BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DeeWa
Kontakt:

Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025

Post Postao/la DeeWa » 17 nov 2025, 00:49

19vendetta87 je napisao/la:
17 nov 2025, 00:38
jasmin10 je napisao/la:
17 nov 2025, 00:25
Pa nije Austrija Argentina sa prime Messijem. Ako ćemo se takvih plašiti onda bolje da se i ne plasiramo. S ovom igrom iz drugog poluvremena u subotu, imamo apsolutno čemu da se nadamo.
Kvalitetniji jesu, ali nisu kvalitetniji na svakoj poziciji.
Onu igru iz drugog poluvremena cemo moci ponoviti jedino ako i Austrijanci povedu, pa se povuku.

Austrija ima daleko kvalitetniji vezni red od nas, te sigurno ce kontrolisati sredinu i drzati loptu u nogama.

Na domacem terenu u ovim kvalifikacijama su imali po 60% posjed, protiv Srbije u LN cak 70%.
Oni su definitivno bolji. Ali teoretski se može desiti da im Rangnick kaže da krenu polako jer im i neriješeno odgovara.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 17 nov 2025, 00:56

ne mogu sad da nadjem jer je post bio na njemacki ali mi je negdje izletila slika 4 tekme koje su austrijanci igrali odlucujuce i sve su kiksali, nisu ni oni nesto briljantni na tom polju

cini mi se jedan poraz od srbije 2-0, jednom ih je wales otreso, sa slovenijom 1-1 odigrali i ne mogu da se sjetim koji je cetvrti mec bio

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 17 nov 2025, 00:56

DeeWa je napisao/la:
17 nov 2025, 00:49

Oni su definitivno bolji. Ali teoretski se može desiti da im Rangnick kaže da krenu polako jer im i neriješeno odgovara.
Naravno, ali samo kazem da je nerealno ocekivati da cemo mi ponoviti igru iz drugog poluvremena, da redamo sansu za sansom.

Najbitnije da sacuvamo mrezu i ne primimo gol, a u napadu ce se vec nesto uraditi.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 nov 2025, 01:23

QUARTERBACK je napisao/la:
17 nov 2025, 00:56
ne mogu sad da nadjem jer je post bio na njemacki ali mi je negdje izletila slika 4 tekme koje su austrijanci igrali odlucujuce i sve su kiksali, nisu ni oni nesto briljantni na tom polju

cini mi se jedan poraz od srbije 2-0, jednom ih je wales otreso, sa slovenijom 1-1 odigrali i ne mogu da se sjetim koji je cetvrti mec bio
U osmini finala EURO-a izgubili od Turske (a bili favoriti) (2024.);
Protiv Srbije izgubili dvomeč za ulazak u A ligu nacije (bili favoriti u obje utakmice) (2024.);
Za ulazak u Ligu A nacija kući protiv Slovenije kojoj ni za šta nije trebalo kiksali (a bili teški favoriti), igrali 1-1, trebala im pobjeda (2024.);
Izgubili u baražu od Velsa (bili isto favoriti) za odlazak na WC (2022.).

Ne nosi se ova njihova generacija sa pritiskom baš najbolje u posljednjih par godina.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 17 nov 2025, 01:25

baboedindzeko09 je napisao/la:
17 nov 2025, 01:23

Protiv Srbije izgubili dvomeč za ulazak u A ligu nacije (bili favoriti u obje utakmice) (2024.);
Za ulazak u Ligu A nacija kući protiv Slovenije kojoj ni za šta nije trebalo kiksali (a bili teški favoriti), igrali 1-1, trebala im pobjeda (2024.);

Ne nosi se ova njihova generacija sa pritiskom baš najbolje u posljednjih par godina.
Eto, ovo mi daje dodatni optimizam pred ovu tekmu, neki dobar osjecaj za feeling imam. :mrgreen:

Kad sad sagledamo unazad, da smo x odigrali s njima kuci mi bi imali bod vise i isli bi tamo s opcijom da nam i remi pase.

tuitamo
Kontakt:

Post Postao/la tuitamo » 17 nov 2025, 02:26

Bice gusto, bice 0-4

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 17 nov 2025, 05:15

Ma padaju Bavarci sa Temu u sred Bec :guz:

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 17 nov 2025, 06:16

Jos jedna kockarska postavka od strane kockara. Upalilo je Ali je vrlo lako mogli biti I drugacije. Meni je nevjerovatno da covjek forsira Jedno te isto I da jednostavno ne vidi najociglednije stvari...krenimo redom..

