BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Znam da necemo igrati ovako,ali bi ja njih napao od 1 minute. Sjebao im koncepciju,unio im nesigurnost i nervozu. Pametnom igrom mi uvijek sjebemo sve. Ako i zijanimo ,bar da znamo da smo sve pokusali. U sportu cesto mozes protivnika natjerati da bude los,a to je uglavnom psihicki faktor,kada ti se od pritiska cini da ne mozes nista. Oni ce nas i na disciplinu i kvalitet lako rijesiti. Generalno smo baksuzna nacija,ako bude do srece,ona nece biti na nasoj strani. Samo divlje i napasti kao lud. Memiic,Alajbegovic i Esmir od prve minute.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 17 nov 2025, 13:53, ukupno mijenjano 1 put.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Dobro si, moja greška. U svakom slučaju, jest ono rizično što se stoperski par stalno rotira, nije ni Vasilju jednostavno, vazda druga dvojica ispred… ali mislim da će to biti okej s njima. Više me neke druge pozicije brinu.Sindikat12 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 12:29Da moguce je da stavi Mujakica ma da se nadam da nece… nisu igrali skupa, tada su stoperi bili Barisic-HadzijaCoolpanda24 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 12:21Ovako i ja nešto očekujem. S tim da je Barba bio zadovoljan Mujakićem na lijevom beku i u Zenici, tako da me ne bi iznenadilo on umjesto Karića.Sindikat12 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 12:16Malic - Hadzija - Tarik - Karic
Benjo - Sunjic
Memic Gigovic Kerim
Dzeko
Cvrsta sredina, gdje imas dva svjeza vezna koji ce fizicki moci parirati Austriji sto se utakmica bude vise odvijala oni ce biti sve vise i vise nervozniji…
U drugom dijelu imamo jako dobre alternative ubacis Bajraka, Memica na desnog RB imas Tabaka, Amira itd.
Esmir se puno istrosio ja bih njega cuvao za zadnjih 30, kad se utakmica bude vagala. Ovo ce biti tvrda tekma, nemaju oni kvalitet da nas zatvore u nas sesnaesterac pritisak je ogroman, a mi cemo im moci parirati fizicki.
Nije moguce da Dzeku stavi na klupu u ovoj tekmi I ako je Tabak spremniji.
Zabrinjavajuce je sto Dennis i Tarik nikad nisu igrali zajedno, a u ovakvoj tekmi je jako rizicna to.
Dennis i Tarik su igrali zajedno protiv Malte, mislim da će biti okej u paru i sada.
Čuj pritisak njima ako bude nula do pred kraj. Kakav pritisak na rezultatu koji njima odgovara? Svašta... 
Napad je najbolja odbrana 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Coolpanda24
- Kontakt:
I meni nije jasno o čemu pričaju. Samo da oni bunker ne budu igrali jer njima odgovara remi, u tom slučaju teško da ćemo mi pasovima i kombinatorikom uvaliti go.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
U tom slučaju Džeko i Tabak u vrh napada pa nek igraju bunker koliko hoće.Coolpanda24 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 12:36I meni nije jasno o čemu pričaju. Samo da oni bunker ne budu igrali jer njima odgovara remi, u tom slučaju teško da ćemo mi pasovima i kombinatorikom uvaliti go.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Ja bih isao ovo
Sasvim dovoljno ofanzivno, jer su i Eamir i Kerim ofanzivni, a imamo sredinu.
Pribojavaju se oni tog scenarija, u tim trenucima samo jedna situacija, jedan sut i gol moze rijesiti sve. Procitam malo i njihovo misljenje u vezi ovog kljucnog meca i vidim da nije ni njima svejedno. Historija ih uci da nisu dobro igrali ove odlucujuce meceve, cesti kiksevi su bili. Javnost od njih prizeljkuje da idu na pobjedu, jer bi time izborili Pot 2 u izvlacenju grupa za svjetsko prvenstvo. Sve ostalo ih vodi u Pot 3 - tj remi ih vodi u Pot 3 (poraz ih vodi u baraz, smatraju da je to kraj jer ce igraci mentalno pasti, iz prakticno dobijene situacije bi morali ope traziti put do SP). Ocekuju da cemo igrati duge lopte na Dzeku i Tabakovica, koji su jaki, mogu izboriti loptu i vracati nasim krilima ili nazad veznjacima pa time kreirati opasne napade.
