BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

NoDi80
Kontakt:

Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025

Post Postao/la NoDi80 » 19 nov 2025, 00:35

Djulboni je napisao/la:
19 nov 2025, 00:32
Naravno, opet od šampiona svemira do vječitih gubitnika.
Ne sporim greške selektora, ali da li je bilo ko svjestan činjenice da smo prije **** godinu dana slavili svaki remi ?

U godinu dana sve se primijenilo i sad nam kao ne valja baraž.
Realno, Rumunija je ispred nas, trebali smo u Rumuniji 5-1 zijaniti, budimo jednom realni u životu.

Sjetite se stadiona na kojem je FKS gostovao, pa onda premotajte na Zenicu! Imam ligu kakvu imamo, stadiona nemamo ni da je blizu standarda za bilo kakvo polu ozbiljno takmičenje.

Kad je BH Premier liga izbacila igrača za repku ?

Možemo sad o igri, da bilo je propusta, pogotovo u drugom dijelu, puno neforsiranih grešaka, pasova bezpotrebnih, premalo ofanzivnih pokušaja, ali fajtali smo se sa Austrijom u sred Beča, nije mala stvar 1-1 za ove mlade momke koji su poginuli, davno smo zaključili može i 0-3 al ostavi srce na teren.

Ide baraž i treba igrati dok postoji nada, a ako se ne plasiramo nije kraj svijeta, repka ima budućnost ali treba kontinuitet, ostaviti Spahu i Sergeja da rade.
Nemamo svlacionice normalne i neko se ljuti jer nismo otisli na svjetsko
Ismijavali nas skoro svi , ko god dodje njihove novine objave
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 19 nov 2025, 00:36

Momci ohladite glave. Prevelika ste vi očekivanja imali od ove reprezentacije od koje je izvučen maksimum na kraju. Gledajte pozitivne stvari kojih itekako ima. Pljuvat uvijek možemo svi, ali to nije rješenje. Govoriti o tome kako smo pobjedili utakmice koje smo trebali izgubiti je debilno, sport je takav, koliko puta samo budeš bolji pa popušiš na kraju nemojte zagrebavat… Reprezentacija nakon svega ima budućnost i igrače koji će ozbiljno predstavljati repku to treba da nas raduje
SARAJEVO SIAMO NOI <3

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 19 nov 2025, 00:40

Prekosutra je izvlacenje, daj nam Cesku da nas 10.000 ode

FrDiHu
Kontakt:

Post Postao/la FrDiHu » 19 nov 2025, 00:41

juka55 je napisao/la:
19 nov 2025, 00:36
Momci ohladite glave. Prevelika ste vi očekivanja imali od ove reprezentacije od koje je izvučen maksimum na kraju. Gledajte pozitivne stvari kojih itekako ima. Pljuvat uvijek možemo svi, ali to nije rješenje. Govoriti o tome kako smo pobjedili utakmice koje smo trebali izgubiti je debilno, sport je takav, koliko puta samo budeš bolji pa popušiš na kraju nemojte zagrebavat… Reprezentacija nakon svega ima budućnost i igrače koji će ozbiljno predstavljati repku to treba da nas raduje

Majstore ovo kad citam povraca mi se.Utjeha za neuspjeh je postala Zivotna filozofija bosanca.Dok svijet ide naprijed ako pricamo o nogometu sve ide prema naprijed mi stagniramo i od relano nikad vece sanse za svjetsko i grupe za pozeljeti ti zijanis insretan si jer ima baraz.Koji to baraz onaj gdje nas je Ukrajina Sjeverna Irska i Irska izbacile na sramotan nacin da se nismo sastavili loptom.Ugledajmo se na Skotsku koja je igrala protiv kvalitenijeg protivnika danske pa se goni do kraja pa izbori svjestsko.Dosta je vise pronalazaka utjehe i sabura daj konkretne poteze...

