Ima li iko na svijetu da nama odgovara? Koja nam igra protivnika inače odgovara
Baraž 2026
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Pensioner26
- Kontakt:
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Re: Baraž 2026
Kad je tako onda nisu smjeli dopustiti ispuštanje dva gola prednosti protiv Kipra, a da ne uđe Džekson protiv San Marina i tu bi bili upitni bodovi. Mentalitet je važan, ali u kombinaciji sa taktikom i pripremom. Mi to nemamo, a možemo na glavu skakati ako nemaš ostale aspekte u igri. Nismo mogli proći ovako laganu grupu, sačuvati gol u Beču, napraviti pritisak na kraju, sačuvati prednost protiv Kipra, veznjak Kipra imao više dodavanja od trojice naših itd. Nemamo selektora, nemamo ideju u igri, linije nam nepovezane.MostarReds22 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 14:43Jedina sreca i nas najveci adut je da vecina ovih momaka koji nose reprezentaciju nemaju pic.kasti mentalitet kao 90% ovog foruma i nase nacije generalno. Svi bi nesto preko noci i odmah bez bilo kakve prepreke. Ako ne mozes dobit Vels i Italiju kojoj je ostalo samo ime nije ti mjesto na mundijalu i tacka. Ovi momci Esmir, Kerim, Tarik i kompanija su nas najveci adut da kao narod vise ostavimo iza sebe taj kukavicki mentalitet gubitnika i zrtve i da krenemo naprijed vise. BiH na svom putu nista nije dobila na izvolite i za sve sto imamo danas se krvarilo pa tako mora i u fudbalu. Bit ce ovo dobro aBd.
Treba biti nekad i realan, a ne skakati u neku praznu euforiju, pa na kraju ide ebavanje najmilijih.
Ti shvatas da likovi protiv kojih igramo nisu nikakvi terminatori nego su isto tako limitirani, mozda u nekim drugim segmentima, ali izuzetno limitirane reprezentacije? Talijani su svjetska sila, a uopste nije sigurno da imaju boljeg trenera od nas, a svi znamo kakav je nas.GalileoGalilei je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:08Kad je tako onda nisu smjeli dopustiti ispuštanje dva gola prednosti protiv Kipra, a da ne uđe Džekson protiv San Marina i tu bi bili upitni bodovi. Mentalitet je važan, ali u kombinaciji sa taktikom i pripremom. Mi to nemamo, a možemo na glavu skakati ako nemaš ostale aspekte u igri. Nismo mogli proći ovako laganu grupu, sačuvati gol u Beču, napraviti pritisak na kraju, sačuvati prednost protiv Kipra, veznjak Kipra imao više dodavanja od trojice naših itd. Nemamo selektora, nemamo ideju u igri, linije nam nepovezane.MostarReds22 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 14:43Jedina sreca i nas najveci adut je da vecina ovih momaka koji nose reprezentaciju nemaju pic.kasti mentalitet kao 90% ovog foruma i nase nacije generalno. Svi bi nesto preko noci i odmah bez bilo kakve prepreke. Ako ne mozes dobit Vels i Italiju kojoj je ostalo samo ime nije ti mjesto na mundijalu i tacka. Ovi momci Esmir, Kerim, Tarik i kompanija su nas najveci adut da kao narod vise ostavimo iza sebe taj kukavicki mentalitet gubitnika i zrtve i da krenemo naprijed vise. BiH na svom putu nista nije dobila na izvolite i za sve sto imamo danas se krvarilo pa tako mora i u fudbalu. Bit ce ovo dobro aBd.
Treba biti nekad i realan, a ne skakati u neku praznu euforiju, pa na kraju ide ebavanje najmilijih.
rumuni, grci i njima slični muljatoriPensioner26 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:07Ima li iko na svijetu da nama odgovara? Koja nam igra protivnika inače odgovara?
