FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Kako ocjenjujete Kompanyja

1) odličan
9
64%
2) prosječan
4
29%
3) loš
1
7%

Ukupno glasova: 14

lobiranje
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la lobiranje » 10 nov 2025, 02:10

Huske je napisao/la:
09 nov 2025, 13:14
Sad se postavlja pitanje šta je mjerilo kvaliteta neke lige?
Kvalitet klubova iz sredine i dna tabele..Smijesno je poredjenje bundeslige sa pl

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 nov 2025, 11:45

Po meni je mjerilo jačine klubova neke lige uspjeh u srazu sa klubovima drugih liga, a to se ogleda u Uefinom koeficijentu. Zbog statističke stabilnosti gleda se 5-godišnji prosjek i tu je bundes 4-ti. Neko je prije rekao da je bundes drugi, to je točno i to je trenutno ove sezone koja je još na početku. Relativno je mala udaljenost do trećih Primeraša, pa kad bi uz Dortmund još Kusen ili Frankfurt došli u 1/8 CL, a netko od trojca Real/Barca/Atletico se pokliznuo moglo bi ih se dostići. Freiburg i Mainz zasad dobro guraju u EL i ConfL.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 nov 2025, 13:28

Gov.njecka u bijelom štrajku, koja legenda! :tokralju: :tokralju:

Jasno da se Kompa preračunao u sastavu, mislio je da je najsigurnije da igra najbolji sastav da se nastavi nepobjedivi niz, sujeta je j.ebena stvar. Ovo sad je totalno nebitno, ali ako se nastavi ovakvom logikom moglo bi vas to koštati u završnici, kad bi mogli ostat bez pešest igrača ili igrati poluinvalidi.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 nov 2025, 13:41

Pa koštaće nas zato što Steroidaš visoko kotira unutar svlačionice, zato iz uprave treba da dođe fetva i da ga se kutariše neko odozogo, ko nije uključen u day-to-day operations, pa se ne možeš ljutiti ni na trenera ni na sportkog direktora.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 nov 2025, 19:51

Napokon neka imena u U21 koja dolaze iz Bayerna.
Ne pamtim kada smo imali 3 igrača u tom uzrastu.
Šteta sto Sieb stagnira.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 11 nov 2025, 04:15

Navijaci cesto laprdaju kako im naidje, ali to i nije nista cudno.
Ponekad me i ovdje neki postovi podsjecaju na onoga Domanovicevog vodju, pise se bez veze, a ovacije sa strane, dobro je rekao tako je..itd.

Ovaj Huske cesto lijepo sablimira sto raje misli, problem je kad sam pocne da misli, pocesto bas bez veze stvari zna napisati, ali je interesantno kako mu prodju pa skoro uz ovacije. Cuj Olise nije u padu forme???? Ja sam nakon dvije njegove utakmice u kojim se uzvjezdio rekao da nas ceka prilicno turbulentno razdoblje sa njime i da ce trebati pomoc. Decko se ufuro, postao previse nonsalantan, posanio se. Nisto cudno. Ta lekcija je jedna od glavnih na trenereskim akademijama. Mlad momak, relativno naglo iskocio, u nekom rok fazonu, radio sta je htio, sve je to islo super kada je u igru ubacivao poneki vic, non salanciju koji su davali sarm njegovim prodirima koje su zavrsavali assistencijam i golovima, Medjutim kada je usao u tu opasnu fazu i poceo ubacivati vic radi vica, kada mu je neka peta ili tunel postala vaznija od osvajanja prostora i kreiranja sanse poceo je da tone. Vec 6 utakmica je nikakav faktor. MORA SE ODMAH RADITI SA NJIM, Inace, eto nam SaneTA broja 2.

Neko veli UPA nije imao jakih utakmica??? Zamisli, decko je kao 17-godisanjak svjetski prvak i u najboljoj postavi prvenstva, seniorski ovajac lige nacija, srebrena medalje sa evropskog i svjetskog prventstva sa reprezentacijom Francuske gdje je odigrao kao ziherica. Zbog razvoja fudbalske igre gdje stoperi postaju skoro najvaznije figure na mecu, stavljena je ogromna odgovornost na njihova pleca. Kazu da prava dva poteza iz zadnje linije u toku jedne utakmice mogu donijeti gol u nastavku akcije, i kvaliteti stopera su dobili dodatnu, haman najvazniju stavku. Tah npr je sasvim korektan u defanzivnim akcijama pocesto nenadjebiv, ALI je za klazu slabiji od Upe koji ima sve to, djeluje kao da je sagradjen od celika, a istovremeno pokrene najmanje 5 opasnih akcija u toku utakmice, dok Tah da loptu u sirinu i jebu mu se. Upa ce otici, od ovih koji se pominju jedino bi Niko mogao biti nekakva zamjena mada ni blizu adekvatna. Ibrahim je trut, onaj Englez lici na Kinta Kuntu koji je poceo da trenira fudbal u 19-oj. Jedino kad bi nekako mogli maznuti onoga Totenhemovog, on bi bas premia bio.

