Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DeeWa
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DeeWa » 09 nov 2025, 14:50

zikerrz21 je napisao/la:
09 nov 2025, 14:26
mozel bilbija igrat za nas?
Može ako bude htio. Vodi porijeklo iz BiH
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 nov 2025, 16:32

Malmo - Gais 2:1 75 min
Busladzic (18) asistencija za preokret
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 nov 2025, 16:40

NoDi80 je napisao/la:
09 nov 2025, 16:32
Da li je istina da si bio u zatvoru zbog šamaranja bhfanatica14? Vidim nije te bilo dugo, a takve priče kruže.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 09 nov 2025, 17:00

Busuladzic ne želi igrati za BiH. Ja ga vise ne bih spominjao u potencijalne.. momak je porijeklom iz Trebinja. Pričao sam mi sa ocem.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 nov 2025, 17:25

Cwirek je napisao/la:
09 nov 2025, 17:00
Busuladzic ne želi igrati za BiH. Ja ga vise ne bih spominjao u potencijalne.. momak je porijeklom iz Trebinja. Pričao sam mi sa ocem.
I otac mu otvoreno kaze da BiH nije opcija?

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 09 nov 2025, 18:50

Ghuraba je napisao/la:
09 nov 2025, 17:25
Cwirek je napisao/la:
09 nov 2025, 17:00
I otac mu otvoreno kaze da BiH nije opcija?
E ebo ga otac u tim slucaju.

Roki50
Kontakt:

Post Postao/la Roki50 » 09 nov 2025, 19:05

Diadora je napisao/la:
09 nov 2025, 05:03
Saric 90 minuta protiv besiktasa.
Hasic 61 minut, markovic 79 za katovice.
Buljubasic 90 minuta za rizespor vec 6 tekmi je standardan. 4 po 90 minuta jednu 62 I jednu 82 minute. Ako nastavi ovako pozvati ga umjesto petokolonasa sunjica.
Huseinbasic 90 minuta protiv gladbacha
Kulenovic 90 minuta
Tabakovic 90

Ojebina basic je zadnju tekmu odigrao 26tog jer je sezona u Kazakhstanu zavrsena tad. Za kljucnu poziciju na terenu pozvan je igrac Koji 2 sedmice nije treninga imao a kamo li da odigra tekmu. E moj kockaru, kako jedna pravila vaze za jedne a druga za ivicine.
A koliko minuta ima ,ne utakmica nego minuta, Barjaktarevic ima ?Pa ga poziva,tako ne kaki molim te

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 nov 2025, 20:35

slika
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 11 nov 2025, 14:06

19vendetta87 je napisao/la:
06 nov 2025, 21:21
Arvid je napisao/la:
06 nov 2025, 20:37
Legendo, sretno u penziji! :salut:
:salut:

slika
Jedan od rijetkih koji je igrao srcem i imao mu.da do poda !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 11 nov 2025, 14:10

CAGarfia je napisao/la:
09 nov 2025, 16:40
NoDi80 je napisao/la:
09 nov 2025, 16:32
Da li je istina da si bio u zatvoru zbog šamaranja bhfanatica14? Vidim nije te bilo dugo, a takve priče kruže.
Nike bio u zatvoru, samo par dana u pritvoru pod istragom.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 11 nov 2025, 14:27

NazorUso je napisao/la:
11 nov 2025, 14:06
19vendetta87 je napisao/la:
06 nov 2025, 21:21
Arvid je napisao/la:
06 nov 2025, 20:37
Legendo, sretno u penziji! :salut:
:salut:

slika
Jedan od rijetkih koji je igrao srcem i imao mu.da do poda !

Daaa

Sve ono sto ti nemaš

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 12 nov 2025, 12:28

Novi tekst od Eldara.

Husarino blago Nardin 😁😁

”Zašto Baždar, a ne Mulahusejnović?

Iako brojke ove jeseni idu u prilog Nardinu Mulahusejnoviću, Sergej Barbarez je za novembarsko okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine ipak pozvao Sameda Baždara.

Na prvu, to izgleda nepravdeno: Mulahusejnović u dresu armenskog Noaha ima tri gola u Konferencijskoj ligi i sedam ukupno ove sezone, čime je trenutno najbolji bh. strijelac u Evropi.

