FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
64
21%
2. Borbu za Evropu
144
46%
3. Sredinu tabele
52
17%
4. Borbu za opstanak
50
16%

Ukupno glasova: 310

dubioza144
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dubioza144 » 10 nov 2025, 22:53

godrina je napisao/la:
10 nov 2025, 21:33
zeljovolimte je napisao/la:
10 nov 2025, 16:58
Laudrup je napisao/la:
10 nov 2025, 09:39

Pa imali smo Sulju. Uz sve zamjerke koje mu se mogu naći, bio je pravi kapiten. Ado ga je maknuo jer ga je Suljo u ime igrača upitao "koja nam je danas taktika?"
Uz duzno postovanje prema Sulji. Ali razlika u intiligenciji izmedju ta dva igraca je nebo i zemlja.

Jel iko ikad cuo Bilbiju da gaalami na juniore, da grana igracima ako mu ne dodaju loptu?
Ovim ne branim Sulji nimalo ali Bilbija itekako galami i tersa.
Ma Bilbija je veliko ime i najveci igrac u Zrinjskom, tamo pored njega ne moze svako se pravit budala i glumiti zvijezde neke on im je tamo baba i njega moraju svi da postuju, mi trenutno nemamo nikakvog igraca koji se moze uporedit sa Bilbijom, treba nam jedan iskusan igrac jedno veliko ime u ekipi koji ce da im bude svima babo, onda je to mogo mozda Stila bit jer je bio igrac od kojeg si svaku tekmu ocekivo i go i asistenciju bio je u tom trenutku najbolji igrac lige jedina mana je bila sto nije bas ni on imo tu neku drskost potrebnu, ako nista u januaru Dzeku dovest :mrgreen:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 10 nov 2025, 22:56

Riquelme1921 je napisao/la:
10 nov 2025, 22:33
Argentina je napisao/la:
10 nov 2025, 22:14
19vendetta87 je napisao/la:
10 nov 2025, 22:07

Vec sam jednom pisao, Juricic kod nas ne bi imao do sad ni 5 golova, jer nemamo sistem igre i zabijamo jedan gol po utakmici.
Dok Borac ima cak 18 golova vise od nas.
Postujem stav i slazem se.
Ali kako Jaksic?
Evo ja ću ti objasniti.

Jakšić je dogovorio sve sa klubom i došao je odraditi medicinske preglede te je prvi put pao. Mislilo se da je zbog gluposti i da se nije pridržao stvari koje su mu zabranjene pred pregled te su zakazani testovi ponovo.
Druge testove ponovo nije prošao a ispostavilo se da ovo može biti puno ozbiljnije od obične gluposti za koju se mislilo da je na početku.

Borac je svjestan toga i Borac ga je doveo na svoju ruku. Da je Jakšić potpisao za Želju i da mu se nešto danas-sutra desilo i kada bi ljudi došli tražiti papire sa pregleda pred sezonu vidjeli bi da ljekarski nije uredan te bi Željezničar praktički bio kriv za to što mu se desilo. Da se sve to desilo mi bi svi pljuvali po upravi kao što pljujemo i sada jer nije potpisao.
Ja pljujem na Upravu najvise radi sljedecih stvari:

Omladinski pogon
Istok - zjapi godinama prazan, nismo se 1% pomjerili da napravimo jedan prostor za izdavanje
Sakrivaju se iza odluka (ili je populisticki kao dopis UEFAi)

Za Jaksica mi je razumljivo, ali i to je valjda logicno da se oglase kao i za sve u vezi kluba.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 10 nov 2025, 23:17

Argentina je napisao/la:
10 nov 2025, 22:56
Argentina je napisao/la:
10 nov 2025, 22:14

Postujem stav i slazem se.
Ali kako Jaksic?
Evo ja ću ti objasniti.

Jakšić je dogovorio sve sa klubom i došao je odraditi medicinske preglede te je prvi put pao. Mislilo se da je zbog gluposti i da se nije pridržao stvari koje su mu zabranjene pred pregled te su zakazani testovi ponovo.
Druge testove ponovo nije prošao a ispostavilo se da ovo može biti puno ozbiljnije od obične gluposti za koju se mislilo da je na početku.

