Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Goalgetter » 10 nov 2025, 15:55

Ne zelim ni zamisliti kakva mu je komunikacija sa igracima kad je ovakav na pressicama.

adrenaline323
Kontakt:

Post Postao/la adrenaline323 » 10 nov 2025, 15:55

Burberry46 je napisao/la:
10 nov 2025, 15:50
Barbarez o skandiranju "Savez napolje": Nije to lijepo, to se stalno dešava kod nas i ima veze s politikom

Nadam se da ce mu ovo BHF zapamtiti
Pa donekle je upravu, ne mozes u barazu protiv ukrajine u 80toj minuti dok vodis skandirat savez napolje. Prije i poslje utakmice skandiraj i protiv vice i saveza ali podrzi igrace na terenu 90 minuta.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 nov 2025, 15:58

Samo da Petev ode i dođe Barbarez, sve će biti bolje...
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 10 nov 2025, 15:59

Goalgetter je napisao/la:
10 nov 2025, 15:55
Ne zelim ni zamisliti kakva mu je komunikacija sa igracima kad je ovakav na pressicama.
Ma čovjek nema velik fond riječi na našem jeziku, vjerujem da s igračima na njemačkom puno bolje komunicira :mrgreen:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 10 nov 2025, 16:00

Zglavkar je napisao/la:
10 nov 2025, 15:36
Ghuraba je napisao/la:
10 nov 2025, 15:22
Meni sad nije jasno hoce li ostati na 3 stopera + Mujakic, od kojih Katic ima problem s kartonima, a Mujakic svakako propusta prvu (iako bi on bio nevidjeni rizik na stoperu). Premalo je to i ne daj Boze povreda ili kartona...
Može Malić igrati štopera bez problema.
Znam da moze, ali mislim da u seniorskoj karijeri jos uvijek nije odigrao nijednu utakmicu kao stoper i bio bi veliki rizik staviti ga tu. Slicno vazi i za Mujakica, koji je dosad u reprezentaciji igrao iskljucivo kao (ving)bek. Nadam se da ce prvenstveno Muharemovic ostati zdrav za obje utakmice, a za Katica na desnom stoperu opet imamo Hadzikadunica.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 10 nov 2025, 16:04

Zglavkar je napisao/la:
10 nov 2025, 15:46
Coolpanda24 je napisao/la:
10 nov 2025, 15:38
Zglavkar je napisao/la:
10 nov 2025, 15:36

Može Malić igrati štopera bez problema.
Istina, ali onda nemaš backup za Dedića koji em je staklen em još jedan karton i nema ga protiv Austrije. Def treba još jedan stoper, ali koga i da pozove…
Pa dobro, nije baš da nemamo kombinacija. Npr. nek je ovo opcija 1:
Dedić, Muharemović, Katić, Malić

Ostaneš bez Katića, ubaciš Hadžikadunića. Povrijedi se Muharemović, ubaciš Mujakića. Povrijedi se Dedić, ubaciš Karića. Ako je utakmica pred kraj, Kolašinac vjerovatno može izvući 20 minuta fudbala. Džoker Burnić na beku. Uglavnom nije baš da nema opcija, a ne znam ni koga bi zvao kao rezervnog štopera?
Okej, imamo opcija, neće nam se valjda desiti najcrnji scenario. Ali vidjeli smo u martu koliko su se istrošili protiv Rumunije i da nije bilo pametno isti dvojac izvesti i protiv Kipra. Tad su bili Barišić i Radeljić doduše, možda Katić i Tarik mogu iznijeti obje u 3 dana.
Što se tiče nekog novog štopera, meni niko ne pada na pamet. Nekad se spominjalo toliko potencijalnih štopera da smo bili u fazonu ima li koja druga pozicija, a sad evo bukvalno ne znam ni koga da pozovu kad već ima mjesta.
Zadnja izmjena: Coolpanda24, dana/u 10 nov 2025, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 10 nov 2025, 16:04

