Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Raonffa
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Raonffa » 11 nov 2025, 20:06

19vendetta87 je napisao/la:
11 nov 2025, 15:24
Raonffa je napisao/la:
11 nov 2025, 15:12
A odakle uopšte da bi mogli doći ovi naši euroligaši iz Dubaija? Zar nije opet isto sranje da igrači iz Eurolige neće moći nastupati u ovom prozoru ili sam ja nešto propustio :D
Pa postoji mogucnost. Utakmice EL se igraju 25.11. I tek onda 5.12.
A kvalifikacije se igraju 27. I 30.11.
Tako da postoji sansa da mogu igrati, bar u ovoj drugoj utakmici protiv Srbije.
Hvala :thumbup:

Mada ovo što kaže @Triple nama je bolje da ne igraju euroligaški igrači, ali ja se bojim da će Turci i Srbi imati barem ponekog EL igrača bez obzira na sve jer imaju po dva kluba u Euroligi i ako procjena saveza bude da im treba "gurnuti" 2-3 igrača iz Partizana/Zvezde odnosno Fenera/Efesa, ja vjerujem da će to i biti tako.

Mislim da su i u ovim kvalifikacijama za Eurobasket turski klubovi tako gurali igrače za reprezentaciju, tipa danas je igrao za Fener sutra već za Tursku jer ganjaju rezultat. Za Srbe se ne sjećam da su to radili, ali nije nemoguće.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 11 nov 2025, 20:10

Dario izjavi jučer da je za nas ključ svega februar. Smatram da je to apsolutno netačno, mislim da je ključ cijelih kvalifikacija upravo ovaj predstojeći prozor.

Sumnjam da ćemo biti u boljoj prilici da skinemo skalp Srbiji i Turskoj nego sada, posebno ako ne budu igrali EL igrači. Stava sam da za bilo kakve realne šanse za plasman na MB nam treba barem 1-1 omjer u ovom sad prozoru. Pobjede protiv Švicarske u svakom slučaju i u bilo kojem izdanju ne bi ni u jednom trenutku uopće trebale doći u pitanje, tako da stavljanje tolikog akcenta na te utakmice je stvarno začuđujuće. A u julskom prozoru sljedeće godine će biti dostupni i EL i NBA igrači, tu su nam promilske šanse za bilo šta. Dakle, kako god se okrene, zbog teške grupe s kojom se križamo, ovaj prozor ispada da je najbitniji za cijele kvalifikacije.

Eno Neno danas dade ostavku. Ne znam koliko je klupski angažman igrao ulogu u Neninoj odluci oko reprezentacije, ali eto, razmišlja čovjek da li je tu bilo šansi onda :mrgreen:

I da, Đedovića opet nema na spisku. S obzirom da je savez slao širi, jasno je onda zašto ga i nema. Svakako čovjek od njih i ne očekuje neku zainteresovanost i poletnost da završe oko papira situaciju, koja bi se mogla riješiti ako ima volje. A nije da nam ne bi dobrodošao, posebno uz izgledno odsustvo Muse, a možda i Kondića.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 11 nov 2025, 20:12, ukupno mijenjano 1 put.
"Your favorite player's favorite player" - MB

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 nov 2025, 20:11

TripleThreat je napisao/la:
11 nov 2025, 20:10
Dario izjavi jučer da je za nas ključ svega februar. Smatram da je to apsolutno netačno, mislim da je ključ cijelih kvalifikacija upravo ovaj predstojeći prozor.

Sumnjam da ćemo biti u boljoj prilici da skinemo skalp Srbiji i Turskoj nego sada, posebno ako ne budu igrali EL igrači. Stava sam da za bilo kakve realne šanse za plasman na MB nam treba barem 1-1 omjer u ovom sad prozoru. Pobjede protiv Švicarske u svakom slučaju i u bilo kojem izdanju ne bi ni u jednom trenutku uopće trebale doći u pitanje, tako da stavljanje tolikog akcenta na te utakmice je promašaj. A u julskom prozoru sljedeće godine će biti dostupni i EL i NBA igrači, tu su nam promilske šanse za bilo šta. Dakle, kako god se okrene, zbog teške grupe s kojom se križamo, ovaj prozor ispada da je najbitniji za cijele kvalifikacije.

Eno Neno danas dade ostavku. Ne znam koliko je klupski angažman igrao ulogu u Neninoj odluci oko reprezentacije, ali eto, razmišlja čovjek da li je tu bilo šansi onda :mrgreen:

I da, Đedovića opet nema na spisku. S obzirom da je savez slao širi, jasno je onda zašto ga i nema. Svakako čovjek od njih i ne očekuje neku zainteresovanost i poletnost da završe oko papira situaciju, koja bi se mogla riješiti ako ima volje. A nije da nam ne bi dobrodošao, posebno uz izgledno odsustvo Muse, a možda i Kondića.
Vjerovatno je mislio februar jer ce on tad vec se upoznat sa ekipom i sam ce sklapat ekipu :mrgreen:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 11 nov 2025, 20:28

