BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 25 apr 2011, 18:03

Otici ce jedan,maksimalno 2 igraca koja ce u slucaju odlaska biti adekvatno zamijenjena iako veoma lako se moze desiti da ni jedan igrac nece napustiti klub...

Igrali su u vom klubu i mnogo veci i bolji igraci od Sahina u zadnjih 15-20 godina pa nisu prodavani nakon jedne uspjesne sezone...

@Johnyx95

Izgleda da postoji klauzula od 6 miliona eura ali ona se moze ponistiti sa novim ugovorom kao sto je bio slucaj sa Hummelsom...ja sam uvjeren da on nece otici za tu cifru jer i ako odluci da ode vjerujem da ce se dogovoriti s njim da prvo produzi ugovor pa da ode za minimalno 20-25 miliona jer i ta cifra je mala za njegov kvalitet i cifra koju pomenuti klubovi bez problema mogu platiti.

@qualix

Ja ipak mislim da mozemo do boda i protiv Nirnberga...cisto zbog domaceg terena...

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 25 apr 2011, 19:11

adnan24 je napisao/la: @Johnyx95
Izgleda da postoji klauzula od 6 miliona eura ali ona se moze ponistiti sa novim ugovorom kao sto je bio slucaj sa Hummelsom...ja sam uvjeren da on nece otici za tu cifru jer i ako odluci da ode vjerujem da ce se dogovoriti s njim da prvo produzi ugovor pa da ode za minimalno 20-25 miliona jer i ta cifra je mala za njegov kvalitet i cifra koju pomenuti klubovi bez problema mogu platiti.
Negdje sam naletio na informaciju da Sahin ne zeli produziti taj ugovor,odnosno da se ne mogu dogovoriti o uvjetima novog,ponudjenog. ;) Naravno da ce klub(ako ga budu pustali) htjeti uzeti za njega puno vecu cifru od ove,pa zato i cine sve da naprave novi ugovor kojim bi zastitili svoj interes.U prijevodu,oni ce sada ici da dignu tu odstetu sa 5-6 na tih 20-ak,30 milja.Jedino pitanje je kako ce on reagirati na to. :arrow:
Sahin is contracted to the club until 2013, but it is believed that he has an agreement that will enable him to leave the club at the end of the season for a set fee - which is reported to be just over £5million.

Dortmund chief executive Hans-Joachim Watzke has confirmed that despite talks no deal has been forthcoming.

"If Nuri Sahin has received an offer from Real Madrid or Barcelona, he has every right to speak to us about that," said Watzke.

"We would have loved to already extend his contract at our club, we have not been able achieve this however. We have been in talks, but there is no agreement on its way."
Zola in, Zola passes, Zola scores !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 apr 2011, 19:16

Sahina bi bilo teško zamijeniti, ali ne i nemoguće. Tu bi se od Kloppa tražila majstorija jer ja nemislim da bi BvB išao zamijeniti Sahina samo "jedan za jedan", već bi se doveo neki igrač koji bi zahtjevao malo promjenu taktike te bi se njega "timski" uspjelo nadoknaditi. Svi pričaju o Gundoganu , ali svi moraju znat da je on puno OFENZIVNIJI igrač nego Sahin. Nema baš na tržištu igrač akoji su toliko defanzivni ko Sahin a opet da su tako plemenitog kova...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 apr 2011, 20:07

Johnyx95 je napisao/la: Negdje sam naletio na informaciju da Sahin ne zeli produziti taj ugovor,odnosno da se ne mogu dogovoriti o uvjetima novog,ponudjenog. ;) Naravno da ce klub(ako ga budu pustali) htjeti uzeti za njega puno vecu cifru od ove,pa zato i cine sve da naprave novi ugovor kojim bi zastitili svoj interes.U prijevodu,oni ce sada ici da dignu tu odstetu sa 5-6 na tih 20-ak,30 milja.Jedino pitanje je kako ce on reagirati na to. :arrow:

A jbg. valjda ce ispasti toliko fer pa da produzi ugovor i onda da ga prodaju...znaci nebitno da li mu taj ugovor odgovara ili ne jer ja vjerujem ako vec neko od ovih klubova zeli njega dovesti onda vec racunaju na nekih 20 miliona eura koje moraju potrositi tako da ce koliko-toliko i BvB profitirati tu...
Iako ja licno ne mogu da vjerujem da on zeli da napusti klub jer je tu poceo kao djecak i uvijek je govorio kako mu je cilj igrati LP u Dortmundu...sad kad je napokon uspio on ce otici :? ...a vjerujem da mu i u novom ugovoru daju maksimalno u odnosu na situaciju,nece ga sigurno neko zaj....

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 apr 2011, 21:47

Pustite gluposti SAHIN OSTAJE I BASTA ! Ako ce iko ostat onda je to SAHIN 100 % ...
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 apr 2011, 00:33

Nejerovatno mnogo zajednickog ova sezona ima sa onom iz 2002.-e kada smo zadnji put uzeli titulu...

Tad je Leverkusen 3 kola do kraja imao +5 i mnogo bolju gol razliku od BvB-a...zamijenjene uloge ali identicna situacija ove sezone...
Zanimljivo da je u sljedeca 2 kola Bayer izgubio od Werdera i Nurneberga sto su nasa sljedeca 2 protivnika...u zadnjem kolu su dobili Hertha-u ali tad je bilo kasno jer smo mi vec imali +1 prije tog kola...
Nasi protivnici u zadnja 3 kola su tad bili Koln,Hsv i Werder dok Leverkusen ove sezone ima igrati jos sa Koln-om,Hsv-om i Freiburgom.

Nadam se da ce na kraju ipak jedina paralela izmedju ove 2 sezone biti konacni pobednik :D

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 26 apr 2011, 14:24

adnan24 je napisao/la:Nejerovatno mnogo zajednickog ova sezona ima sa onom iz 2002.-e kada smo zadnji put uzeli titulu...

Tad je Leverkusen 3 kola do kraja imao +5 i mnogo bolju gol razliku od BvB-a...zamijenjene uloge ali identicna situacija ove sezone...
Zanimljivo da je u sljedeca 2 kola Bayer izgubio od Werdera i Nurneberga sto su nasa sljedeca 2 protivnika...u zadnjem kolu su dobili Hertha-u ali tad je bilo kasno jer smo mi vec imali +1 prije tog kola...
Nasi protivnici u zadnja 3 kola su tad bili Koln,Hsv i Werder dok Leverkusen ove sezone ima igrati jos sa Koln-om,Hsv-om i Freiburgom.

Nadam se da ce na kraju ipak jedina paralela izmedju ove 2 sezone biti konacni pobednik :D
heheh...ma ne mogu oni MEDA ! ne sikiraj se !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 apr 2011, 09:37

Bild je objavio da su se Gundogan i BvB dogovorili. Gundogan bi trebao potpisati ugovor na 4 godine po kojem će zarađivati milju i pol godišnje. Odšteta bi trebala iznositi 5 miljona eura, te bi Nurnberg još mogao dobiti milju ako se BvB slijedeće sezone kvalificira za LP.

Dal to sad ima ikakve veze sa eventualnim odlaskom Sahina iz kluba niko ne zna...

Ovaj transfer trebao bi biti objavljen nakon njihove tekme koja se igra ovaj vikend.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 apr 2011, 09:59

SAHIN CE OSTAT 100% ;)
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 apr 2011, 10:26

BvB Echte Liebe !!!

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 27 apr 2011, 16:21

moj damire nije to ništa ja imam negdje na kompjuteru sliku dvojice klinaca koji su na ramenima svojih baba išli na utakmicu protiv juvea povodom godišnjice finala,nemaju plafon tri godine al zato kroz vestwalen park prema stadionu pjevaju ubi i zgazi šalke :lol: :D , to je najbitnije da se od rođenja stvori animozitet prema klubu iz te varošice 8-)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 apr 2011, 18:42

Hehe to samo deri plava **** :) ...
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 apr 2011, 16:46

Grossonja i Lucas su upitni za sutrašnji meč. :x
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 apr 2011, 20:47

Hare_BvB je napisao/la:Grossonja i Lucas su upitni za sutrašnji meč. :x

Jos nije 100% ali oba igraca ce vjerovatno igrati sutra sto je napokon dobra vijest.Znaci Robert najvjerovatnije opet na "cenera" sutra :?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 apr 2011, 14:29

Sta je ovo nesto vise od sat vremena ostalo do pocetka utakmice, a nigdje nikoga :?
To zatisije perd buru. :D :D
Danas sam ubjedjen da ce te rutinski upisati pobjedu protiv FCN-a s dva gola prednosti, a da ce Leverkusen remizirati protiv Koelna i tako da cete oko 17.20 i teoretski obezbijediti naslov prvaka Njemacke.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 30 apr 2011, 14:46

momci evo informacije iz prve ruke . . . naime na hauphbanhofu se okupilo 6500 navijača iz dueseldorfa duisburga aachena oberhausena i ostalih okolnih gradova,prisutno je dosta policije međutim sve prolazi u najboljem redu,okupljanje u ovim momentima na BORSIG PLATZ-u,dok se na HANSA PLATZ-u pravi velika fešta na kojem se okupilo takođe nekih 5-6000 ljudi jer se danas očekuje i zvanićno osvajanje salatare . . .nakon utakmice predviđeno je veliko slavlje kako na hansi tako i na borsiku ali i cjelim westen i osten helvegom :D :D :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 apr 2011, 15:14

Leverkusen vec tradicionalno uzima 3 boda u Kelnu tako da ja ne bi zurio sa slavljem...vazno je da mi pobjedimo i ja zadovoljan :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 apr 2011, 15:25

adnan24 je napisao/la:Leverkusen vec tradicionalno uzima 3 boda u Kelnu tako da ja ne bi zurio sa slavljem...vazno je da mi pobjedimo i ja zadovoljan :D
Ali Leverkusen tradiconalno izgubi vazne utakmice tako da bi ja stavio sampanjac vec da se hladi. :D :D I onda veceras i sutra napravite lom. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 apr 2011, 15:34

amerosm je napisao/la:
Ali Leverkusen tradiconalno izgubi vazne utakmice tako da bi ja stavio sampanjac vec da se hladi. :D :D I onda veceras i sutra napravite lom. :D :D

Nadam se da si upravu...ali vidjet cemo i to veoma brzo :D

hujka
Kontakt:

Post Postao/la hujka » 30 apr 2011, 15:52

ako ima ko link od danasnjih utakmica nek postavi ,.,hvala unapred ,.,:) :)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.