Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

EdinjoBos
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la EdinjoBos » 22 nov 2025, 23:04

tu su i busuladzic, pejcinovic, licina, catovic, anel husic, .. ajdin hasic...svi oni bi fino kvalitetno prosirili kadar repke, neki u prvih 11 a neki sa klupe, ali za sve i jednog navedenog se vrijedi boriti ⚜️⚜️⚜️

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 22 nov 2025, 23:21

Da je meni samo znati jedan kriterij po kojem bi Anel Husic trebao biti neko s kim se širi spisak. Spisak treba sužavati, jer se i sad čak vrti previše igrača. Za ulazak na njega da se dobro oznoje i zasluže.

Anel Husić je ko kad se zove zove Nihad Mujakić. Besmisao.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 22 nov 2025, 23:45

zaostrog je napisao/la:
22 nov 2025, 23:21
Da je meni samo znati jedan kriterij po kojem bi Anel Husic trebao biti neko s kim se širi spisak. Spisak treba sužavati, jer se i sad čak vrti previše igrača. Za ulazak na njega da se dobro oznoje i zasluže.

Mislim da sam pisao neki dan kako je Tuchel izjavio da je napravio sebi bazu od 65-70 igraca koje aktivno prati i koji su na nekom "sirem spisku".
Ja ne mislim da mi trebamo niti imamo 70 igraca, ali definitivno trebamo imati rezervu za svaku opciju kako nam se ne bi desavalo kao u ovom prozoru posljednjem gdje smo imali i manjak igraca na spisku za mec jer nije valjda znao koga dodatno pozvati?

Ako igramo varijacije 433 i 442, to znaci da na nekom sirem spisku igraca na koje mozes racunati trebas imati barem po 3 lijeva i desna beka (po dva ces pozvati, a po 1 bi bili tu za slucaj da se neko od ove prve dvojice povrijedi ili dobije kartone zbog kojih ne moze biti u sastavu).

Trebas imati 4 stopera i 2-3 rezervna za situacije kao ova prethodna kada ti se desi da 2 budu povrijedjena, jedan ima kartone i slicno.

Trebas imati 5-6 veznjaka u sastavu ako ces koristiti 3 od starta i barem 2-3 na nekom prosirenom spisku koje mozes pozvati ako je neko povrijedjen ili ima kartone.

Tako isto i za krila i napadace po 4 u sastavu ako ih vec koristis 2 od starta i po 2 dva u rezervi.

Kad sve to saberes to je do nekih 40 igraca na prosirenom spisku sto i nije pretjerano mnogo imajuci u vidu da se moze prijaviti 23 igraca i da uvijek barem 2-3 igraca izostane zbog raznih razloga.

Da ne pricam sto bi bilo lijepo da se moze u jednom trenutku krojiti i spisak na osnovu forme a ne da su tu pojedinci zacementirani bez obzira da li uopce igrali i kako igrali.

A sto se samog Husica tice, nemam neki poseban komentar jer ga nisam mnogo gledao. Ali imajuci u vidu da igra u istom klubu kao i Radeljic, oni su znaci u par deka. Ako jedan moze biti pozvan i drugi vjerovatno dolazi u obzir.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 22 nov 2025, 23:56

CAGarfia je napisao/la:
22 nov 2025, 22:42
RajvoSA03 je napisao/la:
22 nov 2025, 22:41
zikerrz21 je napisao/la:
22 nov 2025, 22:01
od kojeg mladog igrača ili iz mladjih selekcija ili nekog potencijalnog najviše očekujete tj ko ima najveći potencijal,osim ovih koji trenutno igraju za nas kerim esmir tarik i ostali
Sanel Saljic moze biti veliki dobitak za nasu reprezentaciju.
Znaš li ima li šta oko Ličine?
Pokrenuto pa stalo dolaskom novog koordinatora omladinskih selekcija.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 nov 2025, 00:00

Zasto se sa njim ne pokusa kao sa Kospom? Dovedes ga u A selekciju da ga osiguras i poslije je sve do njega. Ako se dokaze, dobije poziv.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 23 nov 2025, 00:02

RajvoSA03 je napisao/la:
zikerrz21 je napisao/la:
od kojeg mladog igrača ili iz mladjih selekcija ili nekog potencijalnog najviše očekujete tj ko ima najveći potencijal,osim ovih koji trenutno igraju za nas kerim esmir tarik i ostali
Slažem se ali je kružila informacija iz austrijskih medija da on vaga između Austrije i Slovačke (mama mu Slovakinja). Imamo li se mi tu čemu nadati, imaš li kakvih info?

