Baraž 2026

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Baraž 2026

Post Postao/la Donnie Darko » 21 nov 2025, 14:34

DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 14:31
Donnie Darko je napisao/la:
21 nov 2025, 14:27
soxx je napisao/la:
21 nov 2025, 14:12
Upravo gledam, zamisli dobijes lupam
Amere
Panamu i
Haiti u grupi
Drug sve tri su CONCACAF, bukv ni jedna od tih država ne može bit sa drugom u grupi.
Moze biti 2 iz jedne konfederacije.
Samo iz europe.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 nov 2025, 14:54

soxx je napisao/la:
Amere
Panamu i
Haiti u grupi
Msm da ne mogu sve te skupa.

Nego prvo treba sve ovo proci, wels pa onda dalje :)

Al kad vec mastamo ona je ovo mozda najlaksa grupa

Kanada
Mi
Australija
Jordan

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 21 nov 2025, 15:33

DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 11:09
Bosna i Hercegovina će u polufinalu gostovati kod Velsa, dok drugi polufinalni par čine Italija i Severna Irska. Polufinale je 26. marta, a finale pet dana kasnije. Ukoliko Vels eliminiše, BiH će biti domaćin finala.

Kako izveštava novinar Gevin Kuni, FIFA je potvrdila neobičnu odluku: timovi eliminisani u polufinalu moraće da igraju jedni protiv drugih istog dana kada i finale – iako ta utakmica nema nikakav značaj.

Razlog je čisto komercijalni: FIFA mora da isporuči određeni broj utakmica u okviru ugovora o TV pravima, tako da će dobiti četiri dodatne utakmice.

Na primer, ako bi Bosna i Hercegovina bila eliminisana od Velsa, a Severna Irska od Italije, utakmica Vels-Italija za Svetsko prvenstvo bi se igrala 31. marta, dok bi Bosna i Hercegovina i Severna Irska istovremeno igrale potpuno irelevantnu i „najbesmisleniju prijateljsku utakmicu“ zbog odluke u kojoj je profit ponovo dolazi ispred sporta.
Nije ni ovo lose. Napijes se sa Ircima ako ispadnes.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 21 nov 2025, 16:00

Pirke je napisao/la:
21 nov 2025, 15:33
DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 11:09
Bosna i Hercegovina će u polufinalu gostovati kod Velsa, dok drugi polufinalni par čine Italija i Severna Irska. Polufinale je 26. marta, a finale pet dana kasnije. Ukoliko Vels eliminiše, BiH će biti domaćin finala.

Kako izveštava novinar Gevin Kuni, FIFA je potvrdila neobičnu odluku: timovi eliminisani u polufinalu moraće da igraju jedni protiv drugih istog dana kada i finale – iako ta utakmica nema nikakav značaj.

Razlog je čisto komercijalni: FIFA mora da isporuči određeni broj utakmica u okviru ugovora o TV pravima, tako da će dobiti četiri dodatne utakmice.

Na primer, ako bi Bosna i Hercegovina bila eliminisana od Velsa, a Severna Irska od Italije, utakmica Vels-Italija za Svetsko prvenstvo bi se igrala 31. marta, dok bi Bosna i Hercegovina i Severna Irska istovremeno igrale potpuno irelevantnu i „najbesmisleniju prijateljsku utakmicu“ zbog odluke u kojoj je profit ponovo dolazi ispred sporta.
Nije ni ovo lose. Napijes se sa Ircima ako ispadnes.
Nema boljih navijača i ljudi za feštanje od Iraca.
Udri brigu na veselje
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

EnesSS
Kontakt:

Post Postao/la EnesSS » 21 nov 2025, 16:17

Igračima, koji imaju po jedan karton, on će biti obrisan. Među njima su Sead Kolašinac, Edin Džeko, Dennis Hadžikadunić, Tarik Muharemović, Kerim Alajbegović...

Žuti kartoni se brišu, suspenzije se prenose

Svima njima bit će obrisan po jedan žuti karton i to znači da u slučaju dobijanja žutog kartona u duelu protiv Velsa, ipak će imati pravo nastupa u finalu baraža kojeg bi Zmajevi igrali protiv Italije ili Sjeverne Irske.

S druge strane, važno je naglasiti da će se suspenzije odraditi. To znači da igrači, koji su drugi žuti karton dobili u posljednjem kolu kvalifikacija, neće imati pravo nastupa u polufinalu baraža.

Na svu sreću, BiH nema nijednog igrača koji je dobio drugi žuti karton i svi će konkurisati za Vels. Ni Velšani nemaju tih problema i niko nije suspendovan za BiH.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 21 nov 2025, 17:31

avenija je napisao/la:
20 nov 2025, 20:53
slika

Lijepi strah :kafa:

Samo da je doci do Bilinog i finala. Ide smrtno neprijateljsko okruženje i rat. :D :D
Jedne cigane smo dobili, mozemo i druge :kafa:
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 21 nov 2025, 17:47

Italijani se mogu dobiti ali sa razmisljanjem Barbareza mi necemo ni Wels proci.
Ono protiv Rumunije sto je izveo u prvom poluvremenu je bio horor zato su nas rasturili ljudi. U drugom kad je skontao, da je glup pa ubacio igrace koji znaju igrati i pobjedili smo.

