Ermedin Demirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ElAn10
Kontakt:

Re: Ermedin Demirović

Post Postao/la ElAn10 » 15 nov 2025, 14:42

Lako je prepoznati patriotu, igraca koji voli ovu drzavu i repku, koji igra srcem i sve daje od sebe, a isto tako je lako prepoznati ove druge koje su samo iz licnog interesa tu. Demirovic je patriota, voli drzavu i repku, daje sve od sebe, i to je za mene dovoljno da bi ga cijenio, makar nijedan gol ne dao vise za BiH!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 nov 2025, 15:53

Donnie Darko je napisao/la:
15 nov 2025, 14:33
Želim da iskoristim ovu reprezentativnu pauzu da vas podsjetim da je Ermedin mogao izabrati Njemačku, ali je izabrao liniju većeg otpora, i patnju sa nama i našom reprezentacijom. Ne znam za vas, ali ja sam zahvalan. Ništa drugo pored toga nije fer očekivati ili tražiti, uradio je dovoljno. Ali svejedno, u znak svoje zahvalnosti, a nadam se i vaše, volio bih pokrenuti neki pokret zahvalnosti našem Ermedinu. Za tačno 4 dana je godišnjica njegovog majstorskog gola Holandiji na Bilinom Polju, i mislim da bi bilo lijepo organizovati neki naš "Dan zahvalnosti". Tačnije, organizovati ga 4 puta godišnje, na godišnjicu svakog od njegovih golova, i kako godine prolaze, povećati to na 5, ili čak 6 jednog dana ako Bog da, koliko god golova zabije.

Dakle:

24. mart
7. septembar
23. septembar
19. novembar

Ko je u mogućnosti uzeti slobodan dan na poslu, da uzme, da se počasti, sebe i svoje bližnje. Ko nije u mogućnosti, uradili ste dovoljno samim time što ste zahvalni. I vama sam zahvalan. Ja sam najavio već da me nema 19. na poslu, taman usput proslaviti pobjedu protiv Austrije, i samim time plasman na mundijal. Ostavit ću janje za 24. mart iduće godine, sad će past neka kvalitetna suhovina i teletina inshAllah.

Hvala Ermedine, zahvalan sam. I svima koji su zahvalni, zahvalan sam. Država vam je također zahvalna, jer ste prave patriote.

slika
naprijed rejal

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 nov 2025, 16:00

Dosao sa navijacima :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 19 nov 2025, 00:39

Ono sto je najtuznije u ovom svemu je da bi i trnokop istu sudbinu dozivio kao i Tabakovic da je igrao veceras, izveo bi jedinog lika koji moze ganjati jer Dzeku ne smije :rol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 nov 2025, 14:59

Dragi Bosanci, drage Bosanke, dragi supoštovaoci nevjerovatnog gola Ermedina Demirovića,

Danas, na ovaj svečani, prvi jubilarni, Dan Zahvalnosti, jedan od naša četiri nova sveta dana u godini, po jedan za svaki njegov gol, želim da nas ujedinim da odamo počast čovjeku koji da je bio tu, izborili bi direktan plasman na Svjetsko Prvenstvo sinoć. Svima bi nam donio radost, osmijeh, i onu nadu koju samo Bosna zna imati, onu što prkosi svemu, pa čak i zdravom razumu. Ali nažalost taj prokleti baksuzluk.

Međutim, bili smo sve samo ne baksuzli prije tačno godinu dana, na današnji datum. Danas slavimo ne samo gol. Ne samo njegov doprinos našim životima. Ne samo njegovu posvećenost našim zajedničkim snovima. Danas slavimo Ermedina, čovjeka koji je, uprkos činjenici da je rat bio prije samo 30 godina, ustao, obuo kopačke i rekao: “Niste valjda ozbiljno mislili da ću odabrati nekoga drugog? Nećete vi meni reći da med, mlijeko i Njemačka vrijede više od patnje sa mojim sunarodnjacima!”

I fakat kad se pogleda šta je sve postigao, nevjerovatno je. Nevjerovatno koliko je daleko dogurao. Uprkos svemu, on je dao gol. GOL. Onaj najsvetiji, najmekši, najnježniji dodir lopte koji nam je donio bod protiv Nizozemske. Jedan bod, od ukupno dva. Dakle pola, on, sam, bez ičije pomoći.

Danas želimo zahvaliti i svima koji su omogućili ovo slavlje.

Želimo zahvaliti i mojoj firmi, koja je primjer istinske bosanske topline: tražio sam jedan slobodan dan, a oni su mi, u duhu Ermedinove velikodušnosti, dali tri dana. Tri dana da dostojanstveno obilježim ovaj praznik, da meditiram gledajući snimak njegovog gola, da u miru pustim pokoju suzu.

Zato, dragi Bosanci i Bosanke:
Sretan vam Dan Zahvalnosti! Hvala i svima vama koji ste istinski zahvalni.
Neka nas vodi još mnogo godina. Neka nam donese još jedan gol, možda čak i dva, i još slobodnih dana, ili više njih.

Jer ako iko može, može on. Naš trnokop.

HVALA. :bih: :bih: :bih:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 19 nov 2025, 15:07

Da je bar "trnokop" bio sinoć, prošli bi lagano.

Šta drugo očekivati od nas nego da se omaložava naš najspremniji i najbolji igrač trenutno dok se u isto vrijeme uzdiže lik koji grije klupu španjolskom trećeligašu i legenda koja ne može da trči više od 10 minuta.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 22 nov 2025, 17:31

Undav 3 gola u Dortmundu dal je moguce :shock:.. Dema jos ni ne trenira sa njima,nosi onu novu patiku jos uvijek.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 22 nov 2025, 18:10

baboedindzeko09 je napisao/la:
19 nov 2025, 15:07
Da je bar "trnokop" bio sinoć, prošli bi lagano.

Šta drugo očekivati od nas nego da se omaložava naš najspremniji i najbolji igrač trenutno dok se u isto vrijeme uzdiže lik koji grije klupu španjolskom trećeligašu i legenda koja ne može da trči više od 10 minuta.
To je to, tacan opis situacije. Dodao bi Tabakovic i Demir zvuci kao ubitacni tandem

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 nov 2025, 18:11

Ubili se njih dvojica za Wales. Jaki, stameni, a dosta mogu trcati.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 22 nov 2025, 19:01

DamirT je napisao/la:
22 nov 2025, 18:11
Ubili se njih dvojica za Wales. Jaki, stameni, a dosta mogu trcati.
Ja se nadam i Bazdarevom transferu pa da do marta prokine, imam osjecaj da mu samo iskra fali.
Ako ne, onda svakako sa Tabakom i Demirom napasti one treceligase, ubiti ih nogama.
U tom momentu Dzeko ce i sluzbeno zakoraciti u petu deceniju zivota.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Amazon [Bot], CAGarfia, Jegres, Maverick, Normus90, tuzlanskinacin i 35 gostiju.