kod talijana je fazon da oni imaju panični strah da opet ne propuste SP ... to je dlaka za koju se treba hvatat ako akobogda dođe do te utakmice .. .sa svakom minutom će taj strah eksponencijalno rasti
Pogledajte kako je sretan hahahahah 
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Čitaš li ti? Nisam napisao da su terminatori i da se nemamo čemu nadati nego da ide na qurac to podcjenjivanje svakoga, a mi jednom otišli na velika takmičenja i 70. na rang listi. Kažem samo činjenice i oprezan sam sa euforijom (iz iskustva svih naših sportova).TETRAPAK je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:09Ti shvatas da likovi protiv kojih igramo nisu nikakvi terminatori nego su isto tako limitirani, mozda u nekim drugim segmentima, ali izuzetno limitirane reprezentacije? Talijani su svjetska sila, a uopste nije sigurno da imaju boljeg trenera od nas, a svi znamo kakav je nas.GalileoGalilei je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:08Kad je tako onda nisu smjeli dopustiti ispuštanje dva gola prednosti protiv Kipra, a da ne uđe Džekson protiv San Marina i tu bi bili upitni bodovi. Mentalitet je važan, ali u kombinaciji sa taktikom i pripremom. Mi to nemamo, a možemo na glavu skakati ako nemaš ostale aspekte u igri. Nismo mogli proći ovako laganu grupu, sačuvati gol u Beču, napraviti pritisak na kraju, sačuvati prednost protiv Kipra, veznjak Kipra imao više dodavanja od trojice naših itd. Nemamo selektora, nemamo ideju u igri, linije nam nepovezane.MostarReds22 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 14:43Jedina sreca i nas najveci adut je da vecina ovih momaka koji nose reprezentaciju nemaju pic.kasti mentalitet kao 90% ovog foruma i nase nacije generalno. Svi bi nesto preko noci i odmah bez bilo kakve prepreke. Ako ne mozes dobit Vels i Italiju kojoj je ostalo samo ime nije ti mjesto na mundijalu i tacka. Ovi momci Esmir, Kerim, Tarik i kompanija su nas najveci adut da kao narod vise ostavimo iza sebe taj kukavicki mentalitet gubitnika i zrtve i da krenemo naprijed vise. BiH na svom putu nista nije dobila na izvolite i za sve sto imamo danas se krvarilo pa tako mora i u fudbalu. Bit ce ovo dobro aBd.
Predlažem Sergeju Barbarezu da odmah pogleda drugo poluvrijeme Norvežana protiv Italije i da vidi kako se igra protiv italijanskih dizelaša u odbrani. To je recept za pobjedu. 
A kakvo potcjenjivanje sviju ti? Otkako su izvuceni pickice se navile da je najtezi zrijeb ikad i da nemamo sanse nikakve. To potcjenjivanje je ustvari raja koja govori da su i velsani i talijani nesposobni ko i mi i da ce to sve biti u 5 deka. Niko nas nece razbiti, niti cemo mi nikoga razbiti. Nismo favoriti, ali likovi satima pisu da ne treba igrati jer nemamo sanse nikakve.GalileoGalilei je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:14Čitaš li ti? Nisam napisao da su terminatori i da se nemamo čemu nadati nego da ide na qurac to podcjenjivanje svakoga, a mi jednom otišli na velika takmičenja i 70. na rang listi. Kažem samo činjenice i oprezan sam sa euforijom (iz iskustva svih naših sportova).TETRAPAK je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:09Ti shvatas da likovi protiv kojih igramo nisu nikakvi terminatori nego su isto tako limitirani, mozda u nekim drugim segmentima, ali izuzetno limitirane reprezentacije? Talijani su svjetska sila, a uopste nije sigurno da imaju boljeg trenera od nas, a svi znamo kakav je nas.GalileoGalilei je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:08
Kad je tako onda nisu smjeli dopustiti ispuštanje dva gola prednosti protiv Kipra, a da ne uđe Džekson protiv San Marina i tu bi bili upitni bodovi. Mentalitet je važan, ali u kombinaciji sa taktikom i pripremom. Mi to nemamo, a možemo na glavu skakati ako nemaš ostale aspekte u igri. Nismo mogli proći ovako laganu grupu, sačuvati gol u Beču, napraviti pritisak na kraju, sačuvati prednost protiv Kipra, veznjak Kipra imao više dodavanja od trojice naših itd. Nemamo selektora, nemamo ideju u igri, linije nam nepovezane.
- Pensioner26
- Kontakt:
Sada je taj osjecaj jos izrazeniji zbog njihove javnosti, ma koliko Gattuso kao takav siljio. Samo se ne sjecam jesu li ih Irci ostavili bez SP ili Eura ...
- invincible1921
- Kontakt:
Sta kazes
Ne mogu vjerovat da ste mislili da je fkt nakon te recenice Baljic zabio go na parkenu
Onaj mi kaze ja mlad, ja bio na kosevu protiv grcke..doduse kao dijete
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 20 nov 2025, 15:29, ukupno mijenjano 3 puta.