Ovo njesra oko karica... Da ga je debil pozvao kad je trebao tj na ljeto MI uopste ne bi imali ove probleme koje sad imamo a momak bi bio uigran sa ostatkom ekipe. Ovako protiv austrije cak Iako zaigra bice debitant I pitanje je hoce li SE odma uklopiti..

Drugo.. tahirovic..rekao Sam prije I ponovit cu..momak jeste talenat I ima potencijal Ali jednostavno jos nema dovoljno rutine I nije psihicki spreman da na ledzima nosi cijeli vezni red..ne moze..

Guranje malica na bok .dijete nije bek I nemoze tu igrati..pa vidis mu samo konstituciju, bogom dat da bude stoper...

Bazdar..zasto? Momak nije u formi I zasto ga gurati nazor..

Basic..meni je nevjerovatno da je ovaj lik pozvan tu prije huseinbasica..ovo ce nam glave doci protiv austrije..on sunjic, tahirovic I mujakic na terenu u isto vrijeme je nesto najgore sto nam SE moze desiti. 2 drveta tehnicki na amaterskom Nivou, PoluAmater I momak Koji ocigledno nije spreman za odgovornost koje ovakve utakmice nose. Heeeej covjek ubacuje basica Koji je zadnju utakmicu odigrao prije 3 sedmice prije hadziahmetovica Koji igra svaka 3 Dana u 3 puta jacoj ligi.

Protiv austrije sa ovim sto imamo na raspolaganju po meni jedino logicno je 352 sistem...ovako otprilike
……......…..........vasilj.............
...............malic......Dennis..... muharemovic
Memic.......saric.....hadziahmetovic.....gigovic....karic
...,................alajbegovic..,....
................................tabakovic.........
Sa ovim bi na sredini dobili igrace Koji koliko toliko znaju lopte I mogu drzati posjed. 2 odlicna prirodna beka/krila Koji uvijek mogu probiti po strani, utrcati u prostor ,centrirati, alajbegovica Koji Sam moze nesto kreirati uvijek, I tabakovica Koji je u sjajnoj formi, moze skociti I zabiti glavom a isto tako I primiti loptu zagraditi SE I proslijediti na bok ili odloziti kerimu...svi bi bili odmorni jer osim muhe I memica Niko nije igrao 90 minuta protiv cigana..
Dzeko I esmir nesmiju ni po koju cijenu poceti utakmicu. Esmiru je ovo prvih 90 minuta odkako je dosao u evropu cak nije igrao ni za jong psv nikad cijelu utakmicu. Ako ga stavi od pocetka on ce izdahnut vec na poluvremenu. Isto vazi I za dzeku. Apsolutno je pod muss da njih 2 budu na terenu u punoj snazi zadnjih Pola sata bez obzira kakav rezultat bio u 60toj minuti. Ne smijemo doci u situaciju da nas najbolji I najpotentniji igraci budu bez snage kad SE kljucna utakmica lomi. Jedine izmjene koje treba praviti su njih dvojica I seo Ako ikako moze. Ostalo ne dao Bog.

Koliko bi nam samo dobro dosao huseinbasic za ovu tekmu bukvalno ko stvorena za igraca njegovog profila. Ako ne uspijemo ostat ce gorak ukus da SE mozda moglo da je on bio tu umjesto basica I tahirovica. Slucaj rahimic SE ponavlja 20 godina kssnije. E moj kockarski mamlaze.

Ovo gore su samo moje zelje Ali kockar ce poceti utakmicu ovako:

Malic.......Dennis ...muha....mujakic...
Memic...basic..sunjic.....tahirovic.....alajbegovic
.............. .......dzeko

Ovo ce biti samoubistvo..

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 17 nov 2025, 06:29

Evo jos par zadnjih informacije sa strane austrijskog saveza prije sutrasnje tekme:
JAVNI PRIJEVOZ

Zbog ograničenog broja dostupnih parkirnih mjesta i građevinskih radova oko stadiona Ernst Happel, Austrijski nogometni savez (ÖFB) preporučuje korištenje javnog prijevoza.

Karta za međunarodnu utakmicu NE vrijedi kao karta za javni prijevoz; mora se kupiti zasebno.

Metro linijom U2 idite do stanice "Stadion". Metro linijom U3 idite do stanice "Schlachthausgasse" (zatim kratka šetnja preko Stadionbrücke/Stadionallee do stadiona).

Karte za sektore A/F: Metro linija U3 (stanica Schlachthausgasse), zatim pješice preko Schlachthausgasse/Stadionallee.

