BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Evo piše raja ovo je bitno za fudbal u BiH. Da, naravno da jeste, ali da li smo zaslužili ?
- Pitanje stadiona ?
- Proizvodnja domaćih igrača ?
- Suđenje u premier ligi ?
Zašto smo mi zaslužili WC, a ne Austrija ?
Sreću treba zaslužiti vrijednim radom, trudom, vizijom, a mi još **** mame na prve taktove protivničke himne, igramo na odron stadionu, pišamo po domaćem fudbalu itd ...
Do kada će za uspjeh repke biti odgovorni dijasporci ?
Svaka im čast, al to govori nešto i o nama.
Ni po čemu mi nismo ispred Rumuna ili Austrijanaca, ali već tradicionalano imamo previsoko mišljenje o sebi, ali bez pokrića. Toliko smo stručnjaci da smo legendi države, našeg fidbala **** mamu, a nije ni počeo da radi itd ...
Ima neka karma koja kaže da nismo sreću zaslužili.
- Pitanje stadiona ?
- Proizvodnja domaćih igrača ?
- Suđenje u premier ligi ?
Zašto smo mi zaslužili WC, a ne Austrija ?
Sreću treba zaslužiti vrijednim radom, trudom, vizijom, a mi još **** mame na prve taktove protivničke himne, igramo na odron stadionu, pišamo po domaćem fudbalu itd ...
Do kada će za uspjeh repke biti odgovorni dijasporci ?
Svaka im čast, al to govori nešto i o nama.
Ni po čemu mi nismo ispred Rumuna ili Austrijanaca, ali već tradicionalano imamo previsoko mišljenje o sebi, ali bez pokrića. Toliko smo stručnjaci da smo legendi države, našeg fidbala **** mamu, a nije ni počeo da radi itd ...
Ima neka karma koja kaže da nismo sreću zaslužili.
Sad se pitam mozda bi bilo bolje da je onaj prvi gol priznat drugacije bi ispalo, I ovako kad covjek pogleda da smo bili treci I trebao nam remi ili pobjeda za baraz slavili bi veceras.
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 19 nov 2025, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.
Teško bi se i Italija izvukla večeras u Beču. Mi smo svoje SP izgubili u Zenici, Austrija se morala kući pobjediti, i to su ta tri boda koja nam u konačnici fale.Austrijanci su kao ekipa na vrhuncu karijera, euforija je bila nenormalna, sve su uradili što je trebalo, veoma iskusno i pragavo. To je stvar planskog pristupa.Kako sudija podjeli žuti karton nakon kraja prvog poluvremena, pa izađe ko drugi čovjek sa drugim kriterijem. Kako nam sakriše lopte nakog gola, pa staviše tri igrača na Džeku i centra ne pređosmo, ukradoše sudijsku nadoknadu lagano.Austrijanci su dobro organizovali sve večeras, slučajem Karić su unijeli nemir u našu svlačionicu, pritisnuli sudije na vrijeme, nisu paničarili i naizgled bez šansi nas dobiše. To nije nikakva sreća, to je iskustvo i veliki broj jakih i bitnih utakmica u nogama igrača. Država je stala iza reprezentacije vrlo ozbiljno u ovim kvalifikacijama, to se vidjelo ovih dana i po izjavama i posjetama austrijskih političara i lidera. Bili su ubjeđeni da mi ne možemo dobiti Rumuniju i tu je nastala jedna panika jer je slavlje bilo spremno. Njima je ruku na srce pomogao sudija u ovim kvalifikacijama, izmislio im je penal u Beču protiv Kipra, nema šanse da bi pobjedili.
Mi smo večeras izvukli maksimum. Opet kažem, da je trebalo Portugalu ili Italiji pobjeda večeras u Beču ne bi pobjedili. Isto sam ubijeđen da nismo primili gol onako traljavo, da bi im sudija izmislio neki penal do kraja, kao protiv Kipra.
Na kraju dana, pobjedili su nas u Zenici u gostima i zaslužili su da idu...
