.
Ništa novo, ništa čudno. Prije ili poslije je moralo doći do ovoga.
Ja sam zadovoljan remijem, igrom nije niko. I da je došao poraz bio bi zaslužen.
Zbog malog ofsjada, njihove želje i trke i jbga nije bilo ni bunkera, nego ih je Baumgart baš naložio na presing i markiranje.
Svi se pozivaju polako na englesku ligu kao NBA, i to već postaje zabrinjavajuće za ostale Evropske lige, prve na koje mislim su Bundes, Primera i Seria A. ovaj trend se mora zaustaviti, jer ovakvim trendom i ovi preostali Mohikanci kao što su Real, Bayern i PSG pitanje je dokle i kako.
on hoće prikazati kako je UNion kvalitet Championshipa, a bayern vrha engleske lige, suludo je takvo poređenje, samim tim ponižava ligu na koju njegov kanal ima ekslukzivna prava koja i nisu dobila lahko, a Bundesliga je stalno u prve 4 lige Evrope i ove 3 lige su danas tu negdje, Bundesliga je čak ove godine na mjestu 2 nakon 4 kola.
Ja ne bih jučerašnju utakmicu prikazao kao lošu partiju Bayerna, OK jeste energija bila na rezervi, ali baš to je iskoristio domaćin, koji je rekao pa nećeš nama sa pola snage doći i tako lahko se prošetati, u našem dvorištu još, znaš li gdje si doša, u glavni grad njemačke itd. oni su od početka krenuli energično sa visokim presingom, pokazali su fantatstičnu fizičku spremu, fizička sremnost je ono na vrhu kvalitete svjetskog nogometa, pa samim tim ovo nije nivo championshipa nego ozbiljnog evropskog nogometa, iako je championship isto tako ozbiljno takmičenje. ne treba ponižavati ništa, nije sramota i iznenađenje ako će i ekipa iz championshipa na jednu utakmicu pobijediti evropskog prvaka, ne igraju tamo amateri.
Hajkde sad, uglavnom svaka čast Unionu, i mnogi ali ti mnogi kao da prate nogomet od jučer, nisu upoznati sa kvalitetnim radom u Unionu. Taj Union je prije 5 godina prvi put došao u Bundesligu, oni su za 3 godina, a evo sada za 5 više napravili nego li Augsburg i Mainz ua 15. opet kažem kapa dole i Augsburgu i Mainzu, ali union je odmah počeo dovoditi iskusne igrače, neka i dobra imena koja su njima značila dosta, pa su dovodili i prilično vruću robu. npr. oni su odmah po ulasku doveli Subotića kakav god bio, Krusea, Gentnera itd takva imena ti donose dimenziju više, pa su doveli i Gosensa i Juranovića koji su tada bili vrelija roba, sad da ne nabrajam dalje, otkad su u Bundesligi znaju sastaviti uvijek poznatiju ekipu, a znaju i naći prilično kvalitetne igrače za manje pare, a jučer je to bila toliko fizički moćna ekipa da stvarno ne pamtim kada sam zadnji put ovo gledao, ne znam jesam li ikad. prosjek visine je valjda bio 1,9m
več rekao, veliki igrač, ogroman dobitak za nas, ovo je kao da si doveo Belingema ili de Jonga, mladić će za godinu-dvije biti pravi virtuoz i dirigent na terenu kao Iniesta i Xavi u jednom.
Kimmih je Kimmich zbog mnogo čega, a Pavlović je uzeo nevjerovatan zalet, rekoh prije neki dan da je uz neke ostale situacija nama pritom i ogroman dobitak Pavlović koji ore teren i koji trči dvije utakmice. U parizu on i Kimmih preorali po 14km
Kimmich igra odlično, ovakav Kimmich je trebao biti i prošlih godina, a ne reinkarnacija Kroosa. eto vam sad.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
@ armando, @ Huske,
ma nadam se da ja griješim i da je jednostavno umor učinio svoje kod Olisea (što je apsolutno realno očekivati) i stoga slabije partije. Svakako naš najbolji igrač prošle sezone i odličan ulaz u ovu sezonu. Malo ga odmoriti treba, sada će biti prilika za to pa ćemo vidjeti dalje.
@ Huske, slažem se većinom sa svim napisanim.
Tako je, Gnabry može ostati uz drastično smanjenje plaće na pola, jedino tako ima smisla s obzirom da je svako malo ozlijeđen. Gorecka može ići, ne bih ga produžio niti da ovaj pristane na plaću od 1 centa.
Upamecano je po meni premalo/prekratko vremena na ovom nivou na kojem je sada da može tražiti odma najveće plaće u rangu najboljih. Jasno je da trenutno igra fenomenalno ali opet ne treba davati brda i doline igraču koji nam do sada nije u krucijalnoj fazi Lige prvaka pokazao da li zaslužuje tu plaću ili ne.
Drago mi je da se slažemo svi ovdje za Bišofa!
Meni je nevjerojatno koliko je fizički spreman ovaj malac i koliko gori od želje da se dokaže. Stavi ga gdje god, on uvijek daje maksimum. Zasada baš veliki igrač u najavi. Zato mi je i žao što prije njega igra ovaj Gorecka koji je svaku tekmu sve lošiji i lošiji.
ma nadam se da ja griješim i da je jednostavno umor učinio svoje kod Olisea (što je apsolutno realno očekivati) i stoga slabije partije. Svakako naš najbolji igrač prošle sezone i odličan ulaz u ovu sezonu. Malo ga odmoriti treba, sada će biti prilika za to pa ćemo vidjeti dalje.
