Na kog se osloniti kad naše škole fudbala ne mogu igraca stvoriti za nista ozbiljno kad nema uslova niti rada niti stručnog kadra. Ako se nekad neki igrač i napravi to je čisto zasluga njegovom rada i talenta, te enormnih napora i ulaganja porodice.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 nov 2025, 09:25Eh onda dolazimo do price sto sam ranije pisao da smo jedina reprezentacija na svijetu koja se 100% oslanja na dijasporudenimen99 je napisao/la: ↑15 nov 2025, 09:23Reprezentacija ne stvara igrače, to je posao za klubove. Selektori selektuju najbolje što mogu, ali to je sada druga priča.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 nov 2025, 09:19
Ne smije pokeras povuci taj potez.Znas ti nas narod,ako se izgubi prva stvar "dze Dzeko yebem ti familiju"
Zive u iluziji da je 2012 godina i da ce sam od sebe zabiti 2 komada po utakmici a ustvari covjek moze ispratiti 25 min ozbiljnog fudbala.Ne moze ti covjek od 40 godina vise sam nositi ekipu.To sto smo imali 10+ godina i nismo stvorili jednog mladog napadaca respektabilnog kvaliteta to je nas problem.
Od dijamanta ocekujem da odradi ove dvije,baraž i na ljeto oprostajna.Bit ce mi zao ako ostane samo na jednom velikom prvenstvu
Nece nijedan strani klub tebi stvarati igraca,uvijek ce prednosti imati švabo ispred bh igraca
BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Mi jednostavno dajemo previše prilika menadžerskim igračima i to je jedini razlog zašto smo loši. Loša selekcija, loša igra. Mislim da smo rekorderi po broju igrača koji nisu skupili ni 10 nastupa za repku.
Dok zadovoljis nacionalni ključ, dok zadovoljis babine sinove, dok zadovoljis Dzeku i njegovu raju, i na kraju dok zadovoljis menadžere, sigurno je da propustis nekoliko generacijskih talenata i gubiš utakmice, mašiš prvenstva.
Činjenica je da je Bajraktarevic dobio previše prilike u repci, radi potencijalnog transfera, dok smo u isto vrijeme imali bar 3 bolja, odrasla igrača na toj poziciji čija je forma prošla u medjuvremenu i sada nemamo nista i tako nam je svaki put. Nista licno prema Esmiru ali nisam impresioniran.
Dok zadovoljis nacionalni ključ, dok zadovoljis babine sinove, dok zadovoljis Dzeku i njegovu raju, i na kraju dok zadovoljis menadžere, sigurno je da propustis nekoliko generacijskih talenata i gubiš utakmice, mašiš prvenstva.
Činjenica je da je Bajraktarevic dobio previše prilike u repci, radi potencijalnog transfera, dok smo u isto vrijeme imali bar 3 bolja, odrasla igrača na toj poziciji čija je forma prošla u medjuvremenu i sada nemamo nista i tako nam je svaki put. Nista licno prema Esmiru ali nisam impresioniran.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Apsolutnotuzlanskinacin je napisao/la: ↑15 nov 2025, 09:28Na kog se osloniti kad naše škole fudbala ne mogu igraca stvoriti za nista ozbiljno kad nema uslova niti rada niti stručnog kadra. Ako se nekad neki igrač i napravi to je čisto zasluga njegovom rada i talenta, te enormnih napora i ulaganja porodice.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 nov 2025, 09:25Eh onda dolazimo do price sto sam ranije pisao da smo jedina reprezentacija na svijetu koja se 100% oslanja na dijasporu
Nece nijedan strani klub tebi stvarati igraca,uvijek ce prednosti imati švabo ispred bh igraca
Edukacioni centar je teska kita,procitao sam neki dan da je prebacen u Banja Luku
Trening kamp skoro niko nema,mladi igrac se stavlja jedino ako je bas moranje,sve dok ne mora on ce radije spustati zadnjeg veznog na stopera i slicne izmisljotine sto ih uce u tom centru.
