Baraž 2026

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sky9
Kontakt:

Re: Baraž 2026

Post Postao/la Sky9 » 19 nov 2025, 01:21

Kad se poveća Mundijal na 106 ekipa, moooožda se plasiramo. :urnebes:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 nov 2025, 01:28

Zaista ne vjerujem da možemo proći baraž. Vjerujem da uz dobar žrijeb možemo eventualno proći prvog protivnika, ali ne vjerujem da možemo nakon ovako prosutih kvalifikacija proći dva jaka protivnika. Štaviše, ubijeđen sam da će nam baš sada sreća okrenuti leđa u fazonu - imali ste sve, i dobar žrijeb, i laku grupu, i protivnik vam je mašio zicere i pogađao stative i sudije i var vas je mazio - ne može vas opet prosrati.

Tako da u slučaju prolaza dalje očekujem u finalu Tursku u Istanbulu ili Italiju na San Siru gdje će nas samljeti. Na kraju krajeva, to je kao Makedonija u prošlom baražu za SP - izbacili Italiju, ludilo, slavlje, i onda je Portugal pregazio u drugom meču.
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 19 nov 2025, 01:29, ukupno mijenjano 1 put.

EnesSS
Kontakt:

Post Postao/la EnesSS » 19 nov 2025, 01:28

Mi smo večeras ima li historijsku priliku da se plasiramo na Svjetsko, jako jeftin primljen gol. Baraž je sada druga priča, i to će biti mnogo teži mečevi nego ovaj večeras. Prva utakmica se igra 26. Marta, mi gostujemo. Finalna je 31 marta, ako dođemo do finala. Mi u kvalifikacijama nismo igrali loše u gostima, bile su 2 pobjede i 2 remija. A u baražu ako bude remi, to su produžetci, pa tako vidjet ćemo šta će biti. Neće biti lako, jer ovaj baraž je jedna teža prepreka nego ova večerašnja utakmica. Poljska nam ne leži, ne bih volio da njiha samo izvučemo. Protiv Češke, Slovačke i Velsa može se igrati, probati pa šta dragi Bog da. Ostaje ogroman žal za večerašnjom utakmicom.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 19 nov 2025, 01:34

Džaba se nadate plasmanu. Barbarezu je sve izgledalo odlično večeras, tako da možemo očekivati sličnu igru i u baražu.
Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 19 nov 2025, 01:43

Predlažem da ga od danas zovemo playoff ili doigravanje, jer od same riječi baraž dobijemo mentalnu blokadu i zaledi nam se krv u žilama. 😅

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 19 nov 2025, 01:53

Nije nam puno falilo do plasmana, ali tesko je bilo izdrzati konstantan pritisak u drugom poluvremenu. Sada imamo taj baraz, nece biti lako ali pokusati pa sta bude.

Po nekoj logici stvari, ako sve POT1 reprezentacije prodju svoje protivnike iz POT4, znaci da bi u slucaju prolaza prve utkamice, imali nekoga od Danske, Italije, Turske, Ukrajine. Definitivno tezak zadatak, narocito u gostima.

Sto se tice nekih tezina protivnika za prvu utakmicu, od najlakseg do najtezeg po meni je to ovako: Slovacka, Ceska, Vels, Poljska.

U finalu, gledajuci samo POT1, od najlakseg do najtezeg: Ukrajina, Danska, Italija, Turska. Turke bih pod svaku cijenu zelio izbjeci.
Ne treba zaboraviti da je u Pot-u4 Svedska, vjerujem da ce oni izbaciti sve iz POT1 izuzev Turske i mozda Italije, ako dodju sebi do marta.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 nov 2025, 02:02

Confiance je napisao/la:
19 nov 2025, 01:53
Nije nam puno falilo do plasmana, ali tesko je bilo izdrzati konstantan pritisak u drugom poluvremenu. Sada imamo taj baraz, nece biti lako ali pokusati pa sta bude.

Po nekoj logici stvari, ako sve POT1 reprezentacije prodju svoje protivnike iz POT4, znaci da bi u slucaju prolaza prve utkamice, imali nekoga od Danske, Italije, Turske, Ukrajine. Definitivno tezak zadatak, narocito u gostima.

Sto se tice nekih tezina protivnika za prvu utakmicu, od najlakseg do najtezeg po meni je to ovako: Slovacka, Ceska, Vels, Poljska.

