BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- PeppermintSA
- Kontakt:
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon ovih kvalifikacija govore da je sve ovo do sportskog prokletstva.
1. Izvučeš najsmiješniju grupu u istoriji kvalifikacija za svjetska prvenstva.
2. Pobijediš Rumuniju na otvaranju kvalifikacija u Bukureštu u utakmici u kojoj je protivnik imao brat bratu 5 mrtvih zicera i u kojem je, budimo realni, doslovno opljačkan za penal. Ti pobijediš iz jedinog šuta na gol.
3. Provučeš se protiv Kipra u Zenici u kojoj je Kipar bio bolji od tebe, imao bolje prilike, uz igrača manje.
4. Iako si kući manje više glat izgubio od Austrije i na jedvite jade dobio San Marino, poklope ti se rezultati da sam odlučuješ o svojoj sudbini.
5. Pobijediš Rumuniju kući nakon što si gubio 1:0 na poluvremenu, a Rumuni promašili tri mrtva zicera. Frajer koji ulazi s klupe dobija preglup crveni karton nakon 90 sekundi. Koliko god da si to drugo poluvrijeme odigrao odlično, poklopilo ti se mnogo štošta.
6. Odlaziš na “finale” u Austriju da igraš protiv ubjedljivo najslabije reprezentacije koju si mogao izvuči iz prvog šešira. Igraš pred 30 hiljada svojih navijača. Povedeš iz klasične frljoke gdje povratna lopta prolazi kroz trojicu Austrijanaca u petercu, tvoj igrač s poda ustaje i glavom zabija.
7. Nakon toga primaš gol za 1:1 iz fantastične akcije, ali te sreća ponovo pomazi - bio je faul u početku i VAR poništi gol. Ljudi kruže, voda im u ušima.
I ti opet nisi u stanju da se plasiraš. Pa ****, do tebe je. Vile su te nosale vrijeme, ali nisi u stanju da ista pod milim bogom završiš. Gadi mi se sve ovo.
2. Pobijediš Rumuniju na otvaranju kvalifikacija u Bukureštu u utakmici u kojoj je protivnik imao brat bratu 5 mrtvih zicera i u kojem je, budimo realni, doslovno opljačkan za penal. Ti pobijediš iz jedinog šuta na gol.
3. Provučeš se protiv Kipra u Zenici u kojoj je Kipar bio bolji od tebe, imao bolje prilike, uz igrača manje.
4. Iako si kući manje više glat izgubio od Austrije i na jedvite jade dobio San Marino, poklope ti se rezultati da sam odlučuješ o svojoj sudbini.
5. Pobijediš Rumuniju kući nakon što si gubio 1:0 na poluvremenu, a Rumuni promašili tri mrtva zicera. Frajer koji ulazi s klupe dobija preglup crveni karton nakon 90 sekundi. Koliko god da si to drugo poluvrijeme odigrao odlično, poklopilo ti se mnogo štošta.
6. Odlaziš na “finale” u Austriju da igraš protiv ubjedljivo najslabije reprezentacije koju si mogao izvuči iz prvog šešira. Igraš pred 30 hiljada svojih navijača. Povedeš iz klasične frljoke gdje povratna lopta prolazi kroz trojicu Austrijanaca u petercu, tvoj igrač s poda ustaje i glavom zabija.
7. Nakon toga primaš gol za 1:1 iz fantastične akcije, ali te sreća ponovo pomazi - bio je faul u početku i VAR poništi gol. Ljudi kruže, voda im u ušima.
I ti opet nisi u stanju da se plasiraš. Pa ****, do tebe je. Vile su te nosale vrijeme, ali nisi u stanju da ista pod milim bogom završiš. Gadi mi se sve ovo.
Bosanac90 je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:21Večeras, dok sam gledao utakmicu sa svojima, primismo gol… nešto me slomilo iznutra. Samo sam ustao i izašao iz sobe, a suze su same krenule. Čovjek misli da je jak, da je navikao, ali neke rane nikad ne zarastu.
I ponekad se stvarno pitam… jesmo li mi uklet narod? Ili nas jednostavno svaka stvar više boli, jer mi stvarno znamo voljeti?
