Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

No99
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la No99 » 11 nov 2025, 16:44

FKBilder je napisao/la:
11 nov 2025, 16:09
Beduin je napisao/la:
11 nov 2025, 09:00
No99 je napisao/la:
11 nov 2025, 05:20

Ma kakav Barbarez - pogledajte samo šta znači imati vrhunskog i iskusnog selektora

Petev
20 utakmica
6 pobjeda
7 remija
7 poraza

Gol razlika 19:24

.. budimo ozbiljni
A jos pogledaj koje igrace je imao na raspolaganju Petev i par godina mladji 🤣🤣🤣🤣
I ako moze protivnike da nabrojimo, s kim je ko igrao, da,udje u zapisnik
nije tesko naci ali lakse je lupati po forumu

Od 8 izgubljenih, 5 je protiv najjacih: 2 x Njemacka pa 1 x Holandija, Italija, Engleska,
Jos Madjarska, Austrija - jaci od nas
I bezveze prijateljska u Sloveniji - kombinovani sastav ali zamjerim i ja ovu jer smo prvi put koliko znam izgubili od Slovenije

Sve sto smo trebali dobiti, dobili smo - osim Kipra i eto te prijateljske sa Slovenijom

Plus iznenadjenja - Pobjeda Rumunije, remi protiv Holandije i Madjarske

Pa cujes na forumu kako je Petev bio Pep iz prajma a jos gora igra bila, rezultati nikakvi, mladih igraca ni na vidiku..

Sve sjajno trenutno? Nije. Jel bolje nego sto je bilo? Jeste. Vidi li se napredak? Jedna od najmljadjih reprezentacija UEFE se bori za prvo mjesto u kvalifikacijama za SP dvije utakmice prije kraja...
Zadnja izmjena: No99, dana/u 11 nov 2025, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 11 nov 2025, 16:46

Da li će odlaskom kockara otići i njegovi botovi sa foruma? Pitam za jarana. Ja ovako oca rođenog ne bih branio na sudu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 11 nov 2025, 16:47

Coolpanda24 je napisao/la:
11 nov 2025, 15:41
Barbarez: "Ja nisam covjek od socijalnih medija"!

komedija:-)

Iz ovog se da zakljuciti da ima Mujakica, on bi mu igrao lijevog beka a Burnic bi mijenjao Sunjica, ovako je u velikom belaju...i ne bi me iznenadilo da Burnic igra beka, a npr Saric pocne u sredini. Kolasinca sumnjam da smije staviti u prvih 11 bez minuta, a Karica iz drugih razloga.
Mogao bi ovdje i Kerim izvisiti, Tabak svakako, moguce da pocne sa Dzekom (to je 100%) i sa Gigovicem da glumi Demirovica trkom i presingom.

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 11 nov 2025, 16:47

baboedindzeko09 je napisao/la:
11 nov 2025, 16:46
Da li će odlaskom kockara otići i njegovi botovi sa foruma? Pitam za jarana. Ja ovako oca rođenog ne bih branio na sudu.
samo cinjenice buraz

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 11 nov 2025, 17:07

No99 je napisao/la:
11 nov 2025, 16:47
samo cinjenice buraz
Kakve činjenice?

Barbarezovu pobjedu protiv Rumunije slaviš ko da je pobjeda 300 spartanaca protiv 2 miliona perzijanaca. Petev je tu istu Rumuniju dobio sa lošijom ekipom - čovjeku su bekovski par činili je.beni Mateo Sušić i Eldar Ćivić, a vezni red mu je bio Gojak, Prcić, Cimirot, uz Duljevića na krilu. Nikakvo to nije iznenađenje, nijedno ni drugo, ne igra se protiv je.bene Engleske nego protiv igrača iz kozoj.ebskih liga i igrača Pise, Venezije.

Remi protiv Holandije u nebitnoj utakmici nije ni blizu remiju protiv Francuske u kvalifikacijskoj utakmici za SP i to u gostima sa Mateom Sušićem na beku.

Pobjede protiv automehaničara iz San Marina ne računa niko osim advokata pokeraša. A i tu smo se mučili do 70. i neke minute kući, nezapamćena bruka.

Činjenica je da nemamo apsolutno nikakve igre, ali nikakvog obrisa neke igre i to će svako normalan osim advokata i botova reći. Brend fudbala koji mi igramo je gadan za oči.

