Baraž 2026

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sindikat12
Kontakt:

Re: Baraž 2026

Post Postao/la Sindikat12 » 21 nov 2025, 23:14

DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 14:06

E da se prodje na prvenstvo...
Ako prodjemo Wales i eventualno Italiju u finalu mi necemo pricat o grupi nego ko nas kaci u 1/8 finalu 🤣🤣

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 21 nov 2025, 23:40

Formacija 4-2-2-1-1 protiv Walesa.

slika

1. Dzeku obavezno tempirati po principu 60/30. Nadam se da ce ispraviti grešku iz ovih kvalifikacija, jer smo inače fakat slabiji nego što bi trebali biti. Tabakovic prva zamjena.

2. Demirovic direktno iza napadača. Zadatak: pressing na zadnju liniju protivnika + je opasan po gol, tako da nam klasična 10tka uopšte ne treba.

3. Alajbegovic i Bajraktarevic od početka po krilima. Dobićemo stim skroz drugu dimenziju na sredini terena.

4. Tahirovic ili Hadziahmetovic, ovisno o formi. Sunjic mora igrati kao razbijac na sestici. Momak nije top igrač ali zna itekako zaustaviti i presjeći napad i to nam treba. Ipak smo tu najtanji naspram ostalih pozicija.

5. Karic defitivno pristojan back-up za Kolasinca. Memic na krilo u drugom poluvremenu kada se protivnik umori.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 22 nov 2025, 00:08

PasodelMar je napisao/la:
21 nov 2025, 23:40
Formacija 4-2-2-1-1 protiv Walesa.

slika

1. Dzeku obavezno tempirati po principu 60/30. Nadam se da ce ispraviti grešku iz ovih kvalifikacija, jer smo inače fakat slabiji nego što bi trebali biti. Tabakovic prva zamjena.

2. Demirovic direktno iza napadača. Zadatak: pressing na zadnju liniju protivnika + je opasan po gol, tako da nam klasična 10tka uopšte ne treba.

3. Alajbegovic i Bajraktarevic od početka po krilima. Dobićemo stim skroz drugu dimenziju na sredini terena.

4. Tahirovic ili Hadziahmetovic, ovisno o formi. Sunjic mora igrati kao razbijac na sestici. Momak nije top igrač ali zna itekako zaustaviti i presjeći napad i to nam treba. Ipak smo tu najtanji naspram ostalih pozicija.

5. Karic defitivno pristojan back-up za Kolasinca. Memic na krilo u drugom poluvremenu kada se protivnik umori.
Po meni dobra formacija ali Memic na klupi mi se ne svidja nikako. Taj momak je u ove dvije utakmice dokazao da mora biti prvi izbor nebitno na kojoj poziciji.
Mozda gurnuti bajraktara u sredinu ( i u PSV su probali jednom sa njim na laznoj 9 ) ili Alajbegovica i dati mu slobodu da se krece kako zeli tj da moze da napada i kroz sredinu i sa obje strane a memaru gurnuti na krilo zajedno sa Kolasincem na drugoj strani amar i bajraktar.
Spic definitivno mora da bude Tabak a Dzeko na klupu.

Gogs
Kontakt:

Post Postao/la Gogs » 22 nov 2025, 00:39

Zna li ko kakva je situacija sa Hasicem? Mislim da bi se on dobro uklopio sa Esmirom i Kerimom

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 22 nov 2025, 01:01

EnesSS je napisao/la:
21 nov 2025, 16:17
Igračima, koji imaju po jedan karton, on će biti obrisan. Među njima su Sead Kolašinac, Edin Džeko, Dennis Hadžikadunić, Tarik Muharemović, Kerim Alajbegović...

Žuti kartoni se brišu, suspenzije se prenose

Svima njima bit će obrisan po jedan žuti karton i to znači da u slučaju dobijanja žutog kartona u duelu protiv Velsa, ipak će imati pravo nastupa u finalu baraža kojeg bi Zmajevi igrali protiv Italije ili Sjeverne Irske.

S druge strane, važno je naglasiti da će se suspenzije odraditi. To znači da igrači, koji su drugi žuti karton dobili u posljednjem kolu kvalifikacija, neće imati pravo nastupa u polufinalu baraža.

Na svu sreću, BiH nema nijednog igrača koji je dobio drugi žuti karton i svi će konkurisati za Vels. Ni Velšani nemaju tih problema i niko nije suspendovan za BiH.
Znaci ChatGTP je bio upravu, smijesno da reprezentacija. ba pisu stvari pogresne :rol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 nov 2025, 01:26

Edincapitano je napisao/la:
22 nov 2025, 01:01
EnesSS je napisao/la:
21 nov 2025, 16:17
Igračima, koji imaju po jedan karton, on će biti obrisan. Među njima su Sead Kolašinac, Edin Džeko, Dennis Hadžikadunić, Tarik Muharemović, Kerim Alajbegović...

Žuti kartoni se brišu, suspenzije se prenose

Svima njima bit će obrisan po jedan žuti karton i to znači da u slučaju dobijanja žutog kartona u duelu protiv Velsa, ipak će imati pravo nastupa u finalu baraža kojeg bi Zmajevi igrali protiv Italije ili Sjeverne Irske.