Borac je svjestan toga i Borac ga je doveo na svoju ruku. Da je Jakšić potpisao za Želju i da mu se nešto danas-sutra desilo i kada bi ljudi došli tražiti papire sa pregleda pred sezonu vidjeli bi da ljekarski nije uredan te bi Željezničar praktički bio kriv za to što mu se desilo. Da se sve to desilo mi bi svi pljuvali po upravi kao što pljujemo i sada jer nije potpisao.

Omladinski pogon
Istok - zjapi godinama prazan, nismo se 1% pomjerili da napravimo jedan prostor za izdavanje

Za Jaksica mi je razumljivo, ali i to je valjda logicno da se oglase kao i za sve u vezi kluba.
Potpuno se slažem za OP, ali ipak za to treba i uložiti novac, koji ova uprava nema, te ga neće ni biti dok ne dođe strateški partner/investitor.

Što se tiče istoka tu se navodno počinju raditi određene stvari ali se to definintivno mora ubrzati jer bi to mogao biti jedan sasvim solidan prihod za klub.

Što se tiče ovih dopisa Uefi to je stvarno idiotski umjesto da guramo nekog u savez mi kao pišemo Uefi da nas je neko pokrao kao da ih boli ona stvar za našom ligom.

Što se tiče Jakšića tu se klub nije mogao oglasiti jer on nije potpisao ugovor te je to faktički transfer koji je jednostavno propao kao što ih je do sada bilo milion, doduše uglavnom zbog nekih drugih ponuda i slično ne sjećam se da je neko do sada pao ljekarski.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 10 nov 2025, 23:48

10 nov 2025, 23:17
Argentina je napisao/la:

Evo ja ću ti objasniti.

Omladinski pogon

Potpuno se slažem za OP, ali ipak za to treba i uložiti novac, koji ova uprava nema, te ga neće ni biti dok ne dođe strateški partner/investitor.

Što se tiče istoka tu se navodno počinju raditi određene stvari ali se to definintivno mora ubrzati jer bi to mogao biti jedan sasvim solidan prihod za klub.

Što se tiče ovih dopisa Uefi to je stvarno idiotski umjesto da guramo nekog u savez mi kao pišemo Uefi da nas je neko pokrao kao da ih boli ona stvar za našom ligom.

Što se tiče Jakšića tu se klub nije mogao oglasiti jer on nije potpisao ugovor te je to faktički transfer koji je jednostavno propao kao što ih je do sada bilo milion, doduše uglavnom zbog nekih drugih ponuda i slično ne sjećam se da je neko do sada pao ljekarski.
Ja sam tako davno cuo da Bilbija ne bi mogao proci nigdje medicinski pregled da ima problem oko neceg ja fakat nemam pojma oko cega i da bi vjerovatno i kod nas pao ljekarsko ali igra godinama u zrinjskom jer njih boli briga za to dok on zabija golove. A oko istoka ja bi samo jedno zelio ako ce vec praviti prostore i izdavati da izdaju prostore koji idu u boje kluba a ne tamo na sjeverozapadu textile house crvena boja bas para oci .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 11 nov 2025, 10:02

godrina je napisao/la:
10 nov 2025, 21:33
zeljovolimte je napisao/la:
10 nov 2025, 16:58
Laudrup je napisao/la:
10 nov 2025, 09:39

Pa imali smo Sulju. Uz sve zamjerke koje mu se mogu naći, bio je pravi kapiten. Ado ga je maknuo jer ga je Suljo u ime igrača upitao "koja nam je danas taktika?"
Uz duzno postovanje prema Sulji. Ali razlika u intiligenciji izmedju ta dva igraca je nebo i zemlja.

Jel iko ikad cuo Bilbiju da gaalami na juniore, da grana igracima ako mu ne dodaju loptu?
Ovim ne branim Sulji nimalo ali Bilbija itekako galami i tersa.
halali sto tebe citiram, ali mrsko mi trazit originalni post.
Helem, ne moze Suljo igrat kad Suljo dodje i kaze treneru: Ja se ovde pitam za sve, za par kola tebe nema.
I bio bi vracen u ekipu samo da se covjeku izvini, ali vidis da nece
nek crknu dusmani, najjaci smo

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 11 nov 2025, 10:06

Ako se fkt proda Jaksic tamo, dovodi se u pitanje sta mi radimo na ljekarskim pregledima i sta je zapravo istina
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 11 nov 2025, 10:14