Mi smo večeras izvukli maksimum. Opet kažem, da je trebalo Portugalu ili Italiji pobjeda večeras u Beču ne bi pobjedili. Isto sam ubijeđen da nismo primili gol onako traljavo, da bi im sudija izmislio neki penal do kraja, kao protiv Kipra.
Na kraju dana, pobjedili su nas u Zenici u gostima i zaslužili su da idu...
Tri puta imaju vecu vrijednost na transfermarketu od nas,tako i sa ove strane Austrija je ispred nas...James1987 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 01:12Vala ne mozemo smatrat ovo nekom tragedijom u pocetku kvalifikacija niko nije vjerovao da cemo biti 90 minuta od sp ali evo cudno se desilo ni sami ne znamo kako je doslo do toga. Za mene dobre kvalifikace ako uzmemo u obzir kakvi smo bili zadnjih par godina, dosta mlada i talentovana ekipa siguran sam da ako ih povrede zaobiđu donjet ce nam prvi plasman na ep jedino tu sam skeptičan oko selektora mislim da nije kalibar za repku ali mozda me demantuje. Btw te price da Austrija nije puno jaca od nas su smjesne Laimer, Danso, Alaba, Baumgartner, Seiwald, Sabitzer mi kvalitetom te igrace nemamo, jos koliko oni ulazu a koliko mi to je nebo i zemlja.
Iskusna ekipa,dugo igraju zajedno i igraju na rezultat.
Mi smo prosli kroz tezak put,brze smjene selektora svega u savezu i dobro smo dosli u ovu fazu da smo imali sansu za prvo mjesto i osiguran baraz.
Baraz jednog dana moramo proci,jednostavno je tako da li je to 2026 god. ne znam al se nadam da jest...
Sve i da smo se plasirali,bio bi samo.incident a ne zasluga radom i sistemom,to kod nas i jest problem,liga nam najgora na svijetu,sudjenje takvo kakvo jeste da se svi smiju,nemamo 2 stadiona u drzavi,tamburaju nas sile iz Rumunije i Slovacke,ali bi uredno repku na SP i da ima konstantu,ne moze,moze se nekad omaci kao u Brazilu ali kao sto smo se uvjerili,nista dugorocno nema od toga,klupski fudbal je kljuc i za rwprezentaciju,zar je tesko.prepisivati od Norvezana i slinih,ma ustvari nije tesko ali kad nemas drzave.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Samo je trebalo u drugom poluvremenu, izvesti Bajraktarevica, uvesti Alajbegovica, a Memica prebaciti na desnu stranu. Druga opcija je izvesti Bajraktarevica, a ubaciti bilo koga defanzivnijeg na tu poziciju, naprimjer Gigovica.
Znaci Rangnick sto izmjena pravi, prebacuje Laimera lijevo, dakle na istoj strani su mu dva glavna igraca Laimer i Sabitzer, i sta nasi rade ništa, ostavljaju dvojicu mladih momaka da se bore s njima, i naravno od hiljadu centarsuteva s te strane jedan je morao biti gol, naravno da je Sabitzer jednom morao napraviti ključnu prednost nad Malicem koji je crko i izbaciti ga na prvom koraku.
Pored toga Alajbegovic je morao dobiti vise minuta, i Dzeko nakon 60. Mora vani, taman licno Messija da imamo u ekipi u ovakom stanju takav igrač mora vani nakon 60. Minuta.
Svaka čast svima, i igracima i selektoru, ali nikada neću razumjeti sta je selektor i stručni stab gledao drugo poluvrijeme, bukvalno se drugi put desava isto da ih Ragnick s izmjenama razvali u drugom poluvremenu, a oni cekaju i cekaju, kao da je plan bio da se čuvaju izmjene ako primimo gol, pa tek onda sve mijenjaj.
Znaci Rangnick sto izmjena pravi, prebacuje Laimera lijevo, dakle na istoj strani su mu dva glavna igraca Laimer i Sabitzer, i sta nasi rade ništa, ostavljaju dvojicu mladih momaka da se bore s njima, i naravno od hiljadu centarsuteva s te strane jedan je morao biti gol, naravno da je Sabitzer jednom morao napraviti ključnu prednost nad Malicem koji je crko i izbaciti ga na prvom koraku.
