Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Jedno su emocije a drugo tvrdoglavo istjerivanje svog stava bez obzira kolko to bilo pogresno, samo da bi se eto zadovoljila licna osveta, nesto dokazalo, naopako okrenulo iz inata… ovde ima generlano gledjauc tri grupe forumasa, realnih , racionalnih, koji pokusavaju nesto unaprijediti svojim doprinosom, druga tvdokorna koje ne bi bilo da nema ove prve, ne bi se oglasili nikad, i treca koja se povija kako vjetar duva cas ovako cas onako,
Da je ne znam sta na sonu, psovanja vrijedanja neosnovana su potpuno, to je van pameti, jedno je emocija a drugo su prostacenja, da se sve vrti kako se ovde diksutuje na onom stadionu juce ne bi ni 5000 doslo, sreca ovo ne oslikava raspolozenje vecine naroda, nismo ko irci al blizimo se
Da je ne znam sta na sonu, psovanja vrijedanja neosnovana su potpuno, to je van pameti, jedno je emocija a drugo su prostacenja, da se sve vrti kako se ovde diksutuje na onom stadionu juce ne bi ni 5000 doslo, sreca ovo ne oslikava raspolozenje vecine naroda, nismo ko irci al blizimo se
Zadnja izmjena: BobRock, dana/u 19 nov 2025, 19:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Coolpanda kaze da se sve vrti kako se emocije okrecu, ako ti ide lose onda se sve naslaze na kamaru, a ja se sjetih tekme Spanija : Sj Irska, gube Irci 4:0 njihova pjesma stdionom odlijeze, spanci sute i slusaju i na kraju i komentator usuti. Pojacaj, da se najezis
Znaci, Irci ko i mi. Pjevamo dok karavane idu na prvenstva.BobRock je napisao/la: ↑19 nov 2025, 19:30Coolpanda kaze da se sve vrti kako se emocije okrecu, ako ti ide lose onda se sve naslaze na kamaru, a ja se sjetih tekme Spanija : Sj Irska, gube Irci 4:0 njihova pjesma stdionom odlijeze, spanci sute i slusaju i na kraju i komentator usuti. Pojacaj, da se najezis
Ovo je snimak sa prvenstva.Drum je napisao/la: ↑19 nov 2025, 19:34Znaci, Irci ko i mi. Pjevamo dok karavane idu na prvenstva.BobRock je napisao/la: ↑19 nov 2025, 19:30Coolpanda kaze da se sve vrti kako se emocije okrecu, ako ti ide lose onda se sve naslaze na kamaru, a ja se sjetih tekme Spanija : Sj Irska, gube Irci 4:0 njihova pjesma stdionom odlijeze, spanci sute i slusaju i na kraju i komentator usuti. Pojacaj, da se najezis
Podrska od mene - idemo dalje. Iskreno nisam zadovoljan kako smo odigrali sinoc - jedno je rezultat drugo je uraditi suprotno od onog sto je nasa snaga a to nije sjediti u defanzivnom bloku i pustiti da te napadaju. Mislim da bas taj rani gol je poremetio stvari jer onda smo imali sve za izgubiti...
Uglavnom ako je SS napravio ovo u dvije godine, zasto ne vjerovati da mozemo izgraditi jos bolje u naredne dvije? Bice tu jos i uspona i padova za koje treba biti spreman ali ova generacija je posebna.
Sto se tice Barbe jedini covjek koji bi mu mozda parirao sa patriotizmom koji vidimo na terenu i nadmasio ga taktikom je Miron ali to je daleko od realnosti.
Uglavnom ako je SS napravio ovo u dvije godine, zasto ne vjerovati da mozemo izgraditi jos bolje u naredne dvije? Bice tu jos i uspona i padova za koje treba biti spreman ali ova generacija je posebna.
