Austrija se može dobiti nisu oni ništa više pokazali od nas u ovim kvalifikacijama.Plod naših greški je kumovao porazu nisu oni nikakvi favoriti niti su to ikad bili protiv nas.Naši igrači su svjesni šta mogu postići ako odigraju požrtvovano i uz puno trke i zalaganja kao sinoć u drugom pol.
BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
U Beču očekujem 20k naših mavijača a još toliko će ih ostati pred stadionom.
Austrija se može dobiti nisu oni ništa više pokazali od nas u ovim kvalifikacijama.Plod naših greški je kumovao porazu nisu oni nikakvi favoriti niti su to ikad bili protiv nas.Naši igrači su svjesni šta mogu postići ako odigraju požrtvovano i uz puno trke i zalaganja kao sinoć u drugom pol.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Samo je pitanje je li Džeko igrač s kojim možeš promjeniti ritam.bvsic je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:02Ma ojacat vezni red da nije propuh, gore Tabakovic od prve Dzeku u 60-oj ubacit, krila Alajbegovic i Esmir i udri kontre samo.DeeWa je napisao/la: ↑16 nov 2025, 10:46Šunjić se vraća u ekipu. Sa njim ne možeš ostati na dvojici u vezi jer će to biti još i gore onda nego u prvom poluvremenu protiv rumunije. Vidio si da se Burnic vraćao i glumio nekog playmakera da razigrava. Šunjić je po tom pitanju još lošiji od Burnica. Tako da u toj konstelaciji snaga trebamo imati još jednog dodatnog veznjaka.
Nemamo mi igrace u veznom redu za neko pametovanje i razigravanje, a krila ubitacna steta sto nemamo Dedica jos ali sta je tu je
Ja bi opet stavio Memica na desnog beka jer moze da trci 2 utakmice da se rastereti Esmir nazad sto manje zadataka da ima, isto sinoc sto su odigrali
Toni Katic Elvis Karic

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Valjalo bi da opet srbi iskoce i podrze navijace austrije, s obzirom kakvi su luzeri to bi nama bas odgovaralo 

🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
- Pensioner26
- Kontakt:
Bečom se širi miris ljiljanaaaaaaaa
- Pensioner26
- Kontakt:
Goalgetteru, gdje će se sastajati navijači?
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Oni samo znaju za srbiju i hrvatskuGoalgetter je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:08Hoce li ovi sa ss.ba pogoditi ijedno ime?
U Atalanti nestrpljivo čekaju da bude potpuno spreman, no SportSport saznaje da je 32-godišnjak već sada u dobrom stanju i da je spreman zaigrati u Beču. Itekako je potreban u ovakvoj jednoj utakmici, što zbog kvaliteta koje ima, što zbog iskustva koje sa sobom nosi, ali izbog svog mentaliteta koji ga krasi.
Saznajemo iz izvora bliskih reprezentaciji da je Barbarez u dilemi, ali da računa na Kolašinca i nije isključeno da ga vidimo već od prve minute, možda i na poziciji stopera, dok bi Elvis Karić mogao zauzeti mjesto na lijevoj strani odbrane.
Odbrana predstavlja najveći problem Barbarezu, nakon što su suspendovani Amar Dedić i Toni Katić, ali spreman Kolašinac mogao bi biti veliko pojačanje za meč odluke. Uostalom, postoje razne mogućnosti i opcije u glavi našeg stručnog štaba, pa tako i ofanzivni Amar Memić zna da igra i defanzivno, kao bek.
Dobra vijest je povratak Tonija Šunjića, a tu je sada i Nihad Mujakić, pošto su obojica odradili suspenzije. Ima i Austrija svoje probleme, a najveći hendikep je izostanak iskusnog kapitena Davida Alabe, koji očito nije dovoljno spreman.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
- Goalgetter
- Kontakt:
Nisam nasao nigdje oficijelnu informaciju gdje ce se okupljati navijaci, ali zadnja dva puta kad smo igrali u Becu, uvijek nas je bilo hrpu na Stephansplatzu, i sa tog mjesta je BHF i ostali krenuli prema stadionu. Tako da mislim komotno se moze otici na Stephansplatz. Policija prosli put nije dopustila da idemo sa metro, pa smo morali pjesaciti vise od sat vremena sa Stepahnsplatza do stadiona.
uh dobro pa da toni sunjic se vraca nema ga vise od 10 godinaJet2Holiday je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:12Oni samo znaju za srbiju i hrvatskuGoalgetter je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:08Hoce li ovi sa ss.ba pogoditi ijedno ime?
