Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Sucica se trebalo kaparisati jos dok se nije pocela interesovati Hrvatska. Ko je kriv nama sto smo se zainteresovali kad i oni, a logicno je bilo koga ce izabrati tada.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Zadnji voz za takvo nesto je bio dok je igrao za HŠK Svinjski. A da je tada pozvan (mislim u Hadzibegicevo vrijeme), zamisli sta bi mu ovi poput ovog naseg firauna s foruma učinili.
Da je zaigrao za nas zavrsio bi ko Menalo
Razvukli bi ga, istrosili i nabili nogom negdje u Rijeku na posudbu
Ne bi ga sigurno za nas prodali u Inter
Znaju da imamo potencijal u fudbalu i nikad nas igrac nece napraviti karijeru iz hnl, a pogotovo ne iz dinama
Nece ni oni sebi da jacaju konkurenciju, jer ovako mogu i pridobiti sve hrvate iz BiH
Mi da smo jaci svi bi kalkulisali, a mnogi bi i zaigrali za nas
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 17 nov 2025, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
To je druga stvar. Uz Basica je jedini odskakao u toj u21 generaciji. Mogao je i sa nama dogurati makar do Sassuola, Augsburga i slicnih ekipa, a ne bi nam ni to lose bilo iskreno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Hvala bogu da sucic nije zaigrao za nas. Da bogdom nije ni sunjic. Guje u njedrima su najgore. Jedini nacin da saznas ko je ko je da mu das svu slobodu da bira. Tada ces vidjeti svacije pravo lice. Ova repka ima potencijal Ali mora biti ociscena od petokolonasa..
Pa sreca pa nam dijaspora masovno dolazi. Oni ce svojom kvalitetom i zauzeti njihova mjesta. Jer i dijasporci vjerujem vise srcem biraju BiH nego i Bosnjo rodjen u Bosni.Diadora je napisao/la: ↑18 nov 2025, 06:57Hvala bogu da sucic nije zaigrao za nas. Da bogdom nije ni sunjic. Guje u njedrima su najgore. Jedini nacin da saznas ko je ko je da mu das svu slobodu da bira. Tada ces vidjeti svacije pravo lice. Ova repka ima potencijal Ali mora biti ociscena od petokolonasa..
-
signalidunapark
- Kontakt:
Nek "naši patriotski" klubovi ponekad izbace igrača, pa se nećemo morat krpat s "gujama u njedrima".Diadora je napisao/la: ↑18 nov 2025, 06:57Hvala bogu da sucic nije zaigrao za nas. Da bogdom nije ni sunjic. Guje u njedrima su najgore. Jedini nacin da saznas ko je ko je da mu das svu slobodu da bira. Tada ces vidjeti svacije pravo lice. Ova repka ima potencijal Ali mora biti ociscena od petokolonasa..
Ne znam kako te nije stid, seljačino.
Pa to I ja govorim dupeuvlakacki cmaroljubu sa kompleksom manje vrijednosti.signalidunapark je napisao/la: ↑18 nov 2025, 11:29Nek "naši patriotski" klubovi ponekad izbace igrača, pa se nećemo morat krpat s "gujama u njedrima".Diadora je napisao/la: ↑18 nov 2025, 06:57Hvala bogu da sucic nije zaigrao za nas. Da bogdom nije ni sunjic. Guje u njedrima su najgore. Jedini nacin da saznas ko je ko je da mu das svu slobodu da bira. Tada ces vidjeti svacije pravo lice. Ova repka ima potencijal Ali mora biti ociscena od petokolonasa..
Ne znam kako te nije stid, seljačino.
Sama cinjenica da je Sarajevo jedini klub Koji ima trening kamp dovoljno govori o tome koliko smo mi sportski sabotirani od strane SDA cetnicije od rata na na ovamo. Jedan bihac Koji je centar kantona Koji je teritorijalno kao Pola kosova I veci od barem 10 evropskih drzava nema stabilan klub vec 20 godina. Isto vazi I za tuzlu, 3/4 mostara , zenicu itd. Ja bi najsretniji bio da kamp reprezentacije daju celiku.