Pact1921 je napisao/la:
10 nov 2025, 23:48
10 nov 2025, 23:17
Argentina je napisao/la:

Omladinski pogon

Ja sam tako davno cuo da Bilbija ne bi mogao proci nigdje medicinski pregled da ima problem oko neceg ja fakat nemam pojma oko cega i da bi vjerovatno i kod nas pao ljekarsko ali igra godinama u zrinjskom jer njih boli briga za to dok on zabija golove. A oko istoka ja bi samo jedno zelio ako ce vec praviti prostore i izdavati da izdaju prostore koji idu u boje kluba a ne tamo na sjeverozapadu textile house crvena boja bas para oci .
Koliko znam Textile House neće još dugo biti ovdje, trebao bi doći neko novi, ali nemoj me držati za riječ.
Određeni ljudi rade na tome i pričaju sa firmama ispod sjevera. Javljali su se Mozzartu, Barber shopu i Marsu.
Naprimjer na ljeto je Asa Central Osiguranje nakon razgovora promjenila boju iz crvene u plavu.
Grupa iznad svakog pojedinca.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 nov 2025, 11:41

Do kraja godine svi napustaju prostore na sjeveru.
Brko iz druge galaksije!

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 11 nov 2025, 11:45

Zašto klub nije izašao sa informacijom šta se desilo sa Boljom i Holanđanima u Mostaru? Šta su uradili? Jesu li suspendovani privremeno ili trajno? Ima li neka disciplinska mjera?

Kad je bio slučaj Šošić prošle sezone, odmah su izašli u javnost i rekli zakasnio na ručak, bit će suspendovan jednu utakmicu i to je to. Isto je bilo i sa Odinakom jedne prilike.

Sada neka šutnja i letargija u klubu. Nemojte ba to raditi. Imate hiljade navijača kojima ovaj klub nešto znači. Neće nikome kruna sa glave spasti ako se obrati navijačima.

Nisam nikakav insajder, nemam pojma šta se dešava u klubu, ali ovako navijački zabrinut sam iskreno za trenutno stanje u klubu. Rezultatski imamo užasnu formu, a psihološki mislim da stojimo još gore. Nema trenera na svijetu, ma ni Hansi Flick ne bi ništa mogao napraviti u ambijentu koji je Adžem sam sebi stvorio. Posvađati se sa najmanje šest igrača i očekivati da ti se na terenu vrati, to je nemoguće. Adžem mora shvatiti da je prošlo vrijeme diktatora u sportu, to je moglo prije 10-15 godina kad su i igrači bili drugačiji. Danas autoritet gradiš znanjem i stručnošću, a ne odstranjivanjem, svađanjem i ponižavanjem igrača. Ado mi je drag kao naš bivši igrač i mislim da je dobar čovjek, ali kao trener sam izgubio vjeru da može išta ovdje ponovo posložiti u ovoj raspaloj ekipi. Volio bih da griješim, ali vrijeme će pokazati da sam bio u pravu.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 11 nov 2025, 12:37

1921boy je napisao/la:
11 nov 2025, 11:41
:thumbup: :thumbup:

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 11 nov 2025, 12:52

Lokomotifa je napisao/la:
11 nov 2025, 11:45
Zašto klub nije izašao sa informacijom šta se desilo sa Boljom i Holanđanima u Mostaru? Šta su uradili? Jesu li suspendovani privremeno ili trajno? Ima li neka disciplinska mjera?

Kad je bio slučaj Šošić prošle sezone, odmah su izašli u javnost i rekli zakasnio na ručak, bit će suspendovan jednu utakmicu i to je to. Isto je bilo i sa Odinakom jedne prilike.

Sada neka šutnja i letargija u klubu. Nemojte ba to raditi. Imate hiljade navijača kojima ovaj klub nešto znači. Neće nikome kruna sa glave spasti ako se obrati navijačima.