U finalu, gledajuci samo POT1, od najlakseg do najtezeg: Ukrajina, Danska, Italija, Turska. Turke bih pod svaku cijenu zelio izbjeci.
Ne treba zaboraviti da je u Pot-u4 Svedska, vjerujem da ce oni izbaciti sve iz POT1 izuzev Turske i mozda Italije, ako dodju sebi do marta.
Ne može Švedska meda, teško da će oni ikog izbaciti. Nagazna mina su Rumuni iz 4. šešira, oni mogu sve izbaciti osim Turske koja je nekoliko levela iznad ovih reprezentacija. Italija nije strašna sekunde, mogu Rumuni igrati sa njima. Danci kao ni Ukrajinci ništa specijalno, ali su opet kvalitetniji od nas (ništa što jedan kvalitetan sistem ne bi mogao izbaciti).
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 19 nov 2025, 02:09

Treba biti iskren, evropske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su izuzetne teške. Moraš krv propišati da bi došao iz Evrope na Mundijal. Dalje ide samo prvi u grupi, a onda u baražu imaš protivnike koji su jači od većine reprezentacija u afričkim ili azijskim kvalifikacijama. Kvalifikacije za EURO su za nijansu izglednije jer tamo idu dvije prvoplasirane, ali i tad nas uvijek zapadne neka yebena grupa sa dvije ekipe koje su objektivno jače od nas. Prošli put smo imali solidnu šansu, ali džaba kad su nas tada tamburali Slovačka, Island i yebeni Luksemburg. Mislim da se ovoj ekipi u budućnosti ne bi trebala ponoviti slična blamaža.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 19 nov 2025, 02:33

Jos Kolasinac dobi karton na klupi, taman da propusti drugu utakmicu baraza jer ce u prvoj dobiti jos jedan. :mrgreen:

Mi na svakoj poziciji imamo po 2 dobra/solidna rjesenja, ali vezni red je bas tanak i neuvjerljiv.

Tabakovic i Demirovic + Dzeko 30 minuta (mada Barbarez ne misli tako)
Alajbegovic i Bajraktarevic + Memic (moze pokriti obje strane)
Dedic i Malic + Gazibegovic (ako promijeni sredinu i bude standardan)
Kolasinac i Karic + Mujakic (samo za ne daj Boze)
Muharemovic i Katic + Barisic i Hadzikadunic
Vasilj i Zlomislic

U sredini bukvalno ostane rupa. Tahirovic na momente izgleda brutalno i pomislis 'evo ga, Busquets se vratio iz penzije', a onda samo odjednom nestane s terena. Sunjic na momente izgleda kao Makelele iz najboljih dana, a onda pogrijesi 5-6 najjednostavnijih pasova iz kojih protivnik dobije 2-3 dobre prilike. Gigovic, Basic, Burnic i Hajradinovic nedoreceni i nedovoljno kvalitetni, Hadziahmetovic i Saric vjerovatno slicni njima. Mora se pojaviti jedan veznjak ako mislimo igrati s ozbiljnim reprezentacijama. Da li je to Husenbasic - i nisam bas siguran, ali je vjerovatno bolji od vecine ovih gore. Da li je to Janelt - vrlo moguce da jeste, ali su vjerovatno nikakve sanse da on bude tu. Da li postoji jos neko - meni nije poznato.

Barbarez je danas dobro poslozio neke stvari, ali je neshvatljivo da ne vidi da su pojedini igraci mrtvi i da ne mogu vise. Karic je 'odglumio' povredu jer nije mogao vise. Ne kontam jesu li i ostali trebali uraditi isto da bi ih on zamijenio. Mi smo opcenito tanki s kondicijom u ovim drugim utakmicama svakog prozora, iz prostog razloga jer nemamo puno igraca koji su top spremni da izdrze 200 minuta u 3 dana. Veceras je bila jos teza utakmica i fizicki i psihicki i glavu dajem da su neki od njih molili Boga da ih sto prije izvede. Nemoguce je ba braniti se 75 minuta i ne primiti go od relativno jake reprezentacije, pa to ni Italija iz najsjajnijih dana ne bi mogla uraditi.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 19 nov 2025, 02:39

Ghuraba je napisao/la:
19 nov 2025, 02:33
Jos Kolasinac dobi karton na klupi, taman da propusti drugu utakmicu baraza jer ce u prvoj dobiti jos jedan. :mrgreen:

Mi na svakoj poziciji imamo po 2 dobra/solidna rjesenja, ali vezni red je bas tanak i neuvjerljiv.

Tabakovic i Demirovic + Dzeko 30 minuta (mada Barbarez ne misli tako)
Alajbegovic i Bajraktarevic + Memic (moze pokriti obje strane)
Dedic i Malic + Gazibegovic (ako promijeni sredinu i bude standardan)
Kolasinac i Karic + Mujakic (samo za ne daj Boze)
Muharemovic i Katic + Barisic i Hadzikadunic
Vasilj i Zlomislic

U sredini bukvalno ostane rupa. Tahirovic na momente izgleda brutalno i pomislis 'evo ga, Busquets se vratio iz penzije', a onda samo odjednom nestane s terena. Sunjic na momente izgleda kao Makelele iz najboljih dana, a onda pogrijesi 5-6 najjednostavnijih pasova iz kojih protivnik dobije 2-3 dobre prilike. Gigovic, Basic, Burnic i Hajradinovic nedoreceni i nedovoljno kvalitetni, Hadziahmetovic i Saric vjerovatno slicni njima. Mora se pojaviti jedan veznjak ako mislimo igrati s ozbiljnim reprezentacijama. Da li je to Husenbasic - i nisam bas siguran, ali je vjerovatno bolji od vecine ovih gore. Da li je to Janelt - vrlo moguce da jeste, ali su vjerovatno nikakve sanse da on bude tu. Da li postoji jos neko - meni nije poznato.

