Raonffa je napisao/la: ↑12 nov 2025, 22:41Pa šta je sa ostalim igračima onda? Ona Jusufova saopštenja (i jedno Miralemovo čini mi se) bila su potpisana kao kompletan tim. Je li moguće da su svi igrači bili protiv ovog bojkota, samo je Lazić bio za?
Mislim ova dva tri posta je što je napisao @Ghuraba imaju smisla, od toga da Lazić ne djeluje kao persona koja će pokrenuti ovakve stvari, do toga da je formirao 3x3 repku uz amin tog istog saveza kojeg bojkotuje i to u vrijeme kada je već puklo na relaciji igrači-savez, a i kako sam gore napisao i da je pokrenuo nekako ne vjerujem da je eto samo on za bojkot, a niko od ostalih nije.
Jedino da u narednim danima jedan po jedan krenu otkazivati kako bi sva ta priča dobila malo jači odjek u javnosti, jer 10-15 otkaza ponaosob je 10-15 zasebnih vijesti i sigurno će više doprijeti do javnosti.
Moj prethodni post koji sam napisao je bio više trolanje na konstataciju forumaša @Ibišević kako je stvarni razlog zapravo to što ne želi/ne smije igrati protiv Srbije, ali ovako sad ozbiljno ukoliko ostane na tome da će samo on bojkotovati ne bih isključio ni tu mogućnost. Ipak je on iz jedne male sredine gdje, prilično sam siguran, Bosna i Hercegovina nije baš najomiljenija. Doduše i Gordićev slučaj je sličan pa je igrao na EB 2013. protiv Srbije, kao i Lončar u prošlim kvalama protiv Hrvata. Fakat mu ne bih zamjerio i da ne želi/ne smije igrati protiv Srbije ali bilo bi fer da kaže javno ako je tako, jer ipak mislim da je njemu ova reprezentacija dala mnogo više nego on njoj uz dužno poštovanje. Yebiga, reci majstore ako je to, da vidimo da se ni 30 godina nakon rata i slučaja Primorac neki stanovnici ove zemlje nisu pomakli ni milimetar u razmišljanjima, a i da se odluči kako postupati prema tebi kao reprezentativcu nakon takve odluke.
Miralem pobjegao