Nisam nikakav insajder, nemam pojma šta se dešava u klubu, ali ovako navijački zabrinut sam iskreno za trenutno stanje u klubu. Rezultatski imamo užasnu formu, a psihološki mislim da stojimo još gore. Nema trenera na svijetu, ma ni Hansi Flick ne bi ništa mogao napraviti u ambijentu koji je Adžem sam sebi stvorio. Posvađati se sa najmanje šest igrača i očekivati da ti se na terenu vrati, to je nemoguće. Adžem mora shvatiti da je prošlo vrijeme diktatora u sportu, to je moglo prije 10-15 godina kad su i igrači bili drugačiji. Danas autoritet gradiš znanjem i stručnošću, a ne odstranjivanjem, svađanjem i ponižavanjem igrača. Ado mi je drag kao naš bivši igrač i mislim da je dobar čovjek, ali kao trener sam izgubio vjeru da može išta ovdje ponovo posložiti u ovoj raspaloj ekipi. Volio bih da griješim, ali vrijeme će pokazati da sam bio u pravu.
A ne znam drug sta se moze promijeniti da bi islo na bolje. Svaka ekipa ima uspone i padove u formi, bili smo i prvi nakratko na tabeli, dok sad imamo 1 pobjedu u zadnjih 5 utakmica.

Mijenjanjem trenera fakticki pravimo jos jedan reset i opet se vracamo 6 mjeseci nazad. Ekipu je takodjer u velikoj mjeri birao on, tako da vjerujem da velika vecina igraca zeli da ih on trenira. Mozda grijesim jer nemam nikakve insajderske, medjutim, ako nemamo nikakvog trenera u vidu koji bi mogao donijeti iskorak klubu, ne treba mijenjati, jos pogotovo kad se uzmu okolnosti pod kojima se uopste igra ova liga

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 11 nov 2025, 13:18

1921boy je napisao/la:
Razlog tome je.... ?

Sto se tice suspenzije igraca, kada Ado bude placao igrace iz svog djepa neka ih onda suspenduje, ovako je donio direktnu finansijsku stetu klubu.

Suspendovati 6 igraca neka svaki prima po 1000 sedmicno nije mala stvar, ko ce klubu nadoknaditi to, Ado nece sigurno.

Ado je mogao dati prijedlog Upravi za kaznjavanje igraca zbog krsenja discipline i da Uprava onda odluci koji vid kazne ce biti, a ne on samostalno poslao 6 igraca na tribine, ko si druze da se tako qurcis, od mogucih 15 bodova osvojio si 4 i nesto se qurcis.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 11 nov 2025, 14:04

Al koja alucajnost kad smo pobjedivali nigdje nijednog ovog acc da pise. Cim krene lose tu su odmah, da glume insajdere itd. :bow:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 11 nov 2025, 14:27

itatabisine je napisao/la:
11 nov 2025, 13:18
1921boy je napisao/la:
Razlog tome je.... ?

Radi se fasada
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 nov 2025, 14:38

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 11 nov 2025, 17:03

Kako ovaj Zeljo zna covjeku sjebati dane,za nepovjerovati...
Poslije Zrinjskog i nacina na koji smo izgubili,covjek upadne u neku bezvoljnost. Kad imate privilegiju da budete dio ekipe predstave Za zivot cijeli,koja svakog navijaca Zelje toliko napuni emocijama,ponosom,ljubavlju prema tom klubu,kad vidis muskarce kako placu od ponosa,jer prodju u sebi ono sve iskonsko,djecije,onaj stih Grbavice "tamo su slike djetinstva moga,tamo je sve sto je moje"u koji stane citav zivot nas zaljubljenika u ovaj klub,kad ti svaka rijec prodje kroz vene,kad znas da si dio lokomotive koja pokrece cijeli grad. Neopisiv osjecaj meni koji kroz to prolazim vec odredjeno vrijeme,kad vidim one sve reakcije ljudi,cak i onih koji nisu nasi navijaci,i onda tako pun svih tih dojmova,cekas sljedecu tekmu,i onda opet i opet i opet dobijes po nosu.
Napisane su tone teksta o svakom ponaosob,i sta nam fali i sto nam se desavaju neke stvari,ali iskreno,najiskrenije pocinje ozbiljno da mi fali ono sto smo bili prije 12-13 godina,da mi fali 2001,1998....
Mnogi kazu,ma mi smo Zeljo,kod nas uvijek patnja i borba....
Ma za mene je Zeljo sinonim onog neceg najboljeg i samo takvog ga vidim.
Kazem ekipi predstave,trebamo je ukinuti,jer covjeka toliko nalozi,da mi svaki sljedeci neuspijeh kluba jos teze pada.

