hurem je napisao/la: ↑16 nov 2025, 02:32
Barbarez jeste iznenadio postavkom u prvom poluvremenu.
Bazdar i nije tolika greška.
Burnic je vjerovatno bio najveća greška jer nije odgovorio zadatku niti se čini da ima kvalitet za jednu ovakvu utakmicu na toj poziciji.
Karic nije mogao igrati, Alajbegovic jučer prebolovao krajnike, i sl.
Postavka u drugom poluvremenu je još veće iznenađenje i poprilično suluda ako se realno sagleda, bez obzira na rezultat:
Igraš s 2 klasična centarfora od 195, 196 cm
Igraš s 3 klasična krila od kojih jednog stavljaš na klasičnog beka, a pored toga imaš Dedica koji je vise naprijed nego nazad.
I igraš samo sa dva klasična veznjaka na terenu koji nisu destruktivci. Ostaješ samo s Katicem i Muharemovicem nazad.
Veoma hrabra odluka koja se na kraju isplatila.
Da na kraju nismo pobijedili, ovdje bi se pisalo o “idiotizmu” i neznanju SS i nevjerovatnoj činjenici da su krenuli odmah na startu drugog poluvremena ultra ofanzivno i bla bla.
To sto smo mi razvalili u drugom poluvremenu uopće ne znaci da bi to jednako dobro izgledalo da smo s tih 11 krenuli od prve minute. Mislite da bi Tabak orao onoliko od prve minute i da je isto igrati protiv odmorne i umorne odbrane. Ili da bi Alajbegovic na odmornog Ratiua napravio nešto vise?!
Evo ja sam mišljenja da je Tabakovic bio idealno rješenje za drugo poluvrijeme.
Kao sto sada mislim da je idealno rješenje za prvih 11 protiv Austrije a da Dzeko udje s klupe. Jednostavno da zamijene uloge.
Itd.