To svakako. I na trenutni realan prosjek od cca 5 hiljada, skocilo bi na nekih 8k, sto bi bilo i vise nego dobro.Jet2Holiday je napisao/la: ↑12 nov 2025, 12:46Skocilo bi za 50-60% sigurno. Sto je super uzevsi u obzir sve.napoleon72 je napisao/la: ↑12 nov 2025, 09:40Nisam rekao da ne bi bilo vise, nego da ne bi skocilo sa 3k na 15k sigurno. Glavu dajem da ne bi. Skocila bi prosjecna posjeta na 8-9 hiljada maksimalno, sto je idealno za stadion poput Grbavice. Ispunjen preko 80% na "obicnim" tekmama, lijep ambijent itd. Ta prosjecna posjeta na stadionu od 20k opet ostavlja poluprazan stadion sto je ruzno za vidjet. Znaci stolice zjape prazne 90% utakmica, ko bi to finansirao bezveze?Jet2Holiday je napisao/la: ↑11 nov 2025, 18:26Ko kaze da kad ne napravis moderan stadion nebi bilo vise gledalaca nema pojma.
Daj sadrzaj, daj mi ozvucenje dobro da kad ide himna da je svi pjevamo u isti glas, a ne sjever jedno, istok drugo a zapad trece, daj mi cista sjedista, daj da je lijepo i ugodno doci. Napravi nesta lijepo sto ce privuci gledaoce, navijace a i obicnog gradjanina.
Napravi da se ima gdje sta kupiti, a da to nije na dnu tribine. Daj da ima nekog reda.
Mi godinama dajemo podrsku, godinama se milioni obrcu u i oko kluba a niko da kaze da se navijacima treba nesta dati. Nebitni smo im, to je cinjenica i realnost.
Daj da budemo bitni mi navijaci nekome, al ne na rijeci a nego djelima.
Najlakse reci ovo su najbolji navijaci. I puff, kisa, mi kisnemo ko debili, a ovi sto pricsju da smo mi najbolji su pod tendom, kafa sok kolac.
Ponavljam, bezveze naglabamo, nema od tog nista svakako. Nego smo na primjeru derbija vidjeli da necemo uzet prst ako ne mozemo dobit cijelu ruku, pa se bojim da bi se potencijalna prica o vlastitom stadionu ugasila u startu ako bi to bio manji stadion koji bi kostao, lupam, 20 mil eura, a mi bismo trazili Stamford Bridge od 50 mil eura i bili u fazonu "ako ne mozes to obezbijedit nemoj ga ni pravit". Moje misljenje je da je bolje zivjet u svojih 30 kvadrata nego placat kiriju u penthausu.
Medjutim, ja mislim da iz drugih razloga ovaj stadion je idealan za mirvica i co
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Zamisli da sad dobiješ novi stadion, pa ko ne bi bio oduševljen. Mada je raja više bila oduševljena što smo se vratili na Koševo jer na onoj Grbavici nikog nismo mogli pobjediti.HordasFks je napisao/la: ↑12 nov 2025, 10:01Da nisam se dobro izrazio,rekonstrukcija prije olimpijade.jurisicduska je napisao/la: ↑12 nov 2025, 07:47Vjerovatno čovjek misli na rekonstrukciju prije olimpijade.
Bilo je sve novo i top sređeno ono što je činilo najveću razliku je "istočna" tribina koja do tad nije bila u takvom obliku i davala je neki poseban šmek a i činjenica da su klupe za rezervne igrače bile ispred...bio je to zaista dobar osječaj.
Treba shvatiti da smo mi tad živjeli u ne tako razvijenoj državi i da je to 1981/82 i da to nisu bile najmodernije tehnologije ali su za nas bile dodre. Naprimjer semafor digitalni i još u noćnoj utakmici je bio kao iz neke druge dimenzije.
Ono što je mene najviše oduševljavalo su ulazi na tribine kojih nije bio na starom Koševu, po prvi put si se nekako osjećao da ulaziš na stadion kad prođeš kroz taj tunel/ulaz i ugledaš teren a oko sebe tribine.
Ja sam bio zadovoljan i sva moja raja večinom zadovoljna.
Još da napomenem da je taj cijeli kompleks nakon završetka Olimpijade bio najljepši dio Sarajeva.
BUREK PITA, ŽELJI KITA..
-
KarloIvandic
- Kontakt:
Bilo bi fora napravit kucicu na zapadu; jedino natkriveno mjesto na Zapadu osim VIP loze

Telalović danas dao gol za U19, ako je neko gledao da napiše da li ga vrijedi dovesti na polusezoni i naravno ostaviti na posudbi.
Nisam ga gledao danas, ali sam ga gledao u nekoliko utakmica ove sezome u ligi. Itekako da vrijedi, i dobro si rekao, ostaviti na posudbi jer su mu najvaznije minute trenutno.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Do kraja sezone ga ostaviti na posudbi, a onda na pripreme sa prvim timom.
Ignatkov, Vrban, Cerić, Tiro, Mehmedović pa i Telalović ako bude tu, a plus i ovi što dolaze, definitivno da imamo puno razloga za optimizam da će ti momci doprinijeti prvom timom, a nakon toga i napraviti dobre transfere.
N3R3D je napisao/la: ↑12 nov 2025, 15:18Do kraja sezone ga ostaviti na posudbi, a onda na pripreme sa prvim timom.
Ignatkov, Vrban, Cerić, Tiro, Mehmedović pa i Telalović ako bude tu, a plus i ovi što dolaze, definitivno da imamo puno razloga za optimizam da će ti momci doprinijeti prvom timom, a nakon toga i napraviti dobre transfere.
Ja bih dodao jos 2 igraca Buducnosti, golman se vec pominjao, uz njega ima kvalitetan i veznjak, plus sto cemo imati sad saradnju s njima.
https://www.transfermarkt.com/tarik-beg ... er/1387893
https://www.transfermarkt.com/mevludin- ... er/1039049
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Mudrazija u zrinjskom ?
Jel ima neko informaciju hoce li biti nekih projekata vezano za Akademiju ili je ovaj princ dosao samo da plate daje tu i tjt ?
Jel ima neko informaciju hoce li biti nekih projekata vezano za Akademiju ili je ovaj princ dosao samo da plate daje tu i tjt ?
-
teamnorth1989
- Kontakt:
Pa kako to, a olimpijski stadion, a ne daju sa se rusi jer je olimpijski stadion. Sta ce izdrzat druze, ne mogu same sebe izdrzat, pa igrali smo bez publike zbog toga.teamnorth1989 je napisao/la: ↑12 nov 2025, 16:04
iako sam vise za opciju novog stadiona i na novoj lokaciji ne bi bilo lose kad bi se Koševo moglo natkriti na fazon Poljuda. Valjda bi tribine izdržale natkrivanje.
Pa naprave se vanjski stubovi i nosaci, ne ide se to direktno na tribinu. Sve se moze.
U planu je 84.i bilo nesto slicno. Trebala se raditi krovna konstrukcija kao na Poljudu, ali se kasnilo sa radovima za otvaranje Olimpijade, i trebalo se to nastaviti poslije..i naravno nista nije bilo od toga.
U planu je 84.i bilo nesto slicno. Trebala se raditi krovna konstrukcija kao na Poljudu, ali se kasnilo sa radovima za otvaranje Olimpijade, i trebalo se to nastaviti poslije..i naravno nista nije bilo od toga.
- FKS -
-
jurisicduska
- Kontakt:
Kažu da nema šanse da Telalović dođe, ciljaju neke ogromne novce iz vana. Sigurno jedan od najvećih talenata u našoj državi, pa čak i šire. Momak ima sve, pa čak i konstrukciju tijela. Ako bi se ikako mogao dovesti, nema tu posudbe on može odmah u prvi tim.N3R3D je napisao/la: ↑12 nov 2025, 15:18Do kraja sezone ga ostaviti na posudbi, a onda na pripreme sa prvim timom.
Realno za stadion od 18 sjeci mjesta plus parking plus ostalo treba ti 25 do 30 duluma zemlje. Daje 100 km kvadrat to je 3 m maraka. E sad gdje mozemo prvo nac toliko zemlje u SARAJEVU nigdje a realno ni u **** vogosci sekendri ti niko nece dat po 100maraja po kvadratu.
U jednen sam da za 7 m km ( koliko je drzava ulozila u zeljin stadion istok i jug) da se moze srusit citav istok i iskopat svi podzemni radovi (temelji svlacionive i sve potrebni prikljuci struja voda plin internet i sve sto treba) GOVORIM SVE STO JE OD BETONA I PRIKLJUCI GRUBI RADOVI.
Ubjedjen sam da bi klub navijaci firme dijaspora sponzori tan kralj za godinu jos 2 m km minimum sto bi bilo dovoljno da se pocne beton izlijevat pravit stepenik za stolice. Poskidat sve stolice sa istoka i juga i prodat i kupit od tih para 5-6 hiljada stolica novih za istok.Sto znsci u roku 2 godine bi imali istok zavrsen bez krova i fini radova sto se tice svlacionica..
E sad neznam bil se moglo sta preko saveza tacnije UEFE FIFE DOBIT DA NAM RECIMO ONI DAJU LOVU ZA URDJIVANJE NOVINARSKI PROSTORIJA SVLACIONICA I KROVA. Al recimo da i klub uzme neki 1 m km kredita , i da otvori racun da mogu navijaci donirat koliko toliko ko koliko hoce za mjesecnu ratu..
Btw; Al ako je vjeraovat toplom bratu da je obezbjedio 13 m km u cugu vjerujem da ta cifra moze i srusit i napravit istok. Al to samo budala moze povjerovat
U jednen sam da za 7 m km ( koliko je drzava ulozila u zeljin stadion istok i jug) da se moze srusit citav istok i iskopat svi podzemni radovi (temelji svlacionive i sve potrebni prikljuci struja voda plin internet i sve sto treba) GOVORIM SVE STO JE OD BETONA I PRIKLJUCI GRUBI RADOVI.
Ubjedjen sam da bi klub navijaci firme dijaspora sponzori tan kralj za godinu jos 2 m km minimum sto bi bilo dovoljno da se pocne beton izlijevat pravit stepenik za stolice. Poskidat sve stolice sa istoka i juga i prodat i kupit od tih para 5-6 hiljada stolica novih za istok.Sto znsci u roku 2 godine bi imali istok zavrsen bez krova i fini radova sto se tice svlacionica..
E sad neznam bil se moglo sta preko saveza tacnije UEFE FIFE DOBIT DA NAM RECIMO ONI DAJU LOVU ZA URDJIVANJE NOVINARSKI PROSTORIJA SVLACIONICA I KROVA. Al recimo da i klub uzme neki 1 m km kredita , i da otvori racun da mogu navijaci donirat koliko toliko ko koliko hoce za mjesecnu ratu..
Btw; Al ako je vjeraovat toplom bratu da je obezbjedio 13 m km u cugu vjerujem da ta cifra moze i srusit i napravit istok. Al to samo budala moze povjerovat
Želje su jedno, a realnost nešto totalno drugo. U njihovoj situaciji i nekoliko stotina hiljada maraka je veliki novac. Dečku ugovor ističe za pola godine, po dostupnim podacima na transfermartku.fks74 je napisao/la: ↑12 nov 2025, 18:17Kažu da nema šanse da Telalović dođe, ciljaju neke ogromne novce iz vana. Sigurno jedan od najvećih talenata u našoj državi, pa čak i šire. Momak ima sve, pa čak i konstrukciju tijela. Ako bi se ikako mogao dovesti, nema tu posudbe on može odmah u prvi tim.N3R3D je napisao/la: ↑12 nov 2025, 15:18Do kraja sezone ga ostaviti na posudbi, a onda na pripreme sa prvim timom.
Koliko ima istine u tome da u aprilu krece da se gradi krov na istocnoj tribini?
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.