Sto se tice Barbe jedini covjek koji bi mu mozda parirao sa patriotizmom koji vidimo na terenu i nadmasio ga taktikom je Miron ali to je daleko od realnosti.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Imam problem s tim sto nismo ni probali na kontru odigrati kad smo se vec povukli od 15. minute, yebem mu mater i taktiku ubaci ljude koji mogu proturiti loptu jedan do drugog, sta ces od Dzeke u kontri?? Nije spustio niti jednu loptu jer nije mogao bio je u minusu sa snagom i svi su to vidjeli ali ovaj ne smije da ga izbaci.
Mozda bi ga primili mozda ne bi da je izmjene drugacije uradio, ali moras sebe dovesti u sto bolju situaciju za nesto sto se moze desiti na terenu, ne moze niko opravdavati stav KAD IDE STO BI MJENJAO a ovamo nasi na aparatima, ne mozemo 3 pasa da sastavimo, ne znam jesmo li ih i jednom pomjerili preko njihove polovine da smo izasli gore malo da ih rasirimo.
Taktika je bila losa, pomirite se s tim.
Mozda bi ga primili mozda ne bi da je izmjene drugacije uradio, ali moras sebe dovesti u sto bolju situaciju za nesto sto se moze desiti na terenu, ne moze niko opravdavati stav KAD IDE STO BI MJENJAO a ovamo nasi na aparatima, ne mozemo 3 pasa da sastavimo, ne znam jesmo li ih i jednom pomjerili preko njihove polovine da smo izasli gore malo da ih rasirimo.
Pardon onda. Svejedno, nije za poređenja ono sinoc sa osjecajima kada si na EP ili SP. Ubi nas to. Sada zamisli nase SP u Europi. Ili samo ucesce na EP.BobRock je napisao/la: ↑19 nov 2025, 19:38Ovo je snimak sa prvenstva.Drum je napisao/la: ↑19 nov 2025, 19:34Znaci, Irci ko i mi. Pjevamo dok karavane idu na prvenstva.BobRock je napisao/la: ↑19 nov 2025, 19:30
Coolpanda kaze da se sve vrti kako se emocije okrecu, ako ti ide lose onda se sve naslaze na kamaru, a ja se sjetih tekme Spanija : Sj Irska, gube Irci 4:0 njihova pjesma stdionom odlijeze, spanci sute i slusaju i na kraju i komentator usuti. Pojacaj, da se najezis
Film bi o nama snimili.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Slažem se drug, ovdje se ide iz krajnosti u krajnost, psuju se mame, sestre i ostalo. Nema opravdanja, a pojedincima svaka čast, ima ih i zato smo, na kraju krajeva i tu, da razmjenimo mišljenja i civilizovano komentarišemo. A da nas sve ponese ponekad, ponese, željan je ovaj narod uspjeha ali doći će i to, ova generacija obećava.BobRock je napisao/la: ↑19 nov 2025, 19:26Jedno su emocije a drugo tvrdoglavo istjerivanje svog stava bez obzira kolko to bilo pogresno, samo da bi se eto zadovoljila licna osveta, nesto dokazalo, naopako okrenulo iz inata… ovde ima generlano gledjauc tri grupe forumasa, realnih , racionalnih, koji pokusavaju nesto unaprijediti svojim doprinosom, druga tvdokorna koje ne bi bilo da nema ove prve, ne bi se oglasili nikad, i treca koja se povija kako vjetar duva cas ovako cas onako,
- Riquelme1921
- Kontakt:
Zato mi debili gubimo 5-0 na poluvremenu u Zenici od Portugala radimo one meksičke valove i Ronaldove golove pozdravljamo sa "SIUUUU"BobRock je napisao/la: ↑19 nov 2025, 19:30Coolpanda kaze da se sve vrti kako se emocije okrecu, ako ti ide lose onda se sve naslaze na kamaru, a ja se sjetih tekme Spanija : Sj Irska, gube Irci 4:0 njihova pjesma stdionom odlijeze, spanci sute i slusaju i na kraju i komentator usuti. Pojacaj, da se najezis
Grupa iznad svakog pojedinca.