=\_1921_/=
- JohnCleese
- Kontakt:
Nije ovo statistika ovo su cinjenice, a na sto drugo se treba referisati ako ne na cinjenice.dedo26 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:07dedo26 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:04Znas kako kazu drug moj; statistika je ko bikini..JohnCleese je napisao/la: ↑20 nov 2025, 14:39Mi smo 71 ekipa na fifinoj rang listi koja je igrala samo jedan Mundijal i nekoliko baraza.
Wales je 32 ekipa fifine rang liste.
Nastupali su na Euru 2016 i prosli grupu, nastupali na Euru 2020 i prosli grupu dok su propustili posljednji Euro nakon poraza u finalnoj utakmici baraza.
Wales je nastupao na posljednje odogranom Mundijalu.
Sto se forme tice posljednju ligu nacija Wales je igrao u B grupi i zavrsio je na prvom mjestu iznad Turske, Islanda i Crne Gore, a ove kvalifikacije zauzeo je sigurno drugo mjesto.
Igraju na domacem terenu i veliki su favoriti protiv nas.
Wales je najlaksa ekipa uz Slovacku koju smo mogli dobiti, vezni red im cine 3 igraca iz treceg ranga Engleskog nogometa, bas kao i stoper koji im igra u trecoj ligi. Imaju dva solidna igraca: Johnsona iz Tottenhama i Willsona iz Fulhama, ostalo je mrtvi prosjek. Ako cemo se plasit veznog reda treceligasa Engleske lige, onda ugasit repku. Najgora stvar je finale, gdje ce biti tesko, ali prednost domaceg terena moze biti kljuc pobjede. Nadam se samo da svi budu zdravi, er ako budu onda imamo dobre sanse.
Da dodam; FIFA rank ljestvica je nikakvo mjerili, jer se gledaju priajteljske i utakmice prije dviej godine, a znamo da u godini dana iskoce tri talenta i neka ekipa se preporodi. Totalno je glupo gledati te ljestvice gdje je recimo Iran trenutno 20ti a Slovenija 50 i neke, ili mi 70 i neki, a mislim da bi ih glat uzeli. Tako da to je suvisno gledati.
Ti si moje cinjenice podveo kao statistiku, a si onda naveo neke svoje cinjenice koje ja kao sugovornik postujem kao cinjenice i ne bih ih sve na statistiku.
Svi ti pojedinci koje si naveo cine ekipu Walesa koji je ostvario rezultate koje sam upravo i svom postu naveo
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Činjenica je koga god da smo dobili morat ćemo krv propišat da prođemo, a možemo sigurno
SARAJEVO SIAMO NOI <3
- invincible1921
- Kontakt:
joj nemoj brate pa ko bi to tek gledao, da srce stane haha
SARAJEVO SIAMO NOI <3
Ovaj baraž će biti prekretnica ove mlade reprezentacije. Idemo našamarati Vels i Italiju, šta ste se usrali. 
- invincible1921
- Kontakt:
Nego protiv koga je bilaarelinho je napisao/la: ↑20 nov 2025, 14:32On je bio mlad kad se desila ta scena. Čuj protiv Velsa i Stevanovića spominje hahahahajuka55 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 14:30"bola reci balji da se ne zagrebaje" bilo protiv velsa??????invincible1921 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 14:28Za ove sto ne znaju, antologijska scena "Bola reci balji da se ne zajebaje" se desila protiv velsa kad ig je Miro Stevanovic ubio sakama![]()
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Ja sam protiv Austrije jedva i utakmicu preziviojuka55 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:30joj nemoj brate pa ko bi to tek gledao, da srce stane haha
=\_1921_/=
Sjeti se penala u baražu protiv Sjeverne Irske na Grbavici. Ako sam to preživio, sve je poslije lakše hahahahainvincible1921 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:40Ja sam protiv Austrije jedva i utakmicu prezivioeto vjeruj mi sjecam se svake haman utakmice rep osim ovih Sm, lihtnestajn i slicno..nekad se malo pomjesa ko za stevanovica...ALI NIKAD MI TEZE NIJE PALA NEKA KO SAD AUSTRIJA..cak ni Danska, ni pariz..upravu si ti za penale...ne znam kalo bi to izdrzao, mozda ko osim u italiji 90, ne bi ni gledo
![]()