Samo jako bezobrazna osoba moze pricati da u ovim kvalifkacijama nismo imali srece. Prvo te je zrijeb prosrao ko nikad ranije. Iz prva dva pota si dobio dvije najslabije ekipe, pogotovo iz prvog gdje je Austrija drasticno losija od bilo koje alternative. Rumuni iz drugog takodjer, eventualno da je Slovacka losija od njih al to je tu negdje. Iz cetvrtog dvije najlosije ekipe Kipar i Farski Otoci, to dobijas jednu od te dvije. Uostalom nebitno, iz cetvrtog sesira smo bili duplo jaci od bilo kog potencijalnog protivnika.hurem je napisao/la: ↑19 nov 2025, 13:56Epidarius,
Pisao sam prije par dana, kada bi se gledao faktor sreće, mi bismo bili prvi na tablici jer smo najmanje sreće od svih reprezetacija imali u ovim kvalifikacijama.
Kad pobijedimo - sreća.
Kad izgubimo - neznanje.
Ne znam samo gdje je ta sreća bila proteklih 10+ godina.
Ah da, kriva su turbeta kako reče neki dan jedan. Zato smo imali sreće. Svaka čast na objašnjenju.
U Rumuniji dajemo gol iz prve sanse i onda nas ljudi poprilicno nadigravaju i jos bivaju zakinuti za cist penal. Definicija srece. Kipar **** od kog smo duplo bolji kao sto rekoh nas je bukvalno UBIO na terenu 3 od 4 poluvremena. To samo neko ko je Sergejev bot il ko nema pojma o fudbalu moze negirati. Protiv Rumuna sad u Zenici ekipa koju je izveo od prve minute je bila za Bogu plakat i Rumuni su to vrlo lako mogli rijesiti vec u prvih 45 minuta. Srecom odmah je reagovao na pocetku drugog pa smo uspjeli okrenuti i to opet na individualni kvalitet Kerima i Esmira, ne na njegovu genijalnost.
Dvomec s Austrijom je vec ispricana prica. U Zenici je poceo s Gigovicem na krilu pa je onda nakon 1:1 debelo kasnio s izmjenama gdje su igraci vec bili uveliko mrtvi nakon cega pada i drugi gol usljed dekoncentracije prije svega. Tu se X mogao izvuci bez ikakvih problema jer Austrijanci taktcki i trkacki jesu vrh al su u svemu ostalom mrtvi prosjek. Naravno, mrtva ekipa nakon drugog gola nije uspjela nista ni napraviti nego su nas ljudi rutinski ugasili kao i sinoc nakon sto su izjednacili. O sramoti gdje protiv fakin Austrije nisi ni pokusao igrati fudbal 60 minuta je suvisno i pricati.
I vrhunac svega, uvodjenje menadzerskog igraca Besirovica pri aktivnom rezultatu na Kipru i onda onaj nivo bahatosti na pressu poslije. Ono je bukvalno bio pijani Piksi Stojkovic level bahatosti i bezobrazluka. Volio bih vise nego ista da me Sergej popisa i da se plasiramo na SP kroz baraz, prvi cu priznati da sam jeo **** i srao al se bojim da napretka tu nece biti jer on je previse bahat da vidi koliko ne zna i svu ce ovu nafaku iskihati vec u narednom kvalifikacijskom ciklusu. Zivi bili pa vidjeli.