Barbarez je danas dobro poslozio neke stvari, ali je neshvatljivo da ne vidi da su pojedini igraci mrtvi i da ne mogu vise. Karic je 'odglumio' povredu jer nije mogao vise. Ne kontam jesu li i ostali trebali uraditi isto da bi ih on zamijenio. Mi smo opcenito tanki s kondicijom u ovim drugim utakmicama svakog prozora, iz prostog razloga jer nemamo puno igraca koji su top spremni da izdrze 200 minuta u 3 dana. Veceras je bila jos teza utakmica i fizicki i psihicki i glavu dajem da su neki od njih molili Boga da ih sto prije izvede. Nemoguce je ba braniti se 75 minuta i ne primiti go od relativno jake reprezentacije, pa to ni Italija iz najsjajnijih dana ne bi mogla uraditi.
tako je to druze, imas krila nemas sredinu, imas sredinu nemas krila ipak mislim da je mozda Huseinbasic bolja opcija od Basica, ali stvarno nam fali sredina.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 19 nov 2025, 02:49

Ghuraba je napisao/la:
19 nov 2025, 02:33
Mislim da se brišu kartoni, a da se prenosi suspenzija. Tako da, mislim da smo svi tu.

*neka provjeri neko upućeniji.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2025, 06:07

Reću su vam samo jedno, da ove ekipe iz drugog šešira žele izbjeći samo jednu reprezentaciju iz trećeg šešira, a ta reprezentacija smo mi. ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 19 nov 2025, 07:14

Ja da sam barba pruzio sansu da se izvine javno Ahmedhodzic prvo navijacima, igracima i strucnom stabu. Ako prihvati super ako ne nista. Zavrseno za svih vremena.

Jos da se nekako sredi Janelt do marta ako je uopste moguce.

Vasilj
Dedic Ahmedhodzic Muharemovic Kolasinac
Bajraktarevic Tahirovic Janelt Alajbegovic
Tabakovic Demirovic
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 19 nov 2025, 07:17, ukupno mijenjano 1 put.

COYGBiH
Kontakt:

Post Postao/la COYGBiH » 19 nov 2025, 07:16

Nije ni baraz los, cisto da malo popravimo ranking zbog laksih zdrijebanja :D

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 19 nov 2025, 07:28

NEZALAGANJE je napisao/la:
18 nov 2025, 23:00
Jel stvarno mislite ljudi da mi mozemo dobiti 2 tekme protiv ozbiljnih repkI na strani??? Bez uvrede, ali dajte dodjite sebi.Nasa sansa je bila veceras i to je to.Sve ostalo je formalnost.
Nije brate 2 tekme na strani u polufinalnoj utakmici smo gosti a u finalnoj kuglica odlučuje

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 19 nov 2025, 07:32

Baraž se možemo samo nadati da možemo proći ukoliko se Edin Džeko ne pojavi u kampu ili pojavi u ulozi koju je imao Kolašinac ovo okupljanje.

Sve iznad toga mi gubimo odma prvu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 19 nov 2025, 07:40

Vjerujem da mozemo dalje, samo bih Italiju izbjegao.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 19 nov 2025, 07:41

Virtu4l je napisao/la:
19 nov 2025, 06:07
Reću su vam samo jedno, da ove ekipe iz drugog šešira žele izbjeći samo jednu reprezentaciju iz trećeg šešira, a ta reprezentacija smo mi. ;)
Haj to ce nam bit utjeha kad zijanimo :D

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 19 nov 2025, 07:47

Nama onakav pritisak više niko neće uraditi. Mi se nismo mogli sastaviti sa loptom. Jb g to su Austrijanci jaki brzi tehnički dosta potkovaniji od nas. Česka, Slovačka, Poljska i Wels ni blizu nisu jaki kao Austrija. Pola ekipe Austrije u Bundesligi jbt kao što smo mi imali 2014. Može se proći aBd. Uz Allahovu pomoć! 🇧🇦⚜️

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 19 nov 2025, 07:52

A i potom falilo je dosta igrača: Katić, Dedić, Sejo, Dema, Hajro, Barišić. Zajedno sa Karićem, Tabakovićem, Memićem, Alajbegovićem, Bajraktervićem uh uh uh. Samo da svi budu zdravi. Ako budu zdravi mi idemo na svjetsko sigurno jer imamo onda brutalne rokade u izmjenama. Nama ove 2 utakmice nije imao ko uci da se potucemo pravo uvijek 3 4 igrača fale

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], jasmin10, Normus90 i 46 gostiju.