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 11 nov 2025, 17:15

Pokusavam evo par dana da svarim i pokusat shvatit sta i kako se dešava? Kao sto je gore momak napisao vezano za prijasnje kazne odma se javno izaslo sad se suti...prizivao sam sankcije ili opomene kako god al sam vidio nacin toga nekog bahatog ponasanja,stvara mi se neki osjecaj da se stvara distanca igraca i stana (opet).
Nema potrebe za Egon i za nadmetanjem... Nismo bez veze ekipa koliko god neki ovde to žele! Treba mirno polusezonu privest kraju bez ikakvog materijala da se narušava situacija u svlačionici. Trening je mjerilo ko pokazuje najviše taj i igra bez potenciranja jednih te istih pa kad zaredas lose rezultate na istim se kalit. Zimsku pauzu ciljana pojačanja dovest,s odredjenjim se poselamit. Ako dodju ponude za Pejica,Obradova,troupe,sedorf,... prihvatiti bez razmišljanja. Materijala uz mizerna obestecenja u Rudaru,Radniku, Velezu.....koliko hoćete. Ja bi iz mase lige bez i jedne riječi doveo malog Mesica,Stanica iz SB,Ghorzi,Mohedano,i onaj drugi dmf iz rudara spanac,i mozda ludo Tomislav Kis. Ne igra u Zrinji gdje realno prejaka konkurencija a mozda bi kod nas bljesno. I obavezno golmana Slobode 😁😁😁😁😁

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 nov 2025, 17:31

Lokomotifa je napisao/la:
11 nov 2025, 11:45

U bobu sve. :wave:
Fk Željezničar.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 nov 2025, 17:32

Nekadasiigrostarsno je napisao/la:
11 nov 2025, 17:15
Pokusavam evo par dana da svarim i pokusat shvatit sta i kako se dešava? Kao sto je gore momak napisao vezano za prijasnje kazne odma se javno izaslo sad se suti...prizivao sam sankcije ili opomene kako god al sam vidio nacin toga nekog bahatog ponasanja,stvara mi se neki osjecaj da se stvara distanca igraca i stana (opet).
Nema potrebe za Egon i za nadmetanjem... Nismo bez veze ekipa koliko god neki ovde to žele! Treba mirno polusezonu privest kraju bez ikakvog materijala da se narušava situacija u svlačionici. Trening je mjerilo ko pokazuje najviše taj i igra bez potenciranja jednih te istih pa kad zaredas lose rezultate na istim se kalit. Zimsku pauzu ciljana pojačanja dovest,s odredjenjim se poselamit. Ako dodju ponude za Pejica,Obradova,troupe,sedorf,... prihvatiti bez razmišljanja. Materijala uz mizerna obestecenja u Rudaru,Radniku, Velezu.....koliko hoćete. Ja bi iz mase lige bez i jedne riječi doveo malog Mesica,Stanica iz SB,Ghorzi,Mohedano,i onaj drugi dmf iz rudara spanac,i mozda ludo Tomislav Kis. Ne igra u Zrinji gdje realno prejaka konkurencija a mozda bi kod nas bljesno. I obavezno golmana Slobode 😁😁😁😁😁
Pa tako se radi, dovedes igraca kao Kis platis malo vise ali znas sta si doveo, a ne 10 igraca pa eto ako se ubode. Realno drug tesko ce ko za Obradova poslati ponudu, za cvaju bi ga pustio.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 nov 2025, 18:07

Sve se slazem s vama od lokomotive, pabla, barbare, nekad, dubioza i vecina vas pise kako i jeste

Treba nam investitor i bez toga smo tu gdje jesmo
Realno ovo je dobro s obzirom na budzet I cinjenicu da nas zakidaju kad im treba

Svako bi od nas volio da mi budemo dominatni kao nekad, ali prije smo bili u prednosti sa uslovima i finansijama

Samo investitor i ovako kako smo krenuli da nastavimo
Sve se dobro radi, uprava izvlaci maksimum,ali neke stvari bez para mozemo zaboraviti
Da smo imali para doveli bi Bajica, Viscu, Zolotica i sa ovom djecom bi prekucali ligu

Velika je sramota sto najveci klub u BiH nema investitora
Klubovi koji do jucer nisu ni postojali imaju vise para od nas
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Laudrup, MukiBek i 17 gostiju.