Protiv Austrije je takodje bilo glupo startati zajedno sa Dzekom i Tabakovicem. Automatski gubis jednu udarnu iglu, da ubacis u drugom poluvremenu. Alajbegovica drzi do 85 na klupi, momak cim je usao poce lomiti Austrijance po strani. Ali jbg premalo vremena.

Dzeku ko da nesmije zamjeniti pa ga drzi cijelu utakmicu. To nas je kostalo na Kipru pobjede i protiv Austrije. Jednostavno je unistio jedno 2,3 ekstra kontrapada. Da negovorim kako vise nije mogao vrsiti presing jer nema snage.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 21 nov 2025, 18:52

Lavcina je napisao/la:
21 nov 2025, 17:47
Italijani se mogu dobiti ali sa razmisljanjem Barbareza mi necemo ni Wels proci.
Ono protiv Rumunije sto je izveo u prvom poluvremenu je bio horor zato su nas rasturili ljudi. U drugom kad je skontao, da je glup pa ubacio igrace koji znaju igrati i pobjedili smo.

Protiv Austrije je takodje bilo glupo startati zajedno sa Dzekom i Tabakovicem. Automatski gubis jednu udarnu iglu, da ubacis u drugom poluvremenu. Alajbegovica drzi do 85 na klupi, momak cim je usao poce lomiti Austrijance po strani. Ali jbg premalo vremena.

Dzeku ko da nesmije zamjeniti pa ga drzi cijelu utakmicu. To nas je kostalo na Kipru pobjede i protiv Austrije. Jednostavno je unistio jedno 2,3 ekstra kontrapada. Da negovorim kako vise nije mogao vrsiti presing jer nema snage.
Barbarez nije za selektora jer ne zna i nema nikakvo iskustvo i uci se na svetinji, a to je suludo. Evo ovdje na forumu je već dovoljno ljudi sve greške navelo i sve te greške su ga koštale direktnog plasmana na SP. Čovjek je postavio temelje za budućnost ali nažalost nije ni sam svijestan koliki je potencijal u ovim momcima koje je zapostavljao.

Barbarez je već sada imao dovoljno dobar igrački kadar da ode direktno na SP i da postane apsolutno nedodirljiva legenda našeg fudbala u svakom smislu. Sam je sve upropastio sa taktičke strane i zato idemo u ovaj smor zvani baraz, umjesto direktno na SP, zato i jesmo svi kolektivno u banani jer svi mi to vrlo dobro znamo. Mi smo Austriju imali na koljenima, da su došle izmjene u pravo vrijeme, Barbarez bi sada bio legenda svih legendi a Hurema ne bi na ovom forumu više niko ugasio :mrgreen:.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 21 nov 2025, 19:23

Lavcina je napisao/la:
21 nov 2025, 17:47
Vjerovatno i ne smije. Vjerujem da smatra da mladjarija mora imati njega k'o vodju ispred sebe da se ne bi usr@li pod pritiskom. Da smatra da je Dzeko jos uvjek vrh vrhova. Da se nada da Dzeko u svakom momentu moze izmislit gol pa makar bio i pred izdisajom. I naravno nece da ga naljuti i uvrijedi jer su jarani. Vjerovatno ima jos al' dosta je i ovo.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 21 nov 2025, 19:28

U barazu ako svi budu zdravi ja bi ovako probao:
--------------------------Vasilj------------------------
Dedic--Katic-Muharemovic-Kolasinac
-----------------Šunjic--Tahirovic---------------
-Bajraktarevic---Memic----Alajbegovic-
-----------------Demirovic/Dzeko---------------

Za iduci ciklus kvalifikacija Euro 2028 mozemo reci da imamo finu ekipu. Sta je sa Ahmedhodžićem, da li psotoji sansa da se on vrati u reprezentaciju?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

zikerrz21
Kontakt:

Post Postao/la zikerrz21 » 21 nov 2025, 19:35

Ne znam tačno u koju temu ovo spada pa ću ovdje ostaviti.

Žrijeb Lige nacija za sezonu 2026/27 biće održan početkom 2026. godine, najvjerovatnije u januaru.

Ovaj ciklus Lige nacija je vjerovatno najvažniji za nas do sada, jer će šeširi za kvalifikacije za Euro 2028 biti određeni prema uspjehu u Ligi nacija. Ukratko, raspored šešira izgleda ovako:

Šešir 1: Timovi iz Lige A koji završe 1., 2. ili 3. u svojoj grupi
Šešir 2: Timovi iz Lige A koji završe 4., plus timovi iz Lige B koji završe 1. ili 2. u grupi
Šešir 3: Timovi iz Lige B koji završe 3. ili 4., te pobjednici grupa u Ligi C
Šešir 4: Timovi iz Lige C koji završe 2., 3. ili 4. u grupi
Šešir 5: Timovi iz Lige D

To znači da bismo za pot 2 u kvalifikacijama za Euro 2028 morali završiti među prva dva u našoj grupi Lige nacija.

