lik se prošetao kroz 3 hall of famera u nizu, i da je sa armanom 50/50, jest al u q
UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: UFC
u kojem univerzumu je ilia vs arman 50/50
lik se prošetao kroz 3 hall of famera u nizu, i da je sa armanom 50/50, jest al u q
On mu je trenutno najveci izazov i ta borba je najlogicnija, ali kad je u pitanju Dana nikad se ne zna. Arman-Ilia, a za slijedeceg izazivaca borba Paddy-Justin G.KennyKFCLofton je napisao/la: ↑22 nov 2025, 21:56Bježi Ilia od ove borbe.
Kažu njegovi navijači "Nema logike, traži Islama a da bježi od Armana".
Ima logike. Ja bih sutra prije ušao u ring s Usykom nego s Milunom. Šansa da dobijem Usyka je 0,0001% a šansa da dobijem Miluna je 0,001%.
Miluna ako i dobijem nemam ništa od toga a ako dobijem Usyka imam sve.
Isto tako Topuria, prije će izabrat meč sa šampionom Islamom iako mu je šansa 25% jer će ga to dići u nebesa nego s Armanom gdje mu je šansa 50% jer bi to bila još samo jedna dobra pobjeda.
Ali na kraju ce prije Justin dobiti napad na titulu gdje ce ga Ilia ugasiti kao svijecu da se jos malo digne hype pred moguci okrsaj sa Islamom.
⚽FK Garaže⚽
-
KennyKFCLofton
- Kontakt:
Prošetao je kroz 3 stand up borca.Donnie Darko je napisao/la: ↑22 nov 2025, 21:58u kojem univerzumu je ilia vs arman 50/50![]()
Volk je stand up borac, Max je stand up borac, Oliveira ima brutalan BJJ ali to je lik koji nema dovoljno dobar wrestling da ruši i kontroliše Iliu. A Ilia ima ljevicu da obori middleweighta a kamoli ovu trojicu. Kad su sjeli na tu ljevicu bio im je kraj.
Arman je fizička životinja i išao bi na njega kao Merab 25min ako treba,bila bi to sasvim drugačija borba u odnosu na ovu trojicu.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Topuria dolazi iz hrvačke i BJJ pozadine, i daleko je od same "ljevice", i već je rješavao (tačnije brutalizirao) najbolje hrvače i grapplere u 145. Ruku na srce nisu na nivou Armana, ali ako misliš da će Arman tek tako rušiti Topuriu i kontrolisati ga, ne znam šta da ti kažem. Osim da debelo potcjenjuješ Topuriu. Uostalom, nema ni cardio da spama rušenja na taj način.
Najteži mu je protivnik u kategoriji, i to je sigurno iduća borba, ali Topuria je sigurno pofin favorit.
Najteži mu je protivnik u kategoriji, i to je sigurno iduća borba, ali Topuria je sigurno pofin favorit.
Iskreno ne mislim da je Ilia ogroman favorit protiv Armana. Arman je bolesno dobar borac. I mislim da nije greška reći da je to 50/50 meč. Meni je doduše tu Ilia favorit, ali ne preveliki.
Realno nikakav Geathje i slični, njihovo je prošlo. Arman je jedini pravi izbor za sledećeg izazivača. To je meč na najvišem mogućem nivou MMA.
Realno nikakav Geathje i slični, njihovo je prošlo. Arman je jedini pravi izbor za sledećeg izazivača. To je meč na najvišem mogućem nivou MMA.
Ja bi nakon ovoga večeras rekao da bi ga Arman dobio u eventualnoj borbi 
Ne mogu a da ne pomenem susjede i "objektivni" fightsite koji dođe i piše za Acostu "izgleda da se oko oporavilo?"
Ne mogu da se pomire sa tim da je čovjek oduvao Deliju. Nije kukao, nastavio meč i dobio ga. Jasno da je Delija do tog "nokauta" došao time što je ubo Acostu u oko.
Lik na 2 days notice odvali Gazieva, kapa dole. Opasan igrač.
Ne mogu da se pomire sa tim da je čovjek oduvao Deliju. Nije kukao, nastavio meč i dobio ga. Jasno da je Delija do tog "nokauta" došao time što je ubo Acostu u oko.
Lik na 2 days notice odvali Gazieva, kapa dole. Opasan igrač.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Recency bias. Svako živ, pa i sam Dan Hooker, znao je tačno šta će se desiti u ovoj borbi.
Stavi Armana 10 puta protiv Hookera, Arman će ga završiti unutar 2 runde 10 od 10 puta. Isto tako stavi Topuriu protiv Hookera, nokautirat će ga u prvoj ili drugoj rundi 10 od 10 puta. Ne govori ništa o njihovom mogućem duelu, jer Dan Hooker nije taj nivo godinama.
Arman ga i jest prihvatio jer je lagana borba, a morao je pobijediti nekoga da ponovo dobije borbu za titulu nakon fijaska sa Islamom. Vjerujem da je i UFC iz istog razloga ponudio tu borbu.
Ma na stranu Hooker, Arman izgleda jednostavno prekompletno i prestrašno. Kontam i da je najgori matchup za Topuriu od zadnje trojice, samim tim i najteži. Mislim da ima prednost u hrvanju i da ga tu može dobiti.Donnie Darko je napisao/la: ↑23 nov 2025, 00:29Recency bias. Svako živ, pa i sam Dan Hooker, znao je tačno šta će se desiti u ovoj borbi.
