Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

DamirT
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 10:56

Da su pametni nasi, pa kad ova gamad bude htjela u Sarajevu organizovati mec, samo da ih odbiju. Eno vam Srbija.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 nov 2025, 11:49

DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 10:56
Da su pametni nasi, pa kad ova gamad bude htjela u Sarajevu organizovati mec, samo da ih odbiju. Eno vam Srbija.
Ne smiju jer nam daju pare...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 21 nov 2025, 13:08

bhsport je napisao/la:
21 nov 2025, 11:49
DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 10:56
Ne smiju jer nam daju pare...
Ne daju reprezentaciji tj. savezu nego Zetri i možda KK Bosna.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 21 nov 2025, 13:09

https://sc--sport.rap--ort.ba/dejan-kam ... 48q4-oD10w

Haha, koji demagog je ovaj Kamenjasevic. Koga on ovdje, i pored zdrave pameti, pravi budalom? Od samog pocetka mi je bila sumnjiva ova prica oko njega, lafo neki patriota i borac za BiH, a na svakom koraku samo ja, ja i ja. On sve zna, on najpametniji, on najsposobniji, on uvijek u pravu itd. Hajde sto ne pusta igrace za 'svoju' reprezentaciju, nego i direktno pojacava protivnicke. Dangubic i Sanli mogu, iako ko fol sad hoce da organizuju neki kamp. :lol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 nov 2025, 13:24

Ghuraba je napisao/la:
21 nov 2025, 13:09
https://sc--sport.rap--ort.ba/dejan-kam ... 48q4-oD10w

Haha, koji demagog je ovaj Kamenjasevic. Koga on ovdje, i pored zdrave pameti, pravi budalom? Od samog pocetka mi je bila sumnjiva ova prica oko njega, lafo neki patriota i borac za BiH, a na svakom koraku samo ja, ja i ja. On sve zna, on najpametniji, on najsposobniji, on uvijek u pravu itd. Hajde sto ne pusta igrace za 'svoju' reprezentaciju, nego i direktno pojacava protivnicke. Dangubic i Sanli mogu, iako ko fol sad hoce da organizuju neki kamp. :lol:
To su ti lažni prijatelji BIH. Pored ovakvih prijatelja ne trebaju ti dušmani.

Pametnomdosta

Post Postao/la Pametnomdosta » 21 nov 2025, 13:32

Ovo je osveta nama svima,BiH,Sarajevu za utakmicu koja je bila sve samo ne ono što je ovaj košarkaški šatro znalac očekivao.Tuđim k..... mlati gloginje,zapalo ga, i odlučuje.Reći da Kondić nije pozivan je zaista laž koju on bez problema šilji već drugi put javno.Kosta je bio povrijeđen,kad je pozivan za EB ,tako je on Adisu rekao ,jer ga je lično Adis zvao i rekao mu da, 100% ako bude zdrav dolazi za ove kvalifikacije.
Meni ni ovaj roster ne djeluje da će se predati,ima ovdje itekako materijala i solidnih igrača,raduje me Marić da se odazvao jer ranije nije htio.Skontao je valjda da će dobiti veći broj minuta jer smo s peticom tanki.Kako god ,selektor je na putu da pravi smjenu generacije,uvodi postepeno mlade,nije mu kao teret stavljen plasman na SP ,targetira se EB za par godina kad bi mlađi ,uz ove iskusne vukove bili nosioci igre i pokušali napraviti nešto,pa sretno im ...

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 nov 2025, 13:50

Kazu, braca Arapi. Kazu, Sarajlija nas.

Prvo nam uvale vruc krompir sa onom utakmicom, a sada zbog iste na nama silje kur..ac. Klosari obicni.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 21 nov 2025, 13:57

Sve i da se uzme hipoteza da Kondić nije pozvan za EB, u što lično apsolutno sumnjam i ne vjerujem ni riječi Dejanu, šta pokušava sa proturanjem narativa da je prema njemu kao učinjena neka "nepravda"? Pa nakon svih hinjaluka Koste, koji su kulminirali sa onom iznenadnom odbijenicom FIBE za nastupanje za Srbiju, lik svakako nije dostojan da ikad više i bude pozvan u bilo kojem slučaju.