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 19 nov 2025, 00:43

FrDiHu je napisao/la:
19 nov 2025, 00:41
juka55 je napisao/la:

Majstore ovo kad citam povraca mi se.Utjeha za neuspjeh je postala Zivotna filozofija bosanca.Dok svijet ide naprijed ako pricamo o nogometu sve ide prema naprijed mi stagniramo i od relano nikad vece sanse za svjetsko i grupe za pozeljeti ti zijanis insretan si jer ima baraz.Koji to baraz onaj gdje nas je Ukrajina Sjeverna Irska i Irska izbacile na sramotan nacin da se nismo sastavili loptom.Ugledajmo se na Skotsku koja je igrala protiv kvalitenijeg protivnika danske pa se goni do kraja pa izbori svjestsko.Dosta je vise pronalazaka utjehe i sabura daj konkretne poteze...
Nama hrana za dusu nije borba, napredak, razvijanje.
Nasa dusevna hrana je luzerski mentalitet, opravdanja i patetika.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 19 nov 2025, 00:44

Ne moze se reci ni da je Austrija kvalitetnija koliko mi psihicki padamo i povlacimo se refleksno nakon gola. Npr protiv Rumunije smo isto uradili u gostima, a mozes reci i protiv Kipra nakon drugog gola. Sto znaci nevazno koja je repka mi se povlacimo nakon gola i onda se odaje utisak da je ta ekipa nesto jaca.

Ruku na srce, Austrijanci jesu kvalitetniji, ali nisu neka supersila, niti su bili nemoguca misija. Izvlaci ih jak vezni red i odbrana, nisu nam dali da disemo na sredini. Opet ne znam je li to stvar taktike, manjka snage, kvaliteta ili cega vec.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 nov 2025, 00:44

⚡️ Russia wants to host a World Cup for nations that failed to qualify for the 2026 tournament!

The new “alternative” competition could take place next summer — simultaneously with the real World Cup in the United States. The goal of this “World Cup” is to put pressure on FIFA to lift sanctions and allow Russia back into the qualification for the 2030 World Cup.

Among the potential participants: Russia, Serbia, Greece, Chile, Peru, Venezuela, Nigeria, Cameroon, China, and others.
Ipak bi mogli ici na SP :yawn:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 19 nov 2025, 00:46

DamirT je napisao/la:
19 nov 2025, 00:44
⚡️ Russia wants to host a World Cup for nations that failed to qualify for the 2026 tournament!

The new “alternative” competition could take place next summer — simultaneously with the real World Cup in the United States. The goal of this “World Cup” is to put pressure on FIFA to lift sanctions and allow Russia back into the qualification for the 2030 World Cup.

Among the potential participants: Russia, Serbia, Greece, Chile, Peru, Venezuela, Nigeria, Cameroon, China, and others.
Ipak bi mogli ici na SP :yawn:
Nećemo se ni ovdje plasirati.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 19 nov 2025, 00:47

Kako vam vise nije muka da se vadite na to kako nemamo srece? Nemamo igru, nemamo dobrog selektora, nemamo plan i viziju itd. Muka mi je vise da svaki put citam kako samo nemamo srece i tako u svakom sportu. Samo se vrtimo u krug, "eh da su bile ranije izmjene", "eh da Oliver nije dao zute Katicu i Dedicu" itd. Dodje kosarka onda ide "eh da je Robertsom zabio onu trojku", "samo da smo tad prelomili gotovo bi to bilo". Dodje rukomet ista situacija.

Austrija je eto bezveze, zabili nam bezvezne golovu u Zenici i veceras ali eto mi nismo dali bezvezne golove Kipru i Rumuniji. Muka je bila i protiv San Marina, pa nas izvuce Dzeko, a u drugoj onaj jadnik dobio crveni.
Svi su drugi nigdje veze samo smo mi dobri. Da smo dobri, ne bi nas deset godina karindjao Kipar, Irska, Madjarska, Luksemburg, Finska itd.

Ista stvar i sa FK Sarajevo.. Fulis pet zicera protiv Trnave, ljudi ti spakuju tricu u revansu i nabiju nogom kuci. Craiovu dobijes, u revansu ti utrpaju cetiri gola i nabiju nogom, a ti i dalje placi sto nisi iskoristio sanse u prvoj utakmici. Da si bolji, dobio bi i prosao. Tako je slucaj i sa repkom. Barbarez je obicna oyebina i samo mu je sreca sto je ubacio Alajbegovica i Tabakovica protiv Rumuna, jer da nije, ni njih ne bi dobili (plus Rumuni crveni dobili).
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 19 nov 2025, 00:47

Kakva je korist ako dobijemo Cesku ako poslije dobijemo italiju ?
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

FrDiHu
Kontakt:

Post Postao/la FrDiHu » 19 nov 2025, 00:48

exampLe. je napisao/la:
19 nov 2025, 00:43
FrDiHu je napisao/la:
juka55 je napisao/la:

Bravo za komentar od 2014te mi uvijek govorimo bice bolje a kad to vise. Ove kvalifikacije su bile nikad veca sansa od Austrije koja nije ista kao od Eura do Rumunije koja takodjer i prije kvalifikacija je imala probleme i umjesto da u Zenici stisnes muda napadnes Austriju uz sav huk tribina tu tekmu izgubis pa hajd i to.Pa u Kipru imas 2;0 iz nicega gdje su ljudi promasili zicere i bili bolji pa hajde 2:2 penal desi se.I onda dodjes u Bec pred 30.000 ljudi imas 1:0 Austriju koja prvih 20tak minuta u skok igri se pogubila totalno i to prospes sumnjivim izmjenama nabijanjem lopte i saburom i dovama da poniste gol Austriji ili da oni mase do kraja utkamice sanse.Ali opet u krug ista prica...

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 19 nov 2025, 00:49

FrDiHu je napisao/la:
juka55 je napisao/la:

Volio bih i ja isto da smo pošamarli sve protivnike i pokazali silu, ali realnost je sasvim druga. Prvo nemamo savez da funkcionira kako treba, to je prva stvar koju moramo svi zajedno promjeniti kako znamo i umijemo, jer to ako nas nastavi gušiti na bilo koje načine nećemo nikada napraviti značajne rezultate. Drugo smjena generacija je jako grebena stvar, nismo mi Njemačka da to prebrodimo lako. Ima dosta fula u ovome svemu i kod Barbe prvog koji je naravno kad oduzmeš sabereš prosječan trener, ali njegov efekat je odvojen od ovog trenerskog djela. Daleko od toga da ja sad pronalazim neku utjehu, ali u generalno u svemu ne možeš gledati samo negativno. A da promjena treba, treba i moramo svi zajedno raditi na tome
SARAJEVO SIAMO NOI <3

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 19 nov 2025, 00:50

FrDiHu je napisao/la:
19 nov 2025, 00:48
exampLe. je napisao/la:
FrDiHu je napisao/la:

Bravo za komentar od 2014te mi uvijek govorimo bice bolje a kad to vise. Ove kvalifikacije su bile nikad veca sansa od Austrije koja nije ista kao od Eura do Rumunije koja takodjer i prije kvalifikacija je imala probleme i umjesto da u Zenici stisnes muda napadnes Austriju uz sav huk tribina tu tekmu izgubis pa hajd i to.Pa u Kipru imas 2;0 iz nicega gdje su ljudi promasili zicere i bili bolji pa hajde 2:2 penal desi se.I onda dodjes u Bec pred 30.000 ljudi imas 1:0 Austriju koja prvih 20tak minuta u skok igri se pogubila totalno i to prospes sumnjivim izmjenama nabijanjem lopte i saburom i dovama da poniste gol Austriji ili da oni mase do kraja utkamice sanse.Ali opet u krug ista prica...
Nema ba veze, imaju protesti za Palestinu, to ce nam rijesiti sve probleme u zivotu. :mrgreen:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 nov 2025, 00:51

Bgm mene su kupili ovi momci a vi kako hoćete. Ovi mladi pokazuju kvalitet, emociju , borbu . Jos par igraca ako se pronađe posebno u veznom redu bit ce ovo odlican tim.

FrDiHu
Kontakt:

Post Postao/la FrDiHu » 19 nov 2025, 00:52

exampLe. je napisao/la:
19 nov 2025, 00:50
FrDiHu je napisao/la:
19 nov 2025, 00:48
exampLe. je napisao/la:

Nema ba veze, imaju protesti za Palestinu, to ce nam rijesiti sve probleme u zivotu. :mrgreen:

Kad mi kazu ima baraz koji to baraz majke ti.Ukrajina nas uzela u Zenici Portugal dva puta ne racunam jaci su. Irska koja nas je u Dublinu samljela 2:0 gdje nismo presli centra citavu utkamicu pa Sjeverna Irska na grbavici i oni cuveni penali iako smo i tad ko i sad bili u euforiji jer dobijemo njih finale baraza je opet u Bosni.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 nov 2025, 00:53

Al Spaho najjaci, krenuo tek mec, prvi minut, kaze lik dobro je pa imamo baraz obezbijedjen. Pa nije ni cudo sto 30 godina luzerluk vlada kod nas.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 19 nov 2025, 00:54

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 19 nov 2025, 00:57

Ja nemam komentara, nemam ni snage da nešto napišem. Nije mi teže jedna noć pala otkad mi je rahmetli djed preselio prije 15 godina. Najviše bih volio da se ne probudim.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 nov 2025, 01:08

