fanatik19 je napisao/la: ↑15 nov 2025, 17:41
Braćo, generalno neko vaše mišljenje o ovom malom Satpaevu i očekujete li od njega da bi kroz par godina mogao postati jedan od nosilaca našeg kluba?
Danas malo bacih oko na njega u utakmici Kazahstana i Belgije. Puno je tu prostora za napredak, evidentni su nedostaci i neke dječije bolesti što je i normalno s obzirom da je 2008 godište ali on na terenu djeluje toliko samouvjereno, drsko(u pozitivnom smislu), odvažno... Ma ne yebe živu silu i na kraju će te uvijek kao takvog lopta nekako nagraditi..
Kada završi sa ovim Kairatom i Kazahstanskom ligom kojeg je jasno prerastao s obzirom na sve što je prikazao ove godine, nekako mislim da bi posudba bila najbolji potez jer igranje za naš u21 tim mu nikako ne može pomoći da napreduje, štaviše mislim da bi to bio jedan veliki korak unazad nakon utakmica na najvećoj smotri(Liga prvaka i reprezentacija)
Eto, da ne dužim, neka vaša očekivanja i generalno ako imate kakav članak koji se bavi ovim malcem šaljite mi da pročitam jer mi je nekako čitav transfer i njegov razvoj totalno prošao ispod radara..
Mi dovodimo super talente i to je očigledno, ja bih volio neko objašnjenje ako neko može dati zašto sad ne dovedemo neke igrače koji su provjereni i koji će izgurati do perioda kad ta djeca sazriju, na primjeru Estevaa dijelom vidim odgovor, dobit će mnogo više prostora za igru i sazrijevanje, zavoljeti klub nadam se i ne biti ona ženska stvar ko Courtois.
Satpaev je nevjerovatan i neka moja očekivanja su Strasbourg po mogućnosti dvije sezone, ja očekujem od Emeghe da bude zvijer i prvi napadač u skorije vrijeme. Nosilac igre ne očekujem da će ikad biti kod nas, Estevao i Palmer će to sigurno biti, ali da može biti super opcija, da može ući u rotaciju može. Ne potcjenjujem njegov kvalitet već mislim da su talentovaniji i bolji igrači, nezamjenjivi, Estevao i Palmer.
Odlična tema je Satpaev. Vrijeme će pokazati.