Ovako trenutno izgledaju šeširi za Ligu nacija:

Neka okvirna grupa po trenutnim šeširima mogla bi biti nešto tipa:
Izrael – Slovenija – BiH – Sjeverna Irska

Plus je i to što je najjača repka u B Ligi nacija, Švicarska, u potu 2, tako da njih ne možemo dobiti.
slika

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 20:48

Cif.uti, Slovenija, Makedonija.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 nov 2025, 20:54

DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 20:48
Bolje brate Poljsku, Madjarsku jer su u padu,a i blize gostovanje
S cifcima nije zanimljivo igrati, daj Madjarsku da se osvetimi haha
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 21 nov 2025, 21:06

12. februara je izvlacenje grupa za ligu nacija, a sama liga ce se igrati u periodu: septembar 2026 - novembar 2026. To znaci da cemo imati ovaj baraz sad u martu 2026, abd svjetsko juni/juli 2026, i onda ova liga nacija u jesenjem periodu

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 nov 2025, 21:11

NoDi80 je napisao/la:
21 nov 2025, 20:54
DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 20:48
Bolje brate Poljsku, Madjarsku jer su u padu,a i blize gostovanje
S cifcima nije zanimljivo igrati, daj Madjarsku da se osvetimi haha
Ma i cif.uti bi igrali u Madjarskoj vjerovatno. Belaj jedino bez navijaca. Ovo sam vise gledao zbog blizine putovanja.

Sto se tice Poljaka, nisu po meni vala nikad ni bili u nekom usponu. Obicno ih potrefi smijesna grupa jer su prvi sesir. Snagu pokazu na velikom takmicenju gdje vec nakon 2 kola pakuju kofere. Opet imaju jednog Zielinskog, Lewandowskog. A i ostali im igraju u jakim klubovima, plus su dosta iskusniji od nas.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 21 nov 2025, 22:04

Ako budemo kompletni za baraž, možemo sasvim pristojnih prvih 11 izvesti.

Vasilj; Kolašinac, Muharemović, Katić, Dedić; Šunjić, Tahirović; Alajbegović, Demirović (malo povučeniji), Bajraktarević/Memić; Tabaković.

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 21 nov 2025, 22:31

Ljudi mozete vi pisati danima i nocima o ovom baražu ali uzalud.
Mi smo svoju šansu propustili u Beču zabili i gol na vrijeme, dobro stojali imali Austrijance na nogama ali čuveni lider je sve uprskao svojim liderovanjem bolje reci kukaviclukom. Hajde sto smo izgubili ali da je bar probao sve opcije, dao sve od sebe i igracaa niko mu bar ne bi zamjerio cak bi ga podrzali jer bi svi videli da smo sve probali ali da nije bolje moglo

Iako se prodje Vels a trebali bi, protiv Talijana nemamo ni promil sanse, prejaki su za nas, veliki takticari, iskusniji, niti ce sebi dozvoliti da fulaju trece SP za redom. Cak i sudije ce biti na njihovoj strani....Italija je to ipak.

Na nama je kao i uvijek da cekamo sljedece kvalifikacije s nadom da ce biti bolje i da ce selektor napokon neke stvari rascistiti sa sobom prije svega i da ce nauciti napokon i saslusati gdje je napravio kardinalne greske a onda sa nama je lako.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 nov 2025, 22:35

General505 je napisao/la:
21 nov 2025, 22:31

Iako se prodje Vels a trebali bi, protiv Talijana nemamo ni promil sanse, prejaki su za nas, veliki takticari, iskusniji, niti ce sebi dozvoliti da fulaju trece SP za redom. Cak i sudije ce biti na njihovoj strani....Italija je to ipak.
Ta prica o sudijama pada u vodu skroz. Propustili su i SP 2018, pa ih je opet Makedonija izbacila u barazu, a jos su tad bili aktueni prvaci Evrope.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 21 nov 2025, 22:43

ronaldo99 je napisao/la:
21 nov 2025, 14:54
soxx je napisao/la:
Amere
Panamu i
Haiti u grupi
Msm da ne mogu sve te skupa.

Nego prvo treba sve ovo proci, wels pa onda dalje :)

Al kad vec mastamo ona je ovo mozda najlaksa grupa

Kanada
Mi
Australija
Jordan
Ne mogu Jordan I Australija, ista su zona.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 21 nov 2025, 22:51

19vendetta87 je napisao/la:
21 nov 2025, 22:35
General505 je napisao/la:
21 nov 2025, 22:31

Ta prica o sudijama pada u vodu skroz. Propustili su i SP 2018, pa ih je opet Makedonija izbacila u barazu, a jos su tad bili aktueni prvaci Evrope.
Ma to je bilo drugi put, i jer su vjerovatno mislili da ce bez problema proci makedonce sto su i trebali pa zakasnili reakcijom.

Vec treci put svi ce biti na oprezu mada najbitnije da ne bude nekih kardinalnih gresaka.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Serha, torbica i 25 gostiju.