Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

KarlMarx
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la KarlMarx » 17 nov 2025, 00:18

Ma nema potrebe više pisati na ovoj temi.

Sa Barbarezom idemo na sljedeće Svjetsko prvenstvo, a još radimo na planu pripreme tima za Euro 2028.

Kome nije jasno, nek malo propita svoje kapacitete.

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 17 nov 2025, 01:06

Ma Sergej sasvim solidno vodi reprezentaciju sto rezultati i pokazuju.
Ko misli da bi mi sa istim ili slicnim sastavom protiv Engleske, Italije, Holandije, Njemacke bolje odigrali grdno se vara ili je zlonamjeran.
Druga stvar, Sergej je legenda ove drzave i reprezentacije i sasvim dobro zna sta je reprezentacija jer je kao igrac odigrao tonu teskih utakmica za ovaj grb.
Kritika je sasvim ok i sam bih neke stvari drugacije uradio ali nazivati mozda jednog od najlegendarnijih igraca i kapitena u historiji zemlje pogrdnim imenima je plitko ali od pojedinaca me ne cudi nista.

Reprezentativni fudbal je specifican i nema puno vremena za taktiziranje i glumljenje bijesnih glista sto se ovdje dosta potencira. Kao nemamo "svoj stil igre". Pa koja to reprezentacija ima svoj stil igre osim spanaca? Po meni se u zadnje vrijeme, pa mozda cak i od remija sa holandjanima, solidno prilagodjavamo protivniku, malo se jos mucimo sa posjedom i situacijama kada mi moramo nesto kreirati zbog nemastovite veze ali sada su tu mali Kerim i Esmir i kreacija nije vise problem. Nazad smo dobili Tarika uz Seju, Dedica pa i Katica koji onako ko Spahic nekad pa se baca glavom i na kopacku. Vasilj jedan od najboljih golmana BL. Jos kad se Demirovic oporavi uz Tabakovica koji hvata finu formu to je jako simpaticna repka. Ovoj ekipi jos samo fali Janelt ili veznjak takvog kvaliteta i ako svi budu zdravi ocekujem da Sergej postane najuspjesniji selektor u historiji.
Ali sta je bitnije od taktike je hemija u ekipi, vidi se da momci 100% zele i da su u svakom momentu maksimalno motivisani i zeljni i ne postoji covjek koji bi ih bolje motivisao i objasnio znacaj reprezentacije od Sergeja i strucnog staba u kojem su realno ljudi koji su ostavili dobar trag u reprezentaciji.
Ova ekipa samo moze rasti, kako igraci tako i staff.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 nov 2025, 02:11

Drum je napisao/la:
17 nov 2025, 00:12
Da smo se tako lako zahvalili Susicu i Bazdarevicu, gdje bi nam kraj bio.

Koliko god Barbarezu kao treneru i selektoru fali trenutno, on moze biti samo bolji i bolji kako vrijeme odmice.

Kockar je uradio vise od Prosineckija i Milosevica, da doticni dvojac bolje da batale treneski posao.

Zamjena za Barbareza moze se desiti i ima smisla samo u vidu renomiranog trenera. Ili da Muslic bude gotova stvar. A da cemo o Vahi, Krstajicu il jos gorim opcijama, samo da ne bude Barbarez, nismo mi zdravi uopste. ..
Brabrezu ako se ista ne moze zamjerit to je boodvni saldo...vidim ljudi pisu neko bi vise..ja cisto sumnjam...na kraju krajeva ima 16/21..eto da nije bilo penala protiv kipra 18/21..jes da nisu neka ekipa ali i Austrija sjajno igra u tom segmentu. Mi maltene sve trebamo pobjedir sa bi se plasirali na kraju mozemo ispast sa jednim porazom...sve i da samo dobili kipra znaci sa 6/1/1...

Medjutim neki dan sam rekao da su po meni kasne odluke nas kostale bar dva plasmana..

Baka..od sjaja do ocaja 2004., osto i neka je ..onda za 2006, opet li la, i opet zamalo ..tu je trebao otic..ostao je jos jedan ciklus, us.ro ga da valja i otiso

Susic euro 2012. nema sta svaka cast nek je osto..nakon SP 2014. poslije vec ozbiljnih pukotina na realciji selektor javnost, igraci selektro, igraci izmedju sebe(sto sad svako malo nesto iznese u podkastima)... je trebo otic. Osto je jos jedan ciklus us.ro kvalifilacije i otiso

Eto da ne idem dalje...izvukli su maksimum od sebe i tjt..mogo je samo pad uslijedit

Nisam da se tjera barabrez po svaku cijenu, ako izbori SP nek ostane...jer je prebacio sva ocekivanja nemas mu sta rec...mada moje misljenje da zbog ove generacije treba bolji strucnjak...

