Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

CAGarfia
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la CAGarfia » 20 nov 2025, 02:45

PeppermintSA je napisao/la:
20 nov 2025, 02:19
Od svih tih mladih igrača iz dijaspore, ubjedljivo najveći potencijal je Adin Ličina. Njemu sljeduje identičan put Kenana Yildiza - prošao Bayernovu akademiju, preći će u Juventus koji je već pokrenuo stvari, šest mjeseci će biti u Next Generationu pa će biti prekomandovan u prvi tim. Mali će biti u rangu Yamala, Yildiza, Arde...

Stoga, pitam po 5. put, zna li iko da li su ga kontaktirali? Znam da ima ovdje par insajdera iz dijaspore koji su upućeni. Ličine su iz Bijelog Polja, Sandžaklije iz Crne Gore.
Bila je neka priča da je neko objavio sliku njegovu dok je bio dijete u dresu BiH. :mrgreen:

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 nov 2025, 02:55

CAGarfia je napisao/la:
20 nov 2025, 02:45
Od svih tih mladih igrača iz dijaspore, ubjedljivo najveći potencijal je Adin Ličina. Njemu sljeduje identičan put Kenana Yildiza - prošao Bayernovu akademiju, preći će u Juventus koji je već pokrenuo stvari, šest mjeseci će biti u Next Generationu pa će biti prekomandovan u prvi tim. Mali će biti u rangu Yamala, Yildiza, Arde...

Stoga, pitam po 5. put, zna li iko da li su ga kontaktirali? Znam da ima ovdje par insajdera iz dijaspore koji su upućeni. Ličine su iz Bijelog Polja, Sandžaklije iz Crne Gore.
Bila je neka priča da je neko objavio sliku njegovu dok je bio dijete u dresu BiH. :mrgreen:
Ako je to istina, to je zlata vrijedna informacija. On je igrač koji bi, u slučaju da ga uspijemo dovesti, činio tronožac sa Alajbegovićem i Bajraktarevićem. Jednako dobar na lopti ako ne i bolji, dubinac, dribler, i može igrati desetku jer ima bolju distribuciju lopte od obojice. Zaista vrhunski prospekt koji je debitovao za prvi tim Bayerna sa 17 godina.

Fascinantno mi je da se od svih potencijalnih igrača on najmanje spominje. Obećati mu kule i gradove ako treba, jer će za godinu-godinu i po dana biti evropska zvijezda.

Evo, ko nije gledao neka zaista izdvoji 4-5 minuta i pogleda ga.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 nov 2025, 02:59

20 nov 2025, 02:55
CAGarfia je napisao/la:
20 nov 2025, 02:45

Ako je to istina, to je zlata vrijedna informacija. On je igrač koji bi, u slučaju da ga uspijemo dovesti, činio tronožac sa Alajbegovićem i Bajraktarevićem. Jednako dobar na lopti ako ne i bolji, dubinac, dribler, i može igrati desetku jer ima bolju distribuciju lopte od obojice. Zaista vrhunski prospekt koji je debitovao za prvi tim Bayerna sa 17 godina.

Fascinantno mi je da se od svih potencijalnih igrača on najmanje spominje. Obećati mu kule i gradove ako treba, jer će za godinu-godinu i po dana biti evropska zvijezda.

Evo, ko nije gledao neka zaista izdvoji 4-5 minuta i pogleda ga.

Njemu je razvoj ona povreda sjebala. Čini mi se da je križne sjebao, a da je prošle godine za Bayern čak igrao prijateljske. Upućeni smo mi s foruma, evo navodno je bilo kontakta Spahe i njega ako je vjerovati internetu..

Forumaš Rajvosa03 je imao insajderske prije.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 nov 2025, 03:02

slika

Eto fotke, iskopao sam. :mrgreen:

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 nov 2025, 03:07

CAGarfia je napisao/la:
20 nov 2025, 02:59

Njemu je razvoj ona povreda sjebala. Čini mi se da je križne sjebao, a da je prošle godine za Bayern čak igrao prijateljske. Upućeni smo mi s foruma, evo navodno je bilo kontakta Spahe i njega ako je vjerovati internetu..