Pored toga Alajbegovic je morao dobiti vise minuta, i Dzeko nakon 60. Mora vani, taman licno Messija da imamo u ekipi u ovakom stanju takav igrač mora vani nakon 60. Minuta.
Svaka čast svima, i igracima i selektoru, ali nikada neću razumjeti sta je selektor i stručni stab gledao drugo poluvrijeme, bukvalno se drugi put desava isto da ih Ragnick s izmjenama razvali u drugom poluvremenu, a oni cekaju i cekaju, kao da je plan bio da se čuvaju izmjene ako primimo gol, pa tek onda sve mijenjaj.
Razvalio bi ih svako kad likovi samo sjede i gledaju odakle je vedro. Da mi je samo da sam mogao vidjeti i cuti sta su pricali na klupi dok je Austrija napadala. Nemoguce da od onoliko ljudi na klupi niko se nije udostojio da da sugestiju za izmjenu. Ili je Barbarez toliki egoista da ne slusa nikoga sa klupe?Tramvaji29877 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 01:45Samo je trebalo u drugom poluvremenu, izvesti Bajraktarevica, uvesti Alajbegovica, a Memica prebaciti na desnu stranu. Druga opcija je izvesti Bajraktarevica, a ubaciti bilo koga defanzivnijeg na tu poziciju, naprimjer Gigovica.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Evo ne znam sta vise reci, ali za ovo nikakva pamet posebna nije trebala. Jasno je ko dan da je Rangnick tu stranu napadao, a postalo je kristalno jasno kad je prebacio Laimera na tu poziciju, i sta oni rade ostavljaju Bajraktarevica koji je svakako slabiji u odbrani, plus u životu potencijalno nije odigrao dva puta po 90 minuta u tri dana, plus svakako te citavu utakmicu tu napadaju, plus imas opciju na klupi u vidu Alajbegovica, plus Malic crko jer opet Austrijancima konstantno tu stranu napadaju, evo ja ne znam kako je moguće da se nije reagiralo na to.DamirT je napisao/la: ↑19 nov 2025, 01:48Razvalio bi ih svako kad likovi samo sjede i gledaju odakle je vedro. Da mi je samo da sam mogao vidjeti i cuti sta su pricali na klupi dok je Austrija napadala. Nemoguce da od onoliko ljudi na klupi niko se nije udostojio da da sugestiju za izmjenu. Ili je Barbarez toliki egoista da ne slusa nikoga sa klupe?Tramvaji29877 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 01:45Samo je trebalo u drugom poluvremenu, izvesti Bajraktarevica, uvesti Alajbegovica, a Memica prebaciti na desnu stranu. Druga opcija je izvesti Bajraktarevica, a ubaciti bilo koga defanzivnijeg na tu poziciju, naprimjer Gigovica.
Generalno, evo kvalifikacije su gotove i ako sumiramo sve - mozemo biti zadovoljni.
Ne treba zaboraviti gdje smo bili pred sami pocetak ovog ciklusa, nakon one katatrofalne lige nacija gdje smo nekako puno mijenjali timove, ali nismo nadosli do toga da imamo bolji uvid u to ko stvarno moze doprinijeti timu.
Kroz ovaj ciklus, smo cini se upravo to dobili, sada imamo tu neku sirinu u sastavu, i mislim da je u tom pravcu ostvaren vidan napredak. Kada smo kompletni, izgleda to poprilicno respektabilno.
Negdje gdje mozda malo skripi je ova pozicija desnog bocnog (Malic je mlad, pa mozda kad i on sazrije bude pravo rjesenje tu).
Ono gdje vise skripi je 10-tka u ekipi, tu bas nekog igraca da moze kvalitetno odigrati nema na vidiku. Mozda ovaj Hasic iz poljske lige tu moze doprinijeti, bio je u bas dobroj formi prije povrede pa bi vrijedilo pratiti njegove igre, ima neki vibe u igri i vjerujem da bi valjao samom timu, ako nastavi kvalitetno igrati
Ne treba zaboraviti gdje smo bili pred sami pocetak ovog ciklusa, nakon one katatrofalne lige nacija gdje smo nekako puno mijenjali timove, ali nismo nadosli do toga da imamo bolji uvid u to ko stvarno moze doprinijeti timu.