Karte za sektore B, C, D i E: Metro linija U2 (stanica Stadion).

DOLAZAK AUTOMOBILOM

Zbog opsežnih prometnih mjera, pristup stadionu Ernst Happel nakon 18:45 nije moguć bez važeće ÖFB dnevne parkirne karte! Pristup je moguć samo preko Vorgartenstraße (Machstraße preko Handelskai ili Ausstellungsstraße preko Pratersterna).

Parkirališta direktno na stadionu (P1-P3) su zatvorena; pristup je moguć samo sa sezonskim/godišnjim parkirnim kartama ili dnevnim parkirnim kartama ÖFB-a.

Garaža Stadion Center: Parking garaža Stadion Center (pristup preko Marathonwega) nudi 1.400 plaćenih parkirnih mjesta (cijena događaja 5 €).

Garaža Donaumarina: Parking garaža Donaumarina (1020 Beč, Wehlistraße 350) nudi 499 plaćenih parkirnih mjesta (cijena događaja 5 €).

Izložbeni centar u Beču - Parking garaža D: Parkirna mjesta su dostupna u garaži Izložbenog centra u Beču (1020 Beč, Trabrennstraße 3) za 2,90 € po satu ili dijelu sata.

Ako dolazite automobilom, preporučujemo korištenje Park & ​​Ride objekata s vezama podzemnom željeznicom, kao što su oni u Erdbergu, Spittelauu, Hütteldorfu, Ottakringu i Donaustadtbrückeu.

Ako posjedujete važeću dozvolu za parkiranje prema članu 29b njemačkih propisa o cestovnom prometu (StVO), možete koristiti parking na P3 u blizini stadiona uz predočenje dozvole (pristup preko Handelskai/Marathonweg).
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 17 nov 2025, 07:17

Sutra sumiramo činjenice da li postajemo reprezentacija koja može odigrati utakmicu na visokom nivou i visokog intenziteta sa ozbiljnom reprezentacijom. Sutra će se pokazati da li smo za SP ili smo još zeleni tj. nedorasli jer prije tačno godinu dana smo pokazali kroz Ligu nacija da se mora preći određeni put do tog nivoa. Igrače polako stvaramo i na tom putu moramo biti oprezni jer se karijere djeci mogu uništiti. Rumunija nam je u igri pokazala ozbiljnih slabosti koje su sklopom okolnosti zakrivene rezultatom. Ima tu još puno da se radi, ali prvi korak ka velikim je i kontinuitet dobrih partija. Do prije samo mjesec dana smo ispali amateri protiv Kipra. Ne sumnjam da će momci dati sve od sebe u Austriji ali trenutno naš najveći neprijatelj i kamen spoticanja su novinari i mediji. Diže se neosnovana euforija, diže se na nivo nacionalnih očekivanja, stvara se neviđeno nabrijavanje, nerealni hvalospijevi koji postaju okov oko nogu mladih igrača, sve to postaje tempirana bomba u glavama dječaka gdje će od velike želje istrčati na teren i pregoriti i prije prvog zvižduka. I nije prvi put da je tako. Ako bi šta volio da se desi, to je da se uvede medijska šutnja 2 dana pred ovakve utakmice. Ne treba se lagati, itekako gode hvalospijevi, godi hvaljenje, prvi ja sam gledao golčinu na svim jezicima komentatora, teško je to obuzdati, jer smo država kojoj fale pozitivnih stvari i lijepih rezultata, vapimo za tim. Ali treba malo stati na loptu, malo se obuzdati, reći čekaj, svaki put pogriješimo, nije nam trebala tolika euforija, izazovemo kontraefekat. E vrijeme je da i mi uz te klince naučimo, zastanemo i u miru ih ispratimo pred utakmicu. Hipereuforija nam je neprijatelj. Momcima i dječacima treba mir, podršku već znaju da imaju i to je to. Ostalo je na selektoru. Ovo su prave utakmice, pored taktike, više je potrebno ekipu spremiti mentalno. Strah austrijanaca ne dolazi od naše igre ili taktičkih postavki, već od tog pozitivnog naboja koji je bio uočljiv kao da ih je Ćiro nabrijao. Kad ti protivnik istrči nabrijan i motivisan, taktike mogu i pasti jer danas svi znaju igrati lopte. Medijska hipereuforija je najveći taktički neprijatelj u psihičkoj pripremi za utakmicu koja je stvarni ključ uspješnog rezultata.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 17 nov 2025, 07:44

Kakva smo mi civilizacija za nase komsije.
Dok mi pustamo Halida i Enesa, i tako dizemo publiku na max batice, oni pustaju mars na drini i tomsona.