Ruku na srce i popravio se u zadnje vrijeme ..eto zvao je sta je god ko imo da mu trazi od amira, esmira, karica pa nadalje
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 17 nov 2025, 08:21

h1a2s3o4 je napisao/la:
17 nov 2025, 00:11

Jesi li ga osjetio duboko u sebi kada ga je Esmir zabio?
Radost, da naravno. Nisam imbecil sto navija za Rumuniju kao ti. :kafa:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 17 nov 2025, 08:30

Dobro se cugalo i slavilo baraž, to je kad si mali. Imaju igraci na koga se ugledat, na propalog kockara i alkosa. Kad si mal slavis baraz a imas sp pred sobom,nista od utorka. To je razlika izmedju profesionalaca i amatera zaostalih u vremenu i muzici. Fuj cestitke austriji koji bi svi bili izbaceni da idu cugat u becu dva dana prije najbitnije utakmice. Olosi ljudski
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 17 nov 2025, 08:45

E ako su slavili baraz za bolje i nisu, nadam se da nije istina.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 nov 2025, 08:53

s4mke je napisao/la:
17 nov 2025, 08:45

slika
Naravno da se slavilo, u Bosni kako kolega na Bennijevoj temi reče. :mrgreen:

Herson

Post Postao/la Herson » 17 nov 2025, 09:07

Za reprezentaciju koja se tek formira ovo i jeste veliki uspjeh. Rumuni su svemirski brod za nas u svakom smislu. Na zadnjem Euru su prošli grupu, što je u domenu naučne fantastike za nas. Prethodna godina je završena bez ijedne pobjede, u 2023 su nas od fudbala odučavale reprezentacije poput Islanda i Luxemburga. A, danas se raspravlja o tome da li treba slaviti pobjedu protiv Rumunije ili ne. Naravno da treba. Poslije toliko tmurnih godina i očajnih rezultata... subotnja utakmica djeluje kao naznaka boljih vremena. Neka pati koga smeta.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 17 nov 2025, 09:12

bhf14 je mentalni bolesnik ili neko ko s instrukcijom namjerno unosi razdor i piše bljuvotine. Isto kao i tobe Ajlah.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 nov 2025, 09:22

s4mke je napisao/la:
Naravno da su slavili pa i Sergej i Spaha su se opijali u toj istoj Bosni, sada samo prenos znanja rade.
Zato i jeste problem sto trijezni igraci iz generacije za SP nemaju pristup savezu Begović, Lulica, Medunjanic, Zukanovic, Vedo, Salihović, prije njih Hasan nego ove kabadahije.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 17 nov 2025, 09:25

Balorda je napisao/la:
17 nov 2025, 09:12
bhf14 je mentalni bolesnik ili neko ko s instrukcijom namjerno unosi razdor i piše bljuvotine. Isto kao i tobe Ajlah.
Ti si hercegovacki ker kao i idol ti. Niko te ne pita jer navijas za raspali velez tako nda nisi interesantan. Vodi ga sebi u selo vrapcice neka vas odvede u ligu prvaka. Tupane ovo je dno dna i ivijek cu ih prozivat. Ovo rade amateri ne ljudi proslavit mozes u busu, u hotelu sat vremena pice i na Spavanje. Pogotovo jer su u pola 1 tek stigli na ilidzu. Ne guzi vas zrinski dzaba tolke godine nije slucajno.
Stadion Koševo

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 17 nov 2025, 09:29

Zastavu Austrije na avatar i lagano po svom imbecili.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 17 nov 2025, 09:30

Drum je napisao/la:
17 nov 2025, 00:12
Koliko god Barbarezu kao treneru i selektoru fali trenutno, on moze biti samo bolji i bolji kako vrijeme odmice.
Ja bih volio, ali teško. Meni više nije problem ni to što on ne zna taktički, nego je sad problem i to što on ne vidi. A da bi bio bolji moraš barem vidjeti pa učiti na greškama. On svoje greške ne vidi.

Ako kaže da je Mujakic igračina na lijevom beku i da dobro igra naprijed, šta reći?

Ako kaže da je Burnic bolji lijevi bek od Karića, šta reći?

Ako kaže da Malić nije imao grešaka uopce osim jedne nebitne u posljednjem meču (a znamo kako je neke igrače za kikseve bacao u vatru), šta reći?

Ako kaže da smo igrali i prvo poluvrijeme dobro protiv rumunije i da nije imao šta mnogo pričati igračima na poluvremenu zbog toga, a gotovo svi drugi pa i sami igrači rekli da je prvo poluvrijeme slabo bilo, šta reći?