@ Huske, slažem se većinom sa svim napisanim.
Tako je, Gnabry može ostati uz drastično smanjenje plaće na pola, jedino tako ima smisla s obzirom da je svako malo ozlijeđen. Gorecka može ići, ne bih ga produžio niti da ovaj pristane na plaću od 1 centa.
Upamecano je po meni premalo/prekratko vremena na ovom nivou na kojem je sada da može tražiti odma najveće plaće u rangu najboljih. Jasno je da trenutno igra fenomenalno ali opet ne treba davati brda i doline igraču koji nam do sada nije u krucijalnoj fazi Lige prvaka pokazao da li zaslužuje tu plaću ili ne.
Drago mi je da se slažemo svi ovdje za Bišofa!
Meni je nevjerojatno koliko je fizički spreman ovaj malac i koliko gori od želje da se dokaže. Stavi ga gdje god, on uvijek daje maksimum. Zasada baš veliki igrač u najavi. Zato mi je i žao što prije njega igra ovaj Gorecka koji je svaku tekmu sve lošiji i lošiji.
-
Slobodanpad1945
- Kontakt:
Lijepo je to @Huske sve obrazložio. Igrali su i domaćini jako odličan fudbal, neko iznad napisa, podsjećaju baš na nekadašnji Stoke City.
Pavlovića od prije, Karl, Bischoff, polako izbacujemo odličan vrhunski mladi kadar
Pavlovića od prije, Karl, Bischoff, polako izbacujemo odličan vrhunski mladi kadar
- Omerbavarac
- Kontakt:
Utakmica u kupu neće biti ni blizu ovoj jučerašnjoj iz razloga sto nam prije te utakmice slijedi domaći meč sa Paulijem u kojem će očekujem igrati šarolik sastav sa povratnikom Daviesom i možda Itom, tako da će Kompa odmoriti najbitnije igrače i spremiti ih za prolazak u drugi krug.
Hahahaha, divan osvrtHuske je napisao/la: ↑09 nov 2025, 13:14a ekipa da stvarno ne pamtim kada sam zadnji put ovo gledao, ne znam jesam li ikad. prosjek visine je valjda bio 1,9m, Doekhi 1.91, Querefeld, 1.9, Leite 1.9, Kemlein 1.87, Khedira 1.89, Haberer 1.87, Rothe 1.93, Burke 1.88, Ansah 1.97. i ovakvi gorostasi preorali 128km
, a svi nekakvi nabijeni, nabildani. pa pitanje se postavlja kako je bayo izvukao glavu odavde?
dobro su još bez degeneka proši, moli su dobiti samo takve batine. a josš su bod uzeli. šuti i bježi kući
![]()
Nikad duže citiranje i niko da se odvaži da izdvoji pasus
Oliver Burke, berlinski Vejn Runi je prilikom onog pada mogao kičmu slomiti, momak uvrnu malo lijevo desno, podiže obrve i nakon halbcajta nastavi kao da ništa nije bilo.
Nešto slično je Fedor preživio u borbi sa Kevinom Randlemanom i izašao kao pobjednik slavni ruski mma borac.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
armando je napisao/la: ↑09 nov 2025, 20:18Hahahaha, divan osvrtHuske je napisao/la: ↑09 nov 2025, 13:14a ekipa da stvarno ne pamtim kada sam zadnji put ovo gledao, ne znam jesam li ikad. prosjek visine je valjda bio 1,9m, Doekhi 1.91, Querefeld, 1.9, Leite 1.9, Kemlein 1.87, Khedira 1.89, Haberer 1.87, Rothe 1.93, Burke 1.88, Ansah 1.97. i ovakvi gorostasi preorali 128km
, a svi nekakvi nabijeni, nabildani. pa pitanje se postavlja kako je bayo izvukao glavu odavde?
dobro su još bez degeneka proši, moli su dobiti samo takve batine. a josš su bod uzeli. šuti i bježi kući
![]()
![]()
Nikad duže citiranje i niko da se odvaži da izdvoji pasus![]()
Oliver Burke, berlinski Vejn Runi je prilikom onog pada mogao kičmu slomiti, momak uvrnu malo lijevo desno, podiže obrve i nakon halbcajta nastavi kao da ništa nije bilo.
Nešto slično je Fedor preživio u borbi sa Kevinom Randlemanom i izašao kao pobjednik slavni ruski mma borac.
Cijeli post od @Huskea je odličan i slažem se sa skoro svime što je napisao, bravo!
Na tvoj osvrt o Burkeu, srećom da je prošlo sve dobro!
Tahu je to u toj utakmici bio drugi most koji je nastavio protivniku, prvi je bio par minuta prije.
Takav start je POGIBELJAN za bilo kojeg igrača i to je napravio NAMJERNO.
Ne bih imao apsolutno ništa protiv da je Tah zbog tog mosta dobio DIREKTNI CRVENI KARTON. Idiot glupi i bez imalo razuma može to napraviti nekome, stvarno nemam riječi za takav potez koji nekome može karijeru završiti unatoč fizičkoj spremnosti igrača. Strašno kakav maloumni potez Taha.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hahaha, to je jedan invalid koji se u toku korone malo napumpao da izgleda opasan, kad ono "op trt gevezn zajn" 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.