I šta kaže lik, igrači će biti dostupni u ostalim prozorima. Pa majstore, u tome i jeste problem. Nama i nisu prijeko potrebni igrači, tj. Kamenjaš ponajprije, protiv Švicarske u februaru pa onda u julu kada će vjerovatno biti Nurkić i/ili Garza dostupan. Potreban nam je sad, u prozoru u kojem vjerovatno nikada deficitarniji nismo bili na centarskoj poziciji u posljednjih 15-20 godina.

Iako savez i Dubai nisu u nekoj direktnoj vezi, ali da smo nacija sa samopoštovanjem, našao bi se način da se utiče na ljude koji jesu u direktnoj vezi i da se uradi odmazda zbog ovog otkazivanjem preostalih utakmica Dubaija koje su planirane u Sarajevu. Druge bi nacije to uradile, bez problema, našle bi način. Od nas to, naravno, i ne očekujem. Ovakav pristup i nepravda u vidu puštanja pa makar i jednog igrača drugim reprezentacijama je zrela da se kazni na takav način. A nije da sad Kamenjaš igra neke konkretne minute u EL otkad se Kabengele vratio. Na kraju krajeva, daj ga barem za drugu utakmicu protiv Srbije, ako već ne može protiv Turske nakon Pariza.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 21 nov 2025, 14:13

I da, pitam se šta je tačno u pitanju s Robersonom, s obzirom da je bio na širem spisku, a Castaneda se ipak našao na užem. Da li je Roberson odbio poziv ili se Dario odlučio za Castanedu?

Pisao sam već, stava sam da bi nam Roberson, po trenutno pokazanom, vjerovatno bio puno bolja opcija za ovaj prozor. Očigledno je u formi i spreman, dok suprotno vrijedi za Castanedu. Nama u ovom prozoru treba što više igrača koji bi odmah mogli dati doprinos, a ne da traže formu u toku ove dvije utakmice.

I ponovni nedostatak Sikiraša na užem spisku već vjerovatno postaje indikativan oko nekih stvari... Pa ovo je četvrti put zaredom da se nađe na širem, a ne bude na užem. Zašto li? :think:

Sve sam manje optimista oko ovog prozora, a napisao sam ranije da smatram da je ovaj prozor ključan što se tiče cijelih kvalifikacija za MB, uključujući i narednu fazu takmičenja tj. sljedeću grupu. Ogroman niz stvari je krenuo po zlu, uključujući otkaz Lazića, Castaneda ispred Robersona (iako za ovo i dalje postoji mogućnost da sam ukrivu), a evo sada i nepuštanje Kondića i Kamenjaša. Naveo sam također da ako ne izvučemo barem 1-1 u ovom prozoru, da nam šanse za plasman na MB ostaju samo kao teoretske. Ne mislim da postoji ikakva realna šansa da dobijemo Srbiju ili Tursku u julu sa dostupnim EL i NBA igračima, ipak pričamo o top 5, možda i top 3 reprezentacije u Evropi trenutno. Sa 2-4 omjerom mislim da nemamo šta konkretno tražiti u narednoj grupi gdje će biti Italija i Litvanija.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 21 nov 2025, 14:30

Ma slagao je lik vecinu stvari i generalno mjesecima laze bh javnost, a ovi nasi mediji ga konstantno zovu i dizu mu ego. Niti su upuceni u desavanja da mu jasno kazu sve u vezi Kondica, a niti bi smjeli to uraditi sve i da jesu upuceni.

Nego, ispade na kraju da je Lazic sam u tom sukobu sa savezom. Ako se svi ostali odazovu, a nema logike da su stavljeni na skraceni spisak ako nece, onda i tu definitivno nesto ne stima. Nadam se samo da se Gegic oporavio, jer jos uvijek ne igra utakmice. Ako ga i u nedjelju ne bude, daj Boze da se i on pojavi.

Ovako bi to trebalo izgledati po pozicijama:

Castaneda, Campara, Arslanagic
Atic, Gegic, Hrelja, Gutic
Vrabac, Delalic, Ilic
Alibegovic, Sulejmanovic
Maric, Penava, Simanic

*Boldirane bih otpisao pred konacni spisak igraca za utakmice.

Ovaj roster realno nema kvalitet da dobije Tursku i Srbiju, ali ne treba se unaprijed predavati. Castaneda je totalno van forme i cesce ne igra nego sto igra, Gegic je povrijedjen, Atic igra toplo-hladno, Vrabac je takodjer bio povrijedjen, mada ionako nema neke poene u rukama, Alibegovic jos nije uhvatio pravu formu, Sulejmanovic se jos uvijek nije nametnuo u Unikahi, Maric ne igra puno u Djironi, Penava malo-malo povrijedjen - zbog cega ima promjenljivu minutazu (iako igra solidno, pogotovu zadnju utakmicu je bio dobar protiv ponajjace ekipe EC-a). To je tih nekih 8 igraca koji bi trebali iznijeti glavni teret u ove dvije utakmice.

