FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Iako vec otjeras Boljevica ubaci Sabica, Dragovica, Gojaka da vide momci da dzaba ne treniraju.
Zalosno je sto Radovac ima vece sanse nego Gojak da debituje. Udje strah od kiksa iszo kao i kod Edisa i gluposti rade. Ovaj jos ima posla sa mesetarima.
Zeljeznicar prije svega mora svoj roster od 30+ igraca da svede na neki normalu. Nemamo potrebe slati Simonija na posudbu ili dovlaciti menadzerske anonimuse ako nece imati ulogu u nasem timu.
Zalosno je sto Radovac ima vece sanse nego Gojak da debituje. Udje strah od kiksa iszo kao i kod Edisa i gluposti rade. Ovaj jos ima posla sa mesetarima.
Zeljeznicar prije svega mora svoj roster od 30+ igraca da svede na neki normalu. Nemamo potrebe slati Simonija na posudbu ili dovlaciti menadzerske anonimuse ako nece imati ulogu u nasem timu.
Ma ne želim više slušati o tome naš realan domet, jer to nije tačno. Veliki smo klub i dosta nam je prosjeka. Dali smo Adzemu podršku jer je najavio iskorak, a dobili smo nazadak u svakom pogledu. Ostavka i tacka.
Kao i odigrali smo nesto, odnosno imali volje i zelje, trke. Ali losa taktika nakon gola, s tim da do gola je bila ok.
Problem je sto ovaj pristup da smo imali zadnje 4 tekme pored ove, imalo bi i vise bodova, to je Adzemov minus.
Mufta - ****. Spasis, pa kiksas. Nije prvi put, pad je forme ozbiljan. Neko ce reci, spasio je, pa jeste. Spasio je i golman Zrinjskog istu situaciju, cak i tezu za spasiti. To je posao golmana. Po meni je kredit za Muftu ispucan.
Adzem - preuzmi krivicu generalno za sve.
1. Volio ili ne, sklonis Krpica, zamjene ne rade nista. Da je ostao, isti bi ucinak bio.
2. Afirmacija mladih igraca, kojih?!
Mi smo danas sami sebe dobili.
P.S. Upravo, ovdje ima i tebe i to dobro!!!
Problem je sto ovaj pristup da smo imali zadnje 4 tekme pored ove, imalo bi i vise bodova, to je Adzemov minus.
Mufta - ****. Spasis, pa kiksas. Nije prvi put, pad je forme ozbiljan. Neko ce reci, spasio je, pa jeste. Spasio je i golman Zrinjskog istu situaciju, cak i tezu za spasiti. To je posao golmana. Po meni je kredit za Muftu ispucan.
1. Volio ili ne, sklonis Krpica, zamjene ne rade nista. Da je ostao, isti bi ucinak bio.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Veliki smo na papiru, ostalo je samo ovo sto imamo sada. Borba za 4. mjesto.
Zabili smo prelijep gol, imali smo jaki lijepih akcijaELDIABLO20 je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:19
Brate jel se ti zajebavas ili si fakat ozbiljan??? Kakav ba napredak i kakva podrska vise?
Nismo imali smage da imamo kontinutet ove igre, ipak igrali smo protiv Zrinjskog koji s igracem manje jedva izgubio od Mainza
Zabili smo prelijep gol i tu se vidi da ima kvaliteta
Oni su zabili dva gola iz dvije nase greske
Isto sto je Rudar uradio
Moramo popraviti jos neke stvari i biti jako fleksibilniji bez rizika izbiti loptu
Mora se vise rizikovati i izbaciti umoran igrac Korora, Dragovic, Gojak su mogli uci umjesto umornih Rakica, Lagumdzije
Igrali su lose jer smo ih dobro zatvorili i nismo im davali puno prostora
Taj Zrinjski je primio samo 7 golova u 13 utakmica
Tri od Željezničara (plus jedan na Grbavici ponisten koji je za mene regularan) i primili su po jedan od fks, borca, veleza i sirokog
Nije sve tako crno ovu utakmicu bilo, protiv veleza je lose bilo i to vas jos kopka
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 09 nov 2025, 17:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ja imam osjećaj da bi ti sad potpisao da idemo u federalnu ligu samo da Gojak zaigra. Nije ovdje problem samo Gojak već kompletna filozofija koju forsira Adžem. Mora dobiti nogu odmah.NoDi80 je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:15Podrska Adzemu
Medjutim mora jos rizikovati i poceti unacivati Gojaka, Dragovica umjesto Lagumdzije koji je bio vidno umoran
Steta poraza, idemo dalje zrinjski nije bio dobar zato sto smo im dobro parirali
Mufta isto greske pravi i treba malo odmoriti
Misljenja sam da je Korora treba biti ma klupi i ici umjesto Rakica
Probajte Kororu za izmjenu neka igra poluspica
Sabrija debil svira odmah, a trebao je jos minuti dvije produziti
Sad je trenutak kad moramo ostati jaki, napredak se vidi iz utakmice, ali treba jos snage nekim igracima da mogu izdrzati 90 minuta
Adzeme rizikuj i pravi izmjene,
Nema veze idemo dalje pobjediti Slogu
Vidimo se na Grbavici do tad bez neke nervoze i nezadovoljstva
Mene samo zanima po kojim fudbalskim zakonima lagumdzija igra 90 minuta sa zutim kartonom vise od 60 minuta i sa procentom tacnih pasova 10 posto a milosevic na klupi, i koji k…. Vise ceka sa izmjenama uvijek do istih minuta sve sablonske izmjene, nisam pametan al tanki smo bas, nemamo mentalitet pobjednocki nikako vec pwt godina
Očekivan poraz i sreća je da smo mi prvi zabili inače bi se desila repriza od proljetos.