Nije Petev bio nikakav Guardiola ni vizionar, šta više, ali je za trenutnog na klupi u najmanju ruku pomenuti, s obzirom na iskustvo koje ima u karijeri nasuprot čovjeka kojem je ovo prvi posao u 50. godini života.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 11 nov 2025, 17:11

babino je napisao/la:
Coolpanda24 je napisao/la:
11 nov 2025, 15:41
Barbarez: "Ja nisam covjek od socijalnih medija"!

komedija:-)

Iz ovog se da zakljuciti da ima Mujakica, on bi mu igrao lijevog beka a Burnic bi mijenjao Sunjica, ovako je u velikom belaju...i ne bi me iznenadilo da Burnic igra beka, a npr Saric pocne u sredini. Kolasinca sumnjam da smije staviti u prvih 11 bez minuta, a Karica iz drugih razloga.
Mogao bi ovdje i Kerim izvisiti, Tabak svakako, moguce da pocne sa Dzekom (to je 100%) i sa Gigovicem da glumi Demirovica trkom i presingom.
Ta izjava je stvarno show. Isto je rekao i na pressu :rol:

Što se ostalog tiče, otprilike sam i ja shvatio isto. Burnić ide na lijevog beka, on mu je ispred Karića definitivno. Dedić desni bek, iako voli Malića, ne vjerujem da će Amara na klupu (osim kombinacije Dedić lijevi bek, a Malić desni). Katić i Muharemović stoperi. U veznom redu jedino ne znam s kim će Tahirovića upariti, da l’ Amir ili Dario, lijevo krilo Memić, desno Gigović i u špicu Džekson 😀

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 11 nov 2025, 17:21

Tesko je govoriti o prvih 11 sigurno, ni on ih jos ne zna. Mozemo nagadjati ali ima bas puno opcija, Dzenis lijevo ili u sredini, Karic, Kolasinac, Tabak-Dzeko, pozicija Gigovica, Hadziahmetovica itd. Bas je puno opcija. Za Kipar nas je 95% pogodilo sastav, ovdje je vec drugacije.
Ja vjerujem da ce s Dzenisom, Benjom i Gigovicem krenuti u sredini, lijevo Karic.. ali opet pojma nemam, vjerovatno i on hoce da vidi na treninzima kako izgledaju ova tri dana pa ce donijeti odluku.
Cak se i Malic nudi, ne bi bio preveliki šok čak i da Amara gurne na LB a Malica na RB..
Bas bas puno nedoumica, nadajmo se da ce naci pravu formulu.

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 11 nov 2025, 17:32

11 nov 2025, 17:07
No99 je napisao/la:
samo cinjenice buraz
Kakve činjenice?

Barbarezovu pobjedu protiv Rumunije slaviš ko da je pobjeda 300 spartanaca protiv 2 miliona perzijanaca. Petev je tu istu Rumuniju dobio sa lošijom ekipom - čovjeku su bekovski par činili je.beni Mateo Sušić i Eldar Ćivić, a vezni red mu je bio Gojak, Prcić, Cimirot, uz Duljevića na krilu. Nikakvo to nije iznenađenje, nijedno ni drugo, ne igra se protiv je.bene Engleske nego protiv igrača iz kozoj.ebskih liga i igrača Pise, Venezije.

Remi protiv Holandije u nebitnoj utakmici nije ni blizu remiju protiv Francuske u kvalifikacijskoj utakmici za SP i to u gostima sa Mateom Sušićem na beku.

Pobjede protiv automehaničara iz San Marina ne računa niko osim advokata pokeraša. A i tu smo se mučili do 70. i neke minute kući, nezapamćena bruka.

Činjenica je da nemamo apsolutno nikakve igre, ali nikakvog obrisa neke igre i to će svako normalan osim advokata i botova reći. Brend fudbala koji mi igramo je gadan za oči.

