Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

ronaldo99
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la ronaldo99 » 23 nov 2025, 12:10

Opet ce kvale biti kljucne i start trke. Gledam prosle godine Max je uzeo pole, russel bio drugi, a meclareni 3-ci i 4-ti. Znaci bice zanimljivo. Kako god ocekuje nas zanimljiv vikend.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 nov 2025, 12:10

Kako bi bilo dobro da Red Bull krene s teškom artiljerijom. Svaku utrku bolide Tsunode, Hadjara i Lawsona underfuelat za jedno 10 krugova i spustit ih do maksimuma, pa nek smetaju McLarenima skoro cijelu trku :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 23 nov 2025, 12:32

Jakobsen91 je napisao/la:
23 nov 2025, 12:07
Sljedecu utrku bih samo volio vidjeti kako ce se Norris ponasati da dodje do eventualnog duela sa Oscarom ili Maxom, mislim da bi bjezao od duela 3 m. :urnebes: Sad mu svaki DNF sa jednim od ove dvojice ne odgovara, jer onog treceg prakticno gura u titulu. Problem jest sto je Katar stvarno staza koja po svojoj konfiguraciji moze max odgovarati Mclarenu, sa tim brzim krivinama, gdje su oni ubjedljivo najbolji tokom sezone, pa uopste nije iznenadjenje ako se Lando tamo proseta do pobjede, a samim tim i titule.
Pa Oscar nije tu problem. McLaren ce se pobrinut da uopce ne dodje do tog duela, jer svaki put kad je doslo uglavnom je Piastri na stazi pokazivao vise ili je Norris uz pomoc tima/sudija zavrsio ispred. Doduse , Piastri je od Monze u teskom kanalu. Eh sad, da li mu se tim igra s bolidom ili je stvarno grohnuo pa da je odjednom izgubio pola sekunde u kvalama, te u racepaceu, nesto mi je tesko povjerovat.

Max tu realno moze donijet titulu Piastriju ako skrsi sebe i Norrisa, ili titulu olaksat Norrisu ako skrsi Piastrija i sebe. :D

Mad Max u svojoj organskoj ulozi u zadnje dvije utrke. :rol:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 nov 2025, 12:34

Nadati se da se mercedesi i ferari mogu malo umijesati, mercedes je bio dosta brz u kataru lani, vidjecemo.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 nov 2025, 12:34

AshburtonG je napisao/la:
23 nov 2025, 12:32
Jakobsen91 je napisao/la:
23 nov 2025, 12:07
Sljedecu utrku bih samo volio vidjeti kako ce se Norris ponasati da dodje do eventualnog duela sa Oscarom ili Maxom, mislim da bi bjezao od duela 3 m. :urnebes: Sad mu svaki DNF sa jednim od ove dvojice ne odgovara, jer onog treceg prakticno gura u titulu. Problem jest sto je Katar stvarno staza koja po svojoj konfiguraciji moze max odgovarati Mclarenu, sa tim brzim krivinama, gdje su oni ubjedljivo najbolji tokom sezone, pa uopste nije iznenadjenje ako se Lando tamo proseta do pobjede, a samim tim i titule.
Pa Oscar nije tu problem. McLaren ce se pobrinut da uopce ne dodje do tog duela, jer svaki put kad je doslo uglavnom je Piastri na stazi pokazivao vise ili je Norris uz pomoc tima/sudija zavrsio ispred. Doduse , Piastri je od Monze u teskom kanalu. Eh sad, da li mu se tim igra s bolidom ili je stvarno grohnuo pa da je odjednom izgubio pola sekunde u kvalama, te u racepaceu, nesto mi je tesko povjerovat.

Max tu realno moze donijet titulu Piastriju ako skrsi sebe i Norrisa, ili titulu olaksat Norrisu ako skrsi Piastrija i sebe. :D

Mad Max u svojoj organskoj ulozi u zadnje dvije utrke. :rol:
Treba biti realan, nije bas Piastri u takvoj formi da mu i sudar ove dvojice garantuje nešto, veće šanse ima Max za titulu bez obzira što je Qatar McLarenova staza
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 nov 2025, 12:35

Koliko god da staza godi Mclarenu, vjerovatno nas ceka ludilo jer Max nece pasti bez ispaljenog metka a Norris se za sad nije pokazao da briljira pod pritiskom. Danasnji start je zadnji pokazatelj.
Kako god nadam se da nas ceka zanimljiva zavrsnica. Samo da se ne pretvori u predosadnu Mclarenovu dominaciju pa makar i Lando osvojio na kraju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 nov 2025, 12:38

Piastri i da dodje bod ispred Norrisa, napravit ce u Mclarenu nesto da ga syebu. Naravno ako on prije toga sam sebe ne syebe.