Kroz ovaj ciklus, smo cini se upravo to dobili, sada imamo tu neku sirinu u sastavu, i mislim da je u tom pravcu ostvaren vidan napredak. Kada smo kompletni, izgleda to poprilicno respektabilno.
Negdje gdje mozda malo skripi je ova pozicija desnog bocnog (Malic je mlad, pa mozda kad i on sazrije bude pravo rjesenje tu).
Ono gdje vise skripi je 10-tka u ekipi, tu bas nekog igraca da moze kvalitetno odigrati nema na vidiku. Mozda ovaj Hasic iz poljske lige tu moze doprinijeti, bio je u bas dobroj formi prije povrede pa bi vrijedilo pratiti njegove igre, ima neki vibe u igri i vjerujem da bi valjao samom timu, ako nastavi kvalitetno igrati
- invincible1921
- Kontakt:
Da pomenem za kraj.. SVAKA CAST DOGANU...kakva izjava...Cudo bosanskog otpora.
=\_1921_/=
Slažem se! Bravo za Dogana. Drago mi je da je to spomenuo, da se nikad ne zaboravi. Ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosnainvincible1921 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 02:30Da pomenem za kraj.. SVAKA CAST DOGANU...kakva izjava...Cudo bosanskog otpora.
Yebem ti fudbal i ko ga izmisli
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Dan te vise yebo i fudbal, ovo je fascinantno kako gubimo plasmane na velika takmičenja. Isto da veća sila uživa u ovim patnjama Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta. Još fali u 90+ da primimo za idući Euro. Nevjerovatno kako prokleta reprezentacija. Nikad yebene sreće nemaš kad ti treba u bitnoj tekmi, nikad.
Bježi yebem ti fudbal i sve. Nemam nekog pametnog objašnjenja osim ovog. Dosta je više ovog mazohizma u pm. Valja se sutra probudit s činjenicom da smo 15tak minuta bili od SP udaljeni.
Dabogda se sve lopte na svijetu probušile.
Bježi yebem ti fudbal i sve. Nemam nekog pametnog objašnjenja osim ovog. Dosta je više ovog mazohizma u pm. Valja se sutra probudit s činjenicom da smo 15tak minuta bili od SP udaljeni.
Nakon utakmice otišao sam u spavaću sobu da se isplačem. Svaki put uvijek isto razočarenje i tako već 30 godina. Danska na Koševu (bio na stadionu), Srbija na Marakani, Francuska u Parizu, baraži protiv Portugala, baraži protiv Irske i Sjeverne Irske, baraž protiv Ukrajine... ne mogu više.CAGarfia je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:12Dan te vise yebo i fudbal, ovo je fascinantno kako gubimo plasmane na velika takmičenja. Isto da veća sila uživa u ovim patnjama Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta. Još fali u 90+ da primimo za idući Euro. Nevjerovatno kako prokleta reprezentacija. Nikad yebene sreće nemaš kad ti treba u bitnoj tekmi, nikad.
Ja sam se isplakao protiv Ukrajine u baražu..galia95 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:37Nakon utakmice otišao sam u spavaću sobu da se isplačem. Svaki put uvijek isto razočerenje i tako već 30 godina. Danska na Koševu (bio na stadionu), Srbija na Marakani, Francuska u Parizu, baraži protiv Portugala, baraž protiv Irske i Sjeverne Irske, baraž protiv Ukrajine... ne mogu više.CAGarfia je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:12Dan te vise yebo i fudbal, ovo je fascinantno kako gubimo plasmane na velika takmičenja. Isto da veća sila uživa u ovim patnjama Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta. Još fali u 90+ da primimo za idući Euro. Nevjerovatno kako prokleta reprezentacija. Nikad yebene sreće nemaš kad ti treba u bitnoj tekmi, nikad.
