Nekada veliki ... Danas propali Talenti !

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

robovi88
Kontakt:

Nekada veliki ... Danas propali Talenti !

Post Postao/la robovi88 » 25 apr 2011, 22:21

Ovo je tema za igrače koji su nekada bili veliki talenti i prelaskom u veći klub su postali K*ARINE ili uopšte nisu prelazili nigdje u veeci klub odnosno manji ... Ovo su igrači tipa :

1. Quaresma ( Bio odličan u Portu, sjajna tehnika. Likom i tehnikom podsjeća na CR ... Sigurno da je u pravo vrijeme došao pod kormilo Fergusona danas bi bio TOP5 Fudbaler svijeta ! Nažalost izabrao je pogrešan put. Izabrao Italiju (Inter) gdje je prešao za čak 18m. Italija nikad nije bila dobra za ove manečenčiće-tehničare.Prelazi na posudbu u Chelsea kod Scolarija nadajuci se da ce se tamo snaći ali uzalud. Scolari dobiva otkaz, Quaresma se vraća u Inter, završava u Bešiktašu gdje igra trenutno sjajno i zabija fantastične pogotke, ali nešto veće od Bešiktaša a-aa :roll: )-

2. Kerlon ( Mladi brazilac koji je bio prozivan kao novi Ronaldinho. Prešao je u Inter gdje je završio kobno. Zatim prelazi u Ajax gdje biva još lošiji, sad čak ni neznam gdje igra. Sjajan talenat bio je poznat po triku " Foka " naime često je volio driblati ostale igrače s loptom na glavi, imao je sjajnu kontrolu lopte)

I tako dalje i tako dalje. Naveo sam njih 2 kao primjer jer su mi prvi pali na pamet ... Giovani Dos Santos, Addo Amerikanac, Denilson, Mariga u Interu,Bonera,De La Red i tako dalje ....

Ovdje možete pisati još neke igrače koje vi znate i raspravljati da li su ili ne PROPALI TALENTI !
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Dushi_Rob
Kontakt:

Re: Nekada veliki ... Danas propali Talenti !

Post Postao/la Dushi_Rob » 25 apr 2011, 22:28

mandraX je napisao/la:Edin Džeko

e sad si najebo !
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 25 apr 2011, 22:36

De La Red (kasnije cu Portilla spomenut), bas sam o njemu htio pisati danas na Realovoj temi, kad evo, bas idealna tema (mada on nije propali talenat, pero bueno).

Mogla je to biti velika karijera...

Na putu ka toj velikoj karijeri spriječio ga je srčani udar. Podsjetimo, Ruben De La Red je još krajem 2008. godine kolabirao na terenu tokom utakmice Real Union - Real Madrid...

Doktorski tim koji se smatra među najboljima u Europi, negirao je odavno da postoji ikakva verovatnoća da će se De la Red ikad vratiti na teren. Izvještaj ljekara je bio dovoljan za 'kraljevski klub' da prekine multimilionski ugovor i stavi Španjolca na invalidsku penziju od približno 1500 eura mjesečno. "Da, sve mi se čini da više neću igrati nogomet. Ipak, ne želim još početi razmišljati o umirovljenju", rekao je shrvani nogometaš, kojem su u “kraljevskom klubu” odlučili ispoštovati ugovor i nastavio: "Liječnik mi je rekao da medicina nema odgovora na sve, te da je moj slučaj iznimno rijedak: genetički su testovi i biopsija prošli dobro, a u obitelji nemam slučajeva sa srčanim problemima. Sve se to čini ohrabrujuće, ali ne mogu biti siguran da mi se to opet neće ponoviti. A taj si rizik ne smijem dopustiti." - rekao je Ruben De la Red koji je očito svjestan svojih problema.

Nažalost, očito je da ovaj nekada jedan od najvećih Španjolskih potencijala više nikada se neće okusiti profesionalnog nogometa. Debitirao je inače za Madrid 22. rujna 2005. u duelu protiv Athletic Bilbaa gdje je dobio svega dvije minute prilike za igru. U narednoj sezoni (2006-07) dobivao je dosta više prilike kod Fabia Capella, zajedno sa Miguelom Torresom i Nietom a 8. studenog 2006. postiago je svoj prvi gol u dresu Reala, bio je to golazo u okviru Copa del Reya protiv Ecije sa preko 20 metara, također biti će upamćen onaj marsejski rulet koji je prodao dvojici igrača Atletica iste sezone. Nakon toga posuđen je Getafeu gdje je odradio sjajno jednu sezonu te naredne godine vraćen u Madrid gdje je pružao izvanredne partije, odmah prva utakmica pa gol, ne gol nego golazo protiv Valencie u Superkupu. Nakon toga zabio je i Santanderu a tri puta je bio asistent i postao Europski prvak sa reprezentacijom, i taman kada mu je se smiješila sjajna budućnost desio se i taj srčani udar koji mu je prekinuo karijeru. Rubene, iako svi znamo da još uvijek imaš problema u glavi oko svega ovoga, mi se nadamo da ćeš bar još jednom zaigrati u dresu Reala, makar u prijateljskoj utakmici.

De la Red je nedavno i službeno rekao kako je došao definitivno kraj njegovoj igračkoj karijeri, a u upravi su mu ponudili posao da radi kao trener u Castilli. Rasplakao se pravi Madridista, Ruben De La Red na press konferenciji za novinare rekavši: "Moji problemi sa bolešću srca tjeraju me da prekinem svoju karijeru, međutim, moje srce zauvijek će kucati za Real Madrid!" - rekao je De La Red, koji do kraja nije ni uspio pročitati cijeli tekst koji je pripremio a da se ne rasplače. Ugovorno je do 2012. godine De la Red ostao vezan za klub koji je obećao pomoći mu, a ne odbaciti ga. Učinili su to na učinivši ga jednim od trenera tima. Preciznije, trenerskom će se zanatu De la Red učiti uz Josea Mourinha i Aitora Karanke ali i sudjelovati u vođenju jedne od ekipa iz Realova omladinskog pogona.

