Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la lumani » 12 nov 2025, 22:11

kod nas ima ogroman problem >igracima treba biti cast nositi BIH grb a papcima iz Saveza ne treba biti cast raditi za BIH....premije nakon EB smijesne vise za plakati ..

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 12 nov 2025, 22:16

Ovi kosarkasi uvijek ko uvrijedjene mlade. Onaj nece da igra zbog trenera, onaj zbog saveza, treci nece jer ceka poziv Hrvatske/Srbije…
Nikad sastaviti najjace niti cemo ikad.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 12 nov 2025, 22:22

Ghuraba je napisao/la:
12 nov 2025, 21:56
Ja ne zelim da vjerujem da je to razlog, ali mi nema logike da od njih 10-ak koji su tu vec godinama samo on istupa na ovakav nacin. Ako su zeljeli postici nesto, onda su svi trebali zauzeti isti stav, a ne da se on kao najpovuceniji medju njima izdvaja. Nesto tu definitivno ne stima...
Ma meni isto tu nešto smrdi i sumnjam da je razlog što se igra sa Srbijom. Ako je u pitanju pritisak razumio bih da igramo sa Srbijom u Srbiji ali do te utakmice ima više od 6 mjeseci tako da je glat mogao odigrati ove dvije i dvije protiv Švice u februaru pa onda u junu da se izvuče na priču "povreda neka ili odmor". Svakako da u ovoj situaciji ne bi trebalo vjerovati da Berbić nije kriv jer je čovjek poznat kao poznati rušitelj svega gdje je glavni. Laza koliko nam je radosti donio u ovim godinama mislim da mu ovo niko ne treba zamjeriti te da je on jedini imao mu.da da kaže protiv ovih lopova iz saveza (uz Jusufa). Takođe što si napisao da u Mikijevom povlačenju ima sigurno dosta zbog Aida je dovoljan dokaz kako on vodi savez i kakvo je stanje tamo.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 12 nov 2025, 22:37

CAZIN je napisao/la:
12 nov 2025, 22:22
Ghuraba je napisao/la:
Ja ne zelim da vjerujem da je to razlog, ali mi nema logike da od njih 10-ak koji su tu vec godinama samo on istupa na ovakav nacin. Ako su zeljeli postici nesto, onda su svi trebali zauzeti isti stav, a ne da se on kao najpovuceniji medju njima izdvaja. Nesto tu definitivno ne stima...
Ma meni isto tu nešto smrdi i sumnjam da je razlog što se igra sa Srbijom. Ako je u pitanju pritisak razumio bih da igramo sa Srbijom u Srbiji ali do te utakmice ima više od 6 mjeseci tako da je glat mogao odigrati ove dvije i dvije protiv Švice u februaru pa onda u junu da se izvuče na priču "povreda neka ili odmor". Svakako da u ovoj situaciji ne bi trebalo vjerovati da Berbić nije kriv jer je čovjek poznat kao poznati rušitelj svega gdje je glavni. Laza koliko nam je radosti donio u ovim godinama mislim da mu ovo niko ne treba zamjeriti te da je on jedini imao mu.da da kaže protiv ovih lopova iz saveza (uz Jusufa). Takođe što si napisao da u Mikijevom povlačenju ima sigurno dosta zbog Aida je dovoljan dokaz kako on vodi savez i kakvo je stanje tamo.
Mozda Lazic ima kakvih pritisaka od domacih Srba. Za njega se svasta pricalo i pisalo o stvarima iz privatnog zivota (ne bih ulazio u to), mozda sve ovo ima veze i s tim. Meni samo nema logike da prije mjesec dana dogovara s Berbicem 3x3 reprezentaciju u kojoj bi on bio kapiten i lider, a sad odjednom zbog istog tog lika napusta i ovu - i to on sam kao izolovan slucaj (vidjet cemo hoce li mu se jos neko prikljuciti). Kad bi se svi odazvali, s njim i s Halilovicem su se mogle napraviti dvije podjednako dobre petorke, koje bi bile u stanju namuciti bilo koga, ali kod nas uvijek negdje zapne...

Roberson - Musa - Lazic - Alibegovic - Kamenjas
Kondic - Atic - Gegic - Sulejmanovic - Halilovic
+ Vrabac i Penava

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 nov 2025, 22:41

lumani je napisao/la:
12 nov 2025, 22:11
kod nas ima ogroman problem >igracima treba biti cast nositi BIH grb a papcima iz Saveza ne treba biti cast raditi za BIH....premije nakon EB smijesne vise za plakati ..
Pa šta je sa ostalim igračima onda? Ona Jusufova saopštenja (i jedno Miralemovo čini mi se) bila su potpisana kao kompletan tim. Je li moguće da su svi igrači bili protiv ovog bojkota, samo je Lazić bio za?

Mislim ova dva tri posta je što je napisao @Ghuraba imaju smisla, od toga da Lazić ne djeluje kao persona koja će pokrenuti ovakve stvari, do toga da je formirao 3x3 repku uz amin tog istog saveza kojeg bojkotuje i to u vrijeme kada je već puklo na relaciji igrači-savez, a i kako sam gore napisao i da je pokrenuo nekako ne vjerujem da je eto samo on za bojkot, a niko od ostalih nije.

Jedino da u narednim danima jedan po jedan krenu otkazivati kako bi sva ta priča dobila malo jači odjek u javnosti, jer 10-15 otkaza ponaosob je 10-15 zasebnih vijesti i sigurno će više doprijeti do javnosti.

Moj prethodni post koji sam napisao je bio više trolanje na konstataciju forumaša @Ibišević kako je stvarni razlog zapravo to što ne želi/ne smije igrati protiv Srbije, ali ovako sad ozbiljno ukoliko ostane na tome da će samo on bojkotovati ne bih isključio ni tu mogućnost. Ipak je on iz jedne male sredine gdje, prilično sam siguran, Bosna i Hercegovina nije baš najomiljenija. Doduše i Gordićev slučaj je sličan pa je igrao na EB 2013. protiv Srbije, kao i Lončar u prošlim kvalama protiv Hrvata. Fakat mu ne bih zamjerio i da ne želi/ne smije igrati protiv Srbije ali bilo bi fer da kaže javno ako je tako, jer ipak mislim da je njemu ova reprezentacija dala mnogo više nego on njoj uz dužno poštovanje. Yebiga, reci majstore ako je to, da vidimo da se ni 30 godina nakon rata i slučaja Primorac neki stanovnici ove zemlje nisu pomakli ni milimetar u razmišljanjima, a i da se odluči kako postupati prema tebi kao reprezentativcu nakon takve odluke.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 12 nov 2025, 22:45

Još par stvari - zašto baš sad otkaz, a ne prošli mjesec kada je započeo cijeli rat protiv saveza?

Nema logike da sad uslijedi nakon objavljenog šireg spiska i dok su se malo smirile tenzije, a ne dok je vruće još sve bilo. Također, u trenutku kada su uslijedile one objave Nurkića protiv saveza, Lazić je još bio bez kluba. Sada ima klub nakon podužeg perioda odsustva u klupskoj košarci, ima li to kakve veze?
"Your favorite player's favorite player" - MB

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 nov 2025, 22:45

Da ne igra u euroligi vako bi Biberovic otkazao turcima da ne igra protiv nas :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 12 nov 2025, 22:47

Ghuraba je napisao/la:
12 nov 2025, 22:37
CAZIN je napisao/la:
12 nov 2025, 22:22
Ghuraba je napisao/la:
Mozda Lazic ima kakvih pritisaka od domacih Srba. Za njega se svasta pricalo i pisalo o stvarima iz privatnog zivota (ne bih ulazio u to), mozda sve ovo ima veze i s tim. Meni samo nema logike da prije mjesec dana dogovara s Berbicem 3x3 reprezentaciju u kojoj bi on bio kapiten i lider, a sad odjednom zbog istog tog lika napusta i ovu - i to on sam kao izolovan slucaj (vidjet cemo hoce li mu se jos neko prikljuciti). Kad bi se svi odazvali, s njim i s Halilovicem su se mogle napraviti dvije podjednako dobre petorke, koje bi bile u stanju namuciti bilo koga, ali kod nas uvijek negdje zapne...

Roberson - Musa - Lazic - Alibegovic - Kamenjas
Kondic - Atic - Gegic - Sulejmanovic - Halilovic
+ Vrabac i Penava
Svakako da imamo kompletnu ekipu na okupu da bi namučili i Srbiju u Skenderiji i Tursku u gostima ali mislim da sad imamo takođe veoma kvalitetnih 12 (ako svi budu u mogućnosti). Nešto pogledah komentare na objavi Laze i vidjeh da su ga podržali Juka, Miki i Arsla. Moguće da je došlo do nekog sukoba u svalčionici sa Lazom i ostatkom ekipe (mada čisto sumnjam i ovo mi je opcija u koju najmanje vjerujem).
Svakako sad treba Berbić da podnese ostavku pa da vidimo da li je to problemkao što je Harun uradio u sukobu sa Nurkićem. Vidim da se Juka itekako bori za dobrobit iako je otjerao (po meni) najboljeg predsjednika saveza u zadnjih 20 godina pa sad tjera ove oyebine poslije Haruna.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 12 nov 2025, 22:47

Raonffa je napisao/la:
12 nov 2025, 22:41
lumani je napisao/la:
12 nov 2025, 22:11
Fakat mu ne bih zamjerio i da ne želi/ne smije igrati protiv Srbije ali bilo bi fer da kaže javno ako je tako, jer ipak mislim da je njemu ova reprezentacija dala mnogo više nego on njoj uz dužno poštovanje. Yebiga, reci majstore ako je to, da vidimo da se ni 30 godina nakon rata i slučaja Primorac neki stanovnici ove zemlje nisu pomakli ni milimetar u razmišljanjima, a i da se odluči kako postupati prema tebi kao reprezentativcu nakon takve odluke.
:thumbup:
"Your favorite player's favorite player" - MB

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 nov 2025, 22:52

TripleThreat je napisao/la:
12 nov 2025, 22:45
Još par stvari - zašto baš sad otkaz, a ne prošli mjesec kada je započeo cijeli rat protiv saveza?

Nema logike da sad uslijedi nakon objavljenog šireg spiska i dok su se malo smirile tenzije, a ne dok je vruće još sve bilo. Također, u trenutku kada su uslijedile one objave Nurkića protiv saveza, Lazić je još bio bez kluba. Sada ima klub nakon podužeg perioda odsustva u klupskoj košarci, ima li to kakve veze?
Ma ne vjerujem da klub ima bilo kakve veze sa ovim. Ako se u periodu ovog prozora igra košarka u Libanu, što nije nemoguće jer je recimo u istom periodu prošle godine (dvomeč sa Hrvatima) Roberson čini mi se imao utakmice u Egiptu pa nije mogao doći, najnormalnije bi bilo da je Lazić rekao da ne može doći jer mora igrati za klub, jbg klub te plaća, sa njima si pod ugovorom i to je to. Slično recimo kao NBA igrači ili euroligaši kad ne mogu igrati, nije do njih realno.

A ako ciljaš na to da možda ne želi igrati jer je pronašao klub pa ono u fazonu reprezentacija mu više ne treba, ne vjerujem ni u tu verziju priče jer mislim da mu je za karijeru i eventualni bolji potpis/ugovor ipak veći izlog igranje za top 16 reprezentaciju Evrope nego nabijanje statistike u Libanu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 nov 2025, 23:18

Generalno što se tiče bojkota, ne znam koja bi svrha bila da se niko od igrača ne odazove. Diskvalifikovat će nas, eventualno će otići Aid i kompanija ali će nakaradni sistem ostati isti i vjerovatno će po političkoj liniji doći neki novi Aid i nova kompanija.

Mi se nažalost zavaravamo da su promjene u savezu moguće (ne samo košarkaškom, nego i svim ostalim jer nijedan ne funkcioniše u službi sporta), ali to nije tačno. Može se potrefiti da po političkoj liniji uleti neko ko, eto u slučaju KS BiH, ima veze sa košarkom i ima iskrene namjere i želju da stvari budu bolje. Ali to je apsolutno čisti izuzetak i nikada neće biti pravilo.

U svemu je politika i preko politike se dolazi do tih pozicija i nemoguće je to promijeniti što se neće promijeniti politički sistem u državi (Dejton, Ustav itd.), a da bi se to uradilo treba mijenjati mentalitet ljudi, treba nam jedinstvo ljudi, a kad kažem ljudi tu mislim na sva tri naroda, dakle neki narodni konsenzus, i tu se otprilike završava sva ta priča jer takvog jedinstva nema i vjerovatno ga neće nikada ni biti. Da ga ima, ne bi se 30 godina valjali u blatu.

I sad se vraćam na prvu rečenicu o besmislenosti bojkota, dakle ako hoćeš dođi, igraj za sebe, porodicu, navijače i ljude koji vole BiH, a sve ostalo je samo zamajavanje i bespotrebno trošenje energije.

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 12 nov 2025, 23:25

Nurkic je suptino pozvao i ostale igrace da slijede Lazica. Pitanje je sta se zeli postici sa ovim. Ako cemo zrtvovati cijeli ciklus od 12 utakmica da bi smjenili predsjednika saveza pa da mozda dodje neki prodavac cipela kao u rukometu, to bi bio skup proces a bez neke koristi na kraju

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 12 nov 2025, 23:50

hercegovina je napisao/la:
12 nov 2025, 23:25
Nurkic je suptino pozvao i ostale igrace da slijede Lazica. Pitanje je sta se zeli postici sa ovim. Ako cemo zrtvovati cijeli ciklus od 12 utakmica da bi smjenili predsjednika saveza pa da mozda dodje neki prodavac cipela kao u rukometu, to bi bio skup proces a bez neke koristi na kraju
ukoliko se ide na bojkot od svih, zasto to ne ucinise s onim pismom, kad su objavili

" ... i mi, potpisnici pisma, se necemo ubuduce odazvati dok je ovaj sastav u savezu, ili pak neki pojedinac konkretno "

sigurno da bi se uz pritisk javnosti zbog ubrzog pocetka novog ciklusa taa neka smjena i desila, ovako ne znam sta je cilj,
da su htjeli kolektivno vjerovatno bi bilo dosad, ili nas ocekuje lancano sada

...da li se solidarisu sa Robertsonom?
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 13 nov 2025, 10:53

Raonffa je napisao/la:
12 nov 2025, 23:18
Mi se nažalost zavaravamo da su promjene u savezu moguće (ne samo košarkaškom, nego i svim ostalim jer nijedan ne funkcioniše u službi sporta), ali to nije tačno. Može se potrefiti da po političkoj liniji uleti neko ko, eto u slučaju KS BiH, ima veze sa košarkom i ima iskrene namjere i želju da stvari budu bolje. Ali to je apsolutno čisti izuzetak i nikada neće biti pravilo.

U svemu je politika i preko politike se dolazi do tih pozicija i nemoguće je to promijeniti što se neće promijeniti politički sistem u državi (Dejton, Ustav itd.), a da bi se to uradilo treba mijenjati mentalitet ljudi, treba nam jedinstvo ljudi, a kad kažem ljudi tu mislim na sva tri naroda, dakle neki narodni konsenzus, i tu se otprilike završava sva ta priča jer takvog jedinstva nema i vjerovatno ga neće nikada ni biti. Da ga ima, ne bi se 30 godina valjali u blatu.
Jedini od politicara koji se nesto trudi oko sporta je Magoda. On je i prije politike bio u sportu i to mu je i sad strast. Sve ostale lezihljebe sport apsolutno ne interesuje, totalno operisani od njega. Zato ga i prepustaju najbezveznijim medju sobom.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 nov 2025, 10:57

Najviše od svega mi je u ovom trenutku žao Gjergje jer je čovjek stručan i vjerujem da bi iz ovih momaka izvukao maksimum. Vjerujem da smo kompletni da bi možda i uzeli jednu od ove dvije utakmice ali eto ide ono naše klasično vrati se jedan ode drugi k tako u krug.

Da ne zaboravim Berbiću ako imaš obraza poslije ovih dešavanja se treba dati ostavka pa vidjeti kako će igrač postupiti. Ako kojim slučajem dođe do ostavki i Lazo se opet ne bude odazvao znamo onda do čega je. Ali naravno do ostavki neće doći.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 13 nov 2025, 11:24

Pa nek ovaj da ostavku i Lazić će igrati ako sam shvatio.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 13 nov 2025, 12:46

Mada tesko za povjerovati, bilo bi dobro da glavonje shvate poruku i odstupe. Inace bi veoma brzo mogli ostati bez selektora, a onda i igraca u vecem broju.

Dario dolazi zbog izazova jer misli da ekipa ima potencijala. Zbog izazova zvanog desavanja u savezu sigurno nece dovoditi u pitanje angazman u klubu. Zato je Adis napustio klupu. Htio je bolje pare da moze raditi samo kao selektor, a ne da zbog nas trpi pritisak kluba. Dobro su mu i dozvolili.

Nisam siguran da ce Francuzi biti toliko merhametli kada uprate da im trener nije glavom prisutan na poslu.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 13 nov 2025, 12:49

N3R3D je napisao/la:
13 nov 2025, 11:24
Pa nek ovaj da ostavku i Lazić će igrati ako sam shvatio.
Znamo iz prakse da ce cijela ekipa morati putem Lazica da bi mozda doslo do ostavki.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 13 nov 2025, 12:54

Jos da dodam. Sada je vidljivo da se Halilovic kao kapiten makeo iz kuhinje na najlaksi moguci nacin, oprostio se.

Da li bi na isti nacin postupio da igra vani ili je vezano za Bosnu, pa da ne talasa.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 13 nov 2025, 13:05

Kakvi smo mi majstori autodestrukcije.
Novi selektor, umjesto da dobije podršku svih, ne, to ne, kod nas samorazaranje.
Nogomet, pa sad i košarka. Ostane čovjek bez teksta.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.