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 23 nov 2025, 00:10

prvo gledao sam prije husica i dosta je bolji od mujakica sa kojim ga poredis
drugo (posto sam i njega vise puta gledao) adis jasic bi nam i dan danas, u najmanju ruku kao rezerva za dedica valjao.
ps: prije jedno 3 godine sam ovako hvalio muharemovica (i pisao da je uz ahmedhodzica i hadzikadunica nas najbolji stoper tacnije iz tadasnjeg pogleda on to brzo/uskoro postati), pa su se masa ljudi ovdje smijali...

ja ti kazem da momak moze biti dobra zamjena i slican je igrac kao tarik mozda maloo slabiji i isto tako jasic, mrvu "slabiji" od dedica, znaci makar su za klupe tj spiska od 20tak igraca.

Dobarti123
Kontakt:

Post Postao/la Dobarti123 » 23 nov 2025, 01:04

zikerrz21 je napisao/la:
Ja u buducnosti ocekujem od ovog, jer ima veliki potencijal.
https://www.transfermarkt.de/said-brkic ... er/1396420

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 23 nov 2025, 01:52

Pa ni Radeljić ne treba biti dio reprezentacije. Čovjek je kritičan i u Rijeci, bukvalno. Husić je kud i kamo bolji igrač od Radeljića, što nije teško biti, ali opet smiješno da se priča o reprezentaciji.

Reprezentacija trenutno ima Muharemovića (Sassuolo, 22), Barišića (Basel, 24), Katića (Schalke, 29), Hadžikadunića (Sampdoria, 27), pa i Kolašinca (Atalanta, 32) i Malića (Sturm,20) koji mogu biti stoperi, te plus Ahmedhodžić (Feyenoord, 26) koji bi mogao nekad u životu opet biti tu. Čekamo Košpu (Fiorentina, 18) da li će uspjeti, ali slično kao i Muharemović, trebalo bi da na kraju kvalitet i talenat izdobre. U mladoj reprezentaciji je Čardaklija (GAIS, 20) koji isto može izdobriti (i isto sumnjam da će ikad biti blizu reprezentacije, ali eto). Eto, bez olupina poput Mujakića.

Čak i da sad ne nabrajamo ove sa 17-18 godina, od kojih će vjerovatno za 2-3 godine biti dobrih stopera, već ovo iznad je dovoljno da se shvati da je GLUPOST pričati o dodatnim stoperima koji nisu kvalitet dobro dobro iznad HNK Rijeka. Ovako, to je kao da pored Dedića, Gazibegovića, Malića i hejbet mladih koji dolaze, neko spominje Advana Kadušića jer je dobar u Istri. Besmisleno.

I da ima bazen od 70 igrača, Anel Husić i slični ne trebaju biti u njemu. A ponavljam, glupost je širiti ovo što imamo na 70 igrača, nego upravo suprotno, treba iskristalisati njih 20 (dakle, i od ovog što Barbarez koristi treba 10 eliminisati) i da onda dodaješ samo i) ultra talente, ii) igrače koji su već na izuzetnom nivou.

U prevodu - ako Husić bude iz Rijeke prešao u Bundesligu, ok. Ako Hasić bude iz Poljske prešao u jače lige, ok. I tako dalje.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 23 nov 2025, 02:13

A zasto se nije pokusalo ili zasto se sad nepokusa barem za ove 2 utakmice baraza pozvati Maria Kvesica. Igra veoma dobro sa Celjem kako u ligi, tako i u Evropi. Stvarno su simpaticna ekipa. Sto je najbitnije igra ono sto nama prijeko fali. Kreator igre ili ti ofanzivni vezni.
Ove sezone u Celju 26 utakmica 6 golova i 10 asistencija.
Kad su Hrvati mogli pozvati ovog napadaca iz Celja Kovacevica, ne vidim problem, da i mi neprobamo Kvesica. Nismo Brazil.

Onda tu je Hasic. Vratio se je nakon povrede i daj Boze, da uhvati formu opet do marta. Moze odigrati vise pozicija u napadu.

Uz to bi bilo pametno prikljuciti ovaj dvojac iz U21 repke Kovac i Buljubasic. Vidjeti ima li slifa od njih i mozemo li racunati ozbiljno na njih.