Drugačija dimenzija

Baždar, s druge strane, nastupa za Real Zaragozu, posljednjeplasirani tim španske Segunde, gdje nije standardan i još nijednom nije odigrao svih 90 minuta.

No, pogled dublje od statistike pokazuje da selektorova odluka ima logiku. Nardin Mulahusejnović je klasični centarfor - visok, snažan, igrač kaznenog prostora, sjajan u igri glavom i duelima.

Takav profil već postoji u reprezentaciji: Edin Džeko i Haris Tabaković su gotovo identični tipovi napadača, ali na višem nivou. Kada imate dva napadača koji pokrivaju isti prostor, igraju na sličan način i nude sličan tip završnice, teško je pronaći mjesto za trećeg s istim karakteristikama.

U takvom kontekstu, pozivanje Mulahusejnovića, koliko god bio u golgeterskoj formi, ne bi donijelo ništa novo u taktičkom smislu. Njegov stil igre je više orijentisan na statične napade i centaršuteve, dok Barbarez pokušava od Zmajeva napraviti tim koji će igrati modernije, pokretljivije i direktnije.

On želi napadača koji može i pritisnuti protivnika, spustiti se po loptu, i napasti prosto, a to je upravo ono što donosi Samed Baždar.

Baždar nudi novu dimenziju. Iako je van forme i ne briljira u Zaragozi, riječ je o napadaču koji donosi nešto drugačije: energiju, pokretljivost i sposobnost da promijeni ritam utakmice.

On nije klasični špic, već igrač koji može igrati i kao „devet i po“, krilo ili povučeni napadač. Dobar je u međuprostoru, ima osjećaj za prostor iza odbrane i može iz ničega stvoriti šansu.

Barbarez ga vjerovatno vidi kao alternativu drugačijeg profila, nekog ko bi, u zavisnosti od sistema, mogao igrati uz Džeku ili Tabakovića, a ne umjesto njih. U utakmicama gdje BiH bude trebala promjenu ritma, izlazak iz rigidnog napadačkog obrasca i više brzine u tranziciji, upravo igrači poput Baždara mogu napraviti razliku.

S druge strane, Mulahusejnović je trenutno u najboljem periodu karijere. Njegovih sedam golova za Noah nisu slučajnost. Pokazao je da zna koristiti snagu i pozicioniranje, te da je opasan u šesnaestercu.

Međutim, kvalitet protivnika u armenskom prvenstvu i način na koji Noah igra (često sa dva špica i mnogo centaršuteva) ne daju garanciju da bi se taj stil prenio i na reprezentativni nivo, gdje BiH protiv jačih rivala nema luksuz igrati toliko direktno.

Barbarez je očito želio profilnu raznovrsnost, da ima jednog „target mana“ (Džeko), jednog fizički dominantnog napadača (Tabaković), i jednog pokretnog, fleksibilnog ofanzivca koji može promijeniti strukturu igre (Baždar).

U tom smislu, Baždar je izbor budućnosti. Ima 21 godinu, već osjetio ozbiljan nivo u Španiji, i ako uđe u ritam, mogao bi dugoročno postati napadač kakvog BiH već dugo nema, uz kombinaciju tehnike, instinkta i energije.

Forma naspram koncepta

Naravno, za mnoge navijače i pojedinim menadžerima će ostati nejasno zašto se najbolji bh. strijelac u Evropi nije našao na spisku, ali selektorski posao nije samo nagrađivanje forme, već i gradnja koncepta. A, u Barbarezovom konceptu, Baždar bolje odgovara viziji reprezentacije koja želi igrati brže, hrabrije i modernije.

U konačnici, to ne znači da je Mulahusejnovićeva priča završena, naprotiv. Njegova forma ga drži blizu nacionalnog tima, i ako nastavi u ovom ritmu, teško da će ga i ubuduće biti moguće ignorisati. Međutim, u ovom trenutku, gledano kroz prizmu ideje i balansa u timu, kao i važnost utakmica koje dolaze (dvije pobjede nas vode na Svjetsko prvenstvo), Baždar je bio logičniji izbor.”

denisov

Post Postao/la denisov » 12 nov 2025, 13:20

Sindikat12 je napisao/la:
12 nov 2025, 12:28
Novi tekst od Eldara.