Goreckino vrijeme je proslo, bio je vez izgubljen, vratio se i pomogao solidno. Nece biti produzenja, ali ce ostaviti trag u Bayernu. Bischof MORA igrati u sredini. Sve je to ok, one dvije assistencije sa lijevog beka, medjutim njegova snaga je u gradnji igre, dugim pasovima objema nogama, udarcima sa distance, spartanje terenom. Kimich Pavlovic, Bischof. To bi trebalo forsirati, i staviti u rotaciju.

Vidjecemo kada dodje Klauzula, more to biti opasno nazadovanje, nadam se da ga nece forsirati po svaku cijenu, za sada je ispao jedna od najvecih prevara koji je neigranjem uvijek pojacavao klub. Gnabri je ofanzivni vezni koji za nuzdu moze odigrati krilo (bar pod Kompanijem). Ali kao drugi iza napadaca i lutalica od 40 nasih do 16 protivnika je trenutno medju 10 u svijetu. Za sada vidim da bi tu poziciju mogao fantastiocno odraditi i mladi Karl koji takodje i nije bas krilo. Dakle, treba nam dva krila i da nas bog vidi u sledecih 5-6 godina.

Diaz?? Jednom je jedan stari trener rjesio taj problem na sledeci nacin. Utuvio je tom igracu koji je promasivao 1:1 da zamisli da je njegov saigrac blizu stative i da mu treba dodati loptu jer je decko bio paser strahota, zmireci, tacno te u trepavicu pogodi, ali da je zabiju na onoliki gol nemoze nikako. Mozda da probamo tako i sa ovim nasim delegatom. Onu prvu zabio ne zabio ali drugu si morao. Radi Harrija ako nista drugo. Propo si promasis li nesto slicno a mi ispadnemo.
Sto neko rece pobjeda nam je trebali da nabildamo ego i porusimo sve rekorde (ova pobjedan nam je falila za rekord Bundes lige), mada realno nema veze rezultat sto se nekog tamicarskog dijela tice.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 11 nov 2025, 16:06

Ste se tice ugovora, naravno da bi produzio Upi, ali mora se znati granica. Bayern je veliki klub i nijedan igrac ga ne moze ponizavati. Ugovor ili pokusati prodati na zimu. Suska se da bi i Niko mogao u Januaru napustiti zute. Mislim da se to nece desiti da ce igrati normalno do ljeta i onda otici u Real ili Liverpool.
Gnabri takodje vjerovatno nece produziti, posebno ako se Klauzula potpuno oporavi i uklopi. Arapi ce mu dati plate blizu koliko ima sada, a nasi nude pola kako sam cuo.

Goretzka nece produziti odnosno nece mu se ponuditi novi ugovor. Igrac koji je nesumnjivo mnogo doprineo u onoj godini sa 6 trofeja i to se nemoze izbrisati, ALI posle toga umjesto da igra fudbal, bavio se svim i svacim i kvario jedinstvo tima. Istina u zadnje vrijeme se vratio, sutio i radio poboljsao formu postao ponovo standardan i u elfu. Medjutim, previse se "repova" vuce za njim. Po meni odlican za neki tim iz sredine Engleske lige.

Laimera se mora produziti, mislim da tu nece biti problema.

Plasili su nas da Olise ima klauzulu, sada je definitivno da nema, ima potencijala za onu nagradu sto je Debile dobio, mada je to postalo smece od izbora jos od onog vremena kada je Riberiju i Levendovskom nisu dali. Naravno da mora izaci iz ovoga sada u sto ne sumnjam jer koga su zmije ujedale on se i gustera plasi (iskustvo Sane).

Bayern je sada jedna klapa, vidi se respekt jednih prema drugima ukljucujuci i trenera i to je najvaznija stvar koja se dogodila pod Kompom. Moze se privatno neko manje ili vise druziti, ali u klubu to treba zaboraviti, nista grupica Klauzula, Olise, Davise...ili Goretzka, Gnabri i koga vec nafataju. Kad bi ja mogao odlucivati Laimera bi odma do Kimicha i Noyera - promovisao u lidera, odavno pozitivnijeg igraca nismo imali niti na terenu, a ni van njega.
LIJEPO JE BITI NAVIJAC BAYERNA.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.