Kako god, najveci izazov za Barbareza i ekipu ce biti pronalazak veznih igraca. Ovo trenutno je blago receno odron. Najgori dio tima, a brez vezne linije ti si 0. Neka ih rode, ali morat ce se pozabaviti oko toga koliko vec juce.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 nov 2025, 02:17

Jer Mario Kvesić ima 33 godine i nije bolji ni od jednog našeg veznjaka.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 23 nov 2025, 03:22

RajvoSA03 je napisao/la:
22 nov 2025, 23:56
CAGarfia je napisao/la:
22 nov 2025, 22:42
RajvoSA03 je napisao/la:

Znaš li ima li šta oko Ličine?
Pokrenuto pa stalo dolaskom novog koordinatora omladinskih selekcija.
Jeli moguce da nema Spaha nekog utjecaja na ublehu Silica ako te stvari radi
BašČelik!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 23 nov 2025, 13:56

Evo Mirso veli da se Anel hoce vratiti u repku da pomogne ako ga zovnu. Nije reko hoce li se izvinuti :)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 nov 2025, 13:58

Sheyi je napisao/la:
23 nov 2025, 13:56
Evo Mirso veli da se Anel hoce vratiti u repku da pomogne ako ga zovnu. Nije reko hoce li se izvinuti :)
Sto to nije u martu kad su pocele kvalifikacije. Bas sad hoce, kad smo blizu SP...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 23 nov 2025, 13:59

DamirT je napisao/la:
23 nov 2025, 13:58
Sheyi je napisao/la:
Sto to nije u martu kad su pocele kvalifikacije. Bas sad hoce, kad smo blizu SP...
Sad smo dalje negoli u martu..
@Sheyi. - gdje si to procitao?

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 nov 2025, 14:53

Ako to Mirso kaže, znači da se Anel pomirio s babom, što znači da su sihre prestale djelovati ili da su skinute skroz!?

Prvo vidjeti da li je išao na rukju, ako jeste, onda jedini uslov za povratak jeste da se izvine svakom saigraču ponaosob, selektoru, Spahiću i svim navijačima te simpatizerima ove reprezentacije. Ako nije išao na rukju, onda mu postaviti uslov da ode kod nekog našeg učača kojih ima dosta u Holandiji uz pratnju nekoga iz reprezentacije kao dokaz.

Čak i u nekom ludom slučaju da se vrati (iskreno, nisam fan uopšte njegovog povratka ali fudbalski kvalitet je neosporan), morao bi zaraditi nazad svoje mjesto jer Tarik i Nikola (kojeg sam dosta osporavao) djeluju super.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 23 nov 2025, 14:59

DamirT je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
Pa ok je čak reći da će ovi momci odraditi ovaj ciklus, pa od septembra. Mada, pozvao bih ja odmah ako hoće. I on i Huseinbašić što prije trebaju biti tu, ozbiljne opcije.

Sve one koji su prešli 26 godina, a nisu na iznadprosječnom nivou, ne treba ni razmatrati za pozive ako već nisu tu. Uslov mora biti dolazak na dobar nivo, jer danas u rosteru od 20 igrača ili po 2 na svakoj poziciji, rijetko gdje imamo igrače iz žnj klubova. Čak je ta veza gdje imaš Brondby ko opciju najtanja po tome, ali i to je momak od 22 godine tek.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 23 nov 2025, 15:02

fanatik19 je napisao/la:
23 nov 2025, 13:59
DamirT je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
Sad smo dalje negoli u martu..
@Sheyi. - gdje si to procitao?
Ja sam vidio da je BH Sport objavio, ali sad sam ušao da ti postavim link i vidim da su obrisali.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 nov 2025, 15:02

zaostrog je napisao/la:
23 nov 2025, 14:59
DamirT je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
Pa ok je čak reći da će ovi momci odraditi ovaj ciklus, pa od septembra. Mada, pozvao bih ja odmah ako hoće. I on i Huseinbašić što prije trebaju biti tu, ozbiljne opcije.

Sve one koji su prešli 26 godina, a nisu na iznadprosječnom nivou, ne treba ni razmatrati za pozive ako već nisu tu. Uslov mora biti dolazak na dobar nivo, jer danas u rosteru od 20 igrača ili po 2 na svakoj poziciji, rijetko gdje imamo igrače iz žnj klubova. Čak je ta veza gdje imaš Brondby ko opciju najtanja po tome, ali i to je momak od 22 godine tek.
E to okej. Sasvim logicno da to urade. Cak za Huseinbasica sam nekako uvjeren da ce dobiti poziv, u najgorem slucaju u junu kad budu prijateljske, a igrat cemo sigurno neke. Taman i Ahmedhodzic od septembra i uz Muharemovica prvi stoperi. Naravno pod uslovom da se malo on sabrao u glavi i sve to...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 nov 2025, 15:04

slika
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem, Miske01, Sheyi i 34 gosta.