Ne znam. Ali jedno znam sigurno: gdje god da živim, Bosna će uvijek biti moj dom. I bit će dok dišem.
Da li je ovo dovoljno emotivno ili zelis da nesto promjenim, mogu ubaciti i neki jak citat da bude jos ljepse, hoces li tako, samo reci tu sam da pomognem.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ja sam od onih koji pišu da ga treba zvati i dalje, a šta je tačno problem ne znam. Čovjek igrao baraže već i bio dobar u njima. Za 30 minuta barem idealan.Micron je napisao/la: ↑18 nov 2025, 08:29Ne bih ja nijednog tako lako podcijenio, da je nekim čudom normalna situacija nama bi Rade zlata vrijedio u ovim utakmicama, bili bi za 30% jači.Daduli je napisao/la: ↑18 nov 2025, 07:58Nije on džaba u Zvezdi. I on i Krunić bi sad bili u nekom solidnom klubu petice da nisu ispali iz igre odavno.Beduin je napisao/la: ↑18 nov 2025, 07:49Arnautovic je pao qurcu za usi, ni blijeda kopija onog pravog Arnautovica. On je meni najmanja briga po pitanju forme i kvalitete. Najvise me strah njihove sredine terena i da nas tu ne pojedu.
Al sta kazu ovdje, nije Barbarez vratio euforiju i vjeru u reprezentaciju, a svi tripujemo i leptirice imamo u stomaku, ludnica na ulicama, javno okupljanje i gledanje po trgovima, forumi se uzarili, društvene mreze... nije se vratila euforija![]()
Glory Glory Man United
- feniksptica
- Kontakt:
Moguce da je vani bila zato nisu ni obracali paznju na to
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Koga da ubaci umjesto Dzeke?tuitamo je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:20Ovo je barbin poraz cist, drzis dzeku 90 min a ne moze se vec u 35. okrenut. Komanduje igracima dok se brani a cista lopta koju moze pospremit i izbit ili obrnut u kontru je njegova. Covjek kolika god da je legenda ove drzave i repke, treba igrat zadnjih 20 minuta i to je to. Vozdra
Bazdar?
Lik ima 39 godina ali je i dalje klasa i samom pojavom na terenu kao kapiten znaci mnogo za mlade momke.
Momcima treba dat podrsku i vjerovati u njih ali i biti strpljiv.
Nemojte zaboraviti da nisu igrali igraci poput Kolasinca, Demirovica, Dedica, Katica itd..
Meni tek sad neke stvari dolaze u glavu
Slazem se da je barbarez napravio velike greske i da smo mogli vise dobiti iz ove utakmice, medjutim nismo zasluzili i tacka
Borba za prvo mjesto je realno bila iznad svakih ocekivanja
Kao nikad losija grupa, a Rumunija i Austrije obje repke prosle grupnu fazu Europskog Prvestva
Evo danas u17 Austrija 5:1 pobjedila Englesu, dok nasi tkz zmajevj izgubise od moldavije
Sve je do nas, ako hocemo napredak, moramo punk vise raditi
Vecini ovdje klubovi propadaju i boli svakog **** za te stvari, a male klubovi su kljuc upsjeha u fudbalu za neku zemlju
Kad pocnemo sebe popravljati, tad ce i repka biti jaca
Nemamo kluba, a mi bi da igramo s Austrijom
Pogledajte gdje su vam klubovi iz vase lokalne zajednice
Rupa do rupe, znaci i Zeljo koji real za vase rupe je katasrofa i sad se zapitajte koliko smo losi
Jebote Karic prosjecan igrac iz dijaspore izgleda kao Marcelo za panjeve domace poput mujakica
Pokupili smo iz dijaspore kajmak i glumimo neku silu kojoj je neuspjeh drugo mjesto
**** Slovan Bratislava, Koper i Craiova nam buse najbolje klubove sa 4,5 golova, a poceli su i ovi andorci
Moramo puno vise ulagati, raditi, proizvoditi…
Imamo jako talentovanih igraca i svijetla je buducnost pred nama
Ako neko misli da ce neki novi trener napraviti silu preko noci vara se
Slazem se da je barbarez napravio velike greske i da smo mogli vise dobiti iz ove utakmice, medjutim nismo zasluzili i tacka