Ja sam se naježio sinoć kad je krenulo Vico **** sa Happela, ta će Irci
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Kasno se mijenjalo. Propust Barbareza. Vec nakon 60e min je bilo ocito da ce biti sve teze. Vise jer smo sami to dozvolili, nego sto su nam Aus nametnuli tempo kao Portugalci u 4 utakmice baraza.QUARTERBACK je napisao/la: ↑19 nov 2025, 20:37Imam problem s tim sto nismo ni probali na kontru odigrati kad smo se vec povukli od 15. minute, yebem mu mater i taktiku ubaci ljude koji mogu proturiti loptu jedan do drugog, sta ces od Dzeke u kontri?? Nije spustio niti jednu loptu jer nije mogao bio je u minusu sa snagom i svi su to vidjeli ali ovaj ne smije da ga izbaci.
Mi bi danas slavili samo da smo mijenjali kao protiv Rumuna. Dzeko za Gigovica. Malic vani za Kerima i Memic na beku.
Kaznili bi ih da to ne shvatamo. Jer njima bi bilo svejedno 0:1 il blamaza.
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 19 nov 2025, 20:55, ukupno mijenjano 1 put.
Koja utakmica je dobijena dobrom taktikom u ovim kvalama?
Poenta je da ova ekipa raste, da covjek napreduje kao trener, davno sam rekao draze mi je gledati Barbareza i ovu ekipu oko njega na celu reprezentacije jer je ocito da ljudi rade dobar posao kada se sve sagleda, sve sto je valjalo su doveli u reprezentaciju, niko nikad nije dao ovoliko prilike mladim igracima, da je bio bilo ko od Jugoslovena mrcvario bi tridesetogodisnjake i pola od ovih momaka ne bi dobilo sansu.
Propusta i gresaka ima i uvijek ce biti, cinjenica da su nakon Cire i Safeta uspjeli vratiti onu draz pracenje reprezentacije, odnosno mozemo reci poslije Cire jer je i on kao i ova ekipa dosao na rasulo kad je atmosfera u pitanju Safet je dosao u boljem okruzenju.
Steta sto se nije krunisalo direktnim plasmanom na SP, jer je bila grupa prolazna ali Austrija nas je u dvije utakmice dobila na iskustvo, odnosno nase neiskustvo to je presudilo.
Propusta i gresaka ima i uvijek ce biti, cinjenica da su nakon Cire i Safeta uspjeli vratiti onu draz pracenje reprezentacije, odnosno mozemo reci poslije Cire jer je i on kao i ova ekipa dosao na rasulo kad je atmosfera u pitanju Safet je dosao u boljem okruzenju.
Steta sto se nije krunisalo direktnim plasmanom na SP, jer je bila grupa prolazna ali Austrija nas je u dvije utakmice dobila na iskustvo, odnosno nase neiskustvo to je presudilo.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
Ok ovo je vec level botovanja Vucicevih krezubih sendivacara. Ne znam smo otkud ti zrno obraza da za Kipar pricas o sreci kad su nas ljudi, kvalitetom duplo losija ekipa minimalno, debelo nadigrali u 3 od 4 poluvremena. Pricati o tom penalu kao nesreci moze samo klasican bot. Pa Bog vas je.bo onaj bezobrazni, taj kojem pusite ku.rac je pri aktivnom rezultatu uveo menadzerskog igraca za kog niko nije cuo kako treba i vi opet nalazite nekakva opravdanja. Za 2 mjeseca cete od Austrije napravit Peleov Brazil iz 1970. obzirom da ste vec dosli skoro do nivoa prime Spanije.hurem je napisao/la: ↑19 nov 2025, 17:38Samo jako bezobrazna osoba može reci da smo izborili baraz kolo prije kraja zahvaljujući sreći i borili se za prvo mjesto.Epidaurus je napisao/la: ↑19 nov 2025, 14:19Samo jako bezobrazna osoba moze pricati da u ovim kvalifkacijama nismo imali srece.…hurem je napisao/la: ↑19 nov 2025, 13:56Epidarius,
Pisao sam prije par dana, kada bi se gledao faktor sreće, mi bismo bili prvi na tablici jer smo najmanje sreće od svih reprezetacija imali u ovim kvalifikacijama.