U Atalanti nestrpljivo čekaju da bude potpuno spreman, no SportSport saznaje da je 32-godišnjak već sada u dobrom stanju i da je spreman zaigrati u Beču. Itekako je potreban u ovakvoj jednoj utakmici, što zbog kvaliteta koje ima, što zbog iskustva koje sa sobom nosi, ali izbog svog mentaliteta koji ga krasi.
Saznajemo iz izvora bliskih reprezentaciji da je Barbarez u dilemi, ali da računa na Kolašinca i nije isključeno da ga vidimo već od prve minute, možda i na poziciji stopera, dok bi Elvis Karić mogao zauzeti mjesto na lijevoj strani odbrane.
Odbrana predstavlja najveći problem Barbarezu, nakon što su suspendovani Amar Dedić i Toni Katić, ali spreman Kolašinac mogao bi biti veliko pojačanje za meč odluke. Uostalom, postoje razne mogućnosti i opcije u glavi našeg stručnog štaba, pa tako i ofanzivni Amar Memić zna da igra i defanzivno, kao bek.
Dobra vijest je povratak Tonija Šunjića, a tu je sada i Nihad Mujakić, pošto su obojica odradili suspenzije. Ima i Austrija svoje probleme, a najveći hendikep je izostanak iskusnog kapitena Davida Alabe, koji očito nije dovoljno spreman.
Memic - Muharemovic - Kolasinac - Karic
Sunjic - Tahirovic
Bajraktarevic - Gigovic - Alajbegovic
Tabakovic
Sunjic - Tahirovic
Bajraktarevic - Gigovic - Alajbegovic
Tabakovic
- Pensioner26
- Kontakt:
Hvala care, zivio mi, i aBd sat vremena pješačit do pobjedeGoalgetter je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:14Nisam nasao nigdje oficijelnu informaciju gdje ce se okupljati navijaci, ali zadnja dva puta kad smo igrali u Becu, uvijek nas je bilo hrpu na Stephansplatzu, i sa tog mjesta je BHF i ostali krenuli prema stadionu. Tako da mislim komotno se moze otici na Stephansplatz. Policija prosli put nije dopustila da idemo sa metro, pa smo morali pjesaciti vise od sat vremena sa Stepahnsplatza do stadiona.
Sve ima svojeRade Paprica 9 je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:08Samo je pitanje je li Džeko igrač s kojim možeš promjeniti ritam.bvsic je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:02Ma ojacat vezni red da nije propuh, gore Tabakovic od prve Dzeku u 60-oj ubacit, krila Alajbegovic i Esmir i udri kontre samo.DeeWa je napisao/la: ↑16 nov 2025, 10:46
Šunjić se vraća u ekipu. Sa njim ne možeš ostati na dvojici u vezi jer će to biti još i gore onda nego u prvom poluvremenu protiv rumunije. Vidio si da se Burnic vraćao i glumio nekog playmakera da razigrava. Šunjić je po tom pitanju još lošiji od Burnica. Tako da u toj konstelaciji snaga trebamo imati još jednog dodatnog veznjaka.
Nemamo mi igrace u veznom redu za neko pametovanje i razigravanje, a krila ubitacna steta sto nemamo Dedica jos ali sta je tu je
Ja bi opet stavio Memica na desnog beka jer moze da trci 2 utakmice da se rastereti Esmir nazad sto manje zadataka da ima, isto sinoc sto su odigrali
Al opet je Dzeko majstor, moze iz niceg da stvori gol kao i sinoc npr. 90% igraca bi se izgubilo u onoj situaciji. Najgore je sto je odigrao sinoc citavu utakmicu a poslije gola se vidilo da ne moze, da su malo to tempirali da je spremniji za Austriju ali eto boze moj.