Stavi Armana 10 puta protiv Hookera, Arman će ga završiti unutar 2 runde 10 od 10 puta. Isto tako stavi Topuriu protiv Hookera, nokautirat će ga u prvoj ili drugoj rundi 10 od 10 puta. Ne govori ništa o njihovom mogućem duelu, jer Dan Hooker nije taj nivo godinama.
Arman ga i jest prihvatio jer je lagana borba, a morao je pobijediti nekoga da ponovo dobije borbu za titulu nakon fijaska sa Islamom. Vjerujem da je i UFC iz istog razloga ponudio tu borbu.
- AshburtonG
- Kontakt:
Daj nam Armana protiv Gruzijca. Pa da se ugasi i ovaj sto pokusava bit Conor, sa 10% aure prime Irca.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Brutalno dobar UFC fight night,top borbe,bilo i dobrih nosilaca na cardu, ja sam stvarno uživao..
Acosta na short notice dobio slabo rangiranog protivnika ali vidi se da je odličan borac, mozda ne još napad na titulu ali uskoro svakako, čovjek je ove godine pobijedio 4 meča..
Arman zaslužuje borbu za titulu nema tu šta..
Belal ispuhao, ovaj Gary nije loš borac,još ima tek 28 godina..
Volkan ugasio amerikanca, pokazao da još ima kuveta u njemu..
Ovaj Orolbai isto solidan meč kao i Japan,daleko od preozbiljne kvalitete ali dokle god je fight dobar ja zadovoljan..
Acosta na short notice dobio slabo rangiranog protivnika ali vidi se da je odličan borac, mozda ne još napad na titulu ali uskoro svakako, čovjek je ove godine pobijedio 4 meča..
Arman zaslužuje borbu za titulu nema tu šta..
Belal ispuhao, ovaj Gary nije loš borac,još ima tek 28 godina..
Volkan ugasio amerikanca, pokazao da još ima kuveta u njemu..
Ovaj Orolbai isto solidan meč kao i Japan,daleko od preozbiljne kvalitete ali dokle god je fight dobar ja zadovoljan..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Šta kaže chat gpt
"Brate, u eventualnoj borbi Arman Tsarukyan vs Ilia Topuria, favorit bi – po svim stilskim parametrima – vjerovatnije bio Arman Tsarukyan.
Evo ti najrealnija analiza:
---
Favorit: Arman Tsarukyan
Zašto?
1. Fizički je veći i jači
Arman je prirodni lightweight. Topuria je featherweight koji je manji čak i za 145 lbs.
2. Tempo i kardio
Tsarukyan ima jedan od najboljih kardio-tempa u UFC-u.
Topuria je brutalan 1–2 runde, ali usporava kad ga prisile na grappling.
3. Hrvanje i scramblovi
Arman bi vjerovatno diktirao gdje sebi vjerovatno diktirao gdje se borba odvija.
Ako Arman uspije miješati klinč, obaranja i presing – Topuria bi bio u problemu.
4. Iskustvo protiv elitnih grapplera
Arman se dokazao protiv Islama Makhacheva, Gamrota, Dober-a, Moicanova…
Topuria takvog hrvača nikad nije imao ispred sebe.
---
Šanse Ilie Topurie
Topuria ima put do pobjede – i to opasan:
Ako pogodi čisto u prvim rundama, može srušiti skoro svakoga.
Njegov boks + eksplozija + preciznost = brutalno.
Ali… da dođe do te distance, mora preživjeti Armanov pritisak i klinč.
---
Moja procjena
Tsarukyan favorit 60–65%
Topuria 35–40% (šansa KO u ranim rundama)
Tako kaže brat chat
"Brate, u eventualnoj borbi Arman Tsarukyan vs Ilia Topuria, favorit bi – po svim stilskim parametrima – vjerovatnije bio Arman Tsarukyan.
Evo ti najrealnija analiza:
---
Zašto?
1. Fizički je veći i jači
Arman je prirodni lightweight. Topuria je featherweight koji je manji čak i za 145 lbs.
2. Tempo i kardio
Tsarukyan ima jedan od najboljih kardio-tempa u UFC-u.
Topuria je brutalan 1–2 runde, ali usporava kad ga prisile na grappling.
3. Hrvanje i scramblovi
Arman bi vjerovatno diktirao gdje sebi vjerovatno diktirao gdje se borba odvija.
Ako Arman uspije miješati klinč, obaranja i presing – Topuria bi bio u problemu.
4. Iskustvo protiv elitnih grapplera
Arman se dokazao protiv Islama Makhacheva, Gamrota, Dober-a, Moicanova…
Topuria takvog hrvača nikad nije imao ispred sebe.
---
Topuria ima put do pobjede – i to opasan:
Ako pogodi čisto u prvim rundama, može srušiti skoro svakoga.
Njegov boks + eksplozija + preciznost = brutalno.
Ali… da dođe do te distance, mora preživjeti Armanov pritisak i klinč.
---
Tsarukyan favorit 60–65%
Topuria 35–40% (šansa KO u ranim rundama)
Tako kaže brat chat
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.