Kao nikad losija grupa, a Rumunija i Austrije obje repke prosle grupnu fazu Europskog Prvestva
Evo danas u17 Austrija 5:1 pobjedila Englesu, dok nasi tkz zmajevj izgubise od moldavije
Sve je do nas, ako hocemo napredak, moramo punk vise raditi
Vecini ovdje klubovi propadaju i boli svakog **** za te stvari, a male klubovi su kljuc upsjeha u fudbalu za neku zemlju
Rupa do rupe, znaci i Zeljo koji real za vase rupe je katasrofa i sad se zapitajte koliko smo losi
Jebote Karic prosjecan igrac iz dijaspore izgleda kao Marcelo za panjeve domace poput mujakica
Pokupili smo iz dijaspore kajmak i glumimo neku silu kojoj je neuspjeh drugo mjesto
**** Slovan Bratislava, Koper i Craiova nam buse najbolje klubove sa 4,5 golova, a poceli su i ovi andorci
Imamo jako talentovanih igraca i svijetla je buducnost pred nama
Ako neko misli da ce neki novi trener napraviti silu preko noci vara se
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 18 nov 2025, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- NerminFatic
- Kontakt:
Nije. Vasilj mu skinuo loptu s noge. Izbacio bi je garant Dennis.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:00**** majku i realnost koga boli **** što su bili bolji. Ovo što su zabili se moralo odbraniti. Pada lopta pred Hadžikadunića on gleda u nju ko tele. **** ti sport više i luzerski mentalitet. Sad ide priča ko fol borili su se, ima baraž i tako to. Baraž nema teoretske šanse da prođeš jer si pokazao milion puta a evo i večeras da ne znaš igrati ovakve utakmice. Piši propalo u startu da se na nadate džaba.
Ovo je životna šansa bila za SP. Igrao si pred 30k svojih navijača protiv ekipe koja nije nikakav vrh europskog fudbala. Nećeš ovakvu šansu imati narednih 30 godina.
- relativizam
- Kontakt:
Selektor niti ima znanja ni damu da vodi ovu potentnu ekipu, da smo birali grupu lakšu ne bi mogli izabrati i onda ovakva utakmica ovakva postavka pa šta bi bilo da je sa druge strane spanie engleska Argentina njemacka brazil
I on i vico u paketu odmah sutra noga za bolje svima
I on i vico u paketu odmah sutra noga za bolje svima
-
Brazzzoo123
- Kontakt:
Steta, kao uvijek baksuzluk, sami smo sebi uvaljali gol.
Momcima svaka cast i respekt
, premasili su ocekivanja. Jos smo pozeleni i treba jos kvaliteta u ekipi i to je jedina realnost. Za godinu dana je i previse uradjeno, jer nas je Luksemburg vaspitavao. Seremo previse, samo treba pogledati koji igraci su falili.
Momcima svaka cast i respekt
Zadnja izmjena: Brazzzoo123, dana/u 18 nov 2025, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.
- feniksptica
- Kontakt:
Ne moze svaki pozitivan rezultat bit sreca a svaki kiks zasluzen. Necemo bit licemjerni majku mu.PeppermintSA je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:24Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon ovih kvalifikacija govore da je sve ovo do sportskog prokletstva.
Sreca je sastavni dio fudbala.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
SAMO BORDO
- Kontakt:
Zar mora Dzeko svaku utakmicu igrati 90 minuta????
Moze li uci zadnjih 15 minuta ??
On je citavu utakmicu hodao, jer nemoze.on imati isti pristup kao prije deset godina.
Dok god on bude morao svaku igrati mi ce mo biti igrac manje.
Ali to smo mi i to tako ide.
Moze li uci zadnjih 15 minuta ??
On je citavu utakmicu hodao, jer nemoze.on imati isti pristup kao prije deset godina.
Dok god on bude morao svaku igrati mi ce mo biti igrac manje.
Ali to smo mi i to tako ide.
Zadnja izmjena: SAMO BORDO, dana/u 18 nov 2025, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.