Ova reprezentacija nema pravog centra i ne treba se iznenaditi ako nas upravo Dejanov Sanli izdominira u Turskoj (pogotovo ako im ne bude Yurtsevena). Maric je najblizi tome, ali i on s nekih 206-207 cm nece lahko izlaziti na kraj s igracima koji su oko 215 cm (Yurtseven, Sanli, Koprivica, Miletic). Penava nije centar, ali je malo dobio na masi i ima duge ruke, pa moze posluziti i na 5. Simanic takodjer nije centar, ali je u poredjenju sa Sikirasom i Manjgaficem malo blizi tome, pa pretpostavljam da je zbog toga dobio prednost u odnosu na njih (iako je on realno nivo aba2 lige).

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 21 nov 2025, 14:46

Dugo nismo imali slabiji sastav
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 21 nov 2025, 14:53

Ma bilo je oskudnih sastava, ali se ne sjećam sastava da smo bili deficitarniji sa centrima.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 15:01

Evo i Hrvatska zvala Hezonju, samo arapska gofna nas yebu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 21 nov 2025, 15:12

Ne, ne, nas handri naš vlastiti čovjek Bosanac i Hercegovac i eventualno Jurica.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 21 nov 2025, 15:35

Real kao gigant evropske kosarke nikad nije pravio problem oko tih stvari. Ljudi su nam lani poslali Musu (top5 igraca ekipe) haman par dana nakon sto se oporavio da igra utakmicu 2-3 dana nakon njihove euroligaske, a ovi plasticari sa Sarajlijicom na celu ne pustaju igrace koji im uopste ne igraju. Kamenjas je sinoc dobio 4 minute u prvom poluvremenu i ostalih 4-5 odigrao na kraju kad je Panata otisla na +20, a Kondic je sve odigrao u tom garbage timeu. Bukvalno igraci koji ce mozda i prespavati njihovu utakmicu protiv Pariza, a na sve to Sarajlijica jos dodatno ponizi zemlju svog rodjenja tako sto direktnim konkurentima poselje igrace koji imaju slicne uloge kao Kamenjas i Kondic. Sto je najjace, oni sad za vikend odmaraju u aba ligi - jos jedan argument da se igraci puste, ali sto kaze nas narod 'najgore je kad se opanak popapuci'...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 nov 2025, 16:31

A on se naziva velikim patriotom. Nikakav je on patriota. Petokolonaš. Vlastitu državu uništava, bravo majstore.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 nov 2025, 18:37

Odbojan mi od prvog citanja. Nisam znao bas zasto. Al se potvrdi kada je Adisa iz cista mira spomenuo oko Kondica. I to nakon Adisovog odlaska. Na hinjaka.

Onaj potez sa gostovanjem bas Hapoela i bas u Sa je na hinjaka u politicke svrhe određenih stranih krugova. Jer nikako povjerovati da se bas njemu desio takav propust.

I evo zadnji slucaj kada na hinjaka silji kur...ac sa zabranom.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 21 nov 2025, 19:45

Drum je napisao/la:
21 nov 2025, 13:50

Prvo nam uvale vruc krompir sa onom utakmicom, a sada zbog iste na nama silje kur..ac. Klosari obicni.
Arapi nisu braca medju sobom a da budu nasa. A Dejanu BiH znaci koliko i meni Kanada. Kad nam izmuze sve sto je naumio nece se vise ni okrenut.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 nov 2025, 20:21

Maverick je napisao/la:
21 nov 2025, 19:45
Drum je napisao/la:
21 nov 2025, 13:50

Arapi nisu braca medju sobom a da budu nasa. A Dejanu BiH znaci koliko i meni Kanada. Kad nam izmuze sve sto je naumio nece se vise ni okrenut.
Al Turci kazu da jesu :) . Odradise nam Preldzica kao da smo Armenija. A ima tu i Bose koji je bio vise od selektora.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 nov 2025, 20:59

Real pustio igrace a Dubai ne zeli.Nisu ni srbima pustili Avramovica i Petruseva

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.