E evropu, yebli te evropejci i mali rusi

Sutra idemo na max, vrijeme je da se radujemo.

Vico ****, zajebo si sebe.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 17 nov 2025, 08:28

Bolji su definitivno, narocito njhov vezni red naspram naseg ali to ne odlucuje u ovakvim utakmicama. vec onako kako se postavis od prve minute. Evo Irska, ocajno su poceli kvalifikacije sa bodom iz tri utakmice i onda dobiju mocni Portugal kuci i Madjare u gostima i odose u baraz. Kosovo koje je bilo potpuni autsajder je ispratilo Slovence i Svede...

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 17 nov 2025, 08:29

DeeWa je napisao/la:

Naravno, ali samo kazem da je nerealno ocekivati da cemo mi ponoviti igru iz drugog poluvremena, da redamo sansu za sansom.

Najbitnije da sacuvamo mrezu i ne primimo gol, a u napadu ce se vec nesto uraditi.
Zajebi tu **** taktiku i luzerski mentalitet. Nama poraz od 10 razlike ništa ne znači jer imamo osiguran baraž. Od prve sekunde treba ići ofenzivno i na sve. :bih:

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 17 nov 2025, 08:33

KimJongEsmer je napisao/la:
17 nov 2025, 08:29

Zajebi tu **** taktiku i luzerski mentalitet. Nama poraz od 10 razlike ništa ne znači jer imamo osiguran baraž. Od prve sekunde treba ići ofenzivno i na sve. :bih:
slika

ovo je tvoja preporuka, ako se ne varam.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 17 nov 2025, 08:34

Coolpanda24 je napisao/la:
17 nov 2025, 00:31
coelho41 je napisao/la:
16 nov 2025, 14:01
Može li neko naći reakciju srpskog komentatora obrisana je s Esmirove teme :(
Jesi li uspio naći? I ja bih volio pogledati, je li to Sreten bio komentator? Ponekad pogledam njegov i Filipov podcast, pa me baš interesuje kakva je to reakcija bila. Može li kolega koji je postavio snimak ponovo objaviti?
Oni su tamo fino rekli šta očekuju i priželjkuju u našoj grupi :)

Nisam čuo reakciju ali znam da je bila kao i sve ostale od svih komentatora na Areni Srb u tekmama BiH, Hrv i CG, ništa novo. Ljudi imaju direktivu odozgo kako da komentiraju i to sigurno nije njihov lični stav i izbor.

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 17 nov 2025, 08:39

hz1987 je napisao/la:
17 nov 2025, 08:33
KimJongEsmer je napisao/la:
17 nov 2025, 08:29

slika

ovo je tvoja preporuka, ako se ne varam.
Zaboravi, ne vrijedi

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 17 nov 2025, 08:57

baboedindzeko09 je napisao/la:
17 nov 2025, 01:23

Sama činjenica da im je kapiten Arnautović kada nema Alabe, dovoljno govori o njima. :D Pa taj frajer na sebe nema nikakav influens a kamo li na ekipu :D

Ako im pokažemo zube na početku tekme, poolebat ćemo ih, 100% sam siguran. Onda ćemo odigrati egal utakmicu, gdje če odlučivati jedna lopta.

Ajmoooooooooooooooooooo :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 nov 2025, 08:59

Diadora je napisao/la:
17 nov 2025, 06:16
Jos jedna kockarska postavka od strane kockara. Upalilo je Ali je vrlo lako mogli biti I drugacije. Meni je nevjerovatno da covjek forsira Jedno te isto I da jednostavno ne vidi najociglednije stvari...krenimo redom..

Ovo njesra oko karica... Da ga je debil pozvao kad je trebao tj na ljeto MI uopste ne bi imali ove probleme koje sad imamo a momak bi bio uigran sa ostatkom ekipe. Ovako protiv austrije cak Iako zaigra bice debitant I pitanje je hoce li SE odma uklopiti..

Drugo.. tahirovic..rekao Sam prije I ponovit cu..momak jeste talenat I ima potencijal Ali jednostavno jos nema dovoljno rutine I nije psihicki spreman da na ledzima nosi cijeli vezni red..ne moze..

Guranje malica na bok .dijete nije bek I nemoze tu igrati..pa vidis mu samo konstituciju, bogom dat da bude stoper...

Bazdar..zasto? Momak nije u formi I zasto ga gurati nazor..