Kad pobijedimo - sreća.
Kad izgubimo - neznanje.
Ne znam samo gdje je ta sreća bila proteklih 10+ godina.
Ah da, kriva su turbeta kako reče neki dan jedan. Zato smo imali sreće. Svaka čast na objašnjenju.
Idemo tvojom logikom:
- U Rumuniji nismo zaslužili pobjedu, ok. 1 bod.
- ali onda Isto tako nismo zaslužili poraz protiv Austrije u Zenici. 1 bod.
- A penal u 94. minuti na Kipru u bezopasnoj situaciji nije nesreća? - naravno da je nesreća, bas kao sto je Austrija u Rumuniji izgubila nesretno u zadnjoj sekundi. Dakle 3 boda (računat ćemo i 1).
- Austrija sretno pobijedila Kipar zahvaljujući nepostojećem penalu. Zaslužili 1 bod a ne 3.
- Austrija nije zaslužila pobjedu u Zenici već 1 bod.
- Austrija je zaslužila 1 bod u Rumuniji.
Ako bismo gledali moment (ne)sreće mi bismo bili prvi na tabeli s 18 bodova (bez Kipra 16 bodova) a Austrija druga sa 16 bodova.
Sto se tiče grupe, jeste lakša na neke druge u ovim kvalifikacijama ako gledamo nositelje, ali ako gledamo naše kvalifikacione grupe, puno lakša je bila posljednja kvalifikaciona grupa za EP - valjda ti ne moram objašnjavati zašto.
Naravno, nije nesreća da ti uvijek fale neki najbitniji igrači Kolasinac, Dedić, Demirović, Katić, Dzeko Itd.
Mnogo toga nije nesreća.
Mi smo samo imali sreće i ništa drugo.
Hvala sto si me uputio.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Ja ne zaboravljam Barbarezovu izjavu u vezi Besirovica kako su takvog box to box igraca trazili vec neki period. 
E bravo za ovo poredjenje ovih botova sa Vucicevim botovima. Bukvalno isti način razmišljanja.
-
bhfanatic14
- Kontakt:
I zamisli taj ulazi na kipru prije Tabaka, znaci da vjerujes tim igracu tim besirovicu. Jer ti ulazi 5minuta u kvalama gdje ti je biti ili ne biti. Da bi onda sljedece dvije utakmice ostao bez poziva i bez igreQUARTERBACK je napisao/la: ↑19 nov 2025, 21:12Ja ne zaboravljam Barbarezovu izjavu u vezi Besirovica kako su takvog box to box igraca trazili vec neki period.![]()
Ima jos za pisat par strana ali ne vrijedi. Baraz je izgubljen jer se radi o vjecnim gubitnicima, o vjecnim "ponosima" "suzama" "emocijama" "ne sreci" bla bla bla... budi sportista budi bolji i gazi na terenu bez izgovora.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Ovaj Hurem me podsjeća na ove botove aktuelne vlasti, u fazonu ništa prije nas nije valjalo, a kad se desi neko sranje u njihovom mandatu kao Jablanica i Tuzla, krivi su oni prije njih, ne do bog da je išta do njih. Još te ubjeđuju da ne valjamo, da smo prosjek i da oni iz svega izvlače maksimum. Još te ubjeđuju da je Vico napravio pozitivne promjene i da treba praviti kompromise sa neprijateljima države koji bi najradije da ova država uopšte ne postoji. Tačno nam neprijatelji nisu ni potrebni pored toliko poltrona i beskičmenjaka u vlastitim redovima. Prodali se Vici za burek i fotelju u savezu.Epidaurus je napisao/la: ↑19 nov 2025, 21:09Ok ovo je vec level botovanja Vucicevih krezubih sendivacara. Ne znam smo otkud ti zrno obraza da za Kipar pricas o sreci kad su nas ljudi, kvalitetom duplo losija ekipa minimalno, debelo nadigrali u 3 od 4 poluvremena. Pricati o tom penalu kao nesreci moze samo klasican bot. Pa Bog vas je.bo onaj bezobrazni, taj kojem pusite ku.rac je pri aktivnom rezultatu uveo menadzerskog igraca za kog niko nije cuo kako treba i vi opet nalazite nekakva opravdanja. Za 2 mjeseca cete od Austrije napravit Peleov Brazil iz 1970. obzirom da ste vec dosli skoro do nivoa prime Spanije.hurem je napisao/la: ↑19 nov 2025, 17:38Samo jako bezobrazna osoba može reci da smo izborili baraz kolo prije kraja zahvaljujući sreći i borili se za prvo mjesto.