Izgradnja sportske infrastrukture u svakom sportu u svim vecim bosnjsckim gradovima ukljucujuci I novi pazar bi trebao biti projekat oko kojeg SE slaze svaka politicka opcija kod bosnjakobosanaca, od najliberalnijih do najkonzervativnijih. SDA nije bosnjacka stranka niti u njima ima ista bosnjackog. Za tu cetniciju zaboravi.
Nakon toga edukacija trenera. Slati motivisane mlade trenere sirom evrope na edukaciju, obuku seminare itd. Ali samo nase ljude( ovdje racunam bh hrvate I druge katolike kojima je bih jedina domovina)
Ima li na vidiku kakav vezni igrač da lopte zna igrati?
U narednom periodu bi akcenat trebalo staviti na traženju veznjaka koji zna igrati sa loptom, dati pas i sl. A pored toga eventualno neki golgeter. To su dva igrača koja nam u ovoj ekipi najviše fale.
Ovo je po meni 15 igrača koja čine okosnicu reprezentacije i jedini igrači koji su zaista pokazali kakav takav kvalitet i trebaju biti dio reprezentacije i u budućnosti. Na spisku su i 2 povrijedjena igrača. Ostali svi su zamjenjivi i komotno im mjesto može i treba zauzeti neko novi ko dodje a ima kvalitet i potencijal.
GK:
Vasilj
STOPERI:
Muharemović
Katić
BEKOVI:
Kolašinac
Dedić
Karić
Malić? (Ima potencijala, neka ga kao rezervna opcija)
VEZNJACI:
Šunjić
Gigović
Tahirović? (Taman bi bio dobar za drugog poluvremena da imamo bolje)
KRILA:
Alajbegović
Memić
Bajraktarević
NAPADAČI:
Tabaković
Demirović
DODACI:
Hadžiahmetović
Burnić
Barišić
Džeko
Ovi igraci u dodacima su igrači koji su mi skroz okej za spiska, ali nisu toliko neizostavni. Amir je solidne partija pokazao i vrijedi biti na širem spisku, Burnic nije neki kvalitet ali ga Barbarez mnogo cijeni i okej je da bude na širem spisku, ali nije ni on neki bitan kotač...i ima tu i Barišić za kojeg je selektor dao jasno do znanja da nije nezamjenjiv i da mogu i neki drugi umjesto njega. Zato je u DODACIma.
Džeko je tu jedino zbog imena. I okej je i dalje da bude ali više kao podrška i četvrti napadač ekipe.
Svi ostali mogu biti tu u nedostatku boljih igrača, ali nije nikakva nužda, što znači da imamo dovoljno prostora za nekoliko novih potencijala koji bi popunili tu brojku od 23 igrača. A neki neka se i bore za svoje mjesto pa ako pokažu odličnu formu, budu uvršteni na spisak na osnovu te forme.
Ovo je po meni 15 igrača koja čine okosnicu reprezentacije i jedini igrači koji su zaista pokazali kakav takav kvalitet i trebaju biti dio reprezentacije i u budućnosti. Na spisku su i 2 povrijedjena igrača. Ostali svi su zamjenjivi i komotno im mjesto može i treba zauzeti neko novi ko dodje a ima kvalitet i potencijal.