Basic..meni je nevjerovatno da je ovaj lik pozvan tu prije huseinbasica..ovo ce nam glave doci protiv austrije..on sunjic, tahirovic I mujakic na terenu u isto vrijeme je nesto najgore sto nam SE moze desiti. 2 drveta tehnicki na amaterskom Nivou, PoluAmater I momak Koji ocigledno nije spreman za odgovornost koje ovakve utakmice nose. Heeeej covjek ubacuje basica Koji je zadnju utakmicu odigrao prije 3 sedmice prije hadziahmetovica Koji igra svaka 3 Dana u 3 puta jacoj ligi.

Protiv austrije sa ovim sto imamo na raspolaganju po meni jedino logicno je 352 sistem...ovako otprilike
……......…..........vasilj.............
...............malic......Dennis..... muharemovic
Memic.......saric.....hadziahmetovic.....gigovic....karic
...,................alajbegovic..,....
................................tabakovic.........
Sa ovim bi na sredini dobili igrace Koji koliko toliko znaju lopte I mogu drzati posjed. 2 odlicna prirodna beka/krila Koji uvijek mogu probiti po strani, utrcati u prostor ,centrirati, alajbegovica Koji Sam moze nesto kreirati uvijek, I tabakovica Koji je u sjajnoj formi, moze skociti I zabiti glavom a isto tako I primiti loptu zagraditi SE I proslijediti na bok ili odloziti kerimu...svi bi bili odmorni jer osim muhe I memica Niko nije igrao 90 minuta protiv cigana..
Dzeko I esmir nesmiju ni po koju cijenu poceti utakmicu. Esmiru je ovo prvih 90 minuta odkako je dosao u evropu cak nije igrao ni za jong psv nikad cijelu utakmicu. Ako ga stavi od pocetka on ce izdahnut vec na poluvremenu. Isto vazi I za dzeku. Apsolutno je pod muss da njih 2 budu na terenu u punoj snazi zadnjih Pola sata bez obzira kakav rezultat bio u 60toj minuti. Ne smijemo doci u situaciju da nas najbolji I najpotentniji igraci budu bez snage kad SE kljucna utakmica lomi. Jedine izmjene koje treba praviti su njih dvojica I seo Ako ikako moze. Ostalo ne dao Bog.

Koliko bi nam samo dobro dosao huseinbasic za ovu tekmu bukvalno ko stvorena za igraca njegovog profila. Ako ne uspijemo ostat ce gorak ukus da SE mozda moglo da je on bio tu umjesto basica I tahirovica. Slucaj rahimic SE ponavlja 20 godina kssnije. E moj kockarski mamlaze.

Ovo gore su samo moje zelje Ali kockar ce poceti utakmicu ovako:

Malic.......Dennis ...muha....mujakic...
Memic...basic..sunjic.....tahirovic.....alajbegovic
.............. .......dzeko

Ovo ce biti samoubistvo..
Kakve veze nasi imaju sa Karicem, kad lazni Nijemci nisu htjeli poslati papire. Kako mislis da bi onda uopste nastupio za nas bez papira. Nevjerovatno da ces ti opet sve pripisati sreci, ali zato kad se izgubi, ovdje prvi dodjes pisati neke nebuloze i gluposti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 nov 2025, 09:45

Kad je bio zrijeb i raspored reko sam da ocekujem da se dovedemo da ova odlucuje

Treba ostavit negativnosti na stranu sutra, ova prije svega mlada ekipa zalsuzuje podrsku i postovanje

Nek izadju momci hrabro i odigraju najbolje sto mogu pred 30k nasih...pa ako su Austrijanci bolji nek nas dobiju :bih: nece im se imat sta zamjerit

Ja tipujem na Kerima, njegov je red da zabije
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 nov 2025, 09:49

DeeWa je napisao/la:

ne treba srljat...ako cemo posteno barbarezova postavka iz Zenice je mozda najzrelija sto je izveo u ovim kvalifikacijama...da su bile izmjene pravovremene vjerovatno bi dns isli na bod

Treba im ugusit sredinu, sa dosta trke i destrukcije...onda iz takve igre iskoristit Esmira, Kerima, Memica, ko god bude igro

Realno pritisak je na njim, pa gledam sinoc jbt 1.3 kvota :crazy:
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Balorda, Goalgetter, Google Adsense [Bot], hurem, kolezeljovac, legendarnadruga, Micron, Napapijri, nastrojeni21, rishovski, Zabit i 123 gosta.