Idemo tvojom logikom:
- U Rumuniji nismo zaslužili pobjedu, ok. 1 bod.
- ali onda Isto tako nismo zaslužili poraz protiv Austrije u Zenici. 1 bod.
- A penal u 94. minuti na Kipru u bezopasnoj situaciji nije nesreća? - naravno da je nesreća, bas kao sto je Austrija u Rumuniji izgubila nesretno u zadnjoj sekundi. Dakle 3 boda (računat ćemo i 1).
- Austrija sretno pobijedila Kipar zahvaljujući nepostojećem penalu. Zaslužili 1 bod a ne 3.
- Austrija nije zaslužila pobjedu u Zenici već 1 bod.
- Austrija je zaslužila 1 bod u Rumuniji.
Ako bismo gledali moment (ne)sreće mi bismo bili prvi na tabeli s 18 bodova (bez Kipra 16 bodova) a Austrija druga sa 16 bodova.
Sto se tiče grupe, jeste lakša na neke druge u ovim kvalifikacijama ako gledamo nositelje, ali ako gledamo naše kvalifikacione grupe, puno lakša je bila posljednja kvalifikaciona grupa za EP - valjda ti ne moram objašnjavati zašto.
Naravno, nije nesreća da ti uvijek fale neki najbitniji igrači Kolasinac, Dedić, Demirović, Katić, Dzeko Itd.
Mnogo toga nije nesreća.
Mi smo samo imali sreće i ništa drugo.
Hvala sto si me uputio.
Barba je veliki patriota, jedan od najvećih fudbalera u istoriji Bosne i Hercegovine, ali jednostavno nije kalibar trenera koji nam je potreban za ambicije koje trenutno imamo. Taktički potkapacitiran, kasni sa izmjenama, ne zna da prepozna situaciju kad nešto treba da se promijeni na terenu nego reaguje kad je obično prekasno. Za razliku od kloceva Prosinečkog, Hadžibegića i onog smrada Miloševića, Barba ima Bajraktarevića, Alajbegovića, Muharemovića i još nekoliko supertalentovanih dječaka koji mogu nešto izvući na individualni kvalitet (kao u drugom poluvremenu protiv Rumunije) i to je ono što ga i dalje drži iznad vode u odnosu na prethodnike, a ne nekakvo veliko trenersko i taktičko znanje.
Imamo vrlo perspektivnu generaciju koja može da napravi velike stvari u narednih 10 godina. Veliko hvala Barbi i Spahiću jer su otkrili mlade talente i započeli smjenu generacija, ali za naše ambicije (redovan plasman na velika takmičenja) potreban nam je iskusan trenerski stručnjak koji će znati da posloži igrače na terenu i da izvuče maksimum iz ove generacije. Ili da Barba i stručni štab angažuju Vahu ili nekog sličnog da mu sufliraju i daju savjete tokom utakmice, a ne da bleje ko tele u šareno dok Rangnick izmjenama prelama utakmicu. 
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Beduin, RacioEmocionalan, s4mke, successminator i 54 gosta.