Forumaš Rajvosa03 je imao insajderske prije.
Igrao je čak kup utakmice, zabio je dva gola na debiju, čini mi se protiv nekog niželigaša. Počeo je da igra opet standardno, izašao iz povreda kojih je bilo više. Ali teško da će ostati u Bayernu, ugovor mu ističe u januaru. Po nekim mojim saznanjima, Juventus je zagrizao da ga dovede, vođen iskustvom sa Kenanom Yildizom koji je takođe prošao Bayernovu akademiju, takođe imao probleme s fitnesom, takođe nije dobio ugovor u Bayernu, i na kraju u Juventusu izrastao u svjetskog igrača do svoje 20.

https://www.bavarianfootballworks.com/b ... nnart-karl

Bilo kako bilo, prevelik je talenat da ga ispustimo. Još ako je istina da se slikao u bh. dresu, što zvuči trivijalno ali zapravo nije, onda svim snagama ga zaganjati.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 nov 2025, 03:09

CAGarfia je napisao/la:
20 nov 2025, 03:02
slika

Eto fotke, iskopao sam. :mrgreen:
ne vidi se :D

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 20 nov 2025, 07:40

Sta je sa ovim momkom jel on odbio da igra za nas? Vidim da I dalje ostaje bez poziv Austrije u21.

Sanel Saljic
https://www.transfermarkt.com/sanel-sal ... ler/803967

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 20 nov 2025, 08:04

SanaBosna je napisao/la:
20 nov 2025, 07:40
Sta je sa ovim momkom jel on odbio da igra za nas? Vidim da I dalje ostaje bez poziv Austrije u21.

Sanel Saljic
https://www.transfermarkt.com/sanel-sal ... ler/803967
Mali je povredjen zato i ne igra....odlucio da igra za austriju i tu je gotova prica

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 nov 2025, 08:32

Ja poznajem momka iz Sarajeva, koji je ozenio djevojku iz Sandzaka i oni zive u Frankfurtu... Zena mu je prva rodica od Adina Licine... Pricali smo oko njega i nastupa za reprezentaciju, kaze nije uopce nemoguce da on zaigra za nas, medjutim kao jos uvijek vaga i razmislja o nekim stvarima... Ovo neko sto spomenu gore, ovih par povreda ga je poremetilo pravo, jer je bio u zestokom naletu, pa su te price o igranje za reprezentaciju ostavili po strani za sada, dok vide u kojem ce pravcu ici dalje karijera...

Suma sumarum, slusajuci ovog lika, mislim da imamo sanse za njega, ali da se ipak treba pozabaviti sa tim...u sto ne sumnjam da ce faliti pored Spahe i ekipe...

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 20 nov 2025, 08:43

Vaya je napisao/la:
20 nov 2025, 08:32
Ja poznajem momka iz Sarajeva, koji je ozenio djevojku iz Sandzaka i oni zive u Frankfurtu... Zena mu je prva rodica od Adina Licine... Pricali smo oko njega i nastupa za reprezentaciju, kaze nije uopce nemoguce da on zaigra za nas, medjutim kao jos uvijek vaga i razmislja o nekim stvarima... Ovo neko sto spomenu gore, ovih par povreda ga je poremetilo pravo, jer je bio u zestokom naletu, pa su te price o igranje za reprezentaciju ostavili po strani za sada, dok vide u kojem ce pravcu ici dalje karijera...

Suma sumarum, slusajuci ovog lika, mislim da imamo sanse za njega, ali da se ipak treba pozabaviti sa tim...u sto ne sumnjam da ce faliti pored Spahe i ekipe...
U prevodu,ako bude jako kvalitetan igrace za njemce ako ne bude igrace za nas

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 20 nov 2025, 08:49

DonRamiz je napisao/la:
20 nov 2025, 08:43
Vaya je napisao/la:
20 nov 2025, 08:32

U prevodu,ako bude jako kvalitetan igrace za njemce ako ne bude igrace za nas
Po prici mi ne djeluje bas da je tako, 100% sa takvim interesdzijskim pristupom, ali da razmislja o vise opcija to svakako... Navodno toj familiji Licina, kako su se zenili i udavali ima dosta ljudi iz Bosne, tako da i tu ima pritiska.. :mrgreen: Ali opet, Adin i njegova porodica ce odluciti sta je najbolje... Ja sam nekako uvjeren, da ce uz angazman Spahe i strucnog staba (u koji ne sumnjam) zaigrati za nas na kraju...