-
dzekooooTz
- Kontakt:
Da li se jos gdje moze uzeti karta
Imaš na Wilhaben stranici sam vidio da prodaju. A i naši po FaceBook grupama preprodaju.
-
MostarskiSin
- Kontakt:
Memic - Hadzikadunic - Muharemovic - Karic
…………………Sunjic - Tahirovic
…………….Esmir - Gigovic - Kerim
………………………Dzeko
Mislim da se ne trebamo kockati s Kolasincem od prve minute jer nije mala stvar 7 mjeseci bez odigrane minute. Trebaju nam najspremniji da poginu na terenu.
Gore moze i Tabakovic umjesto Dzeke ali cisto sumnjam da ce Dzeko krenuti s klupe. Ako krene od prve, treba ga izvaditi oko 60te minute maksimalno jer se tada krece lagano gasiti, a sigurno da ce i 90 minuta od sinoc imati veliki utjecaj na njega.
Najveca dilema mi je Gigovic. Puno se ocekivalo a maltene nista nije pokazao.
…………………Sunjic - Tahirovic
…………….Esmir - Gigovic - Kerim
………………………Dzeko
Mislim da se ne trebamo kockati s Kolasincem od prve minute jer nije mala stvar 7 mjeseci bez odigrane minute. Trebaju nam najspremniji da poginu na terenu.
Gore moze i Tabakovic umjesto Dzeke ali cisto sumnjam da ce Dzeko krenuti s klupe. Ako krene od prve, treba ga izvaditi oko 60te minute maksimalno jer se tada krece lagano gasiti, a sigurno da ce i 90 minuta od sinoc imati veliki utjecaj na njega.
Najveca dilema mi je Gigovic. Puno se ocekivalo a maltene nista nije pokazao.
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Hoću da kažem da je prirodnije da Džeko počne.bvsic je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:21Sve ima svojeRade Paprica 9 je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:08Samo je pitanje je li Džeko igrač s kojim možeš promjeniti ritam.bvsic je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:02
Ma ojacat vezni red da nije propuh, gore Tabakovic od prve Dzeku u 60-oj ubacit, krila Alajbegovic i Esmir i udri kontre samo.
Al opet je Dzeko majstor, moze iz niceg da stvori gol kao i sinoc npr. 90% igraca bi se izgubilo u onoj situaciji. Najgore je sto je odigrao sinoc citavu utakmicu a poslije gola se vidilo da ne moze, da su malo to tempirali da je spremniji za Austriju ali eto boze moj.
Uglavnom, puno možemo naučiti iz ove tekme, posebno koliko je bitno zadržati dostojanstvo i kad izgubiš, jer ovo što Rumuni rade je baš dno dna.
Je li F nas sektor?Goalgetter je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:14Nisam nasao nigdje oficijelnu informaciju gdje ce se okupljati navijaci, ali zadnja dva puta kad smo igrali u Becu, uvijek nas je bilo hrpu na Stephansplatzu, i sa tog mjesta je BHF i ostali krenuli prema stadionu. Tako da mislim komotno se moze otici na Stephansplatz. Policija prosli put nije dopustila da idemo sa metro, pa smo morali pjesaciti vise od sat vremena sa Stepahnsplatza do stadiona.
- Goalgetter
- Kontakt:
F je nas sektor, ali i u A ce biti vecina nasi.
Hvala care, aBd.Pensioner26 je napisao/la: ↑16 nov 2025, 11:20Hvala care, zivio mi, i aBd sat vremena pješačit do pobjede![]()
![]()
- Principatus
- Kontakt:
Kao sto sam pisao pred utakmica sa Rumunijom: Od pocetka sa Dzekom+Tabakovic, Alajbegovic, Bajraktarevic, to je dovoljno pritiska naprijed da odlucimo utakmicu, nama ovdje treba pobjeda, nikakve defenzivne postavke. Kolasinac samo ako je spreman. Alaba fali Austriji, stisnuti ih od pocetka.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Confiance, dsulejm, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Honorar, kakarut, LondonBlues, Mocvara1991, Mostarska, MrPink, Pact1921, signalidunapark, UtdBiH21 i 121 gost.