Da ne pričam o tome što ne vidi da neko poput Dzeke ne može igrati dvije utakmice po 90 minuta i da je zbog toga nekad i igrač manje... I td još milion nekih stvari. Ali ovo su najfriskije.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 nov 2025, 09:31

Balorda je napisao/la:
17 nov 2025, 09:12
Ma Husara 100%. Pa neki dan citira njegov neki komentar kaze e profesor je upravu 1000%, tako nesto :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 17 nov 2025, 09:36

Mislim da sam u manjini ovdje s ovim mišljenjem ali siguran sam da ima i pozitivnih efekata na ekipu ako se opuste i provesele jednu noć zajedno i da nije to baš toliko strašno.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 17 nov 2025, 09:40

bhsport je napisao/la:
17 nov 2025, 09:22
s4mke je napisao/la:
Naravno da su slavili pa i Sergej i Spaha su se opijali u toj istoj Bosni, sada samo prenos znanja rade.
Zato i jeste problem sto trijezni igraci iz generacije za SP nemaju pristup savezu Begović, Lulica, Medunjanic, Zukanovic, Vedo, Salihović, prije njih Hasan nego ove kabadahije.
Najveci alkosi ikada sto su igrali za bh su : barbarez spahic dzeko pjanic hrgovic milenkovic bajramovic misimovic !! Kakva slucajnost sada svi skupa. Sergej i spaha otjerali Brazzu jer nije htjeo cugat i bit prljav nego spavo i pripremo se za tekme. Isto tako Srbin e.dz. otjerao begovica jer nije htjeo cugat i udarat shishu sa njim kao krezo Sehic,i ostale su otjerali ili kulturno ili prljavim igrama. Znas sve netrebam tebi pricat ove sve zalosti. I nije sluacjno da bas ovi profesionalci pravi ni jedan nije blizu saveza ni jedan !

A svi prljavi karakteri su tu. Hercegovacki keru imal ideja za sutra da nadjete klub za raspalog zgolju igraca emke spahica ???? Yebes repku nadji klub i uzmi procente.
Stadion Koševo

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 17 nov 2025, 09:41

Stvarno veliki skandal igrači se napili nakon pobjede. To se još nikada nije desilo, još tri dana prije sljedeće utakmice teško da će se otrijezniti. Odakle je ovaj bosanski babun stvarno većeg degenerika na internetu nisam sreo

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 17 nov 2025, 09:47

Bosnje, muslimani ne piju. Odakle ta dezinformacija da se pilo?
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 17 nov 2025, 09:48

Bodovi su se skupljali cijele kvalifikacije da bi se sada igrala odlučujuća utakmica za SP. Neko će reći sreća, neko znanje, neko ovo neko ono, ali sve je nebitno. Samo je bodovni saldo važan, a on je tu. Nakon što sam vidio postavu pred utakmicu, rekao sam, pa stvarno je ovaj lik za psihijatrije. Ajd ok, gubimo očigledno pa se neću nervirati. Kad ono... Nisam bio za Barbu kad su ga doveli (jer je pripravnik), nisam bio ni tokom mandata, ali sada se lijepo posuti pepelom i reći SVAKA ČAST. Šta me briga za umjetnički dojam.

Dobio je mandat da iskoristi LN i kvale za SP da podmladi ekipu i uigra istu za EP 2028. Većina je govorila treba nam kontinuitet, dobili smo ga. Znači čovjek je prebacio dobiveni zadatak. Osigurao baraž, bori se za SP. Mene što se tiče, više nego dobro odrađen posao šta god dalje da se desi.

Skroz su nekorektne izjave tipa „svaka čast na mlađim/novim igračima, ajde se ti sad makni da neko drugi sjedne na tvoju stolicu“. Ovaj SS je doveo ove igrače i mora im se dati šansa za EP 2028. Sviđalo se to meni i još mnogim koji ga ne podržavaju ili ne, ovaj SS ima rezultat, pomak je očigledan, pa shodno i zaslužuju nastaviti sa radom.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 nov 2025, 10:15

A sto ovaj DeeWaa laže i izvrce riječi...hajde gdje je to sve selektor rekao za Mujakica, Burnica, Malica i Karica i za 1.poluvrijeme protiv Austrije? Tačno znam sta je rečeno i jednostavno preuvelicavas, izvrces, lažeš.

Meni je zaista zao sto jos uvijek niste svjesni da je samo ovaj selektor i SS mogao odvesti nas u baraz a moguće i direktno na SP. Niko drugi ne bi. Ali niko jer bi kvalifikacije za nas davno bile završene.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], bordobijeli, bosnas_, EdinjoBos, EdinTz, fukare987, Google Adsense [Bot], Honorar, husrefbeg, Lavcina, Mostarska, nerkolfc, travuljasSs, Zeka i 126 gostiju.