Deri gofna okupatorska.Najveći meč u posljednjih nekoliko godina za reprezentaciju BiH je sve bliže. Zmajevi će u Beču gostovati Austriji u direktnom duelu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.
Očekuje se veliki broj navijača BiH, najavljuje se dolazak između 20.000 i 30.000 pristalica Zmajeva, ali izgleda da Austrijanci nisu previše zabrinuti zbog tih najava.
Međutim, ono što mnogo više zanima bh. javnost je informacija da li će Emir Karić imati pravo nastupa protiv Austrije.
Karić nije debitovao za BiH protiv Rumunije zato što FS Austrije (OFB) nije dostavio svu potrebnu dokumentaciju.
Tako u ponedjeljak Krone piše da bi FIFA mogla dopustiti Kariću da zaigra protiv Austrije i bez dozvole OFB-a.
Isti list navodi da su se u OFB-u pobrinuli da na tribinama ne bude više od 15.000 navijača BiH te da to zapravo bude domaći meč za Austrijance. Prodali su 30.000 ulaznica pretplatnicima i dali su prioritet rezervacijama.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Goalgetter
- Kontakt:
Samo sto su i ovih rezervacija pokupovali par hiljada nasih.Isti list navodi da su se u OFB-u pobrinuli da na tribinama ne bude više od 15.000 navijača BiH te da to zapravo bude domaći meč za Austrijance. Prodali su 30.000 ulaznica pretplatnicima i dali su prioritet rezervacijama.
- invincible1921
- Kontakt:
Nema "ja" u timu!
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
-
Sindikat12
- Kontakt:
Pritisak je na njima od prve minute, nacija ocekuju SP prvi put od 1998 tako da ce odmah gurati naprijed i probati rijesiti mec nema sanse da ce igrati defanzivno sto duze bude X, to ce vise nervozni biti i to moramo iskoristiti.
Mi igramo bez pritiska cilj je vec odradjen (1 mjesto je brutalan bonus) psihicki smo u totaling prednosti.
Jako, kompaktno, cvrsto ne dalat im Puno prostata u nasih 1/3 trecine. Onda ubaciti svjeze igrace i krenuti agresivno po bokovima ne treba se zatvarati u prvom ali glupo je odmah se otvoriti i primiti dva gola iz nista. Kad oni pocnu pod pritiskom grijesiti, tu ih treba kazniti.
Samo ovo primijeniti i nema zime sutra
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma oni kada imaju 0:0 u 80., znaju da su kvalitetniji, znaju da im odgovara rezultat, znaju da mi moramo rizikovati, a da svjesni su da imaju strašne tranzicije, brate oni su onda na konju. Kakav crni pritisak. Pa nije ovo Andora da uđu u krilo golmanu i ne znaju iznijeti loptu.Confiance je napisao/la: ↑17 nov 2025, 12:44Pribojavaju se oni tog scenarija, u tim trenucima samo jedna situacija, jedan sut i gol moze rijesiti sve. Procitam malo i njihovo misljenje u vezi ovog kljucnog meca i vidim da nije ni njima svejedno. Historija ih uci da nisu dobro igrali ove odlucujuce meceve, cesti kiksevi su bili. Javnost od njih prizeljkuje da idu na pobjedu, jer bi time izborili Pot 2 u izvlacenju grupa za svjetsko prvenstvo. Sve ostalo ih vodi u Pot 3 - tj remi ih vodi u Pot 3 (poraz ih vodi u baraz, smatraju da je to kraj jer ce igraci mentalno pasti, iz prakticno dobijene situacije bi morali ope traziti put do SP). Ocekuju da cemo igrati duge lopte na Dzeku i Tabakovica, koji su jaki, mogu izboriti loptu i vracati nasim krilima ili nazad veznjacima pa time kreirati opasne napade.