GK:
Vasilj
STOPERI:
Muharemović
Katić
BEKOVI:
Kolašinac
Dedić
Karić
Malić? (Ima potencijala, neka ga kao rezervna opcija)
VEZNJACI:
Šunjić
Gigović
Tahirović? (Taman bi bio dobar za drugog poluvremena da imamo bolje)
KRILA:
Alajbegović
Memić
Bajraktarević
NAPADAČI:
Tabaković
Demirović
DODACI:
Hadžiahmetović
Burnić
Barišić
Džeko
Ovi igraci u dodacima su igrači koji su mi skroz okej za spiska, ali nisu toliko neizostavni. Amir je solidne partija pokazao i vrijedi biti na širem spisku, Burnic nije neki kvalitet ali ga Barbarez mnogo cijeni i okej je da bude na širem spisku, ali nije ni on neki bitan kotač...i ima tu i Barišić za kojeg je selektor dao jasno do znanja da nije nezamjenjiv i da mogu i neki drugi umjesto njega. Zato je u DODACIma.
Džeko je tu jedino zbog imena. I okej je i dalje da bude ali više kao podrška i četvrti napadač ekipe.
Svi ostali mogu biti tu u nedostatku boljih igrača, ali nije nikakva nužda, što znači da imamo dovoljno prostora za nekoliko novih potencijala koji bi popunili tu brojku od 23 igrača. A neki neka se i bore za svoje mjesto pa ako pokažu odličnu formu, budu uvršteni na spisak na osnovu te forme.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Nek odu Busuladzicu na noge u Svedsku. Obecati mu ulogu u reprezentaciji kakvu ima Alajbegovic. Jedini je koji vec sad igra na solidnom seniorskom nivou i koji moze napraviti nesto. Glavu dajem da ce vec za godinu dana biti na vecem nivou od recimo Basica. On i Catovic nam trebaju biti prioriteti, mada su obojica ocito slabo vezani za Bosnu...
Rijad Telalović će biti naš Rodri, samo čekaj.Ghuraba je napisao/la: ↑19 nov 2025, 15:25Nek odu Busuladzicu na noge u Svedsku. Obecati mu ulogu u reprezentaciji kakvu ima Alajbegovic. Jedini je koji vec sad igra na solidnom seniorskom nivou i koji moze napraviti nesto. Glavu dajem da ce vec za godinu dana biti na vecem nivou od recimo Basica. On i Catovic nam trebaju biti prioriteti, mada su obojica ocito slabo vezani za Bosnu...
Haha, nadam se, mada sam davno prestao vjerovati da ce nasa liga izbaciti tako kvalitetnog igraca. Za njega bi bilo idealno da Celik sad udje u PL i da im on bude to zastitno godiste, tj. da odmah dogodine bude standardan i u PL. Ako ode u Sarajevo recimo, gotovo je s njegovim fudbalom...CAGarfia je napisao/la: ↑19 nov 2025, 16:36Rijad Telalović će biti naš Rodri, samo čekaj.Ghuraba je napisao/la: ↑19 nov 2025, 15:25Nek odu Busuladzicu na noge u Svedsku. Obecati mu ulogu u reprezentaciji kakvu ima Alajbegovic. Jedini je koji vec sad igra na solidnom seniorskom nivou i koji moze napraviti nesto. Glavu dajem da ce vec za godinu dana biti na vecem nivou od recimo Basica. On i Catovic nam trebaju biti prioriteti, mada su obojica ocito slabo vezani za Bosnu...![]()
-
Sindikat12
- Kontakt:
Vec je Nino bio u kontaktu, odbio nas je (sad za sad) ma da sumnjam da ce nas ikad staviti ispred Švedske.Ghuraba je napisao/la: ↑19 nov 2025, 15:25Nek odu Busuladzicu na noge u Svedsku. Obecati mu ulogu u reprezentaciji kakvu ima Alajbegovic. Jedini je koji vec sad igra na solidnom seniorskom nivou i koji moze napraviti nesto. Glavu dajem da ce vec za godinu dana biti na vecem nivou od recimo Basica. On i Catovic nam trebaju biti prioriteti, mada su obojica ocito slabo vezani za Bosnu...
Šta je s Janeltom?
Postoji li tu ikakva šansa da do marta završe sve probleme oko njega?