Nije Petev bio nikakav Guardiola ni vizionar, šta više, ali je za trenutnog na klupi u najmanju ruku pomenuti, s obzirom na iskustvo koje ima u karijeri nasuprot čovjeka kojem je ovo prvi posao u 50. godini života.
Ne slavim Barbarezovu pobjedu nego pobjedu reprezentacije. Isto sam se osjecao oba puta kad smo dobili Rumuniju - ali cinjenica je da je Rumunija imala najgori ranking u zadnjih 10 godina kad smo ih dobili s Petevom. Nisu ni sad puno bolji ali ako govorimo o kvalitetu nasem i njihovom tad i sad - razlika je ogromna:
Juni 2022 - Rumunija (54) - BiH (57)
Dec 2024 - Mar 2025 (ranking prije utakmice) - Rumunija (45) - BiH (74)

Remija protiv Francuske se dobro sjecam - imali smo vise srece nego sto smo teski a igracki kadar je bio jedan od najjacih u zadnjih 10 godina: Dzeko, Demirovic, Pjanic, Kolasinac, Ahmedhodzic...

Nemamo konstantnost u igri - bilo je dobrih momenata ali istina mnogo vise losih

za dobru igru su potrebni igraci koji ce povezati odbranu i napad a i iskustvo na terenu - mi nemamo ni jedno ni drugo ali imamo potencijal u mladim igracima preko kojih treba igra da se gradi - to ne dolazi preko noci a pogotovo je tesko izgraditi u reprezentacijama koje imaju 10-15 treninga godisnje

Sve ok ali ne slazem se da je Petev bio bolji - to je neki subjektivan pogled foruma koji se gaji vec par godina
Zadnja izmjena: No99, dana/u 11 nov 2025, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 11 nov 2025, 17:35

231983 je napisao/la:
11 nov 2025, 17:21
Tesko je govoriti o prvih 11 sigurno, ni on ih jos ne zna. Mozemo nagadjati ali ima bas puno opcija, Dzenis lijevo ili u sredini, Karic, Kolasinac, Tabak-Dzeko, pozicija Gigovica, Hadziahmetovica itd. Bas je puno opcija. Za Kipar nas je 95% pogodilo sastav, ovdje je vec drugacije.
Ja vjerujem da ce s Dzenisom, Benjom i Gigovicem krenuti u sredini, lijevo Karic.. ali opet pojma nemam, vjerovatno i on hoce da vidi na treninzima kako izgledaju ova tri dana pa ce donijeti odluku.
Cak se i Malic nudi, ne bi bio preveliki šok čak i da Amara gurne na LB a Malica na RB..
Ma nema ni promil sanse da ide Amar na lb, to je bas los potez jer znamo da on u odbrani nije bas na nivou kao u napadu, pogotovo na lijevoj strani defanzivno sto smo vidjeli najbolje u Marseju...ali me ne bi cudilo da zaigra na lijevom krilu kao prvoj tekmi, da Kerim ostane na klupi, a Malica gurne radi defanzive.
Gore mislim da ce mu 100% igrati Dzeko i Gigovic, Giga da mijenja Demira sa presingom, Memic desno, Tahirovic u vezi, te stoperski par Katic i Tarik..takodjer ce Burnic igrati, ali zavisi od spreme Kolasinca ne znamo tacno na kojoj poziciji, zadnji vezni ili lijevi bek.
Mislim da nece ici sa Karicem od prve pogotovo jer debituje, a na toj strani je Man koji je u dobroj formi.
BašČelik!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 11 nov 2025, 18:02

No99 je napisao/la:
11 nov 2025, 17:32
Ne slavim Barbarezovu pobjedu nego pobjedu reprezentacije. Isto sam se osjecao oba puta kad smo dobili Rumuniju - ali cinjenica je da je Rumunija imala najgori ranking u zadnjih 10 godina kad smo ih dobili s Petevom. Nisu ni sad puno bolji ali ako govorimo o kvalitetu nasem i njihovom tad i sad - razlika je ogromna:

Remija protiv Francuske se dobro sjecam - imali smo vise srece nego sto smo teski a igracki kadar je bio jedan od najjacih u zadnjih 10 godina: Dzeko, Demirovic, Pjanic, Kolasinac, Ahmedhodzic...