- VensanKasel
- Kontakt:
Nismo mi ukleti , mi smo poglup i neuk narod .Scholl je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:23svima nam je takoBosanac90 je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:21Večeras, dok sam gledao utakmicu sa svojima, primismo gol… nešto me slomilo iznutra. Samo sam ustao i izašao iz sobe, a suze su same krenule. Čovjek misli da je jak, da je navikao, ali neke rane nikad ne zarastu.
I ponekad se stvarno pitam… jesmo li mi uklet narod? Ili nas jednostavno svaka stvar više boli, jer mi stvarno znamo voljeti?
Ne znam. Ali jedno znam sigurno: gdje god da živim, Bosna će uvijek biti moj dom. I bit će dok dišem.
AL nekako evo meni zuvot u barazu prodje. Znam da tamo nemamo sanse, sa dvije gostujuce tekme
Emotivno su potroseni svi i igraci i navijaci
Večeras kad je mladim igračima najviše potrebna podrška , navijači skandiraju Vico **** i savez napolje . Nevjerovatno i nemoguće .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Bazinga12345
- Kontakt:
Ovakvu priliku nikad nećemo imati. Šteta. Stvarno ne znam zašto je problem izvaditi Džeku koji jednostavno ne može i osvježiti ekipu na vrijeme. Baš ništa ne očekujem u baražu, ali daj bože da me demantuju.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Joj Muharemovica, odvadi malo.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
A jeboga više i ta priča da nismo zaslužili. Sport je pun timova, igrača, individualaca koji nisu nešto zaslužili i to se kaže dva dana i na kraju se pamti da su osvojili nešto, otišli negdje, uradili nešto.NoDi80 je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:26Meni tek sad neke stvari dolaze u glavu
Evo danas u17 Austrija 5:1 pobjedila Englesu, dok nasi danas izgubise od moldavije
Sve je do nas i ako hocemo napredak moramo punk vise raditi
Imamo jako talentovanih igraca i svijetla je buducnost pred nama, medjutim ako neko misli da ce neko napraviti silu preko noci vara se
Nismo zaslužili i mogli smo otići i nikog ne bi bilo briga što nismo zaslužili.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Momcima se nema stvarno sta reci. Barbarez je vjerovatno trebao mijenjati nakon sto je Ragnik ubacio dvojicu, ali tesko da bi i to sta promijenilo.
Idemo dalje, ovo je dobro, a moze i puno bolje.
Idemo dalje, ovo je dobro, a moze i puno bolje.
Istog sam misljenja. Hajradinovic isto tako u trenutnom rosteru (jasno, on je nama sa ovom povredom vjerovatno izgubljen i za baraz), a potencijalno bi mogao Ajdin Hasic tu pomoci, ako nastavi sa dobrim partijama u ligi. Do one povrede je bio bas dobar, i igrac je koji sigurno moze pomoci jer mi nemamo puno slicnih igraca. Prave desetke vrlo malo imamo, a na poziciji 6 ili 8 ih pozivamo previse (bar mi se tako cini)BarbareZeljin je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:22Nama fali dobra desetka. A od ovih igraca ja jedino mislim da Kerim moze tu poziciju odigrati odlicno. Iako je krilo. Taj decko strasno kontrolise loptu. Krila Esmir i Memic,Kerim iza napadaca. To moze biti nasa formula sa uspijeh u barazu.
Zao mi najvise ovih mladjih momaka. Vidi se da im je stalo. Muharemovicu ponajvise...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
BosnianDragon2024
- Kontakt:
Jel ko sluša Dogana? evo suze krenule
- Donnie Darko
- Kontakt:
Sva sreća pa sam dobio od firme dva slobodna dana da proslavim Dan zahvalnosti Ermedinu Demiroviću, da se mogu psihički odmorit od ovog stresa. Kako god, ponosan sam na momke, čak i na kakanjca. Idemo jako u baraž, prolazimo stoposto. Daj Ukrajinu i Italiju ako ikako može. 
Trenutno korisnika/ca: 313, adrenaline323, BarbareZeljin, Beduin, dime, Edincapitano, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Hajdeee, juka55, Lobudaraczapamcenje, Proximic, Vrhbosnian i 128 gostiju.