Moje neke prognoze za titulu:
Norris: 55% sansi za titulu
Max: 30%
Piastri: 15%.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 23 nov 2025, 12:43

Zbog neizvjesnosti mi je jako drago da se ovako nesto dogodilo :) I stvarno se nadam da ce zamijeniti RedBull ovog Tsunodu, dok Max pobjedjuje frajer ne moze ni u bodovima zavrsiti - stvarno me zesce nervira :) Drago mi je za Antonelija - opet na podijumu svaka cast o7

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 23 nov 2025, 13:04

Veseloo :kafa:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 23 nov 2025, 13:09

Kimi bi mogao već sljedeće sezone bit ispred Russela, baš prgavo vozi, brani se, napada. Russel mlitavo danas pusti Landu, a Lec u onoj kanti ga držao 80% trke.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 23 nov 2025, 13:17

Kako Fia bespotrebno režira dramu da bude spektakl u zadnjim utrkama. Isto ko što su izrežirali prvu Maxovu titulu u zadnjoj utrci kad je prestigao Hamiltona.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 23 nov 2025, 13:18

Landu odgovaraju i 2x 3.mjesto do kraja za naslov. Šteta za ovo danas, baš peh
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 nov 2025, 13:24

Alen1987 je napisao/la:
23 nov 2025, 13:17
Kako Fia bespotrebno režira dramu da bude spektakl u zadnjim utrkama. Isto ko što su izrežirali prvu Maxovu titulu u zadnjoj utrci kad je prestigao Hamiltona.
Sta je ovdje izrezirano, cista kazna kao suza. Isto je i Ferrari dobio u Kini.

Nije FIA kriva sto ovi klauni ne znaju ni sami sta hoce. Pusti da se utrkuju, pa ko bude bolji.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 23 nov 2025, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 23 nov 2025, 13:25

Lynx je napisao/la:
23 nov 2025, 13:09
Kimi bi mogao već sljedeće sezone bit ispred Russela, baš prgavo vozi, brani se, napada. Russel mlitavo danas pusti Landu, a Lec u onoj kanti ga držao 80% trke.
Pa dobro, blizu mu je ove sezone. Samo 157 bodova razlike.

Ne mozes na osnovu jedne ili dvije trke rukija gurati ispred jednog od najkonstantnijih vozaca zadnjih godina.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 nov 2025, 14:22

Alen1987 je napisao/la:
Ne kontam sta fia rezira, ovdje je cisto tim kriv i niko drugi, Lando je svoje odradio, cak je morao usporiti da cuva gorivo, znaci da ga je i tu tim umalo kostao.

Ovo oko poda je isto bilo sa ferarijem u kini pa su ova vozila diskvalifikovana. Pravila su pravila bilo da se radi o prvoj ili zadnjoj trci sezone postovati se moraju i vaze za sve isto.

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 23 nov 2025, 14:54

Bottle
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 23 nov 2025, 15:32

ronaldo99 je napisao/la:
23 nov 2025, 14:22
Alen1987 je napisao/la:
Ne kontam sta fia rezira, ovdje je cisto tim kriv i niko drugi, Lando je svoje odradio, cak je morao usporiti da cuva gorivo, znaci da ga je i tu tim umalo kostao.

Ovo oko poda je isto bilo sa ferarijem u kini pa su ova vozila diskvalifikovana. Pravila su pravila bilo da se radi o prvoj ili zadnjoj trci sezone postovati se moraju i vaze za sve isto.
Pa malo su ti kontradiktorne izjave. FIA i dosljednost? Kako je ona FIA nastupala suprotno pravilima 2021e? Slazem se s tobom da bi se pravila trebala postovat, ali mnogo pravila F1 se mogu subjektivnim sudom stewarda ili direktora utrke zamijenit ili zaobic.

Bukvalno svima, osim Norrisu i McLarenu, odgovara da se udje u zadnju utrku s nekom razlikom od 7-8 bodova, gdje bi makar imali jedan dvojac u duelu: win to win.
Ako McLaren bude prinudjen dizat bolid, to automatski otvara Maxu priliku za tri pobjede do kraja. Da li ce to bit dovoljno, ostaje da vidimo

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 nov 2025, 18:27

pa ako im je ovdje bolid bio neispravan morat ce dizati sigurno a automatski time gube downforce na kojem im se brzina bolida zasniva.. vidjet cemo, svakako da ce biti vatre

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.