Nije meni problem ni izgubiti, ali uvijek izgubimo na najbolniji način. Toga mi je stvarno pun qurac. I to postaje tradicija.
Momcima svaka čast. Vidi se koliko im znači reprezentacija, koliko su se borili fajterski svi da dođu do cilja. Nijednom momku nemam zamjerke, poginuli su na terenu. To me boli. Isto kao što su poginuli protiv Ukrajine, Francuske, Portugala.. Nikad, ali nikad nas ne usere u ovim bitnim tekmama.
Iskreno, gledajući sve što smo odigrali u ovim kvalama, nismo zaslužili SP. Ali zašto nam plasman izleti iz ruke 15 minuta prije...
Vjerujem u ove momke kao što sam vjerovao u brazilsku ekipu. Ne vjerujem sekunde u stručnjake s klupe.
gluho bilo kad se sjetim to sve od danske pa do danas dobro pa smo normalnigalia95 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:37Nakon utakmice otišao sam u spavaću sobu da se isplačem. Svaki put uvijek isto razočarenje i tako već 30 godina. Danska na Koševu (bio na stadionu), Srbija na Marakani, Francuska u Parizu, baraži protiv Portugala, baraži protiv Irske i Sjeverne Irske, baraž protiv Ukrajine... ne mogu više.CAGarfia je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:12Dan te vise yebo i fudbal, ovo je fascinantno kako gubimo plasmane na velika takmičenja. Isto da veća sila uživa u ovim patnjama Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta. Još fali u 90+ da primimo za idući Euro. Nevjerovatno kako prokleta reprezentacija. Nikad yebene sreće nemaš kad ti treba u bitnoj tekmi, nikad.
Upravo tako hahahahaSanaBosna je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:53gluho bilo kad se sjetim to sve od danske pa do danas dobro pa smo normalnigalia95 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:37Nakon utakmice otišao sam u spavaću sobu da se isplačem. Svaki put uvijek isto razočarenje i tako već 30 godina. Danska na Koševu (bio na stadionu), Srbija na Marakani, Francuska u Parizu, baraži protiv Portugala, baraži protiv Irske i Sjeverne Irske, baraž protiv Ukrajine... ne mogu više.CAGarfia je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:12Dan te vise yebo i fudbal, ovo je fascinantno kako gubimo plasmane na velika takmičenja. Isto da veća sila uživa u ovim patnjama Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta. Još fali u 90+ da primimo za idući Euro. Nevjerovatno kako prokleta reprezentacija. Nikad yebene sreće nemaš kad ti treba u bitnoj tekmi, nikad.
galia95 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:58Upravo tako hahahahaSanaBosna je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:53gluho bilo kad se sjetim to sve od danske pa do danas dobro pa smo normalnigalia95 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 03:37
Nakon utakmice otišao sam u spavaću sobu da se isplačem. Svaki put uvijek isto razočarenje i tako već 30 godina. Danska na Koševu (bio na stadionu), Srbija na Marakani, Francuska u Parizu, baraži protiv Portugala, baraži protiv Irske i Sjeverne Irske, baraž protiv Ukrajine... ne mogu više.pa onda ona utakmica protiv Španije kad smo primili gol u 97. minuti... previše razočarenja za jedan život.
![]()
-
MostarNeretva
- Kontakt:
To je odprilike to . I da nismo pobijedili u tom slucaju znali bi da smo uradili ono sto je bilo u nasoj moci. Ovako velika mrlja i zal za losim izmjenama i previse pasivnim reakcijama trenera.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 01:45Samo je trebalo u drugom poluvremenu, izvesti Bajraktarevica, uvesti Alajbegovica, a Memica prebaciti na desnu stranu. Druga opcija je izvesti Bajraktarevica, a ubaciti bilo koga defanzivnijeg na tu poziciju, naprimjer Gigovica.
Jebote Curacao, Haiti i Panama igraju na SP
Trenutno korisnika/ca: nerkolfc, zastitaIdentiteta i 29 gostiju.