Netacno, prvo nije cinjenica da su svi ti napravili uspjehe, jer su imali bolji vezni red na tim takmicenjima ranije,a sad imaju drugi tim. Drugo, FIFA ljestvica ti ne moze biti nikakva cinjenica. To ti je isto da kazes cinjenica je da smo bili bolji od Rumunije u Rumuniji cim smo prosli. Cinjenica je da smo pobjedili, a da smo bolji bili nije.JohnCleese je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:24Nije ovo statistika ovo su cinjenice, a na sto drugo se treba referisati ako ne na cinjenice.dedo26 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:07dedo26 je napisao/la: ↑20 nov 2025, 15:04
Znas kako kazu drug moj; statistika je ko bikini..
Wales je najlaksa ekipa uz Slovacku koju smo mogli dobiti, vezni red im cine 3 igraca iz treceg ranga Engleskog nogometa, bas kao i stoper koji im igra u trecoj ligi. Imaju dva solidna igraca: Johnsona iz Tottenhama i Willsona iz Fulhama, ostalo je mrtvi prosjek. Ako cemo se plasit veznog reda treceligasa Engleske lige, onda ugasit repku. Najgora stvar je finale, gdje ce biti tesko, ali prednost domaceg terena moze biti kljuc pobjede. Nadam se samo da svi budu zdravi, er ako budu onda imamo dobre sanse.
Da dodam; FIFA rank ljestvica je nikakvo mjerili, jer se gledaju priajteljske i utakmice prije dviej godine, a znamo da u godini dana iskoce tri talenta i neka ekipa se preporodi. Totalno je glupo gledati te ljestvice gdje je recimo Iran trenutno 20ti a Slovenija 50 i neke, ili mi 70 i neki, a mislim da bi ih glat uzeli. Tako da to je suvisno gledati.
Ti si moje cinjenice podveo kao statistiku, a si onda naveo neke svoje cinjenice koje ja kao sugovornik postujem kao cinjenice i ne bih ih sve na statistiku.
Svi ti pojedinci koje si naveo cine ekipu Walesa koji je ostvario rezultate koje sam upravo i svom postu naveo![]()
Tako da mani filozofije i logike, znas ti vrlo dobro o cemu ja pricam, nismo na filozofskom fakultetu nego sportsport forum.
Fudbal je dosta vise od FIFE ljestvice gdje kao sto sam naveo IRAN je 20ti cini mi se a Slovenija 50ta. Poredis kvalifikacije u Aziji sa kvalifikacijama u Evropi koje su dosta teze, i na osnovu kojih sve ekipe izvan Evrope dobijaju bodove i napreduju. Nije isto igrat protiv Kipra, i Iranu igrat protiv Kim Jung Unove Koreje gdje ce dobit bodove i napredovat.