Husarino blago Nardin 😁😁

”Zašto Baždar, a ne Mulahusejnović?

Iako brojke ove jeseni idu u prilog Nardinu Mulahusejnoviću, Sergej Barbarez je za novembarsko okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine ipak pozvao Sameda Baždara.

Na prvu, to izgleda nepravdeno: Mulahusejnović u dresu armenskog Noaha ima tri gola u Konferencijskoj ligi i sedam ukupno ove sezone, čime je trenutno najbolji bh. strijelac u Evropi.

Drugačija dimenzija

Baždar, s druge strane, nastupa za Real Zaragozu, posljednjeplasirani tim španske Segunde, gdje nije standardan i još nijednom nije odigrao svih 90 minuta.

No, pogled dublje od statistike pokazuje da selektorova odluka ima logiku. Nardin Mulahusejnović je klasični centarfor - visok, snažan, igrač kaznenog prostora, sjajan u igri glavom i duelima.

Takav profil već postoji u reprezentaciji: Edin Džeko i Haris Tabaković su gotovo identični tipovi napadača, ali na višem nivou. Kada imate dva napadača koji pokrivaju isti prostor, igraju na sličan način i nude sličan tip završnice, teško je pronaći mjesto za trećeg s istim karakteristikama.

U takvom kontekstu, pozivanje Mulahusejnovića, koliko god bio u golgeterskoj formi, ne bi donijelo ništa novo u taktičkom smislu. Njegov stil igre je više orijentisan na statične napade i centaršuteve, dok Barbarez pokušava od Zmajeva napraviti tim koji će igrati modernije, pokretljivije i direktnije.

On želi napadača koji može i pritisnuti protivnika, spustiti se po loptu, i napasti prosto, a to je upravo ono što donosi Samed Baždar.

Baždar nudi novu dimenziju. Iako je van forme i ne briljira u Zaragozi, riječ je o napadaču koji donosi nešto drugačije: energiju, pokretljivost i sposobnost da promijeni ritam utakmice.

On nije klasični špic, već igrač koji može igrati i kao „devet i po“, krilo ili povučeni napadač. Dobar je u međuprostoru, ima osjećaj za prostor iza odbrane i može iz ničega stvoriti šansu.

Barbarez ga vjerovatno vidi kao alternativu drugačijeg profila, nekog ko bi, u zavisnosti od sistema, mogao igrati uz Džeku ili Tabakovića, a ne umjesto njih. U utakmicama gdje BiH bude trebala promjenu ritma, izlazak iz rigidnog napadačkog obrasca i više brzine u tranziciji, upravo igrači poput Baždara mogu napraviti razliku.

S druge strane, Mulahusejnović je trenutno u najboljem periodu karijere. Njegovih sedam golova za Noah nisu slučajnost. Pokazao je da zna koristiti snagu i pozicioniranje, te da je opasan u šesnaestercu.

Međutim, kvalitet protivnika u armenskom prvenstvu i način na koji Noah igra (često sa dva špica i mnogo centaršuteva) ne daju garanciju da bi se taj stil prenio i na reprezentativni nivo, gdje BiH protiv jačih rivala nema luksuz igrati toliko direktno.

Barbarez je očito želio profilnu raznovrsnost, da ima jednog „target mana“ (Džeko), jednog fizički dominantnog napadača (Tabaković), i jednog pokretnog, fleksibilnog ofanzivca koji može promijeniti strukturu igre (Baždar).

U tom smislu, Baždar je izbor budućnosti. Ima 21 godinu, već osjetio ozbiljan nivo u Španiji, i ako uđe u ritam, mogao bi dugoročno postati napadač kakvog BiH već dugo nema, uz kombinaciju tehnike, instinkta i energije.

Forma naspram koncepta

Naravno, za mnoge navijače i pojedinim menadžerima će ostati nejasno zašto se najbolji bh. strijelac u Evropi nije našao na spisku, ali selektorski posao nije samo nagrađivanje forme, već i gradnja koncepta. A, u Barbarezovom konceptu, Baždar bolje odgovara viziji reprezentacije koja želi igrati brže, hrabrije i modernije.