Nemamo konstantnost u igri - bilo je dobrih momenata ali istina mnogo vise losih

za dobru igru su potrebni igraci koji ce povezati odbranu i napad a i iskustvo na terenu - mi nemamo ni jedno ni drugo ali imamo potencijal u mladim igracima preko kojih treba igra da se gradi - to ne dolazi preko noci a pogotovo je tesko izgraditi u reprezentacijama koje imaju 10-15 treninga godisnje

Sve ok ali ne slazem se da je Petev bio bolji - to je neki subjektivan pogled foruma koji se gaji vec par godina
Naših 11 koji su pobijedili Rumuniju tada su lošije kvalitete od trenutnih naših 11. Jedina prednost ide što je Džeko tada još uvijek bio upotrebljiv. Igrači koji su trenutno u prvih 11 reprezentacije su duplo bolji od Matea Sušića, Ćivića, Cimirota, Prcića, Gojaka i Duljevića. Kao što rekoh, ranking veze nikakve nema jer je danas normalna pojava da reprezentacija koja je napravila neki uspjeh odlaska na neko takmičenje a da je pri tome prosječne kvalitete ima jak ranking zbog toga.

Kakve sreće više nego što smo teški? Oni crveni dobili kada je Kounde polomio Kolašinca, odlično odigrali, da nismo sami sebi zabili tako što je na korneru onaj napucan u leđa, ne bi ga oni do sutra zabili.

Naravno da su potrebni igrači, a ko zove te igrače? Kako nemamo? Kakav kvalitet ima Kosovo? Kakav kvalitet imaju Farski Otoci sa stanovnika koliko i Hrasnica pa tamburaju CG i Češku?

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 11 nov 2025, 18:08

Spomeni i to da je pobjeda bila kući, a ova u gostima. Kad je Rumunija izgubila zadnju kvalifikacijsku kući, prije nas? Činjenica je i to su imali polomljen sastav.
Zadnja izmjena: 313, dana/u 11 nov 2025, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.
Walk on

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 11 nov 2025, 18:12

mrAdislic je napisao/la:
11 nov 2025, 17:35
231983 je napisao/la:
11 nov 2025, 17:21
Ma nema ni promil sanse da ide Amar na lb, to je bas los potez jer znamo da on u odbrani nije bas na nivou kao u napadu, pogotovo na lijevoj strani defanzivno sto smo vidjeli najbolje u Marseju...ali me ne bi cudilo da zaigra na lijevom krilu kao prvoj tekmi, da Kerim ostane na klupi, a Malica gurne radi defanzive.
Gore mislim da ce mu 100% igrati Dzeko i Gigovic, Giga da mijenja Demira sa presingom, Memic desno, Tahirovic u vezi, te stoperski par Katic i Tarik..takodjer ce Burnic igrati, ali zavisi od spreme Kolasinca ne znamo tacno na kojoj poziciji, zadnji vezni ili lijevi bek.
Mislim da nece ici sa Karicem od prve pogotovo jer debituje, a na toj strani je Man koji je u dobroj formi.
Ma ne bih ni ja volio Amara lijevo, gluho bilo, samo kazem ko zna sta ce njima past na pamet.
A to bez Kerima i Dedicem na lijevom krilu ako izvede, ja izlazim sa stadiona.
Zato kazem, nema sanse da neko pogodi sastav, ne moze ga ni Barba sada pogoditi ubijeđen sam.
Ja bih volio u sredini da budu Amir, Benjo i Giga, lijevo Kerim, desno Memic, na 9 Tabak.
LB Seo, RB Dedic, i jos Katic i Tarik na CB.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 11 nov 2025, 18:13

Dzaba prizivat Tabaka kad nema on autoritet da stavi Dzeku na klupu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 nov 2025, 18:14

bhsport je napisao/la:
11 nov 2025, 14:10
Beduin je napisao/la:
10 nov 2025, 22:13
bhsport je napisao/la:
09 nov 2025, 20:08