Rekao sam više puta da smo mi ekipa koja je kvalitetom i rosterom na diobi 6. i 7. mjesta. Struka je malo slabija, kvalitetom možda 9. i 10. mjesto.
Hvala Bogu ide sad reprezentativna pauza i samo je šteta što ne traje bar 2 mjeseca.
Ništa, idemo naredno kolo napasti taj bod protiv Sloge kući jer to i jeste naš domet trenutno.
Rekao sam više puta da smo mi ekipa koja je kvalitetom i rosterom na diobi 6. i 7. mjesta. Struka je malo slabija, kvalitetom možda 9. i 10. mjesto.
Hvala Bogu ide sad reprezentativna pauza i samo je šteta što ne traje bar 2 mjeseca.
Ništa, idemo naredno kolo napasti taj bod protiv Sloge kući jer to i jeste naš domet trenutno.
-
Railwayman30
- Kontakt:
Posteno napisano. Svi su krivi. Nisu toliko lose odigrali,ali realizacija nam je kriminalna. Pa cak i ova krila zakazuju.Argentina je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:25Kao i odigrali smo nesto, odnosno imali volje i zelje, trke. Ali losa taktika nakon gola, s tim da do gola je bila ok.
Ima,nesto vise u ovom trenutku,ali cemo valjda to dokuciti.
Odmoriti se na pauzi i iskoristiti za rjesavanje problema,ako je ikako moguce
Treba biti realan, ne može ni podrška bez nekog rezultata, ako nema bodova, onda bar afirmacija nekog mladog igrača, kod nas nema ništa.NoDi80 je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:27Zabili smo prelijep gol, imali smo jaki lijepih akcijaELDIABLO20 je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:19
Brate jel se ti zajebavas ili si fakat ozbiljan??? Kakav ba napredak i kakva podrska vise?
Nismo imali smage da imamo kontinutet ove igre, ipak igrali smo protiv Zrinjskog koji s igracem manje jedva izgubio od Mainza
Zabili smo prelijep gol i tu se vidi da ima kvaliteta
Oni su zabili dva gola iz dvije nase greske
Isto sto je Rudar uradio
Moramo popraviti jos neke stvari i biti jako fleksibilniji bez rizika izbiti loptu
Mora se vise rizikovati i izbaciti umoran igrac Korora, Dragovic, Gojak su mogli uci umjesto umornih Rakica, Lagumdzije
Taj Zrinjski je primio samo 7 golova
Tri od Željezničara (plus jedan na Grbavici ponisten koji je za mene regularan) i primili su po jedan od fks, borca i sirokog
Doveo je igrače koje je želio, blago rečeno profulio sa 90% igrača koje je doveo. Mi igre nemamo nikako.
Podršku treba zaslužiti ali nažalost mislim da nam do polusozone slijedi patnja.
Ne bi bas rekao po rosteru da smo za 6/7 mjesto. Kvalitetniji od veleza i sirokog sigurno.ExBlueone je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:30Očekivan poraz i sreća je da smo mi prvi zabili inače bi se desila repriza od proljetos.
Fk Željezničar.
- mamonelafo
- Kontakt:
Bit će sve dobro.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
-
MojaMalenkost
- Kontakt:
Lagumdzija je morao izaci odmah poslije zutog. Plivao citavu tekmu. Odinaka jedan dobar, pa jedan los potez. Trebao na desno krilo, a makedonac lijevo. Nije bila losa ideja sa dva spica, ali krila i sredina su nam pomnozena sa nulom u takvoj postavci. Po meni golman danas nista nije bio kriv. Citava odbrana je djelovala kao da su se juce prvi put sreli. Fizicka sprema je drugi par cipela. Djelujemo dosta losije nego prije reprezentativne pauze. Nema ni brzine, ni tempa, a ni agresije. Zrinjski je danas bio koplje ispod svojih mogucnosti. Nadam se da ce sto prije naci izlaz iz ove krize.
Pročepit će negdje.
Mogu se sloziti sa tim.
Samo mi nije jasno, ako nam je ovo realnost a jeste - zasto onda ne gura mlade (Sabica, Kolica, Gojaka)...Foco je nazalost povrijeđen, al i na njega racunam. To treba gurati non-stop.
Adzem je zeljovac i trebao bi gurati nasu skolu.
Nista oni od Pejica ni od Milosevica, bolje djecu gurati.
Ja sam i prije sezone pisao da smo ekipa za 4to mjesto, nakon loseg otvaranja sezone isto, pa kad smo zaredali dobre tekme ponovo, a evo i sad to mislim. Mi smo ekipa za 4to mjesto. Od napdaca, veznog, golmana do trenera, a i klub(Uprava), samo nam je prosjek gledalaca/navijaca/simpatizeraniznad 4og mjesta.Pablo11 je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:34Ne bi bas rekao po rosteru da smo za 6/7 mjesto. Kvalitetniji od veleza i sirokog sigurno.ExBlueone je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:30Očekivan poraz i sreća je da smo mi prvi zabili inače bi se desila repriza od proljetos.
Kup - uz srecu mozda mozemo nesto napraviti, evo ispao je Borac, malo zdrijeb, domaci teren da urade svoje.
Ma bice bolje dogodine, sabura samo.
Nije rjesenje otjerati adzema nego ustrojiti klub.
Nije rjesenje otjerati adzema nego ustrojiti klub.
Muftic je kriv za gol. Onako se lopta ne gubi ni u kosarci. On i Odinaka iz krajnosti u krajnost, ili fantastican potez ili se za glavu hvatamo (kao danas).MojaMalenkost je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:36Lagumdzija je morao izaci odmah poslije zutog. Plivao citavu tekmu. Odinaka jedan dobar, pa jedan los potez. Trebao na desno krilo, a makedonac lijevo. Nije bila losa ideja sa dva spica, ali krila i sredina su nam pomnozena sa nulom u takvoj postavci. Po meni golman danas nista nije bio kriv. Citava odbrana je djelovala kao da su se juce prvi put sreli. Fizicka sprema je drugi par cipela. Djelujemo dosta losije nego prije reprezentativne pauze. Nema ni brzine, ni tempa, a ni agresije. Zrinjski je danas bio koplje ispod svojih mogucnosti. Nadam se da ce sto prije naci izlaz iz ove krize.
Slazem se da Lagumdziju, trebao je Milosevic odmah uci na startu drugog poluvremena.
-
Strumfinho
- Kontakt:
Sami sebi najgori dusmani,dzaba.
Nazalost,moglo je danas puno vise od ovog ali vec je sve gotovo pa i pricati bezveze.
Akcija kod gola, i jos neke prije istog odlicne.
Bilo je i odlicnih centarsuteva sto je nekad misaona imenica.
Stoperski par danas veoma korektno,Bilbija se nije vidio(ne pricam o golu na korneru gdje ga nisu oni cuvali).
Vjerujem da su umorni ali isto tako njih 5-6 nije igralo u cetvrtak i da su mogli 10 bi nam dali tako da...
Kasne izmjene, ne razumijem ali eto valjda ja nisam dole na klupi.
Da smo danas igrali u dolini,ovo bi bilo na nas mlin.
Nazalost,moglo je danas puno vise od ovog ali vec je sve gotovo pa i pricati bezveze.
Stoperski par danas veoma korektno,Bilbija se nije vidio(ne pricam o golu na korneru gdje ga nisu oni cuvali).
Vjerujem da su umorni ali isto tako njih 5-6 nije igralo u cetvrtak i da su mogli 10 bi nam dali tako da...
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Pa mi smo postali taj klub MOGLO JE BOLJE ALI NIJE.Strumfinho je napisao/la: ↑09 nov 2025, 17:42Sami sebi najgori dusmani,dzaba.
Tzv. MOŽEBOLJAŠI
Zadnja izmjena: Orvel, dana/u 09 nov 2025, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.