U konačnici, to ne znači da je Mulahusejnovićeva priča završena, naprotiv. Njegova forma ga drži blizu nacionalnog tima, i ako nastavi u ovom ritmu, teško da će ga i ubuduće biti moguće ignorisati. Međutim, u ovom trenutku, gledano kroz prizmu ideje i balansa u timu, kao i važnost utakmica koje dolaze (dvije pobjede nas vode na Svjetsko prvenstvo), Baždar je bio logičniji izbor.”
Bazdar je izmislio fudbal za Nardina. U najmanju ruku i on treba dobiti poziv a Bazdar kad promjeni klub bice bolje

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 12 nov 2025, 20:23

Nekadašnja zvijezda PLBiH: Neću lagati, nadao sam se Barbarezovom pozivu, mislim da nema niko više golova od mene

Bosanskohercegovački napadač Elvir Koljić nije krio nezadovoljstvo što ga selektor Sergej Barbarez nije pozvao u reprezentaciju za utakmice s Rumunijom i Austrijom.
Koljić je u izjavi za rumunske medije otkrio kako bi bio najsretniji ukoliko bi se obje reprezentacije plasirale na Mundijal.

"Bio bih najsretniji ako bi se obje reprezentacije plasirale. Moguće je, ali teško. Bio sam na utakmici u Bukureštu, nisam bio sretan zbog gola, ali jesam što sam gledao svoje obje zemlje. Naravno, moje srce je uz Bosnu i Hercegovinu, ali bio bih sretan ako bi se obje selekcije plasirale, rekao je Koljić za rumunske medije.

Iskusni ofanzivac duže vremena nastupa u Rumuniji te je otkrio kako je čekao poziv među Zmajeve, ali ga na kraju nije dočekao.
"Čekao sam poziv, mogu vam reći i ne lažem, ne mislim da u timu postoji igrač s više golova od mene. Takav je nogomet, poštujem njihovu odluku, ali očekivao sam da ću barem biti dio reprezentacije".
Ovaj 30-godišnji napadač je ove sezone odigrao 13 utakmica u svim takmičenjima i postigao pet pogodaka uz dvije asistencije.
Joj čuj ovog :rol:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 nov 2025, 20:35

Adin Camo (15) prekomandovan i poceo igrati za PSV U17

Takodjer jedan od najvecih talenata Said Brkic (15) je zaigrao za Frankfurt U17
5 utakmica, 6 golova i asistencija
Nazalost dozivio je neku povredu, ali ako se vrati i nastavi ovako ne sumnjam da ce biti jedan od najboljih lijevih krila na svijetu
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 12 nov 2025, 20:43

NoDi80 je napisao/la:
12 nov 2025, 20:35

Nazalost dozivio je neku povredu, ali ako se vrati i nastavi ovako ne sumnjam da ce biti jedan od najboljih lijevih krila na svijetu
sta cemo mi sa tim tolikim najboljim igracima na svijetu koji trebaju biti? imamo ih izgleda mnogo sada. Barem njih deset treba biti najbolji na svijetu. Ne znam hoce li moci svi igrati.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 nov 2025, 20:53

DeeWa je napisao/la:
12 nov 2025, 20:43
NoDi80 je napisao/la:

sta cemo mi sa tim tolikim najboljim igracima na svijetu koji trebaju biti? imamo ih izgleda mnogo sada. Barem njih deset treba biti najbolji na svijetu. Ne znam hoce li moci svi igrati.
Mislio sam kroz prizmu njihovih generacija
Evo Brkic konkretno dominira u svom uzrastu i fizicki i tehnicki

Ima driblig u stilu Marcela

Mi cemo biti sve napredniji u fudbalu i u budcnosti imacemo jako dobre igrace
Taj val je krenuo sa generacijom Muharemovica, Dedica
Onda je dosla generacija Bajraktarevic,Malic…
I sad smo dobili najmladjeg Alajbegovica koji je i najveci potencijal od seniora
Kako idu generacije sve cemo vise imati jako dobrih talenata na vecem nivou nego prije kad svakih 5,10 godina dobijemo igraca
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 12 nov 2025, 22:08

DeeWa je napisao/la:
12 nov 2025, 20:43
NoDi80 je napisao/la:

:urnebes: :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Confiance, Google [Bot], safun79, tuzlanskinacin i 52 gosta.