[youtube][/youtube]

Hasta siempre Ruben!
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 25 apr 2011, 22:38

Dushi_Rob je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Edin Džeko

e sad si najebo !
Evo Dežko udjes klupe i dade gol sad ste najebali !!! :lol: :lol:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 25 apr 2011, 22:44

Alen Škoro, Mirza Mešić, Said Husejnović od ovih naših
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 25 apr 2011, 22:56

Pada mi napamet Freddy Adu

Proglasavan za novog Pele-a, 2007 dolazi u Benficu i dalje ide sa posudbe na posudbu i nije se bas naigra.
Iako ima 21 godinu tek mislim da je on gotova prica.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 apr 2011, 22:56

Dobra tema. Na um mi odmah padaju asovi iz proslosti:

1) Lars Ricken
2) Sebastian Deisler
3) Gianluigi Lentini
4) Ibrahim Ba

Ali ako cemo o aktualnim karinama, onda tu dominiraju:

1) Alvaro Recoba
2) Adriano
3) Ivan de la Pena
4) El Hadji Diouf
5) Sasa Ilic
6) Mateja Kezman
7) Denilson
8) Dimitri Sytchev
9) Milan Baros
10) Lee Bowyer

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 apr 2011, 22:59

Andy van der Meyde, Dos Santos, Adu, Denilson...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 25 apr 2011, 23:02

definitivno prvi na ovoj listi Freddy Adu, a ima ih jos, mogao bih nabrajati do sutra

gdje su Chrisantus, D Alessandro recimo, ma mogao bih ovako do ujutru :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 25 apr 2011, 23:09

Solari , Gerard i Mendieta iz Valencie potrcali za parama i sjebali karijere ) Saviola,Aimar,Admir Rascic :oops: ,Jose Mari (danas u Xerezu) Tristan (Cadiz),Deisler iz Herte, Luque iz Depora ....nezz jel se neko sjeca Javi Morena iz Alavesa i mnogi drugi .
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 25 apr 2011, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 apr 2011, 23:09

kako se zove onaj napadac mali za latviju igro na EP 2004 ja mislim verpaskovski tako nekako

a prije svih kao sto je magicni napisao ricken i dajsler
Thomas Müller - Fußballgott

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 25 apr 2011, 23:12

Povlačim ovo za Edina :mrgreen:

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 25 apr 2011, 23:12

Ne mogu da vjerujem da su Dela Redu dali penziju 1500 eura. Kakav je to Real klub postao, za Ronalda se daje 100 miliona a čovjeku koji je rizikovao život za Real 1500 eura mjesečno. Na moju listu propalih talenata stavljam Arbena Avdiju i Mustafu Kučukovića. :mrgreen:
FEDERER= KLOC

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 25 apr 2011, 23:15

don_burza je napisao/la:kako se zove onaj napadac mali za latviju igro na EP 2004 ja mislim verpaskovski tako nekako

a prije svih kao sto je magicni napisao ricken i dajsler
Jeste Verpakovski, čini mi se da je igrao za Hajduk jedno vrijeme.
FEDERER= KLOC

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 apr 2011, 23:18

zamolio bi gospodina magicnog da nam nabroji sve maradone poslije pravog MARADONE

od palerma preko saviole do aimara
Thomas Müller - Fußballgott

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 25 apr 2011, 23:18

juznjak> je napisao/la:Solari , Gerard i Mendieta iz Valencie potrcali za parama i sjebali karijere ) Saviola,Aimar,Admir Rascic :oops: ,Jose Mari (danas u Xerezu) Tristan (Cadiz),Deisler iz Herte, Luque iz Depora ....nezz jel se neko sjeca Javi Morena iz Alavesa i mnogi drugi .
A Portilla si zaboravio :P

Pavon, Raul Bravo i Mejia, ako su se oni mogli nazvat talentima :D Drenthe vec sada, bio najbolji igrac za mlade na EP 2007, sada vuce Hercules. Alberto Luque, vidim njega si spomenuo, Xabi Prieto je mogao bolje od Erreale, ali eto, cak i Reyes... i po meni najveci: Vicente Rodriguez, nekada najbolje krilo svijeta, cak i tada bio veliki talenat, pero bueno...
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 25 apr 2011, 23:19

Owen-imao solidnih par sezona,ali daleko od onoga sta se ocekivalo za njega
Quaresma
Vicente
Adu
Kerlon

Ima ih jos..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 25 apr 2011, 23:22

Dkemba Djemba, Kleberson, Fortune, Kezman, Adriano, R.Recber, Robbie Keane, Adu, Luis Garcia....

Odlicna tema! ;)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 25 apr 2011, 23:26

MaGiCa je napisao/la:Dobra tema. Na um mi odmah padaju asovi iz proslosti:

1) Lars Ricken
2) Sebastian Deisler
3) Gianluigi Lentini
4) Ibrahim Ba

Ali ako cemo o aktualnim karinama, onda tu dominiraju:

1) Alvaro Recoba
2) Adriano
3) Ivan de la Pena
4) El Hadji Diouf
5) Sasa Ilic
6) Mateja Kezman
7) Denilson
8) Dimitri Sytchev
9) Milan Baros
10) Lee Bowyer
Za njega se govorili sve i svasta,ali nikad nista od njega :D
-RIVALDO-

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.