Postoji li tu ikakva šansa da do marta završe sve probleme oko njega?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Ma nema šanse da ti taj odabere Svedsku ispred BiH. Citiraj me kad debitujeSindikat12 je napisao/la: ↑19 nov 2025, 17:59Vec je Nino bio u kontaktu, odbio nas je (sad za sad) ma da sumnjam da ce nas ikad staviti ispred Švedske.Ghuraba je napisao/la: ↑19 nov 2025, 15:25Nek odu Busuladzicu na noge u Svedsku. Obecati mu ulogu u reprezentaciji kakvu ima Alajbegovic. Jedini je koji vec sad igra na solidnom seniorskom nivou i koji moze napraviti nesto. Glavu dajem da ce vec za godinu dana biti na vecem nivou od recimo Basica. On i Catovic nam trebaju biti prioriteti, mada su obojica ocito slabo vezani za Bosnu...
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Jeste sigurni da neće Busuladžić biti novi Gigović? Ovaj je u njegovim godinama i više obećavao. Nisam ga gledao nikad pa iz tog razloga pitam, ako mu je najveći kvalitet igra bez lopte kao što je Gigoviću, **** i takvog veznjaka.
Što se Pejčinovića tiče, kako trenutno stvari stoje, neće on baš izrasti u nekog špica, mada 20 mu je tek. Ali ono što je pokazao ove sezone u Wolfsburgu ne obećava da se radi o klasi.
Što se Pejčinovića tiče, kako trenutno stvari stoje, neće on baš izrasti u nekog špica, mada 20 mu je tek. Ali ono što je pokazao ove sezone u Wolfsburgu ne obećava da se radi o klasi.
Daleko od toga da pratim nekog Pejcinovica, al najgluplja odluka je razmisljati na nacin kako je momak sa 20 godina upitan. A dokaz je Tabakovic sa 31 godinom, a za kojeg niko cuo nije do malo unazad.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑19 nov 2025, 18:52Jeste sigurni da neće Busuladžić biti novi Gigović? Ovaj je u njegovim godinama i više obećavao. Nisam ga gledao nikad pa iz tog razloga pitam, ako mu je najveći kvalitet igra bez lopte kao što je Gigoviću, **** i takvog veznjaka.
Nazivali ga balvanom, pa onda zbog njega Barbarezu jeb..ali mater i zeljeli smrt.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ovdje si potpuno u pravu, od a do ž.NoDi80 je napisao/la: ↑17 nov 2025, 23:21Da je zaigrao za nas zavrsio bi ko Menalo
Razvukli bi ga, istrosili i nabili nogom negdje u Rijeku na posudbu
Ne bi ga sigurno za nas prodali u Inter
Znaju da imamo potencijal u fudbalu i nikad nas igrac nece napraviti karijeru iz hnl, a pogotovo ne iz dinama
Nece ni oni sebi da jacaju konkurenciju, jer ovako mogu i pridobiti sve hrvate iz BiH
Mi da smo jaci svi bi kalkulisali, a mnogi bi i zaigrali za nas
- PeppermintSA
- Kontakt:
Od svih tih mladih igrača iz dijaspore, ubjedljivo najveći potencijal je Adin Ličina. Njemu sljeduje identičan put Kenana Yildiza - prošao Bayernovu akademiju, preći će u Juventus koji je već pokrenuo stvari, šest mjeseci će biti u Next Generationu pa će biti prekomandovan u prvi tim. Mali će biti u rangu Yamala, Yildiza, Arde...
Stoga, pitam po 5. put, zna li iko da li su ga kontaktirali? Znam da ima ovdje par insajdera iz dijaspore koji su upućeni. Ličine su iz Bijelog Polja, Sandžaklije iz Crne Gore.
Stoga, pitam po 5. put, zna li iko da li su ga kontaktirali? Znam da ima ovdje par insajdera iz dijaspore koji su upućeni. Ličine su iz Bijelog Polja, Sandžaklije iz Crne Gore.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 13 gostiju.