rishovski je napisao/la: ↑10 nov 2025, 15:40
glasrazuma je napisao/la: ↑10 nov 2025, 15:25
ne, nego se nio smio isticati nacionali predznak. jednostavno je. svi klubovi koji su imali nac. predznak u imenu su izbrisani. neki su cak mijenjali i citava imena, dinamo npr. pokusala se stvoriti represijeom jugoslovenska nacija koja je zavrsila onako kako je 90.-ih i zavrsila. tada je klub vracen u funkciju. klub je do 1945 normalno prosperirao i bio najuspjesniji klub u mostaru. postoje jasni zapisi da je igrao i taj zadnji korak za jugoslovensku ligu. govorim o peridou izmedju dva velika rata. ne pocinje povijest dragi moji rishovski od avnoja
Pa eto sad vidimo i ja i ti zašto se to moralo tako uraditi.. Po Hercegovini kukasti križevi,onda cionistička propaganda,ustašluk...po RS četničko ludilo i rusofilija.
I svi su kao ugroženi jer im je glavni grad Teheran u kojem te ubiju cim stanes na Baščaršiju da hraniš golubove.
A do jučer su svi bili komunisti i pisali ćirilicu od Čovića pa redom na sve 3 strane.
Tebe za razliku od ovih ostalih nevesinjskih gluperda smatram ozbiljnim likom pa odgovaram.
Bojim se da si malo previse pristran, ali hajde.
: da je u Hercegovini, nazovimo je zapadni Mostar i ostatak ZHZ-a te HNZ-a toliko ustastvo onda ne znam sto bi zidovi, ali i svi ostali radili tamo. Trenutno je to uz Sarajevo najpotetniji dio drzave u koji dolaze svi ostali (pretezito Bosnjaci) zbog odlicnih platnih uvjeta u firmama. Kukaste krizeve crtaju budale, jednako kao sto ove ISIL znakove i obiljezlja nose budale. Ono sto ja zelim reci je da ni jedna od tri strane nije lisena budala, ni Bosnjaci ni Hrvati ni Srbi. Ni u kojem slucaju. Imas ih na izvoz u sve tri strane. Ja normalnog Bosnjaka nikad necu nazvat balijom, niti normalnog srbina cetnikom niti hrvata ustasom, jer poznajem toliko normalnih ljudi na sve tri strane. Ali imam problem sa tom formulacijom mi smo dobri, ali ove tri nacije su lose. A u tome brate mili u zadnje vrijeme, bar je moj osjecaj prednjace bosnjaci. O mostaru necu trositi rijeci, jer kad vidim kakvi su ovi iz karaserbesa prema ljudima iz sarajeva, zenice i tuzle, onda mi je jasno da ne trebam od njih ocekivati nista.
Komunistima sve tri boje se ponjake ustau. Svi bi bili komunisti a blagodare komunizam zesce.