Ne razumijem ovu demagogiju o fajtu, podignutoj glavi, idemo dalje itd. Pa zar ne razumijete koliko je ovo bilo bitno za naš fudbal - ne samo reprezentativni, nego svakojaki - i klupski, i sve. Doslovno nam se sve otvorilo, kao od Boga. Da u istom trenutku iznikne 3-4-5 mladih ultra talentovanih igrača u dijaspori; da izvučemo objektivno najlakšu grupu u istoriji kvalifikacija za SP; da nas sreća/sudije/VAR/stative/prečke pomaze u gotovo u svakoj utakmici. Da se iz ničega, iz jednog ponora gdje se glođemo, jedni drugima **** sve po spisku, svađamo se, gdje sve manje i manje djece trenira fudbal jer je došlo do njegove depopularizacije itd. itd., nađemo u situaciji da se plasiramo na SP. Da ova djeca - njih 4-5 - već do svoje 19-20-21-22. godine odigra Mundijal. Da sve ove Ličine, Pejčinoviće, Bilbije, Topaloviće, Busuladžiće, pete-desete, dovedemo pod svoju zastavu jer igranje za BiH prestaje biti samo stvar patriotizma, već i stvar karijerne prodornosti jer je to repka koja igra svjetsko prvenstvo. Da uz desetine i desetine miliona eura uđe u Savez i da taj novac bude reinvestiran u infrastrukturu, u taj nacionalni stadion, u još novih terena, u kampove - jer možete o Vici i njegovoj garnituri reći svašta, ali ne možete negirati da ogroman dio zarađenih para investiraju u infrastrukturu. Da će uz taj plasman i naša Liga postati zanimljivija što igračima koje naši klubovi žele dovesti, što igračima koje naši klubovi prodaju. To je jedan lančani sistem koja oživljava ovo naše mrtvilo. A sve nam palo s neba.

I sad ako popušimo baraž, a izvjesno je da hoćemo, opet čekajmo 4 godine do novog SP - tada nećemo govoriti o ultra mladim igračima. Bajraktarević će ima 25, Gigović 28, Tahirović 27. Odlične godine. Ali šta ako nas ne prosere žrijeb? Ako do tad ne doguramo do nekog viskog šešira, pa izvučemo tešku grupu i opet se ne plasiramo? Čekati opet 4 godine? Propade još jedna generacija.

Sva tragedija našeg fudbala se svodi na 2010 i Mundijal u JAR. Da smo se tad plasirali na njega, kad su glavne violine reprezentacije imali između 20 i 23-24 godine, mi bismo odigali još 4 velika takmičenja. Imali bi izgrađen pobjednički mentalitet, imali bi lakše žrijebove jer bi bili u višim šeširima, ti igrači ne bi bili iscijeđeni kao krpe onako kako su bili 2016-2020., jer su već postali istrošena roba. Rejting reprezentacije ne bi tako drastično pao itd. Ponavljam, sve je povezano lančano.

Mene strah da se to opet ne desi. Ova reprezentacija nije kompletirana. Ovo su samo njeni obrisi. Tu još uvijek ima puno polovnjaka, ali zato je bilo JAKO bitno da se plasiramo takvi na SP. Da uvežemo 2-3 prvenstva a da na to eventualno treće odemo duplo jači nego na prvo.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 19 nov 2025, 01:12

Vala ne mozemo smatrat ovo nekom tragedijom u pocetku kvalifikacija niko nije vjerovao da cemo biti 90 minuta od sp ali evo cudno se desilo ni sami ne znamo kako je doslo do toga. Za mene dobre kvalifikace ako uzmemo u obzir kakvi smo bili zadnjih par godina, dosta mlada i talentovana ekipa siguran sam da ako ih povrede zaobiđu donjet ce nam prvi plasman na ep jedino tu sam skeptičan oko selektora mislim da nije kalibar za repku ali mozda me demantuje. Btw te price da Austrija nije puno jaca od nas su smjesne Laimer, Danso, Alaba, Baumgartner, Seiwald, Sabitzer mi kvalitetom te igrace nemamo, jos koliko oni ulazu a koliko mi to je nebo i zemlja.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Balorda, Beduin, darker10, DjaniTarik, dzemil, galia95, Google Adsense [Bot], HariTz, Maverick, Muumii, Proximic, Zglavkar i 110 gostiju.