Da je nama dat go oko 60., pa da mi budemo u poziciji da imamo rezultat i da oni moraju rizikovati. Kakva sad krila imamo, mogli bi to onda riješiti prije kraja utakmice. Da se ne sikiramo puno
-
JohannWolfgang
- Kontakt:
Cuj kakav pritisak nije isto primiti gol na startu utakmice kad imas sat da okrenes i pred kraj kad ostane 10 min. Sve sto duze bude nula oni ce padati i vise se plasiti za svoj gol. Svako zna i da odigras perfektno neka frljoka te moze izbaciti. Posebno jos ako protivik ima dva napadaca profila Tabakovica i Dzeke i pocne bunariti loptu u 16. Ko da skace s njima? Dzaba sto tebi odgovara nerijeseno kad se lome cijele kvalifikacije u 10 minuta a protivnik napada svim silama.
- PasodelMar
- Kontakt:
To za ulaznice je glupost.DamirT je napisao/la: ↑17 nov 2025, 12:48Deri gofna okupatorska.Najveći meč u posljednjih nekoliko godina za reprezentaciju BiH je sve bliže. Zmajevi će u Beču gostovati Austriji u direktnom duelu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.
Očekuje se veliki broj navijača BiH, najavljuje se dolazak između 20.000 i 30.000 pristalica Zmajeva, ali izgleda da Austrijanci nisu previše zabrinuti zbog tih najava.
Međutim, ono što mnogo više zanima bh. javnost je informacija da li će Emir Karić imati pravo nastupa protiv Austrije.
Karić nije debitovao za BiH protiv Rumunije zato što FS Austrije (OFB) nije dostavio svu potrebnu dokumentaciju.
Tako u ponedjeljak Krone piše da bi FIFA mogla dopustiti Kariću da zaigra protiv Austrije i bez dozvole OFB-a.
Isti list navodi da su se u OFB-u pobrinuli da na tribinama ne bude više od 15.000 navijača BiH te da to zapravo bude domaći meč za Austrijance. Prodali su 30.000 ulaznica pretplatnicima i dali su prioritet rezervacijama.
Na stadionu će biti naših navijača sigurno oko 25.000. Dosta naših je kupilo karte Online preko Oeticket i stim posjeduje karte već mjesecima unaprijed. Dodatno će biti naših u svim sektorima i medju Austrijancima. Nas sektor je A ako me pamćenje dobri služi, sa strana idu Neutralna sjedišta i tu ce biti bez ikakve dileme puno naših navijača.
Lično mislim da će u Becu biti neviđen spektakl. Ako se plasiramo direktno na SP i pobijedimo Austriju, onda ce se slaviti na ulicama Beča sigurno dubuko u noc
I 15 hiljada im je dosta ima da grmiGoalgetter je napisao/la: ↑17 nov 2025, 12:53Samo sto su i ovih rezervacija pokupovali par hiljada nasih.Isti list navodi da su se u OFB-u pobrinuli da na tribinama ne bude više od 15.000 navijača BiH te da to zapravo bude domaći meč za Austrijance. Prodali su 30.000 ulaznica pretplatnicima i dali su prioritet rezervacijama.![]()
-
napapijri1987
- Kontakt:
Pritisak takav da imas ekipu koja je do prije 15 dana raspravljala u koji ce hotel u USA slijedece godine i onda imas 0-0 a nasi rokaju duge lopte na Dzeku. Sta ako dzeko spusti jednu loptu u 89. oj minuti? Kad ces se vadit?
Oni ce nas napast jer znaju da nula na semaforu puno vise nama pogoduje nego njima.
Recept za pobjedu.Arnautovic je tanak na živci.Barba na tebe je red ko će ga izivcirat.U ovoj utakmici nema jarana prijatelja kolega.U pitanju je Svjetsko prvenstvo.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Beduin, CAGarfia, Confiance, Honorar, InatSilniBosanski, izdzezveubrazil, legendarnadruga, Mocvara1991, Mostarska, N3R3D, Proximic, skoJaa, travuljasSs i 106 gostiju.