Ne bih bas rekao, uzeo je Kirin kup. Izborio baraz nakon Safetovih egzibicija. Imao je kiks u barazu i one dvije nesretne utakmice sa Grcima. Ali daleko bolje rezultate od kockara.
Pa kako mozes uopste uzimati u obzir rezultate i igru kod Mese i Barbareza, ovaj prvi dobio gorov proizvo/igrace i uspio je usrati onakav baraz sa akrobacijama i glupostima, a sjecas se i njegovih naknadnih poziva i istog igraca onda u prvih 11 (jel ono bijase upravo ovaj kojeg sad smatraju izbaviteljem na sredini terena ili sam pomijesao?), a Barbarez je krenuo od minusa, a ne od nule, sa skroz nekom novom reprezentacijom.
Kakav crni Mesa.
Kako mislis kako?
Fino.
Jedan preuzeo nakon neuspjeha na SP i razocaravajuceg starta kvalifikacija za EP, unistenu ekipu psihicki, sa ubacenim bratovim igracima. Drugi uzeo raditi smjenu generacija. Jedan za godinu izvukao kvalifikacije do baraza drugi ce jos malo u trecu godinu a nemamo kostur ekipe niti neku smislenu igru.
Pomiješao jesi, Cocalica je zvao iz Grčke tada.
Ruzno je zvati Amira spasiteljem, bas ruzno ali eto.
Meša je za ovog cirkusanta trenerčina.
Lijepo mislim, kako?
Pogledaj igrace iz te generacije kao i godine im starosti tada, klubove u kojima su igrali + debitanti, a neke i sad prizivaju nazad ovdje. I tebi je za komparacije skoro pa gotov proizvod sa smjenkm generacije i mladicima koji tek trebaju da se dokazuju?
A o kosturu ekipe ti je jucer neko pisao pa si izignorisao, itekako je tu kostur ekipe od 7-9 sigurnih igraca u prvih 11.
To sto su ti dvojica najboljih otpali zbog povrede + kartonirani, svi iz prve postave je druga stvar i sasavni dio sporta.

Amira ovdje pojedinci nazivaju spasiteljom i bitnom karikom, ne ja, sto je ruzno i smijesno.
Mesa je trenercina za Barbareza, sto i nije tesko biti onako na prvi kad pogledas. Ali je i Mesa kiturina od trenera, a sto govore i njegovi rezultati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 nov 2025, 18:28

Beduin je napisao/la:
11 nov 2025, 18:14
bhsport je napisao/la:
11 nov 2025, 14:10
Beduin je napisao/la:
10 nov 2025, 22:13

Pa kako mozes uopste uzimati u obzir rezultate i igru kod Mese i Barbareza, ovaj prvi dobio gorov proizvo/igrace i uspio je usrati onakav baraz sa akrobacijama i glupostima, a sjecas se i njegovih naknadnih poziva i istog igraca onda u prvih 11 (jel ono bijase upravo ovaj kojeg sad smatraju izbaviteljem na sredini terena ili sam pomijesao?), a Barbarez je krenuo od minusa, a ne od nule, sa skroz nekom novom reprezentacijom.
Kakav crni Mesa.
Kako mislis kako?
Fino.
Jedan preuzeo nakon neuspjeha na SP i razocaravajuceg starta kvalifikacija za EP, unistenu ekipu psihicki, sa ubacenim bratovim igracima. Drugi uzeo raditi smjenu generacija. Jedan za godinu izvukao kvalifikacije do baraza drugi ce jos malo u trecu godinu a nemamo kostur ekipe niti neku smislenu igru.
Pomiješao jesi, Cocalica je zvao iz Grčke tada.
Ruzno je zvati Amira spasiteljem, bas ruzno ali eto.
Meša je za ovog cirkusanta trenerčina.
Lijepo mislim, kako?
Pogledaj igrace iz te generacije kao i godine im starosti tada, klubove u kojima su igrali + debitanti, a neke i sad prizivaju nazad ovdje. I tebi je za komparacije skoro pa gotov proizvod sa smjenkm generacije i mladicima koji tek trebaju da se dokazuju?
A o kosturu ekipe ti je jucer neko pisao pa si izignorisao, itekako je tu kostur ekipe od 7-9 sigurnih igraca u prvih 11.
To sto su ti dvojica najboljih otpali zbog povrede + kartonirani, svi iz prve postave je druga stvar i sasavni dio sporta.

Amira ovdje pojedinci nazivaju spasiteljom i bitnom karikom, ne ja, sto je ruzno i smijesno.
Mesa je trenercina za Barbareza, sto i nije tesko biti onako na prvi kad pogledas. Ali je i Mesa kiturina od trenera, a sto govore i njegovi rezultati.
Uh uh ali smo subjektivni.
Navedi mi koliko je utakmica odigrao taj kostur zajedno?
Ima li vise od 3?
Miješa ih ko žetone.
E ako je Meša koji je radio u Francuskoj kiturina sta su onda ovi sada koji vode?
Amir je bolji igrac od svakog kockarevog veziste i to je pokazao kroz karijeru. A ti i dalje brani Bašica, onog **** Šunjica i ostale krampe koje zove uz poseban pozdrav za Dinu Beširovica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 11 nov 2025, 19:40