A treba malo popustiti **** i Vici. Lagano. Da kakvom politikom on povezuje to skandiranje.
- FKS -

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 nov 2025, 16:07

Goalgetter je napisao/la:
10 nov 2025, 15:55
Mislim da je tu komunikacija sasvim ok jer je i sam bio fudbaler i zna na tom nivou se snaći, a i manje je “formalnosti” tu.
Biti selektor je nešto novo za njega i ne snalazi se najbolje na presicama.
Nekada je nejasan, nekada preleti pa se sam ukopa, nekada se ne zna izvuci, nekada dobro misli ali se pogrešno i zlonamjerno protumači.

Evo i u vezi s pitanjem “Savez napolje” - dao je odgovor koji se može protumačiti na ovaj ili onaj način. Neko će to zlonamjerno razumjeti - to je već vidljivo na ovoj temi, a neko na nešto pozitivniji način.
Po mom mišljenju, a imajući u vidu njegove govorne sposobnosti i njegov stav i odnos oduvijek, dao je sasvim korektan odgovor.
U konačnici, kakav je odgovor trebao dati 5 dana prije najvažnije utakmice?! Zapravo takvom pitanju uopće nije bilo mjesto danas na presici.

I kao sto ovaj iznad napisa, neprihvatljivo je da skandiras “Savez napolje” u zadnjim minutama protiv Ukrajine u baraz utakmici kada ti treba maksimalan vjetar u ledja. Krajnje iracionalno.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 nov 2025, 16:12

Trebao je da udje u otvoreni rat sa savezom,sad je pravo vrijeme :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 nov 2025, 16:19

Fali nam iskusni Bičakčić koji ne igra. :lolno:

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 10 nov 2025, 16:20

Hoce li dobiti naknadno neko poziv sada kada nema Radeljica i Barisica?

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 10 nov 2025, 16:25

Kako da niko nepita šta je sa Huseinbasicom !

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 10 nov 2025, 16:27

AnelMid je napisao/la:
10 nov 2025, 16:25
Pokupio svoje stvari i rekao da nije psihicki spreman da igra za repku

Vjerovatno na hladjenju do daljneg

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 10 nov 2025, 16:34

Maroon1946 je napisao/la:
10 nov 2025, 16:27
AnelMid je napisao/la:

Ovi ljudi na forum kao da se namjerno prave glupi…i budala skontao da momak ne zeli igrati za repku, hoce da igra ako ce biti u pocetnik XI
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 10 nov 2025, 16:35

AnelMid je napisao/la:

Znamo mi to, a i Belmin je nedavno rekao kako je otprilike išlo. Nego je više čudno s novinarskog aspekta kako je moguće da reprezentativac odjednom napusti pripreme, prestane dobijati pozive, i nikad nikome da ne padne na pamet postaviti baš nikakvo pitanje, šta se dogodilo, jel se čuo ikad poslije s njim, čisto eto da čujemo komentar iz usta selektora. Pa nek kaže i da je završio s njim za sva vremena, nije problem, ali izjava o psihičkoj nespremnosti i to data od strane menadžera je prvo i zadnje što se čulo. Konstruišemo situaciju iz jednog menadžerske izjave i neformalnog podcasta. S Anelom je priča makar dobila epilog, ovdje se jednostavno svi pravimo da čovjek nije nikad postojao. :mrgreen:

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 10 nov 2025, 16:42

Zglavkar je napisao/la:
10 nov 2025, 16:35
AnelMid je napisao/la:

Znamo mi to, a i Belmin je nedavno dao rekao kako je otprilike išlo. Nego je više čudno s novinarskog aspekta kako je moguće da reprezentativac odjednom napusti pripreme, prestane dobijati pozive, i nikad nikome da ne padne na pamet postaviti baš nikakvo pitanje, šta se dogodilo, jel se čuo ikad poslije s njim, čisto eto da čujemo komentar iz usta selektora. Izjava o psihičkoj nespremnosti i to data od strane menadžera je prvo i zadnje što se čulo. S Anelom je priča makar dobila epilog, ovdje se jednostavno svi pravimo da čovjek nije nikad postojao. :mrgreen:
A i sta bo to culi od selektora osim floskula? Na sva pitanja odgovara sa nekim floskulama i ode odgovor u drugom pravcu. Ubio se za politike kad napusti repku.
Novinari ga pitaju hoce li Tabakovic startati, on odgovara u stilu raduje me njegova dobra forma.
Pitanje hoce li Karic biti starter posto imamo problem na lijevoj strani, on odgovara da nema problem uopste na lijevoj strani, da su mu to pokrivali Burnic i Mujakic. Prvi je zadnji vezni, a drugi stoper. I imas na raspolaganju rovitog Kolasinca.
Ne bi me cudilo, da ubaci odmah Seu u prvih 11 i da se ovaj opet povrijedi zbog nespremnosti.

Tako da bi ti odgovor za Huseinbasica bio u stilu: vjerujem u momke koji su tu i raduje me sto su svi na raspolaganju.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 10 nov 2025, 16:50

Lavcina je napisao/la:
10 nov 2025, 16:42
Zglavkar je napisao/la:
10 nov 2025, 16:35

Znamo mi to, a i Belmin je nedavno dao rekao kako je otprilike išlo. Nego je više čudno s novinarskog aspekta kako je moguće da reprezentativac odjednom napusti pripreme, prestane dobijati pozive, i nikad nikome da ne padne na pamet postaviti baš nikakvo pitanje, šta se dogodilo, jel se čuo ikad poslije s njim, čisto eto da čujemo komentar iz usta selektora. Izjava o psihičkoj nespremnosti i to data od strane menadžera je prvo i zadnje što se čulo. S Anelom je priča makar dobila epilog, ovdje se jednostavno svi pravimo da čovjek nije nikad postojao. :mrgreen:
A i sta bo to culi od selektora osim floskula? Na sva pitanja odgovara sa nekim floskulama i ode odgovor u drugom pravcu. Ubio se za politike kad napusti repku.
Novinari ga pitaju hoce li Tabakovic startati, on odgovara u stilu raduje me njegova dobra forma.
Pitanje hoce li Karic biti starter posto imamo problem na lijevoj strani, on odgovara da nema problem uopste na lijevoj strani, da su mu to pokrivali Burnic i Mujakic. Prvi je zadnji vezni, a drugi stoper. I imas na raspolaganju rovitog Kolasinca.
Ne bi me cudilo, da ubaci odmah Seu u prvih 11 i da se ovaj opet povrijedi zbog nespremnosti.

Tako da bi ti odgovor za Huseinbasica bio u stilu: vjerujem u momke koji su tu i raduje me sto su svi na raspolaganju.
Ma i kakva su to pitanja tko ce biti starter 5 dana prije utakmice, Daj molim te pa to postavljaju djeca a ne novinari.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 10 nov 2025, 16:50

ako ga i za sta ne krivim to je sto ne odgovara 5 dana prije tekme na pitanja hoce li igrati ovaj ili onaj igrac, pa to je najgluplje pitanje koje mozes postaviti evo da sam novinar a prije svega covjek koji voli i navija za svoju drzavu ne bi zelio da mi selektor javno govori ko ce igrat pa to nema u africi bokte vidio

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 nov 2025, 16:52

Ma ovi novinari su totalni idioti. Ne znam što nije bilo jedinog s mudima, a to je @Miske01. Nisu valjda vučićevske metode uveli, ne do Bog.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 10 nov 2025, 16:52

Samo me zanima da li ovaj kockar ima kakvih novih lajkova na top guze?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, FerdinandF, LondonBlues i 54 gosta.