S druge strane, važno je naglasiti da će se suspenzije odraditi. To znači da igrači, koji su drugi žuti karton dobili u posljednjem kolu kvalifikacija, neće imati pravo nastupa u polufinalu baraža.

Na svu sreću, BiH nema nijednog igrača koji je dobio drugi žuti karton i svi će konkurisati za Vels. Ni Velšani nemaju tih problema i niko nije suspendovan za BiH.
Znaci ChatGTP je bio upravu, smijesno da reprezentacija. ba pisu stvari pogresne :rol:
Najgore sto ima portala koji su ovo prenijeli kao ChatGPT, Sportske cini mi se, a drugi ovo kao reprezentacija :lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 22 nov 2025, 10:40

galia95 je napisao/la:
20 nov 2025, 21:47
lisander je napisao/la:
20 nov 2025, 20:46
Italija ne može dva puta za redom fulati SP, nemamo šansi, mi smo svoju šansu ispustili protiv Austrije u Zenici
Može dvaput, a nadam se i triput hahahahaha
Fakat nisu bili ni u Rusiji, ali kako god mislim da su apsolutni favoriti, mi ćemo teško i s Velsom. Protiv Austrije u Zenici smo propustili svoju šansu.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 22 nov 2025, 11:35

lisander je napisao/la:
22 nov 2025, 10:40
galia95 je napisao/la:
20 nov 2025, 21:47
lisander je napisao/la:
20 nov 2025, 20:46
Italija ne može dva puta za redom fulati SP, nemamo šansi, mi smo svoju šansu ispustili protiv Austrije u Zenici
Može dvaput, a nadam se i triput hahahahaha
Fakat nisu bili ni u Rusiji, ali kako god mislim da su apsolutni favoriti, mi ćemo teško i s Velsom. Protiv Austrije u Zenici smo propustili svoju šansu.
Zadnja pobjeda italije na jednom svjetskom prvenstvu je u finalu sp 2006,to je bilo prije 20 godina.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 nov 2025, 13:39

DamirT je napisao/la:
21 nov 2025, 21:11

Ma i cif.uti bi igrali u Madjarskoj vjerovatno. Belaj jedino bez navijaca. Ovo sam vise gledao zbog blizine putovanja.

Sto se tice Poljaka, nisu po meni vala nikad ni bili u nekom usponu. Obicno ih potrefi smijesna grupa jer su prvi sesir. Snagu pokazu na velikom takmicenju gdje vec nakon 2 kola pakuju kofere. Opet imaju jednog Zielinskog, Lewandowskog. A i ostali im igraju u jakim klubovima, plus su dosta iskusniji od nas.
I ja brate imam neki osjecaj da mozemo sa njima igrati
Ima jos dosta vremna i svasta se moze destiti
Nadamo se samo da ce nasi biti u formi i da ce jos neko od igraca iskociti :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 nov 2025, 14:38

Pratim jucer malo portale, italijanski mediji su se uskofrcili pravo oko baraza... Daju svi izjave, komentare bivsi i sadasnji treneri, igraci, komentatori... Bufon dao intervju...osjecaju Italijani veliki pritisak, jer ako im se desi da propuste i ovo SP onda svi govore kako treba totalni reset praviti u italijanskom fudbalu... Svejedno im je sa kime bi potencijalno igrali u finalu baraza, jer smatraju da smo i mi i Vels nezgodne ekipe, pogotovo jer ce biti pred domacom publikom... Ono sto minje zanimljivo, da je se Spaletti javio i rekao, da se apsolutno stavlja na raspolaganje Gatuzu i strucnom stabu Italije na koji god nacin hoce, samo da pomogne...ide toliko daleko da je predlozio da se zadnje kolo Serie A prije baraza prolongira, ne bili igraci iz Serie A koji igraju za reprezentaciju se sto vise odmorili i pripremili za baraz... Italija ce ocito da se pravo posveti ovom barazu, da im se slucajno ne desi da ne odu opet... (Koje smo mi kurate srece, za prolaz na SP morali se ganjati sa Austrijom u Becu koja nije otisla na SP 30 godina i potencijalno se mozes ganjati sa Italijom koje nije bilo zadnja dva SP - znaci svi naostreni i motivisani na max)...

Ako se jedan Spaletti koji je aktuelni trener stavlja na radpolaganje reprezentaciji, onda mi moramo iskoristiti priliku i vidjeti da Vahu ubacimo u strucni stab za ove dvihe utakmice, ima iskustva vodjenja ovakvih utakmica, kvalifikovao je bruku reprezentacija na SP, a s obzirom da je bio supak i nikad nije htio da vodi repku, toliko duguje ovoj drzavi da bude uz ekipu na klupi, jer Barbarezu moze dati tonu savjeta...angazovati ga savjetnicku/konsultantsku poziciju u strucnom stabu na 5-6 mjeseci...neka proradi ta hercegovacka linija sa Barbarezom i Spahom...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Maverick, Serha, torbica, zikerrz21 i 45 gostiju.