Navijac Zelje ne moze na ovoj temi biti Subjektivan nikako… a znamo razloge. Oni bi i Šošića ugurali u repku da mogu …
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 nov 2025, 19:58

Meša je sav svoj trenerski (ne)kvalitet pokazao u baražu za Euro 2016 protiv Republike Irske i u sljedećem ciklusu za Svjetsko u Rusiji kada sa Pjanićem i Džekom u prajmu nije uspio izboriti ni baraž. Činjenica je da nekad nije imao sreće, tipa Grčka u gostima u tom drugom ciklusu, gdje smo odigrali vjerovatno najbolju gostujuću utakmicu protiv relativno ozbiljnog protivnika od Pariza 2011. godine (a u suštini i do dan danas) i na kraju nismo uspjeli dobiti. Ali isto tako imao je sve u svojim rukama da tu Grčku dobije pola godine kasnije na BP ali to nije uspio uraditi. O blamaži na Kipru da i ne pričamo.

U rukama je imao definitivno našu najjaču generaciju u naboljim godinama (minus Misimović) i nije uradio ništa. Jedino šta je Meša uradio jeste zadovoljavanje širih narodnih masa, jer mislim da je on selektor kod kojeg je raja najmanje problematizirala spiskove, barem od Brazila do danas. A i to je još jedan pokazatelj koliko su te priče oko 22. ili 23. igrača na spisku besmislene, ali to je sad drugi par cipela.

Da se razumijemo, Meša je i kao takav duplo bolji stručnjak do Sergeja jer se bavio trenerskim poslom za razliku od Sergeja, ali njega nešto idealizirati (kao ustalom i sve naše trener osim Ćire i donekle Papeta) je zaista besmisleno. Nema parametra po kojem se Mešin mandat može porediti sa Barbarezovim u bilo kojem kontestu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 11 nov 2025, 20:03

Mesa je osvojio trofej sa b repstacijom i bez glavnih igraca :kafa:

No99
Kontakt:

Post Postao/la No99 » 11 nov 2025, 20:13

11 nov 2025, 18:02
No99 je napisao/la:
11 nov 2025, 17:32

Naših 11 koji su pobijedili Rumuniju tada su lošije kvalitete od trenutnih naših 11. Jedina prednost ide što je Džeko tada još uvijek bio upotrebljiv. Igrači koji su trenutno u prvih 11 reprezentacije su duplo bolji od Matea Sušića, Ćivića, Cimirota, Prcića, Gojaka i Duljevića. Kao što rekoh, ranking veze nikakve nema jer je danas normalna pojava da reprezentacija koja je napravila neki uspjeh odlaska na neko takmičenje a da je pri tome prosječne kvalitete ima jak ranking zbog toga.

Kakve sreće više nego što smo teški? Oni crveni dobili kada je Kounde polomio Kolašinca, odlično odigrali, da nismo sami sebi zabili tako što je na korneru onaj napucan u leđa, ne bi ga oni do sutra zabili.

Naravno da su potrebni igrači, a ko zove te igrače? Kako nemamo? Kakav kvalitet ima Kosovo? Kakav kvalitet imaju Farski Otoci sa stanovnika koliko i Hrasnica pa tamburaju CG i Češku?
Dzeko tada vrijedio pola ekipe sada nije ni 10% - a slazem se da smo bolji na nekim pozicijama sada upravo zato sto je otvoren prostor mladima

ranking je samo jedna slika situacije - nije perfektan ali cinjenica je da su Rumuni tad bili u losijem izdanju nego danas

nije sreca Mbappe stativa, Griezmann milimetar od stative, igrati s igracem vise od 50 minute protiv Francuza koji nisu bili ni blizu svog nivoa - ni to da je Dzeko iz niceg izmedju 4-5 njihovih igraca dao gol?

nisam rekao da nemamo kvalitet rekao sam da nemamo igrace koji ce povezati igru izmedju odbrane i napada - i da treba vremena da se izgradi igra bez igraca koji imaju te vrline

a ta prica o Farskim Otocima - da su nas pobjedili a ne Cesku ili CG kakva bi onda tek prica bila o sposobnostima Barbareza ..nema nam ravnih

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”