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 20 nov 2025, 09:02

Treba odmah ici po Jakupovica u USA, Dzeko je svoje dao, a Harisu su 31g. Steta sto novinari imaju samo pitanja za zute stampe i koja je liga jaca bh ili hnl, a ne da upitaju sta je novim igracima. Sad necemo informacije do marta dobiti.Da li znaju sta je istrazivacko novinarstvo, napravite intervju sa potencijalnim igracima, pa ispitajte situaciju sa Huseinbasicem, pa sa Berbicem u kosarci....

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 20 nov 2025, 09:58

Brazzzoo123 je napisao/la:
20 nov 2025, 09:02
Treba odmah ici po Jakupovica u USA, Dzeko je svoje dao, a Harisu su 31g. Steta sto novinari imaju samo pitanja za zute stampe i koja je liga jaca bh ili hnl, a ne da upitaju sta je novim igracima. Sad necemo informacije do marta dobiti.Da li znaju sta je istrazivacko novinarstvo, napravite intervju sa potencijalnim igracima, pa ispitajte situaciju sa Huseinbasicem, pa sa Berbicem u kosarci....
Sto se skautinga i dovodjenja igraca tice, nikad niko nigdje bolji posao za ovako kratko vrijeme nije uradio na dunjaluku od Spahe, tako da uopste ne sumnjam da rade punom parom na tom planu. A eno i Belmin govori, jednostavno nije pametno u javnost iznositi detalje pregovora, jer nije se jednom desilo da se o nekom igracu pocne pricati u kontekstu nase reprezentacije pa se onda ukljuce i drugi savezi (Omeragic, Gudelj, Jankovic, evo i Saljic, mozda Pejcinovic itd.).

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 nov 2025, 10:04

Ocekujem da se za ovih par mjeseci rijesi makar jedan veci potencijal. Nije da se nema sad vremena.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 20 nov 2025, 11:34

Morat će se tražiti rješenje u sredini, nama fale 2 igrača u sredini, ali barem jednog da se nafata :bih:

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 20 nov 2025, 12:08

Iceplayer je napisao/la:
20 nov 2025, 11:34
Morat će se tražiti rješenje u sredini, nama fale 2 igrača u sredini, ali barem jednog da se nafata :bih:
Morace, ali gdje izmislit igraca?

Ovdje ima raje koja prati od u15 pa nadalje nisam vidio da ima nekih veznjaka strasnih da mogu uskociti. Nadam se da grijesim.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 20 nov 2025, 12:12

DamirT je napisao/la:
20 nov 2025, 10:04
Ocekujem da se za ovih par mjeseci rijesi makar jedan veci potencijal. Nije da se nema sad vremena.
Mi možemo iskoristiti ovu pozitivnu atmosferu da privučemo nekog od potencijala za budućnost, ali niko nije toliko kvalitetan da nam odmah može pomoći.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 nov 2025, 12:13

Hordas1990 je napisao/la:
20 nov 2025, 12:08
Iceplayer je napisao/la:

Ovdje ima raje koja prati od u15 pa nadalje nisam vidio da ima nekih veznjaka strasnih da mogu uskociti. Nadam se da grijesim.
Miljevic (24) iz Argetinskog Huracana je amf i valjao bi nam samo tako
Huseinbasic (24)
Djuric (22)
Mahmic (20)
Busuladzic (18)
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 20 nov 2025, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 nov 2025, 12:15

Zglavkar je napisao/la:
20 nov 2025, 12:12
DamirT je napisao/la:
20 nov 2025, 10:04
Mi možemo iskoristiti ovu pozitivnu atmosferu da privučemo nekog od potencijala za budućnost, ali niko nije toliko kvalitetan da nam odmah može pomoći.
Na to i ja mislim. :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 20 nov 2025, 12:40

NoDi80 je napisao/la:
20 nov 2025, 12:13
Hordas1990 je napisao/la:
20 nov 2025, 12:08
Iceplayer je napisao/la:

Miljevic (24) iz Argetinskog Huracana je amf i valjao bi nam samo tako
Huseinbasic (24)
Djuric (22)
Mahmic (20)
Busuladzic (18)
Huseinbašić ako bude redovno igrao u Kelnu, vjerujem da će ga Barbarez zvati za Baraž.
Ako se ne izbori da bude redovan u startnih 11, onda i ne bi napravio neku bitnu razliku.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, General505, MElloo, Normus90, Proximic, zeljooo13 i 31 gost.