Kod Turaka igraju euroligasi samo ako utakmica nije isti dan, a kod Srba ih igra onoliko koliko im treba (nekad i ne zovu sve, bez obzira sto su slobodni taj dan). Posto je utakmica protiv njih 5 dana nakon EL prozora, onda ce i oni imati vecinu na okupu. Sto se tice nasih, kad se vrate Musa i Kabengele, Kondic ce skroz ispasti iz rotacije (i sad je vec), a i Kamenjas nece igrati ni priblizno ovoliko. Tu je njemu plafon 10-ak minuta i nema razloga da ga ne puste na utakmicu koja je 50 sati poslije. Ostane jos Musa, koji ce ih valjda ubijediti da mu je reprezentacija bitna. :mrgreen:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 nov 2025, 20:33

Da, nama je ovo uzas grupa jer su Turska i Srbija 2 nacije koje pustaju el igrace skoro uvijek za razliku od spanaca francuza talijana i slicnih

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 12 nov 2025, 08:32

fali i onaj lik iz OKK Sana, koji raztura A2 Sjever, doslovno dominira
dobre guzove ima Belma

Pametnomdosta

Post Postao/la Pametnomdosta » 12 nov 2025, 15:13

Lazić neće više da igra dok je Aid na čelu saveza, očekujem da će biti sve više igrača koji će otkazati poziv zbog onog objavljivanja tabela koje ništa ne znače i nipodaštavanja rezultata koji je napravljen na EB.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 nov 2025, 15:34

Vrati se Sulejmanovic, ode Lazic. Ne mozes sastaviti dva dobra nikako.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 12 nov 2025, 15:52

Gdje pise da je lazic otkazao osim na ig

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 12 nov 2025, 15:57

Otkazuje bas sada kada igramo protiv Srbije 😄

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 12 nov 2025, 15:59

Neee Laza :(
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 12 nov 2025, 16:00

Boze sacuvaj, najbolje da je ugase skroz. Nadam se da ce se nakon razgovora s novim selektorom ipak predomisliti. Aidove tabele i saopstenja su dno dna, ali mislim da ipak nema potrebe da igraci zbog toga odustaju od reprezentacije - pogotovo pojedinacno. Ili nek bojkotuju svi dok se strucnjak ne skloni s cela saveza, ili nek svi ostanu tu - radi sebe i navijaca. Pisao sam vec, a evo i sad cu: ubijedjen sam da je Berbic razlog Miralemovog oprastanja. Malo je reci da bi nam pomogao bar jos u ovom ciklusu kvalifikacija, nakon sto je Kenanovo igranje pod znakom pitanja.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 nov 2025, 16:16

Ibizevic je napisao/la:
12 nov 2025, 15:57
Znao sam da ce ovo neko napisati :urnebes:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 12 nov 2025, 16:27

Da je neko gospodin kao što je jedan prijašnji gospodin u savezu bio, sad bi dao ostavku jer igrači pod ultimatumom otkazuju svoje nastupe za reprezentaciju zbog njega. To je već stvar obraza, koji je ovom trenutnom misaona imenica.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 nov 2025, 17:12

12 nov 2025, 16:16
Ibizevic je napisao/la:
Pa upravu je čovjek, ali ništa neočekivano. Možda je malo pakaški što nije imao damu da otvoreno to kaže nego je zapakovao u kao nekakav bojkot ali sve okej. Lazo nam je dosta dao bez obzira na sve. Pod uslovom da je ovo oko neodazivanja istina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 12 nov 2025, 18:45

Ibizevic je napisao/la:
Ne vjerujem da je to razlog, ali se ne bih iznenadio ni da jeste. Lazic nije poznat kao neki buntovnik i rekao bih da je on zadnji medju reprezentativcima koji bi pokrenuo ovakav vid 'pobune' protiv saveza. I dosad se najmanje protivio od svih njih za bilo kakve 'neugodnosti' na koje su nailazili. Prije tacno mjesec dana je objavio vijest na svom instagramu da se pokrece 3x3 reprezentacija (upravo u vezi toga je najvise bio u komunikaciji s Berbicem), a Nurkic je 3 dana prije toga napisao prvu objavu protiv saveza. Tako da...

Ne bih se iznenadio da i Kondic, Ilic i Maric takodjer otkazu. Svi su oni prosli dodikovu skolu i nije bas za ocekivati da bi sutra zaigrali protiv svoje matice...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 nov 2025, 19:01

Ghuraba je napisao/la:
12 nov 2025, 18:45
Ibizevic je napisao/la:
Ne vjerujem da je to razlog, ali se ne bih iznenadio ni da jeste. Lazic nije poznat kao neki buntovnik i rekao bih da je on zadnji medju reprezentativcima koji bi pokrenuo ovakav vid 'pobune' protiv saveza. I dosad se najmanje protivio od svih njih za bilo kakve 'neugodnosti' na koje su nailazili. Prije tacno mjesec dana je objavio vijest na svom instagramu da se pokrece 3x3 reprezentacija (upravo u vezi toga je najvise bio u komunikaciji s Berbicem), a Nurkic je 3 dana prije toga napisao prvu objavu protiv saveza. Tako da...

Ne bih se iznenadio da i Kondic, Ilic i Maric takodjer otkazu. Svi su oni prosli dodikovu skolu i nije bas za ocekivati da bi sutra zaigrali protiv svoje matice...
Igrao je u vise navrata protiv Srbije :|

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 12 nov 2025, 19:06

lumani je napisao/la:
12 nov 2025, 19:01
Igrao je u vise navrata protiv Srbije :|
Zvanicnu utakmicu nije nikad. Zadnja zvanicna protiv njih je bila na EB 2013., kad smo izgubili s Mirzom na celu. Lazic je tad imao 17 godina.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.