Sve se to moze rijesiti i mora jer bez toga stvarno nema napretka.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Sve je to proces ali u njega se mora krenuti evo samo da se odluči napraviti da veći gradovi i klubovi imaju ozbiljne trening centre i da radi ozbiljan trenerski kadar u tim centrima po ozbiljnim planovima i programima vec je pola posla rijeseno, ali ne nama djeca treniraju po oranicama po sat i po 4 5 puta u sedmici i pri tom treninge vode alkosi il potpuni šarlatani, čast izuzetcima ali nažalost većina "trenera" nema ni znanje ni pristup koji dolikuje jednom treneru omladinaca.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 nov 2025, 09:34Apsolutnotuzlanskinacin je napisao/la: ↑15 nov 2025, 09:28Na kog se osloniti kad naše škole fudbala ne mogu igraca stvoriti za nista ozbiljno kad nema uslova niti rada niti stručnog kadra. Ako se nekad neki igrač i napravi to je čisto zasluga njegovom rada i talenta, te enormnih napora i ulaganja porodice.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 nov 2025, 09:25
Eh onda dolazimo do price sto sam ranije pisao da smo jedina reprezentacija na svijetu koja se 100% oslanja na dijasporu
Edukacioni centar je teska kita,procitao sam neki dan da je prebacen u Banja Luku
Trening kamp skoro niko nema,mladi igrac se stavlja jedino ako je bas moranje,sve dok ne mora on ce radije spustati zadnjeg veznog na stopera i slicne izmisljotine sto ih uce u tom centru.
Sve se to moze rijesiti i mora jer bez toga stvarno nema napretka.
I ja lično mislim da Džeko treba početi sa klupe..ali treba mu dati poluvrijeme kada malo pane tempo igre,malo dođe i umora.Biti sam kao špic trenutno nema svrhe jer je to igrač manje. Dva stopera to većinom kupe i ništa.Drugo da bi Džeko radio posao mi moramo praviti višak sa boka,znači probojna krila..e sada Kerim i Esmir..ali oni neće igrati zajedno ,hoće ali 5 minuta,ili Dedić..imamo mi taj profil ali se to na terenu ne vidi...zatim moramo imati posjed..mi imamo posjed ali 17% dva pasa aut,tri pasa faul...i Džeko zna po 30 minuta ne pipne loptu...ja bih dao ovim mlađim paripima slobodu,ma trčite,igrajte ko ga hebe ..dok mi počnemo neke taktike prosipati....nema tu ništa..
Ide Burnić na CDM ko hljeb...iznenađenje spremno 
Čovjek kojem je 15.10.2013. najsretniji dan života.
Ljubitelj kontrole lopte Andreasa Inieste i šuta od tablu Tim Duncana.
Ljubitelj kontrole lopte Andreasa Inieste i šuta od tablu Tim Duncana.
Dzeko pocinje,Memic i Kerim po stranama. Et to vam je sto sam zapamtio.1000%aqarius je napisao/la: ↑15 nov 2025, 09:43I ja lično mislim da Džeko treba početi sa klupe..ali treba mu dati poluvrijeme kada malo pane tempo igre,malo dođe i umora.Biti sam kao špic trenutno nema svrhe jer je to igrač manje. Dva stopera to većinom kupe i ništa.Drugo da bi Džeko radio posao mi moramo praviti višak sa boka,znači probojna krila..e sada Kerim i Esmir..ali oni neće igrati zajedno ,hoće ali 5 minuta,ili Dedić..imamo mi taj profil ali se to na terenu ne vidi...zatim moramo imati posjed..mi imamo posjed ali 17% dva pasa aut,tri pasa faul...i Džeko zna po 30 minuta ne pipne loptu...ja bih dao ovim mlađim paripima slobodu,ma trčite,igrajte ko ga hebe ..dok mi počnemo neke taktike prosipati....nema tu ništa..
-
samoposmatram
- Kontakt:
Ocekujem da ce rumuni biti prljavi, prgavi i udarati da povrede. Sudija ce to aminovati u granicama koristi rumuna. Momci pazi te se i pomagajte jedan drugom na terenu. Onaj koji bude najvise trcao i najmanje mahao rukama pobjedjuje.
Steta ako Dzeko zaigra od prve. Ne zato sto je slab, vec sto ces ga nakon pola sata izgubiti jer ne moze vise. A posto niko nepravi izmjenu vec nakon pola sata, uzmimo u obzir, da bi ga Barbarez zamjenio tamo negdje oko 70minute, to bi znacilo, da bi igrali oko 40 minuta (skoro jedno polivrijeme) bez jednog igraca.
Zato kazem tezki autogol bi to bio i voda na mlin Rumunima. Dzeki svaka cast, ali on ni u svom prajmu nije bio igrac koji bi stvarao presing, a kamoli sad.
Kao sto sam pisao protiv Austrije, tako pisem i sad. Dzeko na klupi i ulazi zadnjih pola sata. Odmoran, dovoljno iskusan, da zadrzi loptu iznudi faul, zavlaci vrijeme (u primjeru vodstva). Tabakovic je mladji, agilniji i normalno veca pluca ima, da moze praviti takav presing zajedno sa Alajbegovicem i Memicem.
- GoldenLilies
- Kontakt:
Nemam neka velika ocekivanja, mozda je tako i bolje. Pa neka onda cijelu naciju dobro iznenade i pobjede 2-0.

Na jednoj nozi i sa 40+ godina korisniji je od svakog našeg igrača, ako nije jeo kolače i nije dohvatio šišu mislim da će pokidat Rumune. U suštini sreća je pa ne igra Mujakić,bit će teška utakmica, poslije Kipra vjerujem da je neće ni gledati
-
Sindikat12
- Kontakt:
Alipasino je napisao/la: ↑15 nov 2025, 08:51Ima li ko da se slaze sa mnom da Dzeko nebi trebo pocet utakmicu.Radi njegove dobre proslosti smo izgubili od Austrije.Nebi volio da se to ponovi.Steta radi ove mlađe generacije.Ko da gledam ako pocne padanje ljut sto mu se lopta nije dodala i mahanje sudiji.To nam netreba.
Ovo je po svemu sudeci zadnja tekma Dzeke na Bilinom Polju. Mislim da ce gristi kao da mu je 33 i da ce biti maksimalno motivisan. Mislim da ce moci odigrati brutalnih 55–60 minuta.
Samo zbog promocije Bosne u Americi na SP sto je nenormalno bitna stvar i zbog dusmana Bosne unutar nje i četnika i ustaša i svih koji ruše nasu drzavu, poganih susjeda i komšija želim svim srcem iz inata da zapnu ove dvije utakmice protiv prosječnih protivnika i pobjede. Iako sam skroz izgubio interes za praćenjem reprezentacije svim srcem sretno. Dzeko povuci posljednji put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi"avenija je napisao/la: ↑15 nov 2025, 10:50Samo zbog promocije Bosne u Americi na SP sto je nenormalno bitna stvar i zbog dusmana Bosne unutar nje i četnika i ustaša i svih koji ruše nasu drzavu, poganih susjeda i komšija želim svim srcem iz inata da zapnu ove dvije utakmice protiv prosječnih protivnika i pobjede. Iako sam skroz izgubio interes za praćenjem reprezentacije svim srcem sretno. Dzeko povuci posljednji put.
Ivica Osim
- Goalgetter
- Kontakt:
Uzimamo danas 2:1, padaju Rumuni 
Svi ovi sto kazu/pisu/misle da Edin Dzeko ne treba biti u prvih 11 u potencijalno mu zadnjoj utakmici na teritorij Bosne i Hercegovine, kao reprezenzativac i profesionalni fudbaler, trazi te doktora nekog.
avenija je napisao/la: ↑15 nov 2025, 10:50Samo zbog promocije Bosne u Americi na SP sto je nenormalno bitna stvar i zbog dusmana Bosne unutar nje i četnika i ustaša i svih koji ruše nasu drzavu, poganih susjeda i komšija želim svim srcem iz inata da zapnu ove dvije utakmice protiv prosječnih protivnika i pobjede. Iako sam skroz izgubio interes za praćenjem reprezentacije svim srcem sretno. Dzeko povuci posljednji put.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Trenutno korisnika/ca: kolezeljovac, Proximic, RacioEmocionalan, rishovski, Sveti i 69 gostiju.