Ako iko nije iskoristio reprezentaciju za prodaju onda je to Krunić. Čovjek je tek nakon transfera u Milan dobio ozbiljniju ulogu u reprezentaciji, do tada je bio epizodista. On se prodao svojim dobrim igrama u Empoliju i to je činjenica.
E sad, Krunić iz Milana i današnji Krunić su dva totalno različita igrača i apsolutno ne postoji fudbalski razlog zbog kojeg bi on trenutno morao biti pozvan. O ovim nefudbalskim da i ne govorimo, nema potrebe spominjati jer svi znamo. Da po kvalitetu zaslužuje biti u reprezentaciji - sigurno zaslužuje, da nam njegovo igranje nešto garantuje - apsolutno ne garantuje jer nije garantovalo ni kad je igrao na mnogo ozbiljnijem klupskom nivou i sa mnogo ozbiljnijim saigračima u reprezentaciji, a kamo li danas.
Al' mi smo valjda toliko defektaški nastrojeni da 5-6 dana pred odlučujuće utakmice iz naftalina izvlačimo neke situacije od prije pola godine, godinu ili jače i tražimo nekakva objašnjenja za njih.
Ja sam uvjeren da bi dobar dio naših navijača volio da sutra Barbarez dobije pitanja o nekim igračima koji nisu tu, da ga izbiju iz cipela sa pričom oko podrške BHF-u, jer što bi sada fokus bio na važnim mečevima, što bi pokušavali zadržati, barem prividno, normalnu atmosferu u javnosti, daj da odmah sebi skrešemo krila prije nego što i odigramo protiv Rumunije i Austrije.
Umjesto da skupimo redove i pokušamo nešto uraditi u predstojeća dva meča, mi bi se sada bavili time što ne zove Krunića, šta se desilo sa Ahmedhodžićem i Hadžikadunićem prije godinu dana, zašto Tabakovića nije zvao prije pola godine (iako je recimo sad tu) i slično. Ne trebaju nama Vico i huligansi, dovoljni smo sami sebi.
Daj mu ovih pet-deset dana fore, pusti ga na miru, i njega i sve unutar reprezentacije, a onda u slučaju negativnog rezultata što se mene tiče nek' mu se taksativno sjete svakog lošeg poteza i na terenu i van njega, ali u ovom momentu je bespotrebo "paliti" situaciju sa nekim